Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aDoayen@HWSW

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azzal teszi még boldogabbá a mai napot a VOLT fesztivál brigádja, hogy reggel óta szépen csepegteti az új neveket az idei felhozatalból. Mutatjuk a 11 új fellépőt. Bullet For My Valentine (UK)   Éjfekete bőrben szervírozott, feszes és kikezdhetetlen hard rock szonáták.…..
Egymás után harmadik alkalommal lett a közönség és a szakma kedvence Magyarország mértékadó hírportálja. Köszönjük a sok szavazatot, és reméljük minden kedves zsűritag megkapta a megígért pénzt, a transzszexuális pónit és a felfújható Schmitt Pált.A többéves kitartó…..
aDoayen@HWSW 2011.08.25 14:38:45
@Llew: a HVG
Még tavaly augusztusban írtam egy posztot arról, hogy bizony a BKV-nak is van hajójárata, ami elvileg menetrend szerint közlekedik Budapest környékén, és pont olyan megállókba áll be, mint a buszok: tömegközlekedés ez a vízen. Egyúttal búsongtam is azon, hogy a jó alapötlet…..
aDoayen@HWSW 2011.08.09 09:11:50
Budapestet sokféleképpen meg lehet ismerni. Felkutathatjuk a legjobb helyeket, amiket érdemes megnézni vagy kipróbálni. Kutathatunk a múltban is, könyvtárakban a legtöbb épületnek, térnek, formának megtaláljuk a történetét - ha ezeket megismerjük, új szemmel nézünk körbe a…..
aDoayen@HWSW 2011.07.27 11:15:21
Van egy ismerősöm, nevezzük Móninak, aki szerint minden troli az ördögtől ellen való szerkezet, és tervei szerint amint meghódítja a Földet, ez lesz az első, amit elpusztít. Ugyanis ha egy troli lerohad, akkor utána az összes lerohad, ez pedig állítólag gyakran előfordul a…..
Két hete a Deák környékén jártam, és egy egészen megdöbbentő állatfajtába botlottam. Egy viszonylag rövid, kisbuszra emlékeztető lila járműbe (lehet bordó is, ezt a kettőt keverem), aminek egy furcsa genetikai hiba miatt három tengelyes volt, magyarán hat keréken gurult.…..
aDoayen@HWSW 2011.07.05 09:35:47
Nem lesz nagy visszatekintés, érzelmes összegzés, monumentális kiállás, csak egy rövid összefoglaló. Valamivel több, mint egy éve, 2010. június 20-án kezdtünk el jó életmódblogokat keresni egy ügynökségnek. Hosszas keresgélés után arra jutottunk Ádámmal, hogy alig van…..
aDoayen@HWSW 2011.06.28 13:05:38
A Cursed Treasure a tower defense (TD, lövegtornyos) műfaj egyik legjobb játéka, többek között azért, mert kellemesen letisztult: három toronytípussal és három varázslattal kell benne megoldani mindent (illetve fejleszteni is lehet a pályák között). A játékhoz most kijött egy…..
Igazi hollywoodi történet kerekedett ebből a kis személyes sztoriból: tavaly András még csak az utcámban élő békés hajléktalan volt, akinek alig volt esélye kikeveredni az utca és a pia szorításából. Pár hónappal később főleg nektek köszönhetően már állása van, otthona,…..
Elég szkeptikus voltam a Március 15. tér felújításával kapcsolatban, sőt, igazából arra gondoltam, hogy ebben a formában felesleges az egész: a terület most szinte láthatatlan, a dunai oldalról csak a kocsik járnak arra, aki a korzón sétál, az szinte biztosan nem jut el déli…..
Két új sportműsor is indul április második hétvégéjén az MTV-ben, Kokó új műsoráról már írtunk, de arról még nem, hogy a köztévé mellbedobással akarja mozgásra bírni eltunyult népünket. Kokó mellett ugyanis Sándor Orsi is műsort kap az m1-en. Április 9-től minden…..
robotika KeepOn, a partizó robot 2011.03.07 11:00:00
Hamarosan 40 dollárért kapható lesz az alábbi képen látható KeepOn nevű robot.     A viccesen kinéző hóemberke legfontosabb tulajdonsága, hogy a zene ritmusára mozogni kezd, valahogy így: A furcsa az, hogy a robotot korábban 30 ezer dollárért vesztegették kutatási…..
aDoayen@HWSW 2011.03.07 14:35:36
@sala: c'est la vie :)

mondjuk aki kutatási célra vette, felfoghatja úgy is h donatelt ebbe a projektbe.
persze ha rohadt nagy siker lesz és kaszálnak rajta a fejlesztők, akkor azért az ciki lesz.
vajon mennyien vették meg 30k-ért?
Fantasztikus nap a mai! Igazából a holnapi lesz az, ma csak páratlan lehetőségünk nyílik arra, hogy kivételes alkalmat faragjunk a holnapból.Elmondom, miről van szó: február elsején ünnepli harmadik születésnapját az Appleblog (KonfettiTrombitaDobszóló). Ilyenkor érdekes…..
A Manga Cowboy fura hely. Kicsit olyan, mint a Penge technodiszkója, ahol éjfélig békésen táncolnak a fiatalok, aztán amikor tizenkettőt üt az óra, bezárják az ajtókat, a társaság egyik fele meg felfalja a társaság másik felét. Elmondom, mire gondolok: ez az étterem…..
Szombat reggelre a hazai blogszféra java része a minden valószínűség szerint a Fidesz vérprofi kommunikációs stábja által kiötlött facebookos hűségeskü-oldalról beszél. Ez a klónokra épülő vazallusképző (olvasd: seggnyaló) közösségi képződmény azonban a…..
Budapest egyik méltatlanul elhanyagolt, lepusztult értékére szeretném ezzel a poszttal, pontosabban posztsorozattal felhívni a figyelmet. Ahogy nyilván ti, én is számtalanszor jártam már egykor gondosan megtervezett, már-már művészi igénnyel megalkotott lépcsőházakban, amikben…..
Ez az írás egyszer már megjelent a másik oldalunkon, az Appleblogon, de mivel a tematika miatt azt egészen mások olvassák, mint az Egy nap a városban blogot, úgy döntöttem, hogy leporolva, kicsit átírva, aktualizálva kirakom ide is a legjobb vidéki magyar étteremről szóló…..
Eljött végre ez a pillanat is, az egyik legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazás, a Skype-ra épülő IM+ immár VoIP-hívások lebonyolitására is alkalmas, ráadásul mind EDGE/3G, mind WLAN-hálózatokon keresztül. A kliens legújabb, 4.3-as verziójával egyelőre a Skype…..
aDoayen@HWSW 2010.12.23 00:01:38
@Tábornok tizedes: a Verizon csak úgy került képbe, hogy ott van dedikált Skype kliens a BB-ken.

egyéb helyeken az IM+ használható, amiről a cikk is szól. ez nem egy hivatalos kliens, hanem egy valaki által fejlesztett darab, ami ettől függetlenül a Skype rendszerén keresztüli hívásokat engedi. értelemszerűen a korábban felvett kontaktjaid is meglesznek itt.
Tegnap a Gusto Burger & Cafe megnyitóján vettem részt, ahol a sajtó képviselőit és néhány hírességet láttak vendégül, hogy mondják meg a véleményüket a nyitás előtti napon. Összefoglalom azoknak, akik nem szeretnek sokat olvasni: a magyar gyorsétteremlánc első tagja a…..
aDoayen@HWSW 2010.12.22 09:46:15
@Noname Cowboy: egyszer rendeltünk és 6 óra alatt hozták ki.
A Starz nagyszabású, kosztümös kalandfilmsorozata, a Camelot április elsején mutatkozik be a tévében, és nem, nem viccelünk, tényleg. Az első évad tízrészes lesz, a történet az Artúr-legendákra épül, ha a címből nem lett volna világos, és nagyon pöpec lesz a kábeladó…..
Külföldön, legutóbb épp Londonban, méghozzá egy Tescóban néztem irigykedve az önkiszolgáló sorokat: ezekben nincsen eladó, csak egy vonalkódos automata, az előtt kell elhúzni az árut, aztán már szabad is vagy. Két okból tetszett nagyon a rendszer: egyrészt, mert egy olyan…..
aDoayen@HWSW 2010.12.21 09:58:08
@Magyarósi Csaba: az itthonit nem láttam, de van bőséges eszköztár

nyilván:

-izomgyurka security guy ott flangál
-kamera oldalról, felülről
-rfid + kapu

illetve ami a legfaszább az egy mérleges megoldás, ami nézi h annyi cuccot pakoltál-e ki, mint amennyit be, illetve egy jobb adatbázissal tudja nézni, hogy annyi-e a lehúzott áruk súlya, mint amennyi a szalagon van. erre is van több verzió, de ezt nem is kell tudnia a usernek, hogy ilyen működik. csak egy csendes riasztást tol be, ha valami nem stimmel.

persze a sima zsebberakós tolvaj ellen nem véd, de az ellen a manuál pénztáros sem.
és legalább gyorsabb.

a para inkább a szar minőségű vagy gyűrött vonalkóddal lesz, amivel a pénztáros is küzd, meg a pékárúval stb. én honnan tudom majd a zsemle kódját?
aDoayen@HWSW 2010.12.21 11:49:56
@tutti: mondjuk a trükkös csíterek majd biztos ráböknek a sima sajtos kiflire akkor is, ha igazából sonkás-májas-szarvasgombás batyut vettek :)
Oké, lassan várjuk a dumaszínházas mosóporhirdetéseket, ki lehet erőltetni egy-két vicces sztorit a makacs foltok témakörében is, legalább annyit biztosan, mint a számítógépes vírusvédelemmel kapcsolatban, márpedig éppen ezt teszi a standupos Kiss Ádám az ESET filmjében. A…..
Könnyen lehet, hogy drámai változást hoz az irreálisan magas üres CD-, DVD- és memóriakártya-jogdíjak ügyében egy friss döntés. Egy spanyol vállalatra, a Padawanra kirótt szerzői jogdíjakat ugyanis a cég fellebbezése nyomán a másodfokú bíróság szerint - az időközben…..
aDoayen@HWSW 2010.10.23 23:00:32
@balage28: miért, szerinted a CF-re nem kell díjat fizetni?

minden olyan eszközre, ami alkalmas adattárolásra kell.
formátumtól függetlenül