Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dragi

0 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
Az idei Sziget fesztiválra készített mobil alkalmazás fejlesztői kerestek meg (Canecom), érdekelnek-e minket az app statisztikái. Mivel ritkán kapunk képet a hazai piac számairól, a válaszunk egy határozott igen volt.Persze a Sziget mobil appot nemcsak a magyar felhasználók…..
Appleblog A végső megoldás: SSD 2011.08.05 12:05:00
Szembe kell nézni időnként a korunkkal. Akár a harmincat lépjük át, mint én pár hét múlva, akár a hármat, mint a MacBookom már egy ideje - egyikünk sem hozza már azt, amit fénykorában. A laptopom döcög, már kényes a sok böngészőablakra, emiatt sokszor használhatatlanra…..
Az elmúlt napokban voltak pillanatok, amikor pusztakézzel tudtam volna lekaratézni az összes Apple-termékemen sorakozó digitális kódot. A következő hibajelenségekre figyeltem fel: eltűnt az iPhone-ból az usb-s tethering, de nemcsak nálam, hanem a hétvégi nyaralóban található…..
Állandó topic nálunk is egy-egy poszt alatt, hogy az AppStore nem ad lehetőséget a programok kipróbálására a vásárlás előtt, képek és youtube-os videók alapján választunk, aztán sírunk, ha mégsem azt kaptuk, amit akartunk. Sokan állítják, csak emiatt törik fel a…..
Walt Mossberg nem szakad le az iOS-es Flash témáról, noha Shantanu Narayen, az Adobe vezére is megmondta, az üggyel már csak a média foglalkozik, ők nem. Befejezték a tárgyalásokat az Apple-lel. Narayen kijelentette, hogy az Apple viselkedése, a mobil böngészőjükből való kizárás…..
Nemrég nyilvánosságra került az Apple egyik szabadalma, ami az iTunes Cloud szolgáltatást írja le, egy érdekes összetevővel. A dokumentum, amit 2009 negyedik negyedévében nyújtottak be, pontosan arról szól, amit várunk már egy ideje, és ami indokolja az épülő bazi…..
dragi 2011.05.26 09:22:03
@TommyNagz: Ott a lehetőség, hogy helyben tárold.
Ettől függetlenül nem rossz ötlet, mert pl. rohangálog ipad-el, és csak a fontosabb albumok vannak rajta, de így bárhol vagyok, ha van net, azért elérhetem a teljes zenebázisomat. Persze ez csak egy példa.
A lényeg, hogy választható legyen, és akkor egyébként cloud backupnak sem utolsó megoldás a dolog.
Ugye, milyen szánalmas, aki ilyen címmel képes posztot írni? Az ilyen elvetemültnek rendesen megérett a gépcsere, vagy legalábbis vinyóból kellene újat nézni. A 80 gigás merevlemez a 3 éves MacBookomban már egy picit szűk lett nekem, gyakorlatilag hónapok óta rendszeres…..
dragi 2011.05.23 08:28:43
A Digitimes szerint az Apple 2,4-2,6 millió iPad 2-t szállított le március hónapban, ami ugye nem azt jelenti, hogy a termékre ekkora az érdeklődés: mindenhol óriási, több hetes hiány alakult ki, de a gyártósorok egyszerűen nem bírják követni az eseményeket.Hadd éljek egy…..
A Lionhoz a Snow Leopard update-jein át vezet az út, most éppen a hetedik verziója jelent meg hatos Mac OS 10-nek. Szóval a 10.6.7.A frissítés egy rendesen karbantartott új gépen 389,3 megabájt és azt leginkább a 2011-es MacBook Prókhoz ajánlják. Aki frissíti, annak stabilabb,…..
ADrenalin iPhone: ha nincs, nincs 2011.03.19 11:58:00
„Nincs iPhone-od? Fú, de gáz!” - nagyjából ezt üzeni az Apple legújabb kampánya mindenkinek, aki még nem jött rá, hogy milyen telefont is kéne vennie. A némileg nagyképűnek tűnő kisfilmek szimplán felsorolják, miből marad ki az, aki neadjisten androidos telefont…..
dragi 2011.03.19 14:28:36
@Gery.Greyhound: De hiszen akkor a végén kiderül, hogy majdnem teljesen ugyanúgy gondoljuk! :)
dragi 2011.03.19 17:30:37
@avus: kb. 10 teljes képernyős, nagyfelbontású facebook app van ipadre.... :)
friendly facebook
safariból
mypad +facebook
friended for facebook
facebook for ipad with chat
stb.
Legközelebb először nézz körül...
dragi 2011.03.19 17:48:47
@avus: Nyomvatartod a csukott foldert, amíg minden "remegni" nem kezd, tap a folderre, az kinyílik, és így már ott a felső sorban át is tudod nevezni.
Mindenki kitörő örömmel telepítette az Apple mobileszközeinek új operációs rendszerét, de azóta sokaknak az arcára ráfagyott a mosoly: hiába kaptunk fejlettebb AirPlayt, gyorsabb Safarit, iTunes Homes Sharinget, ha közben sokkal gyorsabban merül az akkumulátor, mint korábban. Mert…..
Appleblog Jobs után Ive is kidől? 2011.03.01 08:23:00
A vállalat pápája, diktátora, apja, anyja, godzillája, Mátyás királya ugye épp betegszabadságon van bizonytalan ideig, ami egyrészt nem tett jót a részvényárfolyamnak, másrészt meg a vásárlók biztonságérzetének sem: emlékszünk még arra, hogy mi történt az Apple-lel,…..
dragi 2011.03.01 17:09:59
@Cs@tLós: És gondolod, hogy ha ez tényleg úgy 100%-ban igaz is lenne, akkor nem zuhanna a béke feneke alá a részvény, amikor lehet, hogy Jobs nem is jön vissza?

Persze, nélküle semmit sem ér egy csapat top mérnök, designer, stb...Ezt azért Te sem gondolhatod teljesen komolyan, de azt sem, hogy az almánál csak Jobsnak volt ilyen ötlete...

Nyilván egyszer eljön az idő, amikor ez úgy is kiderül, de szerintem nagyon elhamarkodott lenne csak úgy leírni az apple-t, ha majd nem lesz SJ.
dragi 2011.03.01 18:08:35
@Cs@tLós: Ez igaz. De szerintem Jobsnak konkrét terve van az "utódlásra", vagy ha nincs, akkor tényleg gáz lehet. És persze azért azt se felejtsük el, hogy az akkori majdnem csődbe menő apple az teljesen más, mint a mostani.
Valamiért Jobsnak is csak az apple sikerült. Csinálta a kirúgása után azt a education-ös projektet, amit később pont az apple vett meg, de magában bukás volt a dolog.

Én azért nem gondolom, hogy nélküle nincs apple, mert láttunk már más vállalatot is kompletten megújulni és jobbá válni, mikor távozott a nagy név.

Vagy, van az a verzió, hogy minden szépen összeomlik, és elhal az apple. Ami verseny szempontjából rossz lenne a felhasználóknak szerintem.
Vagy megveszi Bill Gates... :) (ne üssetek!)
dragi 2011.03.01 19:21:18
@xstranger: Jóvanna. Minden apróság nekem se juthat eszembe. :)
A héten tartottak egy közgyűlést az Apple részvényeseinek, ahol a legnagyobb szeleteket birtokló tulajdonosok az igazgatótanács tagjairól is szavaztak, ki menjen, ki maradjon a következő évben. A legjobbakat listába is szedték, és meglepetésre nem Steve Jobs lett az első.Steve Jobs…..
dragi 2011.02.27 12:36:10
@version: Meg kijött a win7, ami jó lett. Konkrétan szerintem is jót tett a microsoftnak a váltás.

Én egyébként nem hiszem, hogy Jobs egy személyben az egyetlen út, sőt.
dragi 2011.02.27 15:25:23
@Cs@tLós: Azért ezt te sem gondolhatod komolyan. Nyilván van jócskán része a dolgokban, de Jobs szerintem inkább abban zseni, hogy egy olyan csapatot rakott össze, akik ilyen cuccokat "szülnek".
Inkább a kultusz miatt hiszik sokan, hogy ilyen óriási szerepe van a dolgokban.ersze lehet, hogy én tévedek.
Az iFixit csapata nem sokat tökölt, és darabokra szedte az egyik új, 15-ös modellt. Az ilyen szétszerelések nemcsak arra jók, hogy az Apple minimalista dizájnját egy esetleges kézigránát felrobbantása után is szemléltetni tudják, vagy hogy megtudjuk, hogyan fér el annyi zene és…..
Ahogy Csaba is említette tegnap, az új MacBook Prók tisztességes ráncfelvarrást kaptak, a Core 2 Duók kiesése főleg az alsó kategóriás Pro laptopoknak jelent hatalmas sebességnövekedést.A 15 és 17 colos modelleket azonban már mind négymagos Core i7-essel kínálják, ami szintén…..
Az Apple bemutatta a profi laptopok új generációját. Ez volt eddig:És ez lesz mostantól (13, 15 és 17 col):Ahogy a képeken is látszik, mindegyik gépbe Core i-processzor került, méghozzá a második generáció, tehát az összes konfigurációnál jelentős az előrelépés. Az eddig…..
dragi 2011.02.24 15:11:19
@idiesel: Ez így van! Tvájszezömézing, csak kár, hogy a konkurenciánál ez már tavaly is megvolt... :)
dragi 2011.02.24 15:25:58
@Magyarósi Csaba: Igaz! Elnéztem.

Ettől függetlenül a négy magos procik tényleg csak az apple-nél újdonságok laptopban sajna.
Akárhogy próbálom jó színben látni az új dolgaikat, valahogy nem sikerül. Régen jobban eltalálták a dolgokat, és sokkal innovatívabbak voltak szerintem. Én ezt hiányolom.
dragi 2011.02.24 15:43:40
@Magyarósi Csaba: Régen más procikat használtak. :)

De komolyra fordítva. A thunderbolt most még semmire sem jó, nincs eszköz rá. Persze a jövő majd meghozza az áttörést, vagy nem.
Valahogy kezdem nem látni, hogy mitől jobb egy mbp, mint egy top kategóriás laptop más gyártótól.
Régen nagyobb hangsúly volt a pro iparágakon, ma már úgy érzem jóval nagyobb hangsúly van a konzumeren.
Most már senki ne vegyen MacBook Prót, a hírek szerint jövő héten érkeznek az új modellek. Persze a hírek nem az Apple felől csorogtak, hivatalosan csak annyit tudni, hogy az ázsiai Apple Store-okban a 24 órás szállítási időt a héten átírták 1-5 napra, de egyre többen…..
Ugye már jó ideje mennek körbe pletykák azzal kapcsolatban, hogy az Apple egy képernyővel felszerelt Apple TV-t is piacra dobna, ami egyáltalán nem hülye ötlet. Az Apple TV dobozka legutóbb leginkább árával és méretével sokkolt, 99 dollárért egy egész használható cuccot…..
I think this is the end of the laptop. Here we have the man who invented the personal computer, then the laptop. He’s now destroying them. That is an amazing life.Rupert Murdoch mondta nemrég ezt, ő nevezte Steve Jobsot a pc és a laptop feltalálójának, majd kivégzőjének. Az iPad,…..
dragi 2011.02.12 20:45:52
@Dervenkál Egon: Az, hogy jelen pillanatban a piac többi szereplőjéhez képest drága. Ennyiért lehetne jobb hardware szerintem.
Én úgy látom, hogy pár éve sokkal jobb price/performance ratio volt az apple-nél.
A HTC nem vett részt a nagy össznépi játékban a CES-en, nem mutatta be az ötvenedik táblagépet, azt mondták, hogy majd Barcelonában a World Mobile Congressen rukkolnak elő tabletjükkel. Sokan arra gondoltak, hogy ez azt jelenti, hogy nagyon jó gépet mutatnak be - megnézik a…..
Appdroid A Toshiba beugat 2011.01.23 09:39:00
Méghozzá az összes iPhone és iPad tulajnak, de még milyet, atyaég. A Toshiba nagyban készül a saját Tablet gépének bemutatására, és bár a gép nevét még mindig nem tudni, ez nem hátráltatta őket abban, hogy a világra szabadítsanak egy jó kis teaser oldalt. És hát a…..
dragi 2011.01.24 11:43:21
@Senkifia: Azért az érdekelne, hogy mit jelent pontosan a mindennel kompatibilis, meg az, hogy csak saját magával.
Nálunk van a társaságban iphone-os is, samsung-os is, azért a mindegyik elkeni az iphone-t az legalább olyan elvakultságot feltételez, mint a vak apple hit. :)
Folytatódik fejlesztői interjúsorozatunk, ezúttal Molnár Dávid, az Appsuit vezetője beszél nekünk terveikről és tapasztalataikról az AppStore-ral kapcsolatban.Hogy kerültél kapcsolatba az iOS-sel?Mikor bejelentették a 3GS-t, akkor határoztam el, hogy veszek egyet, és mire itthon…..
dragi 2011.01.21 12:32:56
Az Apple elérhetővé tette az iOS 4.3 második bétáját, ezzel egy időben a fejlesztők tudomására hozta, hogy a korábban említett új multitouch gesztusok nem lesznek elérhetőek még az iOS 4.3-ban. A négy- és ötujjas gesztusok leginkább a Home gombhoz kapcsolható parancsokat, a…..