Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsoozsy

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Előző csütörtök eseményei itt Pontosan egy hete volt, hogy Dargay nem bírta tovább. Fogta magát és egészen egyszerűen elment Virág anyjához és becsengetett a 47. számú házba. Virág anyja engedte be, de ennél többet nem tudunk. Vajon elmondta a titkot az asszonynak? Hogyan…..
Zsoozsy 2014.12.16 19:44:39
@mokamini: szerintem nem fog folytatódni ez a szál, mert az elsőből sem lett egyenes folytatás (csak félszál, Misivel), és azért is, mert András érve viszont korrekt, hogy kihasználta a páciense bizalmát, ami ártalmas a további terápiának, még akkor is, ha Virág felmenti, mert egyrészt ezt bármikor a szemére hányhatja, mármint Virág Andráséra, másrészt meg akárhogy is nézzük, tényleg etikai vétség, és még ha annyira biztos is abban, hogy az etikai bizottság csak színházasdi, sőt, bábszínház, bábokkal és úgysem bántják, annál ő szerintem is jobb szakember, hogy ne legyen a saját szakmájának ellensége, mármint ne tegyen ellene. De persze majd meglátjuk... :)
 Előző péntek eseményei itt Péntek van, az Etikai Bizottság ülésnapja. Dargay a fiával (!) várakozik, hogy bebocsátást nyerjen a sok okos elé és kimondasson végre, követett-e el etikai vétséget Abonyi Máté ügyében. Még akár az is előfordulhat, hogy eltiltják…..
Zsoozsy 2014.12.16 19:41:42
@mokamini: @sweeney todd: szerintem is, és egy kollegám szerint is gyengébb lett ez az évad, és szerintem nem azért, mert mi raktuk magasra a lécet a megszokásaink miatt... Szerintem olcsó fordulatokkal (vagy hogy is mondtátok, filléres vagy mi trükkökkel) ledegradálták az egészet (pl. Orsolya "ja, mégis megszültem" meg Annamari "bosszúból belémszerettetem és majd dobom", no meg András terve Annamari kezének megkéréséről, stb.), és bár ahhoz képest tényleg volt némi egyenlítés a végében, de akkor is béna, lapos, szinte uncsi maradt...

Én is nagyon köszönöm a hogyvoltokat, már csak azért is, mert meglepő módon (tán pont az uncsisága miatt) sokszor azt vettem észre hogyvoltot olvasva, hogy nahát, ez nekem kimaradt, biztos belealudtam vagy elment a fülem mellett, szóval érdekes, és tényleg sokat adott és jó volt mások véleményét is olvasni :) , úgyhogy köszönöm mindenkinek, de főleg a sorozat készítőinek, no meg mokamininek! :)
Előző hétfői ülés itt Akar-e Ferenc hazugságban élni a hátralévő éveiben - vagy van annyira tökös, hogy felvállalja ügynökmúltját és ezzel megszabadul a 30 évnyi titkolózás minden terhétől? Ez az a kérdés, amire ma a választ keressük. Lássuk: Dargay egy szál…..
Zsoozsy 2014.12.16 18:34:36
@mézescsók: nekem az a véleményem, hogy mindig minden esetben jobb elmondani, mint nem, hiszen tudni valamit mindig jobb, még ha az elején fáj is, mint nem tudni. És mondhatnám azt is, hogy attól függ, hogy az egyén mennyire emészti magát miatta (mint pl. Ferenc, akinek szerintem is jót tett, hogy kiadta magából), de szerintem a titkoknak és az embereknek az a természetes viselkedési formájuk, hogy minél jobban igyekszik az ember egy titkot magába temetni, annál jobban emészti magát miatta, és emiatt meg annál nagyobb károkat okoz... Szóval szerintem mindig mindent jobb tudni, mint nem tudni. Elsősorban pedig pontosan azért, ami a fenti írásban így szerepel szó szerint:

"Ilyen, amikor a saját frusztrációnk önálló életre kell és csak azon, mint torz szemüvegen keresztül látjuk a világot, nem pedig a tiszta valójában." - fú, de igaz, pláne rám, állandóan... :D Vagyis valamilyen szinten biztos, hogy egyénfüggő, hogy ki mennyire épít szellemeket magában, tabukat, saját görcsöket egyedül (én pl. profi vagyok benne... :D ), de én pl. azzal is tisztában vagyok, hogy ez mindig káros, pláne ha mindig a legrosszabb lehetőségekre gondolok, vagyis negatív prekoncepciók, ahogy egy barátnőm megfogalmazta. Ezellen meg pontosan az a megoldás, ha az ember nem zárkózik magába, és így legalább mások fel tudják hívni rá a figyelmét, hogy helló, velem beszélj és ne magadban... És mindez talán nem csak Ferencre meg rám igaz... :)

A kutyáért meg részvétem :( , én is láttam egy ismerősöm öreg kutyájának utolsó napját, éjjel meg is halt, szomorú látvány :( , de hát mindennek eljön az ideje, és ahogy felnőtteknél is igazságpárti vagyok, úgy amúgy én azt gondolom, hogy gyereknek sem szabad hazudni, mert a gyerek csak kicsi, de nem hülye, szerintem mindent, de konkrétan MINDENT el lehet magyarázni egyszerűen, a gyerek szintjén, akár még egy atomrobbanást is, a halált is, a saját halálunkat is, hogy igen, mindenki meg fog egyszer halni, de reméljük, hogy ez nagyon sokára lesz nálad is, meg nálam is. Persze én még csak elméleti "okoska" vagyok, saját tapasztalatom nincs arról, hogy milyen is lehet mindezt egy pár csillogó négy-ötéves szembe mondani, de nem hiszem olyan félelmetesnek, de persze tudom: a kibicnek semmi sem drága... :)
Kicsit már számomra is unalmas mindig a terápiás keretekről írni, de úgy tűnik, a sorozat rengeteg témát kínál ehhez. A Virággal való beszélgetés egy kórházi padon zajlik, Ágnes óráján pedig András helyett Annamarit látjuk. Aki Andrásról beszél. Hogy is van ez? Virág…..
Zsoozsy 2014.12.10 08:39:05
"Az első néhány életévben alakul ki ugyanis a kötődési mintázatunk, vagyis az a tulajdonságunk, hogy általában hogyan viszonyulunk az emberi kapcsolatokhoz. Ezek nem szavakban megfogalmazható élmények, inkább automatizmusok, de hajlamosak egész életünk során meghatározni az emberekhez való viszonyunkat." - Ez, szerintem, extrafontos infó, pláne minden csípőből kételkedőnek, hogy mi köze ehhez anyámnak... És akkor ugye itt nem értjük megint, újra, hogy konkrétan András kapcsolata anyjával hogy nem derült ki eddig Ágnes számára, aki száz éve a barátja, ismerőse, terapeutája, tanára, pszichológusa. Számomra (is) ez felfoghatatlan...
@Kulics: +1 - én is nagyon-nagyon drukkolok, hiszen Virág már eddig is tett igencsak szélsőséges megnyilvánulásokat (mint pl. a saját vizsgamunkájának tönkretétele), és igen, az ex leépítése is bosszúból arról az érzékenységéről árulkodik, hogy szerinte árulkodni nem ér, szóval ezek után (de még enélkül is!) szerintem tényleg nagyon durva, hogy András elmegy anyucihoz... Én is azt remélem, h talál ott valami olyat, ami még fordít egyet a történeten, ami hozzáad Virág teljes történetéhez, és ami miatt pont csak azt nem fogja elmondani, amiért ment...
Zsoozsy 2014.12.10 11:07:53
@Kulics: :D - simán... :D Én is vmi ilyesmire gondoltam, hogy mi lehet még az eddigieknél is extrémebb... :D Ja, és nekem is az az alapgondolatom, h nincs is beteg tesó - na de akkor mi van helyette...? Izgi... :)
Szex és etikai bizottság Tisztázzuk akkor végre, pontosan hol jelentette fel Andrást az öreg Abonyi. Két helyen: egyrészt a rendőrségen, foglalkozás keretében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, másrészt pedig a Pszichoterápiás Tanács Etikai…..
Előző Orsolya itt. Kedd reggel Annamari egyszál pongyolában libben be a szentélybe. András valamin nagyon dolgozik, még kávézni sem hajlandó a csalódott nővel, nem hogy dugni. Valami tényleg nagyon nem működik közöttük, hamar kihűlt a felmelegített töltött káposzta. Az…..
Zsoozsy 2014.12.10 07:27:10
@mokamini: Szerintem is, sőt, még enélkül is, hiszen arról tényleg lehetne forgatni egy külön sorozatot, hogy mi minden játszódhat le egy 30+ éves gyermektelen (karrierista) nő agyában, és szerintem ez még örökbefogadósdi nélkül is elég izgalmas lett volna nekem...

Amúgy amilyen lassan érkeznek az utóbbi időben a részek onlájniába, elhatároztam, hogy csak hetente pótolom, egész hetet egybe nézve, úgy tán izgalmasabb. Vagy nem... :)
Előző péntek itt Péntek van, Ágnesnél vagyunk, de nem András ül vele szemben, hanem Annamari. Nem arról volt szó, hogy neki le kellett váltania a terapeutáját, hogy Dargay maradhasson? És ez még csak az első meglepi. Amikor Ágnes azzal indít, hogy egy 30 éves kapcsolat…..
Zsoozsy 2014.12.10 07:24:03
Honnan tudjuk, h nem új infó Ágnesnek a férj? Lemaradtam valamiről vagy ez csak a te feltételezésed?
A hátasság meg vajon házasság? :) (valószínűleg...)
@Tillike: @mokamini: csatlakozom, én is pont erre gondoltam, hogy még az intró előtti visszatekintőbe is (asszem) pont berakták azt a részt arról a reggelről, hogy milyen lerázós volt András Annamarival, és akkor hopp, most inkább feleségül veszem...? Tökre nem logikus... Nem lehet, h csak Ágnes bosszantására találta ezt ki, vagy ilyesmi? Amúgy meg ez az egész feleségül akarom venni fordulat tiszta brazil szappanoperává tette... És kár érte...
És pláne itt, de már amikor Annamari beszélt, akkor is úgy éreztem, h Ágnesnek is kéne egy pszichológus, amilyen örlődésben volt tényleg a barátság vs. etika téma miatt... Hát... kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ebből... :)
Előző szerdai ülés itt. Szerda van, Misi azonban nem bírja kivárni a délutánt, már délben ott kopácsol Dargay ajtaján. Egyedül, zaklatottan. A fiú ugyanis szinte futva jutott el idáig, megszökött a suliból. A meglepett pszichológus beengedi, mindjárt rátér, csak előbb…..
Zsoozsy 2014.12.09 19:32:06
@sosemvolt királylány: testvérügyben nálunk gyerekek között ment a hasonló vita, kiskorunkban az öcsémmel szivatóztunk sokáig, hogy szerinte én vagyok a prototipus, ő a tökéletes, szerintem meg én a tökéletes, ő meg a gyenge utángyártás... :) (a szülők meg kimaradtak ebből a buliból, vagy túl hamar leállítottak mindig minket, vagy jött a dehogyismindkettentökéletesekvagytok sablonszöveg, ami ilyenkor uncsi... :D)

A kiemelt mondtat tényleg jó a bántásról, én el is mentem mellette a sorozatban, pedig tényleg sokat ér, én is elteszem magamnak... :)

Az a beszólás meg Tamástól, h "az ilyen gyerek mindenhol szenved" - hát ejha...! Hát nem kicsit kaptam fel a fejem rá, nekem is leesett az állam, hogy és mindezt a gyerek feje fölött... - És hogy aztán meg még csak nem is András kérdezte vissza, hogy milyen, hanem maga Misi... Hát tényleg hátborzongató volt...
Amúgy érdekes módon én nem tartom őket reménytelennek, a szülőket, biztos, hogy sokat kéne tanulniuk, viselkedni, emberré válni, kulturált módon viselkedni, de szerintem nem reménytelenek... Vagy csak én vagyok túl naív és hiszek az emberekben...

A szülők válása iskolaváltással kombinálva, egyszerre 11 évesen meg... hát... szinte déjá vu... (csak épp én 12 voltam... amikor a hatodik utáni nyári táborból hazatelefonálva két hírt kaptam: apád elköltözött és felvettek az új iskolába, ahol szeptembertől folytatod a maradék két évet...)

Amúgy érdekes, hogy a Misi-szál miatt újabban azon morfondírozom, hogy milyen érdekes, hogy az ember megszületik ártatlanként ebbe a mocskos világba és mennyi szenny rakódik rá, viselkedési minták meg védelmi mechanizmusok, amelyek aztán úgy beléépülnek, hogy olyan szinten az élete részévé válik, hogy már nem is emlékszik rá, milyen volt ártatlan, a világra rácsodálkozó, tiszta lelkű gyermeknek lenni... És ez olyan szomorú... :( Vagy ez nem mindenkivel van így...? :) (ugye nem...? légyszi...! :) )
Előző hétfői ülés itt Egy hete ott hagytuk abba, hogy Ferenc egy igen-igen rossz hírt kapott: egyszem lánykája beleszerelmesedett egykori politikai riválisába, aki nyilván tud arról, hogy emberünk jelentett róla évtizedekkel ezelőtt, még az átkosban. Ma szakadó esőben látjuk…..
Előző pénteki ülés itt Péntek van, Ágnes új rendelője helyett egy kávézóba látogatunk el. Dargay az egyik, egy Pöcsfej a másik szereplője az intro előtti bevezetésnek. Pöcsfej tanárurazza Dargayt, sűrűn bocsánatot kér, amiért él, illetve amiért beválogatták a…..
Zsoozsy 2014.11.28 13:26:46
@mokamini: Igen, az utóbbi időben késik onlájnia, úgyhogy pont ma reggel arra gondoltam, hogy mostantól inkább csak hetente egyszer fogom nézni, akkor viszont az egész hetet, mert ez a néha van-néha nincs eléggé kihoz a ritmusból és a sodromból is... No, persze így is köszi annak, aki feltölti, csak nem értem, hogy miért olyan soká, miért nem rögtön adás után... :D (avagy köszi a kisujjat, de nekem az egész karod kéne... :D No meg az a bizonyos valami, ami nekem még az sem elég keserű, tudom... :) )
Ferenc előző ülése itt Hétfő reggeli idill Dargay albérletében: Bence megtalálja a Misi által megevett (igen, mégiscsak befalta és gondosan visszapakolta a csomagolást) csoki papírjait és ezt rosszallóan szóvá is teszi, kap majd helyette kamatostul másikat, mondja az apja. Judit…..
Zsoozsy 2014.11.19 18:25:30
Én is grat a hogyvolthoz, tényleg jó és én is nagyon várom mindig (bár most, kivételesen jobban vártam a rész feltöltését internetiába, mint a hogyvoltot, ami már pár napja itt várt, láttam, de csakazértsem spoilerezek magamnak... ;) )

Na a csoki, naná, h elfogyott, tudtam... (de milyen cseles amúgy ez a Misigyerek, h visszacsomagolta... :) ) Hogy megmondtam a múltkor! :)
Judit amúgy engem irritál valamiért, tenyérbemászó, talán ettől a minden rendben fejtől, vagy nem tudom... Még ha tényszerűen igaza is van abban, amit mond, de nem tudom, nekem valahogy gyomorgörcsös az egész szitu... Pedig én általában örülök annak, ha az exek, pláne szétvált szülők képesek normálisan beszélni egymással, de valahogy Judit normalitásában számomra van valami tenyérbemászó... Valakinek van ötlete, hogy vajon miért lehet ez...? Csak én érzem...? Talán mesterkéltség, esetleg...?

Amúgy Ferenc szerintem tisztára úgy nézett ki most, mint egy csöves... Értem én a célzást, kedves rendezőgárda, hogy depi meg lepukkant, de ez aztán...

András meg ilyet kérdezett: "A pártja nem tudta volna megvédeni?" - és ezzel ásta el magát nálam most pszichológusként is... vagy direkt kérdezett hülyeséget, tán provokációból? Ezt a múltkor is elmondta, ha én tudtam, akkor ő miért nem? Nektek nem tűnt fel...? Hogy ezt már múlt héten is megcsócsálták, hogy a párt hátbatámadta, hogy nem védte meg, stb. Erre Dargay rákérdez... pffffffff...!!!!

A Mátés sztoriból meg szerintem pont csak az maradt ki, h miért is mesélte el ... végül is csak a lényeg... Pedig eléggé ki lehetett volna ütősre hegyezni... Vagy, oké, most, így hogyvoltos újraolvasás után végül is oké, valami minimáltanulság volt a végén, de szerintem az annyira elenyésző volt, hogy szerintem sem érte meg ezért szerintem is a szakmai etikát kockáztatni, pláne, hogy annyira nagy hűhót csak nem mondott... Vagy szerintetek?

A Katástúl jövés meg érdekes gondolat, szerintem, tán még mi is találkozunk akkor vele jövő héten... ;)
Zsoozsy 2014.11.19 19:01:39
@mokamini: Odáig rendben is van, hogy empátiaébresztés, de a végére kell a slusszpoén, nem csak úgy lábjegyzetként, hanem nagyot csattanóként, szerintem...
Orsolya előző keddi ülése itt Kedd reggel Andrásunk ismét edz. Előbb megelőz egy ifjú párt, amit elégedett mosollyal nyugtáz, majd perceken belül enyhe infarktussal vizet vesz egy unott utcai árustól. A párocska persze elfut mellette, hiába, az 54 év az 54 év. 11-kor már…..
Zsoozsy 2014.11.19 18:41:15
@mézescsók: maximális egyetértésem, avagy bevezethetnének ide is, a kommentekhez lájkolási lehetőséget, vagy +1 vagy akármit - én is full kiakadtam most rajta: hogy a jó büdös fr*ncba jön ez ki, hogy eddig az volt a sztori, hogy 24 évesen az elvetni/megtartani volt a kérdés, amiatt járt Andráshoz vagy egy évig (vagy nem tudom, meddig, de vszeg nem egy-két alkalommal), de mondjuk max három hónapig, nem?, hiszen addig kell kb. eldönteni, hogy megtartandó-e a gyerek vagy sem, HOGY FÉR EZ ÖSSZE AZZAL, hogy vs megszülte...???!!! Az minimum +fél év... Erről Dargay hogy nem tudott...? Vagy megbeszélték, hogy oké, abortusz, lezsírozták, elbúcsúztak egymástól és azóta nem találkoztak? Ő meg abortusz helyett inkább még is kihordta...?! Nonszensz...

Meg azt sem értettem ebben a részben, hogy vajon miről beszéltek 16 éve, ha most beszélnek először a kedves mamáról? - ez reális...?! Egyre kaotikusabb tényleg ez a sorozat... :S Pedig közben meg tényleg az alaptéma is több mint érdekesen elég lett volna...

Amúgy én meg a "már túl öreg vagyok a haraghoz" mondatra kaptam fel a fejem egy hűhával... Amúgy aki olvasta Csernus A nő c. könyvét, az ott láthatta, hogy a szerző szerint éppen az különbözteti meg a kamaszkort a felnőttkortól, hogy már nem kritizáljuk, nem haragszunk a szüleinkre. No, persze ő sem félisten és ez is csak egy vélemény...

Köszi a hogyvoltot! :)
Előző pénteki ülés itt Dargaynak nem az emlékezés az erőssége és e miatt megint kínos-bájos helyzetbe hozza magát. Betoppan Annamari munkahelyére és egy puncstortával lepi meg. Csak az a baj, hogy ezt a sütit ő szereti, szerette, nem a csaj. Annamari viszont pontosan…..
Zsoozsy 2014.11.17 15:09:46
Na, végre! :) A várva várt hogyvolt, na már végre, éljenhurráköszi! :)
És akkor kezdem is, előbb a már előre, mármint a fenti sorok olvasása előtt, a rész nézése közben általam megírt komment:

Amikor András azt mondta egy ponton, hogy "Tudod, milyen vagy most?", akkor full biztos voltam benne, hogy Ágnes is tudja, sőt, ki is mondja tán még, hogy na, most jön a sértegetés... (és lám, milyen igazam lett...)

Amúgy nekem tök fájós ez az egész apjával való kapcsolat (és biztos ez is a cél), mert én is azt vallom, hogy addig kell kapcsolatot javítani, amíg lehet, és pláne családtaggal, pláne időssel, de minden más esetben is sosem tudhatjuk, hogy meddig tart az élet, és bárki bármikor meghalhat és akkor meg aztán élhetünk életünk végéig azzal a tudattal, hogy ó, miért nem mondtam meg neki akkor azt, hogy..., miért nem rendeztük ezt a kapcsolatot akkor még úgy, hogy jó legyen, ameddig lehetett...

És szintén még közben, olyan szinten felidegesítettem magam ezen a részen, hogy így kezdtem a reflexből kirohanásom, írhatnékom: Tök gáz András, mint ember szerintem... Konkrétan még csalódtam is benne most ennél a résznél... Hogy meg sem próbál objektív lenni... Hogy meg sem próbál belegondolni... Szerintem nem reális a figura... Nem reális, hogy egy pszichológus ne vegye észre sajátmagát, hogy pl. pont az, amit Ágnes is mond, hogy nézz már magadra, hogy milyen indulatos vagy az apáddal kapcsolatban... Én nem vagyok se pszichológus, se überzseni, de egyrészt biztos egyéniség kérdése is, hogy ki hogy reagál a kritikára, és pl. én is (mint ahogy vki írta egy korábbi poszt kommentjében) előbb gondolok bele, hogy tán igaza van a kritikát megfogalmazónak, mint hogy csípőből visszatámadnék, de ezt belátom, hogy egyéniség kérdése, de másrészt ő nem csak a személyiségére támaszkodhat, de szakember, bakker, hát nem veszi észre magát...??? Még akkor sem, ha Ágnes még rá is világít...? Nekem amúgy egyszer egy pasim mondta azt, még elég kis fiatalka, szinte kiskamasz koromban, amikor tán évekkel már a kapcsolat után egyszer összetalálkoztunk vagy megkeresett vagy nem is tudom már, mi volt, de szóval beszéltünk, én meg öntöttem rá kígyót-békát, és akkor mondta, hogy amíg még így haragszom rá, addig nincs baj, mert ez azt jelenti, hogy vannak még érzelmeim iránta. Akkor nem értettem, mit jelent ez, aztán később megértettem, hogy mennyire is igaz ez... Mert a negatív érzelmek is érzelmek, és nincsenek is olyan távol a pozitívaktól... Hiszen az csak az érem másik oldala, ám ugyanaz az érem, és maga az érem létezése fontosabb, mint hogy ne létezzen az érem maga... Fú, de filozofikus voltam... :) Vagyis a szeretetnek nem a gyűlölet az ellentéte ezek szerint, szerintem, hanem az érzelemmentesség... Szerintetek? Hoppá, egy újabb világmegváltó elmélet... :)

Meg aztán még közben ilyen gondolatok szaladtak ki belőlem: András sérteget és nekem ez nem tetszik. Meg András übers*ggfejként viselkedik (néha) és engem eszméletlenül irritál... Emberként nem szeretem és elítélném, ha nem igyekeznék annyira tartani a ne ítélkezz okosságot... :) (amit lám, milyen sokszor mennyire nem sikerül...)

Az fenti írás kapcsán meg az "András kezd bepöccenni" sorra kaptam fel a fejem, hogy na igen... De még mennyire... Én meg tőle...

Az akvárium téma szerintem arról szólt, hogy persze, tereljük el gyorsan a beszélgetés fonalát, mert már több, mint kínos... A szájhúzást én meg annak tulajdonítottam, hogy ő pontosan nagyobb kerülőt akart a témától, Ágnes meg elég egyszerűen elintézte és már tért is volna vissza a "bárányukra" (ahogy a francia mondja :) mármint szó szerint így, hogy térjünk vissza a bárányunkra=térjünk vissza az előző témára... :D ), ami egyértelműen kényelmetlen és überkínos volt neki, mert az óriási egója zavarja abban, hogy belássa, hogy esetleg nem minden úgy kerek, ahogy ő látja... Ami továbbra is számomra tök furcsa és hihetetlen egy pszichológustól...

Misi meg már most ott ül és sorolja a szülei bűneit... ;)

Hát ennyi... Egyelőre... :) De azért tényleg érdekes, hogy hogy felbosszantott ez a rész, kifejezetten pofán vágtam volna Andrást, és szerintem azért is bosszantott, mert tényleg irreálisnak tartom, hogy egy pszichológusnak ennyire ne legyen önkritikája... Már csak azért is, mert amikor én még gimi vége felé azon gondolkoztam, hogy tán pszichológiával tanulnék tovább, akkor apukám azt mondta, hogy az baj, mert az azt jelenti, hogy velem nincs rendben valami, hiszen minden pszichológus a saját problémáira keresi a választ, azért választja ezt a szakmát. És tán tényleg... No meg persze ne általánosítsunk, ugye... De szerintetek reális, hogy vki ennyire vak legyen, ennyire ne legyen önkritikája...?
Zsoozsy 2014.11.17 15:49:49
@mokamini: Na igen, azt hiszem, én is pont ezért bosszantottam fel magam rajta, pontosan ezért, mert ettől válik hiteltelenné a karakter is maga... Ugye...

A halakban meg simán lehet, hogy tényleg volt több is, de nekem nincs hozzá érzékem... Hátha más megfejti... :)
Bonesnak a börtöntűz áldozatául eset Howard Eppset kell azonosítania, közben arra panaszkodik, hogy nem tudott aludni, mert a szomszédban felújítanak. A szénné égett holttestet látva Booth megjegyzi, hogy ez járt egy sorozatgyilkosnak, és mivel a káoszban bármelyik rab lehetett a…..
Virág előző jelenése itt Csütörtök van, de még nem terápia-idő. András Annamarival készül randizni, hatalmas gonddal válogat az ingek között. Aztán hirtelen csörög a telefonja. Virág az, nem bír várni 5-ig, jönne most. András kicsit ellenkezik, de hamar megadja magát:…..
Misi előző ülés itt Szerda van, Bence szobájában egyedül vár Petra. Amikor betoppan egyszem fia, úgy csimpaszkodik belé, öleli, mintha mentőöv lenne a világ óceánján (sic!). De most komolyan: amikor kiderül, hogy valójában nem egy hete, hanem egy fél napja váltak el…..
Zsoozsy 2014.11.14 17:28:29
@mézescsók: Nem az amerikai konyha tehet róla és nem csak gyerekkel történhet meg, hogy olyat hall, amit nem kéne, hogy olyat mondunk, amit nem kellett volna... (de persze biztos, hogy gyerek nehezebben érti meg, hogy "azt nem úgy értettem". Bár ez sem biztos, felnőttek sem mind könnyen lépnek túl n

A megoldás asszem az általában is mindig keveset beszélj, többet hallgass (avagy nem véletlenül van két fülünk és egy szájunk állítólag...) meg ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna hozzáállás, vészhelyzet esetére meg vannak szerencsére dalok, amelyek helyettünk mondják el, bár az is igaz, hogy azt sem lehet mindig aduászként előhúzni, sőt, egy dal csak egyszer jó... Mint pl. ez is (egy ilyen alkalomra készült, de szabadon felhasználható bárkinek) :
www.youtube.com/watch?v=4JDT__Gbw2M
Zsoozsy 2014.11.14 21:46:05
@mokamini: örülök! :) (nekem meg máris rögtön pont kellett volna, csak már eljátszottam, felhasználtam... de sebaj, lassan megy már bocsi-nóták nélkül is tán... ;) )
Zsoozsy 2014.11.15 20:29:17
@mézescsók: örülök, h tetszett és köszi a gratulát! :) Egyetértek a fontos különbséggel, hogy mennyire véletlen az, amit mondunk, vagyis inkább mennyire szánjuk bántásnak, vagy mennyire csak félreértett. (...és milyen jó, hogy pont most válaszolok, amikor már megint épp morciszituban vagyok megint egy pont ilyen félreértés miatt, amit nem úgy értettem, de miért kell mindig mindent félreérteni, vagy nekem meg miért kell egyáltalán kinyitnom a számat - már megint... :S)
Orsolya előző keddi ülése itt Kedd van, Dargay pakol. Először azt gondoltam Juditot várja vagy a napi pácienst, Orsolyát. Aztán hirtelen azt veszem észre, hogy épp egy női ruhát hajtogat. Hoppácska. Rögtön ezután egyszál puncikában (türkizzöld törölközőbe csomagoltan),…..
Virág első ülése itt. Csütörtök van, elmúlt 5 óra, de az a bizonyos kanapé üres. Dargay ki tudja hányadszorra csörgeti meg Virág mobilját. Megint csak az üzenetrögzítőig jut. Kénytelen-kelletlen azzal kezd el beszélgetni. Ahogy kérleli a lányt, legyen szíves jöjjön el,…..
Zsoozsy 2014.11.08 22:36:09
@kedvencdokim: ? Ezt nem értem, mármint a kérdést... Miért? Mármint...?
A hogyvolt szuper, és @mokamini: én is így érzek és ez az, köszi, jól megfogalmaztad, hogy mi olyan frusztráló nekem ebben a lányban: hát pont ez, ez a tükörszerűség... :)
Éljen a hogyvolt! :) No meg a hogyvolt-közösség! :D
Zsoozsy 2014.11.09 21:19:18
@kedvencdokim: @Zsoozsy: @mokamini: Ja, hogy szó szerint kérdezted...! :) Én meg úgy értettem, hogy átvitt értelemben, hogy ki engedte ezt a karaktert a sorozatba... :D Oké, én kérek elnézést... :) (de éljen a megvilágosodás is! :) )
Misi első ülése itt. Szerda van, Misi családja teljes létszámban a Bencének fenntartott gyerekszobában várakozik. Misi ideges, már-már az agresszivitás jeleit mutatja. Összegyűr egy fél literes üres műanyag palackot, majd megpróbál vele beletalálni a kukába, megpróbálja…..
Zsoozsy 2014.11.08 22:25:57
@mézescsók: Igen, én is emlékszem erre az előző évadból (már csak azért is, mert újranéztem a második kezdete előtt... :) ), és ja, ilyen alapon jogos, hogy akár még tán igaza is lehet... Emlékszem arra a pontra, amikor látni, érezni lehetett, hogy Tamás lemondott Petráról.
Péntek van, Dargay ismét folyamatban. Egyelőre csak sejtjük, hogy Ágneshez indult. Egy házba belépve udvariasan kienged egy csoportnyi embert, akik közül egy nő személyében ismét a múltjának egy darabja elevenedik meg. A csajjal (Annamari - Kováts Adél) való találkozás nagyon…..
Zsoozsy 2014.11.04 12:57:19
@mokamini: Hú, pedig engem NAGYON érdekel!!! Milyen elmélet lehet még hozzá? :) Rákos, halálos, haldoklik (bár végül is mindenki...) - és...? Hova kell ehhez még további elmélet? Én sem olvasgatok utána...

Viszont nekem meg az jutott közben eszembe, hogy az én életemből is egész izgi sorozatot lehetne írni, ha csak hetente egyszer egy órám lenne a mesélésre, simán beleillenék a sorozatba... :) (bár persze ki nem... talán mindenkinek legalább olyan izgi az élete, mint a sorozatbélieké, csak az a kérdés, hogy ki hogy tudja előadni, nem? :) )
Zsoozsy 2014.11.04 13:14:52
@mokamini: És ha már ketten mondjuk ezt, akkor tényleg komolyan felmerül a kérdés, hogy vajon mi vagyunk ennyire extrák, vagy ezek a sorozatok ennyire hétköznapiak, ugye... ;)
Zsoozsy 2014.11.04 13:24:44
@mokamini: Hű, de diszkrét, hű, de izgi... :) Köszi! :)
Egy nap telt el Abonyi úr látogatása óta, Dargay ismét házon kívül tartózkodik. Ezúttal nem futócuccban van, erősen siet. Aktatáskával a kezében egy üvegpalotába tér be. Itt dolgozik új karakterünk, személyesen maga Bizniszvumen (Orsolya). Dargay hozzá jött, időpontra. Hogy…..
Zsoozsy 2014.10.30 15:42:11
@mokamini: Igen, sztem én is azért sz*rozom le az összes többit, mert még ha én nem is Mácsai miatt kezdtem nézni vagy nézem, de az biztos, hogy annyira központi és határozott, karakteres karakter, hogy nincs még egy olyan, és annyira nagyon más minden más, de mondjuk ettől érdekes.
És naná, h szólok, h kimaradt vmi szerintem fontos vagy ha én máshogy gondolom - ez tetszik a legjobban a hogyvoltozásban, nem csak, h vicces, de h micsoda dumaparty (és tök értelmes kommentáradat!) alakult ki itt ehhez a sorozathoz, ez szerintem tök ritka, és ezért értékes! :)
Zsoozsy 2014.10.30 15:42:46
@mokamini: ó, juhú, de szupi, de izgi, de milyen kár, h épp rohannom kell - na, majd este! :D
Újra itt vagyunk, nem egészen 2 évvel a félresikerült dugás után…. Dargay épp fut a problémái elől. Hamar kiderül, hogy az a típusú futó, aki olvasta az interneten, hogy futni jó…. De azért a lépcsőt már nem vállalja be, liftbe száll. Új helyen lakik, nyilván…..
Zsoozsy 2014.10.28 16:22:56
@mokamini: hát azért ehhez sztem nem kell zeneszerzőnek lenni, hogy feltűnjön, h a régi dallam, régi szignál helyett valami más van... :) De persze majd megszokjuk ezt is...
Előző péntek itt. Péntek van, de a szokásostól eltérően már délelőtt Andrással vagyunk. Ül azon a bizonyos kanapén és telefonálgat. Igen, kitaláltátok, még mindig Laurát hivogatja. (Vajon Judittal is próbálkozott beszélgetni ennyiszer az elmúlt egy év alatt?) Viszont ő…..
Zsoozsy 2014.09.18 17:51:23
@genevieve: én! :) Mostanra daráltam végig az egészet újra, je! :)
@subidubidu: héber verzió online itt, ez az első rész:
www.dailymotion.com/video/x11s0mx_%D7%91%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%94-1-%D7%A4%D7%A8%D7%A7-1-%D7%A0%D7%A2%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F_shortfilms
(eddig még csak ezt láttam, és az első egy perc után rávágtam, h a magyar jobb: szebb és jobb színészek, helyszín, rendezés, minden jobb) - ott van mellette a többi is, jelenleg, de egy kis szótár az újrakereséshez (avagy copy-paste esetére), ha netán innen törlődne: a sorozat neve בטיפול, évad=עונה, rész=פרק, a számok meg ugyanazok... :)

És most, hogy szóval másodszor is végignéztem a teljes magyar verziót, most jön nálam az eredeti, aztán meg az amerikai, de csak mert még mindig nincs kész a második évad a magyarból, pedig már nagyon várom...! :)

@mokamini: köszönet tőlem is a hogyvoltokért, tényleg sokat adtál hozzá nekem, és számítok rá(d) a második évadhoz is! :)