Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endi108

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cikk címe azon a megfigyelésemen alapul, hogy a legtöbb összeesküvés elméletet az önmagukat spirituálisnak tartó emberek vallják és osztogatják meg egymással szerte a virtuális térben. Éveken keresztül mit sem törődve ezzel, elfogadtam a tényt, hogy az „ezósok” és „konteósok” egy csónakban…..
A kép azoknak az embereknek szól, akik elítélnek egy egész vallást annak intézményesített formája miatt, majd éltetnek egy hasonló struktúrával bíró, más kulturális közegben lévő vallási intézményt, annak alig ismert, de szimpatikus alaptanításai miatt. -Endi108..
Felszabtér MIÉRT A FELSZABTÉR? 2020.08.07 16:21:13
  Két gyűlölködés között olvass minket, fundiskodás helyett válaszd a Felszabteret!  ..
Felszabtér GURU Képző! 2020.07.31 08:46:49
Úgy gondoltuk, mivel olyan sok a megtévesztő, külsőségekre támaszkodó spirituális vezető, és olyan népszerűségnek örvendenek, hogy meghirdetjük a saját képzésünket, ahol TE is elsajátíthatod az álszent megtévesztést! ..
Ebben a cikkben a szexuális elfojtással, mint a probléma vallási elbagatellizálásával foglalkozom. Fontos, hogy alapvetően nem a szexuális elfojtások pszichológiáját akarom tárgyalni és nem akarok fellépni a cölibátus ellen sem. Ugyanakkor fontosnak tartom a komoly önreflexiót, hogy észrevegyük a…..
„A buddhizmus nyugaton krízisben van. Éveken keresztül olyan jó hírnévben volt része, mely túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Csak most kezdenek el felszólalni a szexuális abúzus, a korrupció és a szektás viselkedés áldozatai.” Ezzel a tömör, de markáns idézettel kezdi a szerző azt a cikkét, amit…..
Sok ateista jogosan - ahogyan mi is ezen a blogon -, erősen kritizálja a keresztény fundamentalizmus értelmezéseit, vagy úgy általában a vallások dogmatikus, gyakran teljesen alapnélküli magyarázatait. E mellet foglalkoztatják őket is azok a káros megnyilvánulások az egyházakban (nem csak…..
Felszabtér Buddha a karanténban 2020.03.23 08:48:47
Talán magától értetődő spirituális szempontból, hogy egy karanténhelyzet mire ad lehetőséget, ez pedig nem más, mint a befelé fordulás. Ez önmagában elég sok mindent jelent és talán elcsépelt frázisnak hangzik, de ha ki akarjuk használni ezt a helyzetet, buddhista szempontból ez tűnik kézenfekvőnek.…..
Felszabtér Isten arcai 2020.03.11 08:33:19
Jordánia lakosságának vallásáról mindenkinek az iszlám juthat eszébe. Teljes joggal, mivel a lakosság 95%-a valóban muszlim, de ne feledkezzünk meg a maradék keresztény lakosságról sem. Ebben az írásban szeretném bemutatni az általam tapasztalt kereszténységet Jordániában, valamint a…..
Felszabtér Szittya-e az Isten? 2020.02.19 08:56:21
Ebben az írásban csak egy általam tapasztalt jelenséget szeretnék bemutatni, annak a megítélését másra bízom. Az a tapasztalatom, hogy szinte minden kisebb vallási csoportban, spirituális közegben megjelenik az összeesküvés elméletnek nevezett nézetek és az erős nemzeti érzelműség valamilyen…..
Általánosságban Indiát szokás „olvasztó tégelynek” nevezni, ami az én tapasztalatom szerint is igaz, így az indiai kereszténységet is az erős és meghatározó hindu kultúrán belül tudom értelmezni. Az Indiai kereszténységet az utazásom alatt megtapasztalt élmények alapján fogom kifejteni, ahogy azt én…..