Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Almatlan Jozsi

0 bejegyzést írt és 575 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Viasat ismét valami libát keres, ha jól értjük, ezúttal a hot! magazin céges partijaira hostessnek vagy a Ringier érdekeltségbe tartozó pinamagazinok címlapjára félaktnak, mindegy is, a lényeg, hogy a műsorban idióta bulákon lehet röhögni, kell ennél több? A gyanúsan ismerős…..
A Poynter.org értesülései szerint a Washington Post bloggert keres Style nevű életmód rovatához. Ebben még nincs semmi meglepő, manapság a nagy újságok mind rendelkeznek saját blogokkal, azokat meg nyilván írja valaki, és nem mindig az újságíró. Sokkal érdekesebb, milyen…..
Almatlan Jozsi 2013.03.21 22:56:17
@Blogin: hat igen ezt kihagytam, pedig harom a magyar igazsag
Almatlan Jozsi 2013.03.21 22:57:55
@Gerilgfx: ha a szerver lefagyasztasa a cel arra mas, egyszerubb modszerek is vannak
Az HBO Csajok című sorozata eddig sem volt szégyenlős, ha a dugásra került a sor, volt már itt mindenféle szex, jó is meg rossz is, az ugrás után egy hosszabb videóban megmutatjuk, miket válogatott össze közülük a Huffington Post. A múlt vasárnapi epizódban azonban volt két…..
Hogy mi a sikeres vírusvideó titka? Ez az amit nem lehet szakkönyvekben leírni, mert ezer dologtól függ és előre teljesen megjósolhatatlan, hogy reagálnak az egyes ötletekre az emberek. Az például nem sokan gondolták volna, hogy egy a Skót-felföldön táncoló és moonwalkoló, Tina…..
Almatlan Jozsi 2013.03.05 10:27:56
Jonathan Coulton egykori programozó a geekvilág legújabb hőse. Az indie zenész arcát január 18 óta szeretné minden igazi kocka a pólójára kasíroztatni, mert a fickó szívós jókedvvel jól megszopatta a tőle nyúló Glee című sorozatot. A történet akkor kezdődött, amikor…..
A KARD Közmunka és minimálbér? 2013.01.02 07:57:03
A kormány a december közepi "erős hete" alatt "megoldotta a minimálbért" is: összege 93 ezer forintról 98 ezer forintra emelkedett. A hírek szeint az emelés a versenyszférával és a szakszervezetekkel egyetértésben történt, és most itt ne is menjünk bele olyan dolgokba, hogy okoz-e…..
Kedves Jézuska! Remélem, levelem jó egészségben talál, és lesz még energiád teljesíteni szerény listám kívánságait. Először is szeretném figyelmedbe ajánlani az alábbi könyvet a világ legszebb kertjeiről. Nem vagyok telhetetlen, a legegyszerűbbel is megelégszem, sőt, a…..
Szombaton este Lady Gaga is fellépett azon a Stones-bulin, amin volt még rendes zenészember a vendégek között (például Bruce Spingsteen), és amit élőben streameltek világszerte, hogy aztán a koncertből kivágott, felvett videókat egyenként szedegessék le a videómegosztókról. A…..
Munkakerülő játékok Levegőt! 2012.11.07 08:00:00
András mindössze ennyi szöveget mellékelt, mikor beküldte nekünk az Asphyx linkjét: "Az első játék, ami miatt zuhanáskor hirtelen nagy levegőt veszek. :)". Ebből az egyszeri, gyanútlan munkakerülő nem gondol semmi rosszra. Nekem mindössze tíz percbe telt, hogy teljesen kifulladjak,…..
Cigányvadászat-per 131.850 forint 2012.10.28 18:19:34
„Gyere – int a rendőr – semmi baj nem lesz”. Kissé riadt a finom vonású, fekete hajú copfos, kiskamasznak látszó tizennyolc éves lány. A rendőrség „előállította”, átadják a bíróságnak, a szünetben még a vécéhez is elkísérik, azután felszívódnak, nem várják…..
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
Almatlan Jozsi 2012.10.05 15:07:07
@xylon: fel orara vonattal London belvarosatol. Tobbet nem mondok mert meg valaki ramkeres es internetes memme valok mint a molinos srac. :-)

A 2.7% az 2.7%, ha ez az egyetlen hiteled (fuggetelnul attol, hogy ez az elso lakasod vagy sem). A hitelkamat valtozik 2.5 - 3.5% kozott + arrangement fee (ez az elejen adodik hozza a hitelosszeghez es 0-2000 font. A hitelkamat lehet fix, valtozo, vagy tracker (ami az alapkamathoz kotott). 3.5%-on mar arra adnak hitelt, hogy masnak kiadd, ekkor mar a fizetesedet sem nezik. Alapkamat jelenleg 0.5%. A premium tehat 2-2.5%. Nem kamuzok.

Magyar hitelkamatnak ennek analogiajara 8-9% kozott kene lennie (ha 6% az alapkamat). Angliaban nagyon olcso a hitel.
Almatlan Jozsi 2012.10.05 15:44:58
@xylon: Szivas persze mindig van.

Gatwicken laknek nem lenne gond, gyorsabb mint ujpestrol a Kalvin terre peldaul...felora ingazas nem a vilag. Nem kell feltetlen a belvarosban lakni.

2.7 a bevezetokamat, ket evre, de utana lehet refinanszirozni (uj hitelt veszel fel, kifizeted a regit). Mindig vannak akciok. Nekem mar 3 eve 2.7 es jovore is ez lesz.

3 szobam van (2 halo + nappali) 71nm, 200k. Igaz nem ujepitesu. Uj epitesuben ugyanez 250k. En 1-2 szobat ajanlanek kezdesnek. Erteket megorzi az is. 400-500k-t soknak tartom egy lakasra. Nem kell mindenkinek Westminsterben lakni az "Uri" negyedben. Pl. Surbiton is tok jo, jo lakasok vannak 200-ert.

150-ert 2 szobas lakas Croydonban, 200-ert Surbiton. Hirdetesekbol 10-20%-ot mindig le kell alkudni, ha nem engednek masikat kell valasztani. Az enyemet 215-re tartottak, 192-t ajanlottam erte.

Az ugynokok nagyon ravaszok. Volt egy lakas amit 300-ert hirdettek, de az ugynok megsugta, hogy megszerezne nekem 250-ert. Valojaban 230-at ert a hely, de nem alkudtam, mivel 200-nal tobbet nem akartam fizetni (ennyit engedhettem meg magamnak).
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..
Almatlan Jozsi 2012.08.20 17:10:59
En csak azt nem ertem, hogy a ferj mar 22 eve kint volt es nem gyujtott ossze semmit, ez hogy?

Az embereknek (ugy altalaban) fel kene noni, jo hogy elvezni akarjatok az eletet es tegyetek is, buli, minden este, valtogatjatok a partnereket meg utazgatas Barcelonatol kezdve nem is tudom hova, de azert elobb utobb meg kell kerdeznie mindenkinek magatol, hogy ha minden penzemet elpazarlom, akkor mi lesz velem? majd a szocialis halo segit? A tobbi adozo penzebol varjatok a tamogatast? Vagy megis miert nem lehet 2-3-5 evre elore gondolkodni? A gyerekek akarnak azonnal minden szorakozast, a felnott szemelyiseg tulajdonsaga, hogy kepes kesleltetni a jutalmazast. 20 evi munka utan fel kene tudni mutatni valamit. Csaladot meg gyerekeket vallalni nem is lenne ugy szabad, hogy az illetonek nincs egzisztenciaja. 3 gyerek es nincs lakas pl.? 3 gyerek es a ferj elhetetlen, ingyen dolgozik a tesojanak? Ez nekem annyira felfoghatatlan, de sajnos az emberi tudatlansag vegtelen es a legtobben meg buszkek is ra.

Sajnos, ez is termeszetesen a politikusok meg a multicegek hibaja lesz vegeredmenyben es az adok csak tovabb fognak noni, hogy az eletre alkalmatlan embereket a tarsadalom eltartsa. Az ilyen aldozatok meg szelsobal vagy jobboldali partok szavazotaborat fogjak gyarapitani.

Azert remelem kilabaltok a helyzetbol! Ne nekem legyen igazam! Most az egyszer szedjetek ossze magatokat. A ferjnek egy nagy seggberugas kene nem sajnalat! Az ilyen hulyesegeket hogy "fo a bekesseg" meg felejtsetek el. Tipikus aldozat szindroma.

A problema ennel sokkal melyebben gyokerezik es ott kezdodik, hogy az iskolaban az osztalytarsak lenezik es kikozositik aki tanul ("streber"), ahelyett, hogy peldakepnek allitanak. Ha a ferjed vagy te tanulsz akkor most lehet hogy ugyvedek lennetek vagy mernokok es ez a szituacio fel sem merul!

Azt viszont nem tudom elkepzelni, hogy munkakepes emberek ne talaljanak valami munkat az USA-ban es ne eljenek meg hanem Magyarorszagra kelljen visszamenniuk a 10%-os munkanelkulisegbe (valojaban 15-20%)...LOL... miert nem inkabb Szomaliaba mennek vagy Etiopiaba a tragikus amerikai helyzet elol menekulve? Probalom, tenyleg akarom, de egyszeruen nem tudom elkepzelni.
Vojázs, Vojázs Homokszobrok 2012.08.16 10:50:00
Aki még csak most indul a tengerpartra az ihletet meríthet, aki már volt az tegye el a posztot jövőre - homokszobrok következnek, ezzel is lehet múlatni az időt a tengerparton! A kultúr-program után lehet másolatot készíteni: Ali baba és a 40 rabló: Másik "mese" - Simpsonék…..
Almatlan Jozsi 2012.08.17 14:26:03
B-oldal Hol kezdődött a disco? 2011.11.02 08:18:00
Azt mondja a Wikipedia a diszkóstílusról, hogy vitás kérdés, hogy mi volt az első diszkószám. Mint ahogy vitatott, hogy a metál a Kingsmen - Louie, Louie vagy a Kinks - You really got me folytatása-e, vagy hogy DJ Kool Herc, Afrika Bambaata, vagy Grandmaster Flash kisegyüttese…..
Bandroid Eddig tartott 2011.09.08 11:03:00
A türelmem. Szerettem volna egy deszkát, vártam, olvasgattam.Melyik a jó, melyik a nem. Az egyik oldalon az Apple univerzuma - az instant getes, playboy életmód magazinos, háromig számolok és kihalt a Flash, eeeegy, kettő, mondom kettő, eeegy, kettő, kettő világa. A másikon az…..
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
Almatlan Jozsi 2010.12.10 13:34:09
Hat igen ezt eddig is tudhattuk, az ordognek nagyon nem tetszik a keresztrenyseg...beprobalkozik mindenfelevel, hogy felrevezesse az embereket es ne ismerjek meg az igazsagot.

Szerencsere Isten hatalmasabb es azok akiknek tiszta szivuk van meg fogjak talalni ot, legyenek barmilyen kevesen is. Ha mar mindenki pedofil, homoszexualis es ateista lesz Europaban az semmit sem fog levonni a Biblia ertekebol. Az csak azt mutatja majd, hogy Europa felett eljart az ido. Minden mas kontinensen terjed a hit.

Egyebkent regen olvastam ilyen gyulolkodo cikket, egy-ket haveroddal osszeallva elkezdhetnetek legyilkolgatni a keresztenyeket csak hogy bebizonyithassatok ti bizony TENYLEG az elet oldalan alltok, csak ezek miatt a hulye keresztenyek miatt nem lehet elni...

Egyet mondj meg nekem, ha mar ilyen okos vagy, hogy szavakkal dobalozol pl. "saját magát és tevékenységét a valóság végső lényegével igyekszik összefüggésbe hozni, abban elhelyezni és ahhoz vonatkoztatva megérteni", hahaha, reg olvastam ilyen tudomanyoskodo marhasagot, akkor miert nem ertel meg meg arra, hogy a hitet/vallast elvalaszd az allamtol/politikatol?

Ha bajod van a politikusokkal, oket csesztesd, de ne egy vallast nevezz ki ellensegnek. Ugy latom ebbol a szempontbol te is konzervativ vagy, nem liberalis, hiszen intolerans vagy a keresztenyseggel szemben. Hitrendszered alapjan fundamentalista konzervativ ateista lehetsz.

Az ateizmus is hit - bizonyitani nem tudod sajna - es ez az ateizmus TENYLEG egy szervezett es iranyitott ostobasag. :-) Ezt jol mondta Aldous Huxley :-)
Almatlan Jozsi 2010.12.10 13:55:27
"És még egy intelem az elfajzott lelkednek: ha majd szeretteid a halálos ágyukon elkínzott arccal néznek rád, jusson eszedbe, hogy te nem is vagy hívő, és ostobaságnak tartod az egészet, s ezt mondd el nekik is!

Vajh, megtennéd-e?! "

O megtenne, ugyanis az ateista emberek valojaban nem szeretnek senkit onmagukon kivul. "Szeretteik" halala az evolucio egyik szuksegszeru velejaroja. Valojaban igy az ateizmus a halal vallasa. Csak ugye ehhez nemi logika kene, hogy megertsek. De nem fogjak mert kognitiv disszonancia merulne fel bennuk.

Meg egyebkent soha eletemben nem lattam alazatos vagy szereny ateista embert. Ateista csak bekepzelt, mindent mindenkinel jobban tudo, masokat es legfokeppen a "barom hivoket" lenezo ember lehet, mint ahogy ezt errol a forumrol lathatjuk is.

Mas. Hol lesz 50 ev mulva a keresztenyseg? Istenek vagytok, hogy ezt kerdezitek? Nem tokmindegy? Egy eszmerendszer nem attol jo vagy rossz, hogy hanyan tamogatjak. Ez nem egy nepszerusegi verseny. Istennek nincs kisebbrendusegi komplexusa mint nektek ateistaknak, hogy attol erezze jol magat, hanyan ertenek egyet vele. Ha szartok magasrol ra az nektek lesz egyedul rossz majd.

Persze bekaperspektivabol 50 ev nagyon hosszu idonek tunik. Majd ha 50 eves leszel es visszanezel az eletedre, rajossz: 50 ev egy ropke pillanat volt. Meg 50 ev es mar nem is elsz. De Isten orokke elni fog. Szoval ovatosan ezzel az "az nevet aki utoljara nevet" dumaval. Nem ti lesztek azok. Szoval a kerdes inkabb az, hogy te hol leszel 50 ev mulva?

En pl. kokemeny ateista voltam. En is megirhattam volna ezt a cikket korabban. De ahogy mult az ido, gondolkodtam, es a jol felepitett ateista eszmerendszerem kezdett osszeomlani. Belattam, hogy ateizmussal nem jutok messzire. Egy kulonbseg volt koztem es koztetek: sosem szerettem a bekepzelt, buszke embereket. Az az arrogancia amivel a keresztenyseget, a hivoket kritizaljatok es lenezitek, egyszeruen emberkent unszimpatikus. En ebbe a bekepzelt, mindent mindenkinel jobban tudo csoportba nem akarok tartozni. Az egy dolog, hogy igazad van, de ezt masokra raeroltetni ilyen agressziven, nagyon gonosz dolog. Szegyellem, hogy valaha ateista voltam. Gonosz emberek tartoznak bele (legalabb is a cikk alapjan) - tisztelet a kivetelnek, pl. nekem is aki az voltam. Jo erzes nektek hogy gonosz emberek vagytok?

Olvasgassatok inkabb konyvet a kovetkezo cimekkel: "power of indirect persuasion".
Az OTP nem töri magát, hogy kedvében járjon ügyfeleinek, unott ügyintézők tologatják a papírjait, de csak addig, amíg pénzünkkel együtt ott nem akarjuk hagyni a bürokratikus szervezetet. Utána hirtelen sokkal dinamikusabbá válik a cég.   Erre akkor döbbentem rá, amikor a…..
Kezdjünk bele, este hét óra, itt a várva várt konferencia. Mi lesz? Ingyen burkolat? Visszahívás? Akciós cellux?  A rendezvény az iPhone 4 antenna songgal indul, amiben arról énekelnek, hogy bár elő lehet csalogatni a térerő-eldobós jelenséget, hétköznapi használat során…..