Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mirkó királyfi

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
Mirkó királyfi 2017.11.10 22:55:16
@morpho: Nehany eve olvastam valahol egy interjut a forditoval, aki elmondta, hogy akkoriban meg nem kaptak meg az eredeti angol szoveget, hanem valaki hallas utan leirta azt es a fordito ebbol dolgozott. Igy lett a Grammy-bol granny :) Amugy az Annie Hall az ilyen hibak ellenere szerintem kivalo. A forditas is szellemes es a szinkron is jo. Neha meg ma is megnezem szinkronnal.

Meg is van az interju, erdemes elolvasni (ez meg a regi Origo):

www.origo.hu/filmklub/blog/interju/exkluziv/20120415-woody-allen-nem-lehet-mas-csak-a-kern-andras-.html
Nincs nagyon mit a címhez hozzátenni: Porto fantasztikus város és szeptembertől elárhető Budapestről közvetlenül, fapadossal. Az árazás viszont még erősen kérdéses. A tegnapi bejelentés után volt néhány 10 ezer alatti ajánlat, de később feltettek őszre szinte mindent 18 ezer forint fölé.  Amikor a…..
Mirkó királyfi 2016.06.12 13:58:12
@salsal: Januarban voltam, 23 fok volt.
Aki nem akar sokat vesződni Anglia lényegének megértésével, az csak pillantson rá Jeremy Clarkson ügyére. Egyfelől itt Isten szerepét a pénzt tölti be – és Clarkson ebben a vonatkozásban gyakorlatilag szentnek számít. Másfelől a „mindenki egyenlő” füllentett elve is…..
A hetvenes évek kétszeres Oscar-ra jelölt (rendező, Bernardo Bertolucci, valamint a férfi főszereplő Marlon Brandon) botrányfilmje, Az utolsó tangó Párizsban újra téma lett és nemcsak filmes körökben.  A rendező, Bernardo Bertolucci a napokban egy 40 évig a szőnyeg alat…..
Mirkó királyfi 2013.09.29 02:00:03
@ludwigvan: A poszt írója gátlástalanul hazudik:

"Marlon said to me: 'Maria, don't worry, it's just a movie,' but during the scene, even though what Marlon was doing wasn't real, I was crying real tears.

"I felt humiliated and to be honest, I felt a little raped, both by Marlon and by Bertolucci.

Aztán hogy miért éri meg valakinek meghamisítani egy hat évvel ezelőtti interjút, hogy olvasókat szerezzen magának, az már más kérdés. Ahogy látom, nem jött be a számítása a posztolónak, a kutya nem kiváncsi a hazugságaira :)
Mirkó királyfi 2013.09.30 01:36:28
@LupaW: Ehhez képest szó szerint idézel abból az interjúból, csak a "megerőszakoltak" kijelentést fordítod félre (eredetiben:"I felt a little raped" -- "..a film sikeréért" kitétel már csak a te hozzáköltésed). Plusz a színésznő világosan elmondja, hogy nem történt erőszak: "what Marlon was doing wasn't real", te mégis tényként állítod annak megtörténtét. Akkor most ki is handabandázik?
..
Mirkó királyfi 2012.08.12 02:31:48
Mirkó királyfi 2012.08.14 01:01:15
@GGerg: Uh, az kemény...Jobbulást!
Nívó Van élet a Malév után? 2012.02.07 08:47:00
Ha valaki arra vár, hogy én is elsiratom a Malévot, az rossz posztot olvas. Szerintem a Malév bedőlésével olyan távlatok nyílnak meg, melyekről eddig nem is álmodtunk! Ez nem egy klasszikus bejegyzés lesz, inkább gondolatok, melyeket a pénteken becsődölt cég köt össze. ...Kezdjük…..
Mirkó királyfi 2012.02.07 21:41:22
@ninimimi: "Nos a valóságban fotelszerű ülések - "fapadok" ugye - fogadtak, az előttem lévő üléséig pedig annyi hely volt, hogy egyszerűen nem értem el a teljesen kinyújtott lábammal sem."

Mi vagy te, hobbit?
Mirkó királyfi 2012.02.07 22:19:32
@ninimimi: Érdekes, hogy mennyit számít ezek szerint 6 cm. Én ui. 187 cm vagyok, de azokon a fapadosokon, amiken én nem keveset utaztam eddig (Easyjet, Ryanair, Wizz, Jet2), kivétel nélkül 1-2 cm volt csak a térdem és az előttem levő széktámla között. Arról nem beszélve, hogy a "fotel" háttámlája csak kicsivel ért a hátam közepe fölé. A Malévnél kényelmes volt a lábtér, a BA-nál pedig akár ki is nyújthattam a lábamat, arról nem beszélve, hogy még a fejemet is hátradönthettem. Nem azt mondom, hogy nem lehet kibírni egy kétórás út alatt a szűk helyet, csak az én tapasztalataim merőben ellentmondanak az általad leírtaknak.
Nem lehet, hogy amikor te utaztál (gyanítom egyszer), akkor pont egy kijárat mellett ültél? Mert ott valóban kényelmesen el lehet férni.
 Ahogy a címben....
Mirkó királyfi 2011.09.15 23:50:44
Roger Waters @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.06.22. Egyszer minden sikeres zenész életében eljön az a pillanat, amikor ki kell szállni a bizniszből. Persze a legstílusosabb az, ha valaki fiatalon, a népszerűsége csúcsán valami klasszikus rockandroll halált hal, de ezt…..
Bár a másodfokú ítéletre szeptemberig várni kell, annyi már szinte biztos, hogy a színész jogsiját elveszik, és azt Császár Elődnek adják oda. A bíróság valószínűleg el fogja tiltani a járművezetéstől a színészt, és a határozatot minden dodgem- és…..
Mirkó királyfi 2011.06.23 01:45:03
@wittmanboy:
"Ophélia ne őrüljön meg a darab közben, Hamlet maradjon életben a darab végén,a "Rómeó és Júlia" végződjön happy enddel, illetve a három nővér utazzon el a darab végén Moszkvába"

Banyek, letörne a kezed, ha kitennéd az elejére, hogy SPOILER?
Örömhírrel kezdeném: tegnap szólt Kuli, hogy szombaton déltől hatig dolgozhatok. A vasárnap még nem tuti, de mivel ma nem szólt, így attól tartok, hogy akkor unatkozni fogok.Kell a pénz, mert vettem a tesómnak ajándékot, egy vezeték nélküli Sony fejhallgatót - holnap van a…..
Mirkó királyfi 2011.04.17 02:21:03
@GGerg: Keress rá a Lake Districtre, vagy a Peak Districtre a Google képkeresőjében, csodát fogsz látni. De nem csak a tájak gyönyörűek, fantasztikus, autentikus angol falvak vannak arrafelé, ha nem a sűrűjébe mész (Windermere), elképesztő hangulattal találkozhatsz. Mondjuk ezek a helyek _annyira_ azért nincsenek közel, de ha csak egy szabad napod és kirándulni való kedved van, akkor is érdemes beülni a Saab-ba. Ott van pl. Startford-Upon-Avon, Shakespeare szülővárosa (a sírja is ott van), gyönyörű, nagyon hangulatos hely és az tényleg nagyon közel van. Egy napos vasárnapon világlátó programnak igazán kiváló választás, legalább látsz egy kicsi igazi Angliát is, nem csak azt a ronda Birmingham-et (mondjuk Ágival, ha már úgyis megy ki hozzád ;))
De említhetném a Warwick Castle-t is, az is a szomszédban van, viszont az már pénzes kikapcsolódás (kb. Ł13-15?)
Ma is dolgoztam, bár Kulbant nem volt ott, állítólag beteg. Sok embert küldtek haza dél táján.Munka után elugrottam Gáborhoz, hogy lefúrjam a féktárcsát tartó csavart, ami jól meg is szívatott. Ő épp kerékcsapágyat cserélt (illetve szedett le), úgyhogy nem zavartam. Norbi…..
Mirkó királyfi 2011.03.11 22:51:09
@gio:
Tudod úgy van ez, hogy van aki pubba jár sörözni, van aki színházba, koncertre és van, akinek az autó szerez örömet. Ha még hasznát is látja, az csak a hab a tortán. Sokféleképp lehet élni. Egy dolog nem megy, csak robotolni, anélkül, hogy valami örömöd is lenne az életben. A biztosítás összege tényleg horror, de írta Gergő, hogy megoldja ezt is. Neki most ez az autó sokat jelent, ki vagy te, hogy azt mondd, dobja ki, mert néha vesz hozzá pár fontért egy-két apróságot az ebay-en? Miért kéne lemondania a jelenlegi egyetlen öröméről? Nyomja a melót becsületesen, megszerettette magát, becsülik a munkahelyén, az anyagi problémák is megoldódni látszanak, ne mondd, hogy nem jár neki ennyi öröm sem. Amúgy Angliában a tömegközlekedés iszonyú drága, ezt is vedd figyelembe.
Nem ismerem Gergőt, csak innen a blogról hallottam róla, de szerintem becsülendő, ahogy az utóbbi időben bekeményített és nem hagyja el magát. Mondjuk ahogy a barátnőjéről beszél a nyilvánosság előtt időnként, az pl. nem szimpatikus, hogy mondjak valami rosszat is róla :)
Kell-e ilyen szép évfordulónál kedvezőbb alkalom!? Annak a bizonyos versenynek a felidézésével kezdtük, hogy azután sok minden egyéb is szóba kerüljön: pályatársak külföldről és itthonról, a játékban mutatkozó változások a hetvenes és nyolcvanas években, a pályakezdet…..
comment:com Piás blokk 2009.12.31 23:59:00
Mivel itt az éjfél, a hangulat a tetőfokán, ezért külön piás blokkal kedveskedtünk olvasóinknak. Ebben a blokkban összegyűjtöttük a kötelező alkesz kabarészámokat. Természetesen a '85-ös szilveszter Hofi műsorával, a Koncert!-tel kezdünk, ebben volt az emlékezetes…..
Az év végi listakészítésből senki nem maradhat ki, így mi sem, gondoltuk megszavaztatjuk az Index munkatársait arról, hogy az eltelt tíz évben melyik külföldi sorozat jött be nekik a legjobban. A válaszadóktól azt kértük, hogy ne rangsoroljanak, csak sorolják fel azt a maximum 20…..
A tehetségkutató műsorok, és azok közül is az énekes fajták, legendásan nagy sikerek mindenfelé, a nálunk Megasztár címen elhíresült Pop Idol/American Idol az USA-ban például megkapta a televíziózás Halálcsillaga becenevet, mert amikor januárban adásba kerül, mindegy, mit…..