Regisztráció Blogot indítok
Adatok
45C11M03

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bekövetkezett az, amit múlt héten csak sejtettünk: a Microsoft csetalkalmazásának ma demózott új verziója immár mélyen integrálja a közösségi szájtokon zajló aktivitásokat is. Így a felhasználók egyenesen a Live Messenger csetablakából is cserélhetnek tartalmakat facebookos,…..
A Webisztán néhány olvasója kérte, hogy kicsit reklámozzam be itt a blogon, hogy szeretnének találkozni a londoni olvasók. Az esemény szervezését ebben a Facebook-topikban lehet követni. Szóval aki a brit fővárosban vagy annak környékén tartózkodik, és szeretne találkozni a…..
45C11M03 2010.04.15 17:25:06
2009 álmos év volt a hazai közösségi szájtok és az online média számára is. Nagyon nagy változások nem történtek. És ha azt gondoljuk, hogy ez a válságnak köszönhető, tévedünk. A hírszájtok szinte semmit nem csináltak az előző évben, ami kijelölt volna egy olyan…..
45C11M03 2010.01.09 06:36:41
Nincs innováció? Nincs előrelépés? Toporgunk a sárban, azon sirdogálva, hogy térdig sárosak lettünk és kezd rászáradni?

Mi lenne, ha végre tennénk is valamit azért, hogy történjen változás? És erre egy mód van: KÖZÖSEN! Nem véletlenül helyezik előtérbe pl. az ázsiai kultúrákban a csapatmunkát, meg is van az eredménye. Tudom, hogy mindenhez idő kell és pénz. Sajnos ebben a pillanatban pénzzel nem tudok szolgálni ahhoz, hogy elkezdhessünk pár építő jellegű ötletből "terméket" kovácsolni (bárcsak tehetném), ehhez támogatók kellenének, de talán megtettem az első lépést, létrehoztam egy Facebook oldalt Karpat Valley Project néven.

Amit tőletek kérek:
1. Előszöris csatlakozzatok:
www.facebook.com/pages/Karpat-Valley-Project/247616156002
2) Aki hozzá tud valamivel járulni, az tegye meg kezdésként egy hozzászólással, legyen ez akár egy olyan apróság, mint egy új profilkép (a mostanit csak találtam és nem biztos, hogy használhatjuk), egy link, ahol a fejlődés irányába mutatnak, vagy olyan nagyobb lépés, mint pl. egy domain regisztráció a projectnek. B-Á-R-M-I!
3) Beszéljetek róla!

Amit én tudok adni: jópár ötlet, pl. a honlaphoz (erről jut eszembe, weblapkészítők és dizájnerek jelentkezését is várom). Belőlem nem sikerült kiölnie a magyar oktatási rendszernek a kreativitást (igaz, nincs is még diplomám azóta se). Sajnos kicsiben nem szeretek gondolkozni, lehetőleg nem csak a magyarokon szeretnék ezekkel a "termékekkel" segíteni, de tudom, hogy meg van rá a szellemi tőke otthon, csak össze kell fognunk.
45C11M03 2010.01.09 21:37:40
@kalnoki: Nem a Magyarorszagon eloskodo bunszervezettel van a gond, hanem az osszessel, foleg az Amerikat iranyito privat penzintezettel es europai kistestvereivel. Ezt kell megerteni vegre, h nem a vki/vkik altal befektetett milliok bezsebelesere kell torekedni, hanem a szabadidodben nem masolni kell, hanem gondolkozni, es ujat alkotni v a meglevot javitani. Sajnos penz nelkul rengeteg dolog csak stagnal v el se indul. Ez a baj. De a gyomnak is csak a gyokeret kell megtalalni!
45C11M03 2010.01.10 19:18:58
@gitáros: Sajnos nem ezermester vagyok. Ha tudnek rajzolni, lehet h megprobaltam volna kesziteni egy logot sajat magam. Arra nem is gondoltal h valoszinuleg azert emlitettem meg pont az uj, sajat logo hianyat, mint elso lepesek egyiket, mert en se szeretem a lopast? Megtudhatnam megis mi bajod a "Karpat Valley"-vel? Karpat-medence vs Silicon Valley?
A Google ma jelentette be saját telefonját, a Nexus One-t. A hardvert a HTC hozza. Íme a végleges technikai specifikáció pár fontosabb eleme:  800 x 480 pixeles, 3.7 colos kijelző Video: 720x480 px, 20 fps vagy magasabb 5 megapixeles kamera, led vaku HSDPA…..
45C11M03 2010.01.06 04:57:59
@hírbehozó: Ha kerdesem lenne feled, akkor melyik email cimedre irjak? (mert eddig 2 levelet kuldtem a webisztan at gmailre es nem nagyon jott valasz, talan a spam filtered aldozata lettem...de az is lehet h nem mellekeltem a nickem es a manualis szuro vegzett veluk :P)
Könnyebb, jobb, szárazabb érzés mától a Google fordítóprogramjának használata. Az új verzióban szövegbevitel közben, röptében látható a fordítás. Sőt, újabban fel is olvassa a gép az angolra fordított szövegeket. A nem latin betűs nyelvek esetében pedig fonetikus, latin…..
Miskolczy Csaba múltkori, a Kreatív Online-on megjelent cikkében arra szólított fel, hogy a nagy globális szolgáltatások helyett a hazaiakat kellene támogatnia a magyar netezőknek, hirdetőknek, ügynökségeknek. Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi vezetője a publicisztikához…..
Néhány napja sejtelmes infomorzsákat csepegtet a Google Magyarország a magyar újságírók inboxába. Az első hivatalos email tartalma az volt, hogy:A Google szeretettel meghívja önt sajtótájékoztatójára.További információkért találkozzunk holnap ugyanitt, ugyanebben az időben!A…..
45C11M03 2009.09.26 15:14:42
@poncho: "Állítólag magyar ötlet!!!" Kosz a tamogatast! Azert az "allitolag"-ot lehagyhattad volna :) Ha gondolod, tudok kuldeni 1 kepet a formrol mielott bekuldtem. DE sajnos nem CSAK az en erdemem, mert kombinaltak tobb otletet. (Suggestions that inspired this idea)
45C11M03 2009.09.26 23:18:20
@poncho: Akkor asszem megveregethetjuk egymas vallat, kezet foghatunk, mert mas ezt valoszinuleg nem fogja megtenni rajtunk kivul...
Hétfőn terjedt el a hír a weben, hogy a Facebook felvásárolja a FriendFeedet. Aki esetleg nem ismerné: a FriendFeed egy feedaggregáló szájt, mely kvázi valós időben gyűjti össze és mutatja meg az adott netező közösségi szájtokbeli aktivitásait. Aki bekötötte a feedjeit…..
45C11M03 2009.08.12 04:55:21
@hírbehozó: a Blindsearch-rol csak annyit, h rakerestem a "webisztan"-ra, gondoltam a webisztan.blog.hu-t dobja ki elso talalatkent (nem a twitter acc, nem a facebook...), egyetlen versenyzo ment at a gyorsteszten, klikk, es hoppa, Google. De alairom h KESOBB lehet vmi a Bingbol. Bing+Yahoo osszesen 59%, mig Google 41% wow...
Számos egyszerűbb megoldással segíthetünk online szolgáltatásunk népszerűsítésében. Sokszor a kínálkozó lehetőségek pofonegyszerűek, kézenfekvők, valahogy mégsem sikerül megugrani őket. Vegyünk egy példát. A Netpincér.hu az egyik legsikeresebb online szolgáltatás…..
Hamarosan új funkcióval bővül az iWiW. (Az átállás miatt lehetnek fennakadások a kiszolgálásban.) Az "Évről évre" névre keresztelt social timeline lényege, hogy összeszedhetjük életünk történetét, ismeretségeinkből. Kivel jártunk közös suliba, kivel mikor…..
Ártalmatlan felvetésnek indult, ám jókora flame kerekedett a Twitteren abból az ötletből, hogy vajon jó dolog lenne-e, ha az állam/önkormányzat/tanintézet támogatná a tanulók netbookhoz jutását.A vita törésvonalai valahol ott húzódtak, hogy egyrészt volt már nekünk egy…..
45C11M03 2009.01.21 21:03:54
@TRambó: Teljesen egyetertek. Amig a tanar se tudja hasznalni a gepet/netet, nincs mirol beszelnunk. Volt szerencsem pl segiteni egy idosebb tanar ismerosnek, gondja volt az ev vegi ertekelest elkeszito (szamomra egyaltalan nem bonyolult) programmal.

Masik dolog pedig a konyvek/jegyzetek tema. Mikor vesszuk mar eszre h a tankonyvekert nem a tanuloktol kene penzt kerni, hanem mondjuk az allam finanszirozna elkeszitesuket, es elerhetove tenne mindenki szamara DIGITALIS formaban. Ha ez megvalosulna, mar elorebb lenne az atlag csalad az ezt megjelenito, hordohato eszkoz megvasarlasahoz szukseges penz eloteremteseben.

Sot, mi lenne ha megszabadulnank vegre attol a furcsa szokastol, h iskolakban tanulunk? Tudom, szocializalodni is kell a gyereknek meg ilyenek, de ezeket meg lehetne oldani a felszabadulo idoben. Felszabadulo ido alatt azt ertem, h velemenyem szerint egy diak egymaga akar gyorsabban is haladhatna mint csoportokban (felteve h nem egy GyP-s egyenrol beszelunk).
45C11M03 2009.01.22 06:28:58
Szal, h osszegezzuk az elmondottakat: volt 1 "terulj-terulj-asztalkam" Sunyinetunk, belefutunk ilyen 25 milliardos MS tenderbe, amitol azert nem szabadulunk meg, mert nem keves penzbe kerulne lecserelni a kozintezmenyek, hivatalok stb gepein a rendszereket, majd betanitani a dolgozokat, tanarokat, diakokat ezeket hasznalni, valamint uj programokkal elorukkolni, de mindezzel ha jol sejtem a MS is tisztaban van.

(halkan hozzateszem: remelem mindenki olvasta a Wikileaks-en a tendert)

A tankonyvekrol: Ez a diakok altal generalt tanulmanyi wiki nem hangzik rosszul. Miert nincs ilyen minden szakon/egyetemen/gimnaziumban? Valoszinuleg azert, mert mint ifsz is elmondta, sokaknak fingjuk sincs a programok kezelesehez, ill. az altalanos informatikai logikahoz. Na ezen kene valtoztatni eloszor. Ezen felhaborodasombol kiindulva megkerdeztem egy fiatal tanarnot, h szerinte miert nincs az altalanos iskolakban tobb multimedias (neadjisten web2es) oktatasi elem. Azt mondta, hogy van (a jelen esetben nem nagyvarosi) iskolanak 1 azaz egy laptopja, 1 projektorja, valamint 1 papirja, amit ala kell irni h elvidd ezeket az orara, mert ezzel a mozdulattal felelosseget is vallalsz az eszkozokert. H miert nincs minden teremben gep? H miert nem 1 laptop huzza a gyerekek vallat az iskolaba menet a sok konyv helyett? Miert kell h elhangozzon 1 ilyen mondat: "Nem hoztad el a feladatgyujtemenyed (mert mar nem fert be), ugyhogy leulhetsz, 1es!!!"? Errol jut eszembe, azt is mondta, h mig o erdeklodik az informatika irant, probal minel tobb tudast a magaeva tenni, addig az idosebb kollegaknak annyi koze van a gepekhez, mint nekem a golfhoz. Nekem szerencsem volt, nagyvarosi nagy altalanos iskola, sajat mozival, uszodaval, nagy tornateremmel, szamtech teremmel, (raadasul 5 percre laktam :P) mindez a 80as evek vegen. Ma, 20 ev mulva el tudjuk ezt mondani minden iskolarol az orszagban? Sajnos nem, mert tobbek kozt az etnikum alkoholizalasat fizetjuk az adonkbol oktatasi tamogatas cimen. (drasztikus pelda, de igaz) Jobb mint a laptop? Ugy erzem h ha mindenkinek lenne, nem lopnak el, nem adnak el, nem hagynak el, mert KELL a tanulashoz, mint ma egy toll v egy ceruza (v min. 6 kulonbozo fuzet es a hozza tartozo konyvek/nap).
Webisztán G10gle 2008.09.27 12:41:00
Azt eddig is tudtuk, hogy valamikor mostanában van a Google tizedik szülinapja, de azt nem, hogy pontosan melyik napra esik. Abból, hogy a Google négy órája cserélte be a szülinapos logót, arra következtethetünk, hogy szeptember 27-ét írtak 1998-ban, mikor hivatalosan is megkezdődött…..
45C11M03 2008.09.28 02:13:35
Webisztán Fészbúkosodik az iWiW? 2008.09.23 13:46:00
Egyre többet hallani a pletykát innen-onnan, hogy a Virgo (az iWiW korábbi tulajdonosa, jelenleg a szájt karbantartásáért és fejlesztésért felelős cég) Open Social alapokon készül miniapp-támogatást fejleszteni az iWiW-nek. Kábé egy éve már megjósoltuk. És most még…..
Most, hogy mindenki leírta, milyen laptoptáskára esküszik, visszatérhetünk az érdemi történésekhez. Minden jel szerint hétfőn este megadta magát a Gmail. Hogy nem lokális problémáról beszélünk, mutatja az is hogy amerikai barátaink is 502-es hibaüzenettel néztek farkasszemet,…..
Büszke Manhattan Portage-tulajdonosként persze nem szívesen javasolnék más táskát. (Ok, esetleg a Rickshaw vagy a Timbuk2 jöhet még szóba nálam.) Egy negyedik cég, a MobileEdge viszont meglátta a lehetőséget a sok unott képű reptéri geekben, és olyan laptoptáskákat dobtak…..