Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Könyvszenvedély

215 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Kedvelem az antológiákat, mert őszintén, sokszor nincs sem kedvem, sem energiám a hosszabb történetekhez. Olykor csak arra vágyom, hogy valami egészen rövid kis sztorit olvassak, aminek pár perc alatt a végére is érek...
    Miután olvastam Anita Boza minden könyvét, sőt, igen kedvelem is őket, így tudom, hogy több vár rám, amikor egy történetének nekikezdek, mint egy drámával fűszerezett kalandos romantikus sztori. Ugyanis a lazaság mögött mindig meghúzódik valami komolyabb mondandó is. Így van ez a Sötét…..
  Amikor két erős, határozott egyéniség kerül egymás mellé, akikre az is igaz nem mellesleg, hogy "ami elromolhat, az el is romlik",  akkor ott biztosan egy izgalmas és rendkívül szórakoztató olvasmány vár...
  Azt mondják, hogy a gonosz minden nap ott van bennünk, csak valaki szabadjára engedi, valaki pedig kordában tartja, és ezzel uralja az elméjének azon részét, ami ki akar törni...
    Gyermekként rajongtam a mesékért. Már akkor odavoltam értük, amikor nekem olvastak fel, és én csak csillogó szemekkel lestem a színes képeket a könyvekben. Miután megtanultam olvasni, már egyedül merültem el a mesék világában. Képes voltam órákra magam mögött hagyni a valóságot, ami olykor…..
    Vannak azok a történetek, amelyek kevés figyelmet kapnak, pedig megérdemelnék a hype-ot. Ilyen Hel Enai Dawn: Sunderon címet viselő sorozata is. Pár órával azután, hogy másodszor is elolvastam a sorozat második részét (Az Ördög Szíve), még akkor sem voltam képes magamhoz térni igazán. A…..
    Számtalan oka van annak, amiért egy könyvet kézbe veszek. Szórakozni vágyom, kikapcsolódni, vagy tanulni, ismereteket szerezni. Mindezek mellett szeretek olyan kötetekben elmélyedni, amelyek a lélek mélységeit taglalják.  Lebilincselő számomra az elme rejtelmessége, az, hogy mi mindenre…..
    Ismeritek az érzést, amikor a fülszöveg valami igazán sötét és félelmetes olvasmányt ígér, aztán ahogy belevágtok, kiderül, hogy egy szelídebb sztoriról van szó? Én igen, nem egyszer jártam már így, ami valljuk be kissé bosszantó tud lenni, és talán a csalódás szele is meglegyint. Ennek…..
    Ez a könyv bizony egy nagyon erős hűha élmény volt számomra. Nem titok, hogy a kezdetektől nyomon követem Anita Boza munkásságát, olvastam is minden korábban megjelent regényét, így láttam azt is hogyan fejlődik kötetről-kötetre. Az írás iránti szenvedély, a természet, az állatok védelme…..
      Az Amish Biblia egy igazán különleges olvasmány. Egy könnyed kis sztorinak tűnik elsőre, de sokkalta több rejtőzik benne, minthogy egy egyszerű kis romantikus melegregény legyen. Egy igazán szívszorító, lélekszaggató olvasmány kötelességtudatról, szerelemről, szeretetről, vágyakról,…..
    Tanila Jensen nevét meghallva elsőként a Viveca címet viselő démonos sorozata jut eszembe, amin keresztül megismertem. Az írónő minden megjelent regényét olvastam, így jól tudom, hogy mennyire változatos a történetírásban, hogy mennyire tud szárnyalni a fantáziája. Szeretem a misztikus,…..
    Nagyon vártam Lilly Davis történetét, akit a Féktelen hajsza óta a szívembe zártam. Kíváncsi voltam arra, hogy milyen nő vált belőle. Mennyiben viseli magán a Davis vérmérsékletet. Sejtettem, hogy nem egy átlagos nő lesz abból a cserfes lánykából, hisz Jay Davis az apja, no meg Mira Wright…..
    Újabb kalandok, ármányok, cselszövések egy misztikummal átitatott, varázslatos világban. Egy kalandos utazás izgalmas eseményei, egy csodás világ tárult a szemem elé Darvas Petra Ikrek mágiája (a véleményemet ITT olvashatjátók róla) című könyvében, amely a Hópelyhek májusban sorozat első…..
    Habár nem vetem meg a horror történeteket, nem vagyok olyan nagy rajongó. Ennélfogva nem olvasom számolatlanul az ilyen sztorikat, tehát viszonylag kevés horror zsánerbe tartozó olvasmánnyal találkoztam. Ha valaki megkérdezné, hogy az igazán vérfagyasztó történeteket, vagy inkább a kevésbé…..
    Az ázsiai drámák hangulatát idéző, szívbemarkoló BL történet titkokról, szerelemről. Emlékeim szerint úgy kilenc hónappal ezelőtt történt, hogy szinte villámcsapásszerűen, robbantak be az életembe az LMBTQ, de leginkább a BL történetek. Azóta pedig a rajongásom még mindig töretlen. Nem…..
    Egy ütős sci-fi, mely játszik a világunk teremtésének gondolatával, és azzal a kérdéssel, hogy mitől is vagyunk értelmes lények? Régen volt már olyan, hogy egy könyv annyira magával ragadt, hogy pár óra alatt a végére értem. Az 144.000 ilyen...
    Kedvelem a fantasy történeteket. A jól megírt fantasy történeteket, ahol mind a szereplők, mint a történet szálai úgy vannak megalkotva, hogy képesek magukkal ragadni az olvasót az első pillanatban, hogy aztán az utolsó mondat végére érve se eresszen. Izgalmas, amikor egy általam ismert…..
    Elég ütősre sikeredett a kezdés (szerintem), és később sem igazán lesz szelídebb a történet. Sőt! Eléggé horrorisztikussá válik. Bevallom, hogy engem helyenként már-már sokkolt, és ilyenkor félre kellett tennem a könyvet egy kicsit, és mást olvasnom, mert annyira beleégett egyik-másik…..
    Régóta kacérkodom az író könyveivel, de eddig sosem jutottam el odáig, hogy elolvassam őket. Így gondolkodás nélkül éltem a lehetőséggel, amikor a Bookaholic Kiadó lehetőséget adott Darren Shan: Az elveszett hercegnő (Archibald Lox 1-3.) című regényének az olvasására. A fülszöveg egy…..
    A háború borzalmai, a kínzó múlt felidézése egy vagány kölyök szemén át. Nehéz témáról mesél a könyv, sokszor szívszorító érzés volt olvasni, mégis belevesztem a történetbe, mert az író egy jól megválasztott, könnyedebb hangvétellel vezet át a gyötrelmes eseményeken. Nem mondhatom, hogy…..
  Az emberi természet egyik hatalmas erővel bíró mozgatórugója a félelem. Gondoljunk csak bele, hogy mi mindenre képes az ember, amikor a félelem hajtja. Félelem attól, hogy elveszítünk valakit, félelem attól, hogy kiderül rólunk valami, félteni valakinek az életét, félni, hogy megsérülünk,…..
  Tudjátok, hogy mit kedvelek nagyon Stian Skald sorozatában? Azt, hogy a folytatások elején egy-egy rövidebb összefoglalóval - ami hol a főszereplő naplója, hol egy jelentés a feljebbvalóknak - eléri azt, hogy az olvasók feleleveníthetik emlékeiket a történet előző részeiről, illetve a…..
    Szeretem az édeset. Ízben, meg romantikus történetben is. Ám ahogy olykor besokallok a sziruposságtól az ízekben, és inkább a sósat, netán a keserűt kívánom, úgy vonz a lélek sokrétűsége, a szerelem, a sors sötét oldala. A Halálosan szeretlek antológia pedig pont ilyen történeteket rejtett.…..
    Tudjátok van az, amikor már a cím is felkelti a figyelmeteket, amikor meghallva azt a pár szót úgy érzitek, hogy nektek az a könyv kelleni fog. Na, én így voltam az "Egy démon tárnáival". Meglátva a borítót csak még jobban vonzott a történet, mert azt sejtette, hogy itt bizony izgalmas…..
    Azzal kezdeném, hogy Ella Steel ezúttal elég rendesen megkavarta a dolgokat. Olvastam minden könyvét, úgyhogy van fogalmam arról, mire képes a történeteinek szereplőivel. Tudom, hogyan tud játszani az olvasók érzelmeivel, mindig képes meglepni az embert. De most! Most túltett eddigi…..