Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v.viktor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
v.viktor 2020.02.04 16:40:19
Sziasztok, én lennék a posztoló. Köszönöm az eddigi véleményeket, egy-kettőre reagálnék is.

Igen, természetesen lenne lehetőség állandóra bejelenteni magamat, viszont az egyrészt nem kevés költséggel és idővel járna (új forgalmi, új lakcímkártya, szolgáltatóknál és a kötelező biztosításhoz lejelenteni az adatváltoztatást... stb., hogy csak párat említsek). Másrészt ha albérletben élek, miért kellene állandóra bejelenteni magam? Miért találták akkor ki a tartózkodási hely bejelentésének lehetőségét? Nem pont az ilyen esetekre?

@vape: hogy vehetnék egy lakást Óbudán, ez remek ötlet, már csak az a 20-30 millió hiányzik, amiből ezt meg lehet tenni. :) Továbbá:
"Én miért nem parkolhatok ingyen Óbudán? Magyar állampolgár vagyok, és a kerületben dolgozom. -> hátrányos megkülönböztetés."
Ez akkor lenne ugyanaz a szitu az enyémmel, ha a szomszédodnak járna ingyen parkolás az óbudai munkahelye előtt, neked pedig nem, mert neked pl. Suzukid van.

"Nekem miért kell belépőt fizetni a strandra, az úszómesternek meg miért nem? -> hátrányos megkülönböztetés."
Hasonló a fentihez. Ha te is úszómesterként dolgoznál a strandon, de tőled kérne belépőt a munkáltatód, a másik úszómestertől pedig nem, csak mert téged nem Ferinek hívnak, akkor lenne ez hasonló az én problémámhoz.

"Nekem miért kell megállnom a piros lámpánál, a szirénázó rendőrautónak miért nem? -> hátrányos megkülönböztetés."
Szintén. :) Ha te is egy szirénázó rendőrautóban ülnél, de neked ki lenne adva utasításban, hogy márpedig az összes rendőrautóval ellentétben neked meg kell állnod a piros lámpáknál, akkor az nem lenne túl fair.

@juhaszvik1:
"Millió ilyen dolog van az életben, a diákok és nyugdíjasok mindenféle kedvezményén át, a mozgás- és látássérülteken át a gyereknevelésig"
Ha az egyik diák kap kedvezményt az állatkerti belépőre, de egy másiknak azt mondják, hogy ő nem, mert sárga cipő van rajta, akkor az nyilván gond lenne. Ha a nyugdíjasok közül mindenki ingyen utazhat a buszokon, kivéve a József és Jolán nevűeket, akkor az is valószínűleg igen komoly felháborodáshoz vezetne. Ha az egyik mozgássérültet az első sorba irányítanák például egy előadáson, a másikat meg a leghátsó sorba, csak mert ő mondjuk kopasz, az is gond. Stb.

Az én, illetve az összes óbudai bérlő esetében nincsenek az általatok vázolt, igen jelentős különbségek. Ugyanolyan lakók vagyunk, ott élünk, ott töltjük a mindennapjainkat, a kerületi boltokba járunk vásárolni, közös költséget fizetünk stb., éppen ezért szerintem egyáltalán nem indokolt az ilyesfajta megkülönböztetés, mint amit az önkormányzat mutat. Miért lenne több joga egy ingyen parkolóhelyhez annak, aki állandó lakcíme szerint óbudai, de mondjuk kiadja a lakását egy bérlőnek.

Belátom, nem alanyi jog az ingyen parkolóhely, sőt, autót tartani és fenntartani is a saját döntésem eredménye, de azért mindenféle sarcolásnak nem szívesen fekszek alá.