Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnyaFormában

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AnyaFormában Frappé büntetlenül 2020.08.14 17:13:07
Kávé, jégdarabok, csoki-és vanília fagyi, kókusztej, nyár, energia, jókedv, lendület, édes íz, és még sorolhatnám mi jut eszembe a frappéról, de a lényeg, hogy nincs nyár frappé nélkül. Ja, hogy te még nem próbáltad? Nosza rajta!  Hozzávalók:..
AnyaFormában Köleskása 2020.08.03 12:00:41
Van, aki hamis/vegán túrókrémnek hívja (ami szerintem elég nagy csúsztatás, vagy csak lehet, hogy már rég ettek igazi túrókrémet :D ), mások pedig köleskrémként ismerik. Egy a lényeg: ha már unod a zabkását, itt egy szuper finom és egészséges recept! Én pont ilyen állaggal szeretem, de lehet több…..
Hosszú évek óta és a  négy gyerek mellett ezt a listát szoktam elővenni, mikor családi utazásra, nyaralásra, telelésre, wellness-re, ide-oda-amoda megyünk. Természetesen a bepakolnivaló függ a gyerekek életkorától, és attól is, hogy lesz-e ellátás, vagy, hogy milyen típusú szálláson fogjuk majd…..
Ez valami isteni. Bekeverem a hozzávalókat, hagyom kb fél órát állni a konyhapulton, így a chia magok megpuhulnak, és kellemes hőmérséklete lesz az egésznek. De akár egy éjszakát is állhat (hűtőben, nem a konyhapulton :D). A tetejét telerakom jéghideg málnával, ami tökéletes elegyet alkot a fél óra…..
Hozzávalók: csirkecomb (de bármilyen másik husi is jó, vagy grill sajt, gomba) fűszersó/tetszőleges fűszerkeverék   Hozzávalók kb. 2 adag káposztához:   fél lila káposzta  25 g száraz vörösbor  só, bors, kömény, fahéj, szegfűszeg  20 g zsiradék  40 g víz   Elkészítés: A…..
AnyaFormában Hummusz mártogatós 2020.06.02 16:11:04
Hozzávalók: hummusz (csicseriborsó krém) (Szinte mindenhol kapni, de a legeslegfinomabb a Lidl-ben kapható. Házilag is készíthetitek, én nem szoktam vele pepecselni) friss ubi héjával együtt      ..
AnyaFormában Töltött paprika 2020.06.02 15:56:27
Hozzávalók kb. 3 adaghoz: 6 nagyobb darab paprika 500 g darálthús 120 g basmati/jázmin rizs 1 tojás 1 kk édes pirospaprika pici bors 1 kk só 1 kk ételízesítő 500 g paradicsom passata 250 g víz Elkészítés: A paprikákból kivágom a csumát és kiszórom a magokat. A darált húst…..
Hozzávalók 1 gyümölcstorta formához (tudod, az a klasszik, hullámos szélű, alacsony peremű): 150 g margarin 30 g DiaWellness 1:4 cukorhelyettesítő 250 g túró 4 db tojás 30 g zabpehelyliszt (zabpelyhet daráld le mákdarálóban) 5 g szódabikarbóna (fél csomag sütőpor) 150 g mák a…..
AnyaFormában Cukkini pizza 2020.05.29 17:26:24
Hozzávalók (1 adaghoz): 1 nagyobb cukkini  só, bors 1 gerezd fokhagyma 1 konzerv „darabolt paradicsom paradicsomlében” sonka sajt   Elkészítés: A sütőt előmelegítem légkeveréssel 180 fokra. A cukkinit megmosom, hosszában 4 felé vágom, és picit megsózom. A konzerv tartalmát…..
Hozzávalók a sült csirkéhez kb.2 adaghoz: 250 g csirkemell  szárnyas fűszerkeverék zsiradék/olajspray Elkészítés: A húst megtisztítom, befűszerezem, kisütöm. A krumplihoz kb. 2 adaghoz: 511 g krumpli zsiradék (én most libazsírral csináltam) 2 kisebb…..
Lehet csak teljes kiőrlésű lisztből is készíteni, de az a gyerekeimnek és nekem is kicsit túl tömör, ezért a megengedett határon belül maradva max.30%-ig meghagyom a receptekben a finom lisztet. A búzasikér elhagyható, ugyanannyi teljes kiőrlésűvel helyettesíthető, de aki teheti inkább szerezze be,…..
Hozzávalók kb. 2 adagra: 400 g zeller 25 g főzőtejszín fél vöröshagyma 90 g víz (ne öntsd ki a csapba az összes főzőlevet, 90 g-ot hagyj meg belőle) só pici ételízesítő kurkuma (csak egy pici kell bele, hogy szép sárga színt kapjon a püré, a kurkuma egyébként nagyon jó gyulladáscsökkentő…..
AnyaFormában Banános chia puding 2020.05.26 17:04:27
A chia mag igazi superfood: magas arányban tartalmaz fehérjét, esszenciális zsírsavakat (omega-3 és omega-6), rosttartalma magas. Ám ha túl sokat eszünk belőle, épp a magas rosttartalma okozhat emésztési problémákat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egészségtelen, csak fogyasztásakor mértékletesnek…..
AnyaFormában Rukkola pesto 2020.05.26 16:58:13
Annyi rukkolát kaptunk anyukámék csoda szuper kertjéből, amennyit biztosan nem tudtunk volna egyszerre megenni, ebben a formában viszont hamar elfogyott az egész.  Hozzávalók: 150 g rukkola  75 g fenyőmag (én diót használtam) 1 kisebb citrom leve 30 g parmezán kb 20 ek olívaolaj (annyi…..
Szuper krémes lesz, igazi nyári csemege. Ha nem bírjuk egyszerre letolni az elkészített mennyiséget, akkor a hűtőbe is eltehetjük későbbi falatozásainkra gondolva, nagyon finom selymes gyümölcsös krém lesz belőle. Hozzávalók: 500 g cukrozatlan habtejszín legalább egy napig behűtve a hűtőben 250…..
Hozzávalók kb. 2 adagra: 500 g édesburgonya meghámozva, kockára vágva 250 g sertéskaraj/sertéscomb nagyon picire kockázva fél vöröshagyma apróra vágva fél cékla kockázva 1-2 ek zsiradék 2 bazinagy csipet só bors kevés kakukkfű krémfehér/feta sajt kockázva (ízlés szerinti…..
Első körben úgy gondoltam megpróbálom ebből a bejegyzésből is kihozni a pozitívat, mert ugye itt ez a rohadt járvány, teljes a bizonytalanság, munkahelyek szűntek meg, a digitális oktatás miatt a home office-os szülők a kiborulás szélén állnak, és még sorolhatnám. Mindenki csak úgy szomjazza a…..
A kakaós laphoz 5 tojás 20 g negyedannyi (négyszeres erősségű) édesítő 50 g zsírszegény, cukrozatlan kakaópor A krémhez 500 g túró 350 g natúrjoghurt 10 g negyedannyi édesítő 1 zacsi expressz zselatin fix Elkészítés: A sütőt előmelegítem légkeveréssel 160 fokra, légkeverés nélkül…..
AnyaFormában Virslisali 2020.05.19 17:17:06
Hozzávalók: kb 10 db főtt virsli (90% feletti hústartalom) 800 g tejföl 80 g majonéz 20 g mustár póréhagyma/újhagyma karikák (elhagyható, más zöldség is tehető bele)   Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, behűtöm...
Végre megtaláltam a tökéletes gluténmentes panírozási módot, ráadásul a szokásos három összetevő helyett mindössze kettőre van csak szükség. Főleg azért nem rajongok a gluténmentes lisztekért, mert a legtöbb kukoricalisztet is tartalmaz, márpedig az én gyomrom úgy döntött, hogy a kukoricát sem…..
AnyaFormában Lekváros kenyér 2020.05.19 16:43:47
Ha nincs időm valamilyen reform sütit készíteni, akkor lekváros kenyeret reggelizek. A reggeli kávémhoz tökéletes! Hozzávalók: vaj/margarin, ki melyiket szereti teljes kiőrlésű pékáru hozzáadott cukortól mentes lekvár   ..
 Elképesztő finom, nem szabad kihagyni! Hozzávalók:  300 g retek megtisztítva, lereszelve a nagylyukún újhagyma/póréhagyma karikák só bors 200 g görög joghurt (natúr, cukormentes) pl. Real Nature Proxy 2 ek majonéz   Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem. Nyugodtan állhat egy…..
Hozzávalók: bacon gnocchi (van teljes kiőrlésű is, de nem muszáj azt venni, mert általában csak 30% búzaliszt van benne, ami megengedett) túró tejföl Elkészítés: A bacont saját zsírján megpirítom. A gnocchit a csomagon lévő utasítás szerint elkészítem. A túrót és a tejfölt…..
AnyaFormában Reform tejbegríz 2020.05.16 19:10:31
A hagyományossal ellentétben ez lassú felszívódású szénhidrát felhasználásával készül, tehát itt a jó hír! Annak sem kell lemondania a tejbegrízről, aki egészségesen szeretne táplálkozni! Hozzávalók: 250 g tej/cukrozatlan mandula tej/cukrozatlan kókusztej 3 púpozott evőkanál (kb. 50 g) teljes…..
Ahány ház, annyi szokás az elkészítésére és hozzávalóira vonatkozóan. Van, aki dinsztel hagymát, és utána önti rá a tojásokat. Mások szalonnát pirítanak előtte. Vagy zöldségeket párolnak, és utána jöhetnek a tojások. Van, aki kevergeti, mint a güzüegér, és van, aki omlettszerűen hagyja sülni, és…..