Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BMV_MPH

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 "Úgy látszik, a világ milliárdosai befolyással bírnak nem csak az ENSZ szerveire, de a világ legjobb egyetemeire is, amely alapjaiban rengeti meg az ezekbe vetett bizalmat és kérdőjelezi meg ezen prominens intézmények függetlenségét és reputációját."      2021 februárjában levelet kaptam a…..
Magyarország Kormánya azt az üzenetet tette közzé a Facebook oldalán, hogy Európában Magyarország védekezett a legjobban. Nézzük hát a WHO protokollt, a számokat és az európai uniós egészségpolitikai jelentéseket, hogy lássuk, valóban így van-e.  A WHO Nemzetközi Egészségügyi Rendszabálya…..
Feltehetően a legjobb szándék mellett - a szöveg tele van általánosításokkal, téves adatokkal és információval, és olvasása közben azt az érzést kelti az olvasóban, hogy a cigányok egy külön faj, amit értelmezni és tanulmányozni kell.  2011-ben, volt orvostanhallgatóként lehetőségem volt részt…..
Bár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) valóban engedélyezte a Sinopharm vakcinát vészhelyzeti használatra, az Európai Unió területén nem a WHO, hanem az Európai Gógyszerügynökség (EMA) az erre illetékes szerv.  Az elmúlt napokban az Egészségügyi Világszervezet (WHO)  engedélyezte  a Sinopharm…..
Ez a cikk a "Napvilágot látott felvetések a COVID-19 hátteréről" című sorozat következő része. A cikk nem tükrözi a szerző álláspontját, annak elsődleges célja a mérsékelt és objektív tájékoztatás.  A GAVI stratégiai partnerei között szerepel több ENSZ ügynökség is, úgy, mint az Egészségügyi…..
Ez a cikk a "Napvilágot látott felvetések a COVID-19 hátteréről" című sorozat következő része. A cikk nem tükrözi a szerző álláspontját, annak elsődleges célja a mérsékelt és objektív tájékoztatás.  Állítása szerint mind a szakemberek, mind pedig a politikai szereplők ignorálják a tudományos…..
Wayne Koff, PhD, a Humán Vakcinák Projekt alapító elnöke és vezérigazgatója. A humán vakcinák projektbe való belépés előtt, 1999 és 2016 között, Koff tudományos vezető és kutatás-fejlesztési alelnök volt a New York-i Nemzetközi AIDS Vakcinák Kezdeményezésén (IAVI), és ő vezette az IAVI kutatását és…..
Miközben az életünk minden területét megváltoztatta a jelenlegi világjárvány és miközben több gyógyszergyártó cég is megkezdte már a COVID-19 vakcinájának klinikai kutatásait gyerkeken és kismamákon egyaránt, kevés szó esik a pandémia hátteréről és szereplőiről. Figyelembe véve, hogy nemzetközi…..
A belga kormány által tavaly nyáron a gyógyszerészeknek adott 15 millió szövetmaszk mérgező lehet - derül ki a Sciensano, a Belga Közegészségügyi Intézet bizalmas jelentéséből. Az arcmaszkokat a luxemburgi székhelyű Avrox cég gyártmánya, és a maszkok olyan nanorészecskéket tartalmazhatnak…..
A jelenlegi COVID-19 vakcinák hatékonysága alacsonyabb lehet a SARS-CoV-2 új változataival szemben. Az Egyesült Királyságban megjelent új törzs nagyobb átvihetőséggel rendelkezik, mint a vírus korábbi törzsei. Tudósokat kérdeztünk meg, vajon az új mutációk veszélyeztetik-e a jelenlegi…..
Jelenleg számos Covid-19 vakcina áll fejlesztés alatt világszerte és a vakcinák közötti különbségek bonyolultnak tűnhetnek. Hogyan működnek az új mRNS vakcinák? Mi a helyzet a vektoros vakcinákkal? Elismert tudósokat kértem meg, hogy nyújtsanak betekintést a Covid-19 vakcinák különféle…..
Várhatóan további országok is beutazási tilalmat fognak elrendelni, illetve a beutazási korlátozások az ünnepekre való tekintet nélkül érvényben maradnak mindaddig, amíg biztosak nem lehetünk abban, hogy a rendelkezésünkre álló vakcinák ugyanolyan hatékonyan fognak fellépni a SARS-CoV-2 VUI…..
Hogyan garantálja az EU, hogy a gyorsított eljárásban jóváhagyott vakcinák biztonságosak és hatékonyak legyenek? Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (ECDC) vezető képviselőit kérdeztük.  Európai standardok a vakcina gyártásban   Az…..
  Azoknak, akik Oroszország, vagy kelet fóbiások és sokkal szívesebben fogadnak mindent, ami a nagy nyugatról érkezik, sajnos van egy rossz hírem.   Az elmúlt időszakban nem csak a különböző Covid-19 vakcinák fejlesztői voltak versenyben egymással, hanem a politikusok, újságírók és a…..
Miután sokan állnak értetlenül a jelenlegi járványügyi intézkedések bevezetése előtt, illetve mivel nem mindenkinek egyértelmű, hogy melyik szigorítás milyen célt szolgál, készítettem egy kis összefoglalót a szabályokról és a várható forgatókönyvről szakmai szemmel.    A járvány itthon még mindig…..
A jelenlegi pandémia okán nyilatkozott már rákkutatótól kezdve epidemiológuson át gyógyszerészig és gyermekorvosig mindenki, így ember legyen a talpán, aki hétköznapi emberként el tudja dönteni, kinek a szavaiban bízhat meg. Az első és legfontosabb teendőnk tehát az, hogy megnézzük, szakmai…..
Ne felejtsük el, mi történt 2003-ban Torontóban, amikor a SARS-CoV már nem terjedt a közösségben és a kórházakban sem volt már több eset. A szigorú intézkedéseket megszüntették, majd egy hónappal később az egyik kórházban újra kitört a járvány, feltehetően egy felületi fertőzésen…..
Noha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az új koronavírus elsősorban, cseppfertőzéssel és fertőzőtt felületeken keresztül terjed, egyes tudósok szerint a levegőn keresztüli fertőződés lehetőségét is fontolóra kell venni.   Nemzetközi kutatások vizsgálják, hogy a világjárvány…..
A bolygó tudósai egyesültek, hogy mielőbb kifejlesszék a Covid-19 elleni védőoltást és azt a lehető leghamarabb elérhetővé tegyék a piacon.   A Covid-19 világjárvány arra készteti a politikai döntéshozókat és a nagy gyógyszergyárakat, hogy felgyorsítsák az új koronavírus elleni oltás…..
Az Egyesült Államok nyugati partján felbukkanó megbetegedéseket  egy olyan vírustörzs okozta, amelyet először Washington államban regisztráltak, míg a keleti parton történt megbetegedéseknél azonosított törzs Kínából Európán keresztül jutott New Yorkba.       Az új koronavírus átlagosan 15…..
  A francia állam visszautasítja a tömeges tesztelést és a marseille-i professzor, Didier Raoult kutatási eredményeit álhíreknek tünteti fel, majd visszavonatja azokat.        Mi az a klorokin? Német kutatók egy fehérje kutatása közben fedezték fel a klorokint 1934-ben. A II. világháború…..
 Miközben világszerte több kutatócsoport is azon dolgozik, hogy új vakcinát állítson elő, számos egyéb kísérlet is folyik a megelőzés, illetve kezelés tekintetében. Az egyik ilyen kutatás például azt vizsgálja, hogyan járul hozzá a C-vitamin az új koronavírussal fertőzőtt betegek…..
A szakaszos böjt a ketogén diéta remek kiegészítője, melynek számos pozitív egészségügyi hatása ismert már. Azonban a szakaszos böjtnek több módja is van, nem csak időkorlát, hanem folyadékbevitel tekintetében is. A vizes böjt mellett létezik a száraz szakaszos böjt is azzal az alapvető…..
A ketogén diéta által szabályozott, csökkentett szénhidrátbevitel által csökken a vércukor szintje is, melynek következtében a szervezetnek kevesebb inzulinra van szüksége a glükóz elszállításához.     Bár a megfelelő diéta típusát illetően a vélemények különböznek, abban az orvosok nagy…..
A szervezet napi glükóz szükséglete 160 gramm, melynek 75 százalékát az agy használja el.  A a májban  közvetlenül elérhető glükóz mennyisége  190 gramm, míg a vérben keringőé nagyjából 20 gramm, így a szabadon elérhető készlet nagyjából egy nap glükóz-igényét tudja biztosítani.    A ketogén…..