Regisztráció Blogot indítok
Adatok
franxepe

0 bejegyzést írt és 450 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borsban (hol másutt) jött le, hogy egy Gálházi László nevű bűvész felháborodott, mert az RTL Klub tehetségkutatójában Balázsék lejáratták a szakmát. Bizony ám. Több mint harmincöt éve vagyok bűvész, de még sehol nem tapasztaltam a szakma etikai kódexének ilyen…..
franxepe 2015.11.02 11:18:22
@netrion: valoban nem szep dolog de az az illuzio sajnos a nezoterrol sem mukodott. az asszistens rosszkor is lepett elo meg bele is akadt a lepelbe ugy emlekszem. azt a produkciot csak feljavitani lehetett azzal hogy kifiguraztak.
Nem értem, esküszöm, valaki magyarázza meg, mert hülyén halok meg (lehet amúgy is, de mindegy): Mi a fenéért kellet kikockázni a szerencsétlen hattyú seggét a reggeli Tényekben? Szaros volt? Vagy mi?  ..
A rendszerváltás környékén született gyerekek nagy része pontosan tudja, hogy ennek a generációnak mennyire meghatározó volt az elején még angol nyelven futó Cartoon Network rajzfilmcsatorna. Négy-öt klasszikus mesét ebből a korosztályból valószínűleg bárki tudna mondani, de…..
Nem hittem volna, hogy eljön az a pillanat, amikor visszasírom a Dexter utolsó évadát, és a záróepizódot példaként emlegetem fel egy sorozat előtt, de a True Blood utolsó részének (és előtte az egész évadnak) végigszenvedése után azt sem bántam volna, ha Sookie kockás…..
franxepe 2014.08.27 12:41:08
@Kovács Endre: mi is azt vártuk hogy ember lesz. akár úgy hogy kiderül: a hep-v+féltündér vér koktél gyogymod a vámpir létre, akár ugy hogy a fénygömb nem úgy "öl" vámpirt ahogy gondoltuk. utóbbi esetben raádásul mindketten emberré változtak volna így megszünt volna az összes bonyodalomforrás, le lehet zárni a sorozatot.
CSR lőtte ezt a hihetetlenül zsugorodó hústartalmú löncsrudat, aminek a felső címkéjén egyértelműen igyekeznek összezavarni a fogyasztókat. Mennyi hús van benne? 90%? 80%? 70%? Vagy összesen 240%? Aztán eljutunk az alsó címkéig, ahol már kezd a valósághoz közelíteni a…..
Tamás küldte be Facebook-oldalunkra kollégája kiváló találatát.  Egy kollégám hívta föl a figyelmet egy ordas félrefordításra egy tegnapi indexes tudományos híradásban (http://index.hu/tudomany/2013/06/11/kihalt_farkasfajbol_szarmaznak_a_kutyak/). A cikk…..
franxepe 2013.06.17 14:50:17
Ne legyünk annyira negatívak, végülis a tömege legalább nem lett több a teszkós sajtnak az új címkétől: Tegnap vásároltunk a szolnoki Tesco-ban. Felirat: Akció -33% Azt hiszem a képet nem kell magyarázni (a címkék egymáson voltak én vettem le kíváncsiságból… rendes…..
Emlékeztek még Lörcsre az Addams családból? Szegénynek smink se kellett hozzá. 1988-ban pedig akciósztárként is kipróbálta magát. Ezzel a verekedéssel pedig simán beírta magát blogunk történetébe. Főleg azzal a mondatával, hogy: "Mrrrrrrrrrrrgh". Szerintem ez karrierjének…..
franxepe 2012.11.26 10:21:58
Ahogy tolódik a tűréshatár, úgy jönnek elő egyre profánabb ötleteikkel a sorozatfejlesztők. Hamarosan a fuck lehet a címek aduásza. Már nem lehet megállítani a káromkodásokat az amerikai tévékben, aminek egyik bizonyítéka, hogy az ominózus „fuck” szó egyre többször…..
franxepe 2012.11.09 13:32:44
@franxepe: hoppa most latom az egyel korabbi c:c post epp errol szol. nem azt kellett volna inkabb ide linkelni az origo helyett? :P
A valódi mozgásábrázolás - a pillanatfelvétel - megteremtéséhez, sőt, a mozgókép, a filmezés feltalálásához vezető úton 1878-ban döntő fordulatot hozott Eadweard Muybridge (1830-1904) szárazlemezre készült kísérletsorozata, melynek célja a mozgás fázisaira bontása volt. A…..
A szakállas Ned Stark-Tony Stark képviccek után íme egy meta-metapoén, amiben a Joffrey királyra rontó deresi Vasember A herceg menyasszonya legemlékezetesebb szereplőjétől, Inigo Montoyától idéz: És az elhíresült idézet: ..
Félrefordítások Libe gaste! 2012.06.24 07:53:00
Ez is horvátországi találat, mint a halfájl, csak ezt Dóra küldte: Azért a véleményes hétvégére tettem, mert annyira amatőr, hogy fordításnak nem igazán nevezhető. Az angol még csak hagyján, de ennyi helyesírási hiba már nagyon gáz. A "11.oop.a." rejtély, hogy honnan…..
franxepe 2012.06.25 11:14:45
@Mylady: gondolom a p.a. az a.m. meg a p.m. osszekavarasabol johetett. biztosra mentek :)
Tamással osztozunk ezen a találaton, mert én is kiszúrtam, mielőtt a beküldését olvastam volna, és ki is tettem Facebook-oldalunkra (amit egyébként mindenkinek ajánlok figyelmébe, regisztráció nélkül olvasható, és sok olyasmit írunk meg ott, ami ide nem fér be). Szóval, erről…..
A véleményes hétvége alkalmából néhány rövidebb darab egy posztban. Kezdjük szaszával, aki még két hete (?) látta ezt a tévében: Csak nekem tűnt fel, hogy Király Viktor tegnapi megasztáros fellépése alatt a kivetítőn végig "FLASH AND YOUR GONE" villogott "FLASH AND YOU'RE…..
A Top Gear régi ismerősünk, ezúttal Tyborbácsi dobott tőle egy hátast.Tisztelt Szerkesztőség! Nagyon szeretem a blogot, és sírva röhögök a bejegyzéseken. Kedvenc autós műsorom megérdemelten állandó szereplője a blognak. Persze a TopGear a szóban forgó műsor.A…..
franxepe 2012.05.29 13:32:41
@Llew: Jebediah Springfield, nev szerint :)
Kissé megcsúszva ugyan - hiszen napokkal ezelőtt volt a Star Wars-világnap-, de úgy éreztem a blogon is tartozom egy kis hájppal a témának, nem csak a FB-os rajongótábornak :) Először következzen egy cuki sorozat "Milyen lett volna, ha Darth Vader jó apuka"-témában:…..
franxepe 2012.05.11 15:00:52
Geekblog Éjsötét árnyék 2012.05.08 22:57:00
Tim Burton végül eljutott arra a szintre, ahol a filmjét elnézve már szinte csak onnan tudjuk, hogy ő ült a rendezői székben, hogy a képek alatt Danny Elfman taktusai szólnak, hogy szerepet kapott benne a csaja, és hogy Johnny Depp hülye sminkben és még hülyébb frizurával…..
Március 14-én lesz 79 éves Sir Michael Caine, az egyik legismertebb angol színész. A szegény családba született fiú a saját erejéből küzdötte fel magát a színészi pálya csúcsára, és néhány évvel ezelőtt még a lovagi címet is elnyerte. Az elmúlt évtizedekben több mint…..
Ezt a beküldést azért tettem ki, mert szeretek amúgy teljesen értelmetlen intellektuális kihívásokkal bíbelődni. Az eredeti alapfelvetés Nagy Zoltántól a következő:Kedves Leiter Jakab! Vásároltam egy Electrolux kombi tűzhelyet. Otthon természetesen elolvastam a Használati…..
franxepe 2012.02.23 09:50:17
Félrefordítások A műfaj neme 2012.02.16 07:51:00
Elgondolkodtató krisk beküldése:Nos, a minap regisztráltam magamnak egy youtube accountot a másik e-mail címemre, ahol meg kellett adni a nemed, hogy kérsz-e hírlevélbombát, valamint ugyebár az usernév, meg az elolvastam-elfogadom. Mindent beírtam, csak a nememet…..
Az ugandai filmes piac dinamikus növekedését jelzi, hogy az idáig bemutatott blockbuster produkciók gazdája egy erős konkurenciát kapott. A Busega Boys Production máris egy olyan filmet mutatott be, amely már így februárban is simán megnyerte nálam az év tűzpárbaja díjat! A…..
Közben az egyik porschés szervezővel beszélgetek, és mondja, hogy van egy kis zűr a visszautammal. Idefelé jövet ugyanis elveszítettek egy autót. Mindenki tudja, ez mit jelent egy Porsche bemutatón: ropira törte valaki. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
franxepe 2012.02.03 12:56:55
Az NBC Gálvölgyibe oltott Fábryjára ezúttal a szikhek pörögtek be, mivel a jó öreg Leno egy Mitt Romney gazdagságát ekéző poénhoz nem a republikánus politikus vízparti luxusüdülőjét vágta be illusztrációnak, hanem Amritsar aranytemplomát, a Harmandir Sahibot, ami a szikh…..
Zuglói luxusvilla, ahol kétszárnyú kapu nyílik a fürdőkádhozGépkarabély a nappaliban (tipp: mrsitn)Klassz, szépen berendezett ház Kismarosnál az erdő szélén (im)A lényeg a brand! Ennél zavaróbban logót nem lehet elhelyezni (lásd alaprajz!) (tipp: Gábor)Egy agresszív festő…..