Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vérmes Ízvadász

39 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt szerencsém egy hétre kiszakadni a hétköznapokból egy franciaországi út keretében, ahol nem szenvedtem hiányt a gasztroélményekből. Baguette-től a fondue-ig sok minden kóstoltam, és van miről beszámolnom, még egy lenyűgöző síparadicsom is terítékre kerül...
Szeptember 21-én nyitotta kapuit az ázsiai ízek kedvelőit izgalmas élményekkel csalogató kajaudvar, ahol jelenleg hét keleti látványkonyha kínálatából választhatunk. Mi is tettünk egy próbát mindjárt kettővel is, de még maradt tesztelni való fogás a Keleti pályaudvar közvetlen közelében található…..
Nyár végén látogattam el az ország egyik legpatinásabb fürdőjébe, és ha már arra jártam, az éttermet is leteszteltem. Az ételekkel kifejezetten elégedett voltam, mégis keserű szájízzel álltam fel az asztaltól. ..
Egyik legjobb hamburger élményem esett meg velem a napokban egy kis Pest megyei városkában. A meglepően szuper ízek kifejezetten jó árakkal párosultak, így nem voltam rest, beszámolok nektek gasztrokalandomról. ..
A nyári hőségben egyik fő szövetségesünk a fagylalt, amely nem csak hűsít, de ízeivel is kényeztet. Most egy egészen különleges gombóc került terítékre, egy díjnyertes fejlesztés, amely Dunaföldváron kóstolható. ..
Az elmúlt időszakban rengeteg hír, cikk, tudósítás, podcast szólt a vírusról különböző megközelítésben. Repkedtek a számok a válsággal és munkájukat elvesztett emberekkel kapcsolatban, de legfőképpen az áldozatokról és fertőzésszámról. Most a járvány által legsúlyosabban érintett szektor két…..
  Sokan igyekszünk a nyár közeledtével a strandszezonra formába kerülni, a tavasz és jó idő beköszönte ezt segíti is. Azonban fontos tudni, hogy nemcsak az akaraterőnkön múlik, hogy milyen eredményeket érünk el, és nem véletlenül szaladnak fel télen az extra kilók. ..
Európa-szerte újra egy optimistább hangulatban vagyunk a vírust illetően, és több országban már élvezhetik az éttermek kínálta örömöket az emberek, még ha (egyelőre) nem is a korábban megszokott módon. Megnéztük, mi a helyzet a csúcsgasztronómia képviselőivel országos és világszinten. ..
Arról már mindannyian hallottunk, hogy van olyan ország, ahol a böfögés teljesen elfogadott, sőt, elvárt az étkezés végén, egyesek itthon is így fejezik ki elégedettségüket. De vajon hol tépik ki az elkészített hal szemét és adják a legkedvesebb vendégnek, és melyik országban illik ételt hagyni a…..
Egy kihalás szélére sodródott kis énekesmadár, a kerti sármány jelenti sokak számára a gasztronómia csúcsát, hiába ütközik törvénybe a fogyasztásuk. Akinek elég pénze van, az megtalálja a módját, hogy megkóstolhassa a fogást, amely a beszámolók szerint semmilyen más ételhez nem hasonlítható…..
Eleged van a mainstream sorozatokból, amiket az arcodba tol a Netflix? Végignézted már az utóbbi hetek slágereit, és vágynál már valami különlegesebb, de mégis minőségi műsorra? Összeszedtünk néhány show-t, amelyeket érdemes lecsekkolni, természetesen a konyhaművészet világából...
A sajtok emberemlékezet óta kényeztetik ízlelőbimbóinkat, variációiknak manapság pedig csak a képzelet szab határt. A magyar átlagember körülbelül feleannyit eszik egy év leforgása alatt, mint mondjuk egy dán, de így is sokunk számára nélkülözhetetlen élelmiszer ez a tejtermék. Most következő…..
Az IKEA idén komolyan beleállt a fenntartható bolygóért folytatott harcba. Már januárban megjövendölték az új vonalat, de nem csak a levegőbe beszéltek, hiszen az utóbbi időszakban igyekeznek az online vásárlás felé terelni az embereket, használt bútorok adás-vételével is foglalkoznak, és…..
 A Dél-Dunántúl legnagyobb városa, Pécs egyaránt ideális választás, ha kikapcsolódásra vágyunk vagy egy belföldi gasztrotúrára mennénk. Baranya megye székhelye tele van étteremmel, bizonyára több is megér egy egy próbát, de én most csak egyet látogattam meg - azzal viszont nagyon elégedett voltam...
Eljött az ideje, hogy szót ejtsünk a magyar konyha egyik szimbolikus képviselőjéről és annak evolúciójáról. A lángos a maga egyszerűségével töretlen népszerűségnek örvend emberemlékezet óta, manapság pedig már variációinak csak a képzelet szab határt. Kérdés, hogy a hagyományok szembetiprása ez,…..
Egy gyors, de kiadós ebédre vágytam valamelyik hétköznap, és épp a pesti forgatagtól távol voltam, így új helyet próbáltam. Aktuális írásom tárgya jó választásnak bizonyult, még ha nem is kellett ehhez különösebb csodát művelnie. Korrekt kis szendvicsező ez, kedves személyzettel, nyugis környéken...
Az ország első belga sörözőjeként indult, ma már étteremként is megállja a helyét a vendéglátóhely, ahol legutóbb jártam. A különleges sörök kedvelői mellett itt azok is megtalálják a számításaikat, akik egy jót szeretnének enni, legyen az belga, francia vagy magyaros fogás. Én is inkább az ételekre…..
Hamburgert (v)enni elsőre nem egy diszkontáruházba mennék, de manapság már ez sem akadály. A hűtőpolcokról bármikor leemelhetsz egy kész bureszt, amit otthon a mikróba dobva néhány pillanattal később már fogyaszthatsz is. A veganizmus térhódításával a kínálat is bővült, és már az állati eredetű…..
Fagyiszezonban egy jó cukrászda aranyat ér, a rekkenő hőségben meg pláne jól esik kicsit árnyékba vonulni egy könnyű sütire, vagy egy ízletes háromgombócosra. A magyar riviérán akad is opció, ha édesre vágyunk, de olyan helyre bukkani, ami akár egy blogbejegyzést is érdemel, már annál nehezebb.…..
Nagy érdeklődést váltott ki Nánási Pál és Ördög Nóra Balatonakarattyán nyitott kisboltja, a június eleji indulás rengeteg vásárlót vonzott és igazi médiafelhajtást kapott. Mi bő másfél hónappal később néztünk le, hogy a pár karanténprojektjét hosszú hetek működése után, a kezdeti hype…..
A magyar tenger hemzseg az éttermektől, és egy egész nyár is kevés lenne a végigevésükhöz. A kínálatot tekintve nagy a szórás, legtöbbjükről már messze látható, hogy felesleges  minőséget várnunk, de akad többszöri látogatásra érdemes hely is, meg olyan, amely eleinte nagyon ígéretesnek tűnik, de…..
Ki ne ismerné az érzést, amikor néhány felhajtott ital után leküzdhetetlen késztetést érzünk, hogy valamit együnk? Miért nyúlunk a rágcsálnivaló után a baráti összejövetelekkor, amikor nem is igazán tetszik a kínálat? Az alkohol és az evés általában kéz a kézben jár, és ennek nem csak kulturális,…..
Az elmúlt időszak nem az étterembe járásról szólt, és nagyon sokan aggódtunk kedvenc vendéglőinkért, sajnos sok be is zárt. A járványveszély -egyelőre legalábbis - elült, és újra felkereshetjük a szívünknek kedves helyeket. De mióta vannak egyáltalán éttermek? Kinek jutott először eszébe, hogy ne…..
Az éttermek egy speciális válfaja a street food, amelynek képviselői az utóbbi időben gombamód szaporodtak, és sokszor nehéz megítélni, hogy közülük hol adják a legócskább kaját, és hol lelhetünk igazi gyöngyszemekre potom áron. Az mindenesetre kétségtelen, hogy a nagyobb városokban még éhesen is…..
Lassan éledezik hatalmas pofonjából a vendéglátás, legalábbis Európában. A legtöbb országban az enyhítések utolsó fázisai zajlanak, és a megfelelő óvintézkedések mellett újra fogadhatnak vendéget az éttermek. Sokan közülük azonban már soha többé nem fog tudni kinyitni, és számos kiszolgálóegység…..