Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizsla74

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondolom, hogy a vígjáték az a műfaj, ami a legjobban összehozza az embereket. Erről árulkodnak a bevételek is, hiszen a legigénytelenebb vígjátékok (Nagyfiúk…) is rengeteg pénzt hoznak a konyhára. Ezzel csak részben van baj, de ebbe most inkább nem megyek bele, inkább azt a…..
vizsla74 2014.01.27 13:53:51
@Mighty: Vaklárma+1
  Fennakadtam egy számon. Illetve kettőn. Pontosabban egy harmadikon, ami az első kettőből adódik egyszerű kivonással. Mindannyiunk Erzsébet utalványa legújabb plakátján azzal simogatja lelkemet, hogy befizetésemmel "több mint negyedmillió ember, köztük több mint 100 ezer…..
vizsla74 2014.01.10 16:01:30
@deneskata: így van, ez ilyen egyszerű
Kánikulában, meleg nyári napokon fontos szempont, hogy gyorsan elkészíthető legyen az ételünk, minél kevesebbet kelljen állni a tűzhely mellett, a sütőt pedig lehetőleg még kis időre se kelljen bekapcsolni, anélkül is elég meleg van a lakásban. A forró napokon általában az…..
vizsla74 2013.06.25 13:32:18
@Void Bunkoid: az a baj, hogy aki csak a csirkegyárakban tenyésztett csirke húsát ismeri, annak valóban sz@r, de egyébként ugyanez igaz a gyári csirke összes többi összetevőjére. Szerezz egy tényleg házi csirkét, és annak próbáld ki a mellét.
pl gyári csirkéből nem lehet csirkepaprikást, vagy csirkepörköltet sem készíteni, vagyis lehet, csak annak ehetetlen, aki ismeri a valódi csirkehúst, annak ízét, állagát, stb
mondjuk tény, hogy volt olyan vendégem, akinek nem tetszett, hogy meg kell rágni, de hát ő is olyan volt, aki gyári csirkén nevelkedett, elszokott már a rágástól
Balról Paprikajancsik a gáton 2013.06.12 08:20:57
Ha van idegesítő dolog egy természeti katasztrófában, akkor az, hogy ilyenkor minden politikus meglátja a lehetőséget hazafiasságának demonstrálására.Holott a politikus a gáton annyit ér, mint csimpánz az atomreaktorban: ha csak nincs építésvezetői vagy közmunkás tapasztalata,…..
vizsla74 2013.06.12 16:02:54
@qwertzu: ráadásul ez annyira rossz, hogy azösszes többit alulmúlja
Sertéscombból mi leggyakrabban pörköltet szoktunk főzni-édesapám legnagyobb örömére-, ám ezúttal más vizekre eveztünk. Van az úgy, hogy az ember valami egyszerűt, és gyorsat kíván. Na meg persze laktató, és finom is legyen, ez sem éppen egy elhanyagolható szempont. Addig-addig…..
vizsla74 2013.05.14 12:36:01
@István Pintér: röviden, de tömören jól összefoglaltad, részemről maximálisan egyetértek
a tejfölös-gombás ragu viszont finom
Nem igazán meglepő a friss hír, miszerint a Mercedes-Benz közép-európai fellegvárában, Kecskeméten az Evobus Hungária lett a befutó. A nemrég kiírt 25 alacsonypadlós csuklós hibridbuszos közbeszerzésre csak a Mercedes jelentkezett a Citaro G Bluetech Hybrid típusú kocsival. A…..
vizsla74 2013.04.19 14:44:00
@Kuruttya: ja, a vállán...
Rákérdeztem, hogy végülis meddig várjak még, erre megint megkaptam a magamét. Végül kiderült, hogy nem tudnak kijönni, hiába vártam, át lettem verve. Tisztelt Praxis!   Első dühöm elmúlta után úgy gondoltam, hogy megküldöm önöknek a héten velünk lezajlott események…..
vizsla74 2013.04.08 13:29:39
@radiologus.hu: azért van relevanciája...bár végleges ellátást nem kaptam, de amikor becsípődött a derekam, és nemhogy a wc-re nem tudtam kimenni, de megfordulni sem tudtam az ágyon, akkor hívtuk és jött is az ügyelet, kaptam 2 injekciót, amitől rövid időn belül sokkal jobban éreztem magam+receptet is írtak fel
A Miniatür Bárral eljutottunk oda, ahová még hamburger sosem járt: a Rózsadomb aljába. Így veszi hát be az egyszerű nép étele a budai újgazdagok lakhelyét, és így változik át az alapvetően egyszerű étel valami nagyszerűvé. Már ahogyan beléptünk a helyre, elfogott egy…..
vizsla74 2013.02.27 16:21:58
@speed: hasonlítanak, de ha veszel mindkettőből, és megkóstolod, akkor látni és érezni fogod a különbséget. Formára is más, a pritamin nem olyan hosszúkás, inkább "nyomott" és "sűrűbb" az állaga valamint sztem az íze is. Sütéskor, grillezéskor is másképp viselkednek, alapanyagként sem ugyanannak jók(pl paprikakrém).
Döbbenetes sokkok érték a magyar futballt a mai napon. A két eset messze nem tartozik egy lapra, de mindkettő hatása kíméletlen. 2012. január 8.-án 19:00-kor a FIFA nyilvánosságra hozta, hogy zárt kapus meccsen kell lejátszanunk a románok elleni sorsdöntő VB-selejtezőt, ami…..
Akinek van pénze benzinre, az már simán adhat egy kis aprót, nem? Hát nem. Az autók között semmi keresnivalójuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
B-oldal 1992 és a zene 2012.12.20 07:00:00
Azt veszem észre magamon, hogy egyre kevesebb albumot hallgatok. Azaz így pontosabb a mondat: egyre kevesebb új albumot hallgatok. Nem mennék bele az okok elemzésébe (munkahelyen nem tudok, este szomszéd átjön hogy hangos vagyok, régi kedvenceim eleve nem nagyon jelentettnek meg új…..
vizsla74 2012.12.20 14:23:05
@Mr.Treeger: maradjunk annyiban, hogy számodra maradandó:-)
A Náncsi néni vendéglőjébe már nagyon régóta el akartam menni. Hallottam róluk ezt is azt is: jók voltak, de elromlott, azóta megint jobb lett, satöbbi. Amikor még azt sem tudtuk mi az, hogy Michelin csillag, a Náncsi néni már rendelkezett egy Bib Gourmand minősítéssel a híresen…..
Valódi Sáfrány Gomba a kertből 2012.11.06 08:56:52
Ilyenkor ősz végén nagy várakozással megyek el a kertben lévő fatuskók mellett, vajon az idén is kinőnek a várva várt gombák rajtuk. A nagy szárazság miatt kicsit megkésve de az idén is kinőttek! Ilyen száraz nyár után a gombalelőhelyeket is locsolni kell. A piaci gombás…..
A KARD Prostitúció felsőfokon 2012.10.03 18:37:45
Miközben a hatalom államosítani szándékozik minden iskolát, a felsőoktatás világában nagyüzemi kiárusítás zajlik: egyre kevesebb képzést támogatnak és egyre magasabbak a tandíjak (akárhogy is nevezi azokat T. Miniszterelnök Úr). A legújabb fejlemény – amit eddig is tudtunk,…..
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
Szerda este ismét összerezzenhetett a tech-világ gyomra, mert bejelentették a már mindenki által ismert TheirPhone 5-ös verziójának megjelenését, amelyet 199, 299 és 399 dolláros áron lehet majd megvenni (persze külföldön) és 16, 32, ill. 64 gigabájt beépített, és sehogyan sem…..
vizsla74 2012.09.13 14:28:37
Sziasztok! A következő levelet küldtem pár nappal ezelőtt kedvenc személyszállítóinknak, gondoltam, ez is egy "tanulságos" eset, így elküldöm nektek is. :)"Tisztelt MÁV-START  Zrt.! Mai kalandos utazásomat mindenképp szeretném megosztani Önökkel, hogy a kedves tulajdonosoknak…..
Bükkösd Községi Önkormányzat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet pálinkafőző, gyümölcspálinka-gyártó munkakör betöltésére, írja a Nemzeti Közigazgatási Intézet, valamint a település honlapja…..
vizsla74 2012.08.30 15:55:39
@bbjnick: "Ahol gyümölcstermesztés folyik, ott szükségszerűen keletkezik selejt is (hulladékgyümölcs stb.). Amit nem lehet megenni, befőzni, lekvárt készíteni belőle (stb.), az megy a cefrébe."

Pálinkát nem hulladék/selejt gyümölcsből főznek!
Amit abból főznek, annak is van alkoholtartalma, látszatra akár pálinkának kinéző folyadék is lehet, be is lehet tőle rúgni, csak épp jellemzően ihatatlan egy valódi pálinkához képest.
Alap, hogy jó pálinkát kizárólag egészséges, jó minőségű gyümölcsből lehet főzni.
Madárnak nézve Lángos 2012.08.22 17:28:51
Szeretitek? Baromi olajos, tömény, utána meg a „jaj, meghalok, tele vagyok” érzés. De baromi jó néha befalni egyet. Van ugye fokhagymás, a sajtos meg a tejfölös meg ezek kombinációja, meg persze a lángos specialistáknál még vagy ezer féle. Ahol azonban legutóbb ettem, ott pont…..
vizsla74 2012.08.23 13:08:09
@Pan Modry: "Tudatos vasarlo vagy es az oreglany rugalmasan kiszolgalt, respect!"

nem ettől tudatos vásárló valaki
Mivel a kedves kommentelők a poszt egy mondatával bírnak rendkívül lelkesen foglalkozni, kénytelenek vagyunk szájba rágni a magyarázatot: Szántó Dávid valóban a Digisport munkatársa, és mint ilyen, tényleg nem kézenfekvő, hogy kivigyék Londonba. Igen ám, de ha megnézzük a…..
vizsla74 2012.08.02 14:14:08
@A rokkant is ember: nem az volt vele a baj, hogy fideszes, hanem a sok hülye sms beolvasása, meg az, hogy a célbaérkezés utáni 3. mondata az volt, hogy mekkora segítséget kapottGyurta a magyar kormánytól(vagy államtól), már nem emlékszem, de mindegy...ki a fenét érdekel ez..
Más téma: engem kifejezetten idegesített, amikor "szerencsétlen" Gyurta az oxigénhiánytól még lila szájjal alighogy kimászott a medencéből, már tolták az orra alá a mikrofont. Levegőt alig bírt venni, hagyhatták volna legalább 2 percig, hogy magához térjen...ráadásul a 3. balfék kérdés valami olyasmi volt, hogy miben változtatja meg őt az, hogy olimpiai bajnok lett

hát gratula a riporternek, ekkora seggfejséget kérdezni ilyenkor
Ahogy az lenni szokott négyévente, a csapból is az olimpia folyik. Percről-percre frissülő hírek mindenütt, a Facebook üzenőfal elárasztva a magyar vonatkozású aktualitásokkal. Lehet kövezni: engem meg oly kevéssé érdekel. Az Olimpiai Játékoknak évezredes hagyományai vannak:…..