Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zete

20 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
Ha valaki kicsit is lángoló szenvedéllyel tudja követni a Bundesliga eseményeit, néha érdekes törvényszerűségekre bukkanhat. Ebben a mondatban az a jó, hogy akár az NB1-et is behelyettesíthetjük a német bajnokság helyére, akkor is igaz lesz, szóval a wikipedia.org.hu/mocsing.html…..
Kicsit eltűntünk a mezőnyben, magunkra húztuk az ellenfelet, de a következő napokban saját magunknak adunk zseniális gólpasszt, amit kegyetlenül be is verünk. A szóvirág mögött ezúttal komoly tartalom is van, durván nagy cuccra készülünk, hogy ne fogalmazzak rögtön úgy:…..
Zete 2010.08.12 16:49:12
@nordsee: azt mondjuk nem bánnám, ha a szánalmas bulvárcímekkel és -tartalommal operáló Sport Gézát lecserélnék az NST színvonalra. Benitót is felszabadítaná, ha kibújhatna Joó Gábor színvonaltalan köpenye alól. De azt is látom, hogy a leges címekkel és YouTube videók elemzésével operáló Sport Géza cikkek gyakran a legolvasottabbak (vagy inkább legkattintottabbak) között vannak, ezért sajnos minimális esélyt adok arra, hogy a Sport Gézát félrerakják.
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
Zete 2010.07.14 09:29:50
@balu11: ezt a válogatottat én is esélyesebbnek érzem a Heinrich csapatánál. Lugano nagyon jó, de őt azért az elsődlegesen nevezett védő úriemberek cseréjének tartogatnám, ahogy Müller is csak C. Ronaldo cseréje lenne, aki pedig Kuyt cseréje. Egészen egyszerűen azért, mert Kuyt is nagyon jó összjátékban, védekezni viszont sokkal jobban tud (ebben a csapatban pedig nem lehetnek lyukak a védekezésben sem - a támadó portugált (akit egyénileg amúgy Messi után a világ jelenlegi második legjobb játékosának tartok, de itt a csapat és taktika mindenek előtt) és/vagy németet csak akkor hoznám be, ha a meccs már megengedi). A spanyolokat vagy egy kiváló formában levő bátran és briliánsan támadó együttes verheti meg (ehhez azonban sok mindennek kell összejönni, s egy hullámvölgy könnyen végzetes lehet), vagy úgy, hogy náluk is spanyolabbak/barcelonábbak leszünk, amihez könyörtelenül uralni kell a középpályát, hogy pont a fő játékukat fojtsuk le. Ez a taktika azért is jobb, mert ahogy a spanyolok is bizonyították, ha a támadó gépezet néha döcög is, azért a meccsek uralásával az ellenfél támadásait minimalizálni lehet, elől meg előbb-utóbb csak betalál valaki. És Lahm és Maicon előretolásával pont ezt a középpályás uralkodást látom kevésbé valószínűleg, mint balu11 (középpályásabb) csapatánál.

Nem a spanyoloknak szurkoltam, de a vébé végeztével azért az megállapítható, hogy a jelenlegi legjobb válogatott nyert. Az, hogy ezt most nem szép játékkal tette, az egy dolog, ez a spanyolokat a legkevésbé sem érdekli. Nem rondán akartak ők játszani (sokszor azért szépen is játszottak), hanem stabilan, és ha egy kicsit jobban kijön nekik a lépés a támadásban, akkor csodálatosan is játszhattak volna, mint az EB végén és az azóta eltelt meccseik többségén. Tudomásul kell azonban venni, hogy még a legjobb csapatoknak sem mindig jön össze az álomfoci, azonban az olyan stabil futball, mint amit bemutattak, így is a legnagyobb csapatok közé emeli őket.
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
Zete 2010.07.12 00:31:07
@lószerafin: Forlan abszolút megérdemelte. Örülök, hogy a döntésnél nem nézték, hogy az aranylabdás aranyérmes is legyen, hanem tényleg a legjobb nyert.
Persze ha nemcsak az embereket nézzük, akkor vitán felül Paul, a polip volt a legjobb.

Az meg tényleg a vébé legérdekesebb statisztikája, hogy Új-Zéland maradt az egyetlen veretlen csapat.
Nou San Trafford Hajrá, Oranje! 2010.07.11 13:10:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nyeri meg a VB-döntőt. "Mi, Oranje-drukkerek, mindig adunk a tiszteletre. Hallottad már a Het Wilhelmust?…..
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
Hihetetlen sikersztorit ír ezen a világbajnokságon az uruguayi válogatott, a két-három kulcsembert leszámítva kevés figyelem esett eddig a csapat egészére. Ez ugyanis tényleg csapat, minden poszton jó játékosokkal, néhány klasszissal, óriási szívvel és rengeteg munkával. Egy…..
A vébé huszonegyedik játéknapjához hasonlóan állt mindenki, mint az előző naphoz. Délután egy gigarangadó, este meg majd levezetünk. Aztán ugyanúgy meglepő eredmény született a korábbi meccsen, és örökké emlékezetes pillanatok tanúi lehettünk este. Lapozás után…..
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
Zete 2010.07.03 18:47:01
@rizla: Egyetértek, az tényleg nagy hiba volt, hogy Messi ilyen távol játszott a kaputól (az Inter elleni visszavágón is ide szorult, akkor sem ment neki úgy, mint szokott). Az idei gólerősebb idénye tényleg annak volt elsősorban köszönhető, hogy Guardiola előbbre tolta. (De azért akkor is többször meg kellett volna idulnia.) Ugyanez volt Rooneynál is, C. Ronaldo távozásával ő is előbbre játszott, kétszer annyi gólt is lőtt, mint tavaly. Erre a vébén a tavalyi MU-s szerepkörében játszatta Capello. Ott is megállja a helyét, csak akkor nem kell csodálkozni, ha 50 méterre játszva a kaputól ő sem lő meccsenként két gólt.
Zete 2010.07.03 19:53:56
@capor_: de a kezdőben csak három.
Zete 2010.07.03 19:54:37
@Zete: Bocs, négy.
A Foltos vagy Pöttyös-tó Osoyoos város közelében Kanada British Columbia tartományában található. A Kliluk-tó, ahogy az őslakosok hívják, vonzerejét és különlegességét magas ásványi anyag tartalmából adódó megjelenésének köszönheti.A tó környéke Kanada egyik…..
Ceruzát le, papírt összeszed - az A és a B csoport befejezte röpdolgozatát, mi pedig már ki is értékeltük. Egy komplett idiótát megbuktattunk, egy őrültet pedig csillagos ötössel engedtünk tovább. Megvan két nyolcaddöntő párosítása, és a koreaiak jóvoltából megvan a…..
Nou San Trafford A ghánai rugó 2010.06.19 19:56:00
Megtetszett nekem ez a Ghána, afrikai válogatottól ritkán látni ilyen fegyelmezett és részleteiben is kidolgozott csapatjátékot. Sokan kárhoztatták őket, hogy nem tarolták le, szedték ízekre, koncolták fel az emberhátrányban játszó ausztrálokat, de én nem így érzem. Ghána…..
Egy könnyed portói vagy bosszú 66-ért?..
Zete 2010.06.22 08:37:22
@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa: ha kikapnak Brazíliától, a portugáloknak a továbbjutás szempontjából még nagyon jól jöhet ez a sokgólos győzelmük.
Zete 2010.06.22 08:43:23
@Szom Ki Van, a Denevér szálló lakosa:
A sokat szidott Tiagóban mindig is benne volt ez a kimagasló teljesítmény, bár az igaz, hogy az utolsó két csapatának szurkolói nem sokat élvezhettek ebből. A Chelseaben és a Lyonban azonban volt jó pár figyelemre méltó meccse.
C. Ronaldo szerencsés gólja még sokáig emlékezetes lesz, megérdemelte már. Ahogy láttam, Eusebiónak is nagyon tetszett.
Az a vébén jól kiderült, hogy a hátrébb rangsorolt csapatok is nagyon tudnak védekezni, de ha egyszer átszakad a gát, akkor... Hát erről a második fordulóban a két koreai csapat sokat tudna mesélni...
Nem tagadom, a spanyol förgeteg előtt már a legtöbb mez kiosztásra került - enbéegyes szakemberek határozottságával mondhattam volna, hogy "egy-két poszton még változhat a helyzet, de a fejemben nagyjából összeállt az ideális kezdő" -, de azért kivártam a tizenhatodik…..
Ha írnék egy kézikönyvet kezdő focibuzik számára a játék köré szövődő mítosz értelmezéséhez, akkor valamelyik korai fejezet biztosan a következő aranyszabály megfogadására buzdítana: soha, mondom, SOHA ne hagyatkozzatok a játékosnyilatkozatokra. És itt hivatkozási…..