Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Viv_HomeDeco

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi napokban kikerülhetetlen téma lett a koronavírus. Már a csapból is az ezzel kapcsolatos hírek folynak, és minden felelősségteljes ember próbálja korlátozni a kimozdulásait. A négy fal közé zárva azonban rájöhetünk, hogy milyen hiányosságai vannak otthonunknak, vagy szimplán csak ránk…..
A kérdésre a válasz egyértelműen az, hogy zseniális. Persze a fekete fal nem való mindenkinek, és teljesen rendben van, ha úgy érzed, te nem akarsz ennyi sötétet a meleg családi fészkedbe. Egy viszont biztos: a legtöbben arra asszociálnak a fekete falak hallatán, hogy a lakást kriptává változtatja a…..
Ha még nem fordult elő veled, hogy nyakig merültél a takarítószeres tárolóban, és akkor sem sikerült megtalálnod a keresett csodaszert, vagy a konyhai szekrényben az étel esszenciáját adó bújócskát játszó fűszert, akkor ez a poszt nem neked szól. Amennyiben viszont vicces vagy fájdalmas emlékeket…..
Ha laktál már albérletben, vagy most készülsz beköltözni egybe, biztos találkoztál már a problémával: fehér falak, olcsó csempék, jobb esetben semmilyen bútor, a rosszabban a nagymamád teljes repertoárja. Sajnos sok esetben a főbérlő sem túl engedékeny az átalakítás kapcsán, így a…..
Viv_HomeDeco 2020.02.02 09:59:07
@apro_marosan_petergabor: Igaza van, valóban nincsenek már a szó klasszikus értelmében vett al- és főbérlők. Ettől függetlenül én úgy tapasztalom, hogy a köznyelvben továbbra is ezeket a kifejezéseket használják a legtöbben (elég csak "albérlet" hirdetésekre keresni, és látható a trend). Mivel a blog nem jogi szempontból, hanem dekorációs irányból közelíti meg a témát, bízom benne, hogy senkinek nem okoz majd komoly bosszúságot a terminológia. Mindenesetre én is remélem, hogy a bérlő és lakástulajdonos megnevezéseket preferálók is ugyanannyira fel tudják majd használni az ötleteket, mint a saját lakásban lakók vagy az "albérlők". Köszönöm az észrevételt, további jó olvasgatást!
A konyha egy olyan hely, ahol naponta többször megfordulunk - ha nem is azért, hogy főzzünk, de minimum azért, hogy céltalanul nyitogassuk a hűtőt, mikor épp nincs kedvünk semmihez. Persze a rutinosabbak a fazekakhoz is hozzányúlnak időnként, és szeretnék, ha egy bérelt otthonban is kényelmesen…..