Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vajonmilesz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány bejegyzéssel lejebb, az egyik kommentben elvetődött az improvizálás kérdése, fontossága a táncban, a salsában. Kicsit elmolyoltam a témán, majd összeszedtem a molyrágta gondolatokat és a következőkre jutottam. A táncolás…..
vajonmilesz 2009.12.09 16:26:33
@vajonmilesz:
hm.. első hsz-nek jól elcsesztem a formáját :)
vajonmilesz 2009.12.09 16:25:46
improvizé kapcsán:
nehéz dolog erről úgy beszélni hogy ne legyen sértődés egyes esetekben.
látok olykor olyan improvizés dolgokat, amiket tanítanak tánciskolákban, amikor azt igyekeznek elmagyarázni a tanítványopnak, hogy ne csak párban táncoljanak, hanem váljanak szét, és imprózzanak. brr.csúnya szó :) nno és ilyenkor jön elő az amikor pl. kubai salsában oldallépést táncol valaki, közben pedig a karjával imitálja a fejsimogatást előre, vagy hátra. biztos van ennek neve, de nem tudom. biztos innen, és így kezdődik az improvizációs evolúciós fejlődés, csak ez nekem olyan tanult tánciskolás dolognak tűnik nem is szeretem csinálni. ha másnál látom, nem gond, de nekem rögtön olyan iskolásszaga van a dolognak.jól improvizálni, hogy ne tánciskolásnak tűnjön, nehéz. legalábbis számomra. gondolom LA salsában is vannak alapok, amiket megtanítanak mint improvizációs standardek. amit Greg írt, hogy el lehet fordulni, de ne tartson egy ütemig..az nekem meg olyan, mintha megolné az improvizációt. megint szabályt akar lefektetni. nekem így tűnik legalábbis, de én nem értek ezekhez, csak írom, amire gondolok. S a postban lévő videó kapcsán: biztos van benne improvizáció, de mivel versenyen vannak, nekem van egy olyan érzésem, hogy gyakorolt dolog ez, főleg, mikor épp egy egy zenei ütemre jön ki egy egy mozdulat épp. nekem valahogy meggyőzőbb lett volna egy bulis,social dance-es felvétel. de hát én nem értek ezekhez,csak írogatok. :)

olyan sálszerűen tekeri
nnah, leszögezném elsőnek:

ak már tud improvizélni tánc közben, az már valamennyire
8ker Corvin Mozi 2009.03.17 13:16:00
Tudtátok, hogy két emeletet készülnek ráhúzni a Corvin Mozi épületére? Ha olvassátok a kerületi lapokat, ilyenek derülnek ki az olvasói levelek rovatból. Ide is másolom, mi áll ott.Tisztelt Szerkesztõség!Alulírottak, a 1082 Budapest, Corvin köz 6. lakói segítségért…..
vajonmilesz 2009.03.17 15:28:56
@Oi va voi:
nem kell csodálkozni.
Debrecenben ugyanez van. építenek egy kbsztt parkolóházat, az építési engedélyt a köcsögképviselőnek küldték, aki egy nappal a fellebezési határidő előtt adta át, a betonyozás is megy olykor reggeltől másnapig, folyamatosan.
szarrágó minden önkormányzati összefonódott alkalmazott a beruházóval meg lajossal egyetemben.