Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V-ger

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem nagyon sokan emlékszünk a régi házi szódás szifonokra. Nekünk halványzöld volt, amibe csak nagyon koncentráltan és határozott mozdulatokkal lehetett beletekerni a kis patront, hogy abból ne szökjön ki a CO2 idő előtt. A patronra aztán ráfagyott a kezem, az első szóda…..
V-ger 2019.06.19 15:55:22
@gono: Nálam sajnos ugyanitt bukott el a mutatvány. Ugyan nem a legolcsóbbat veszem, megvan, melyiknek az ízét szeretem, de akkor is közel duplája csak a patron alapján. Pedig több békebeli szifonom van.

+ mostani lakhelyemen gyakorlatilag "koppan" a víz. Folyamatos vízkőtlenítés zajlik.
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
V-ger 2019.05.24 16:59:33
2018. február 23-án a Mediaworksnél dolgozó Szilvási Zsuzsa a szoljon.hu-ra írt egy cikket, amiben Mészáros János fotóriporter(?) képével megtámogatva énekelte meg, hogy Áldatlan a helyzet a járhatatlanul saras utcák miatt Túrkevén. Sőt, helyszíni riport is született, Szilvási elment…..
V-ger 2019.02.14 12:39:30
@Hpisti: Deja Múúú lesz az. Az érzés, hogy ezt a bullshit-et már hallottad valahol...
Na, már most tényleg nem kezdhetek minden bejegyzést azzal, hogy rossz blogger vagyok, de mégis milyen felütést válasszak, amikor egy, kettő és három évre a koreai útjaimra írom róluk a legelső blogpostot?! Mentségemre legyen mondva, a friss élmények mentek rendesen és instant az Instagramra, most…..
Bencsik Gábor írása   Attól, hogy valakinek nincsenek jó érvei a véleménye alátámasztására, még lehet igaza. Attól, hogy szinte az egész jobboldal csak hebeg-habog arra a kérdésre, hogy miért is ne szavazhatna a nép az olimpiáról, még igaz lehet, hogy most nagyon nem kellene szavazni. Ugyanis…..
Mostanában rengeteg túlélő telefon járt nálam. Én teszteltem a Blackview BV6000 és a Vkworld V3 készülékeket is, ezért lassan egy teljes paletta rajzolódik ki a fejemben. A mai tesztalany is egy IP-68 szabvánnyal rendelkező eszköz, ám itt a külcsínt és a beltartalmat sokkal…..
V-ger 2017.01.09 12:48:03
TomTop-on üzembiztosan van €205-215 között.
www.tomtop.com/others-cell-phone-34/p-p1666s-eu.html?_ga=1.9665398.2139964735.1465806723
Már ha nem sürgős. Mert akkor meg van német raktárból €250-ért szállítássa.

Az €263 senkit ne tévesszen meg. Annyi még sosem volt.
V-ger 2017.01.11 07:38:07
@Basamao: Hali!

Itt a blogon sem ismeretlenek:
rendeljkinait.blog.hu/2016/06/11/okostelefon_14_000_forinttol_12_off_kupon_friss_akciok

Amúgy meg, sima Kínai webshop.
Fizetsz, küldik. Szállítási határidőnél a tól-ig-ból jellemzően az "ig" az igaz.
10+ rendelésen vagyok túl, egy reklamáció volt amit meg is oldottak.
Customer support normális, bár angoljuk kicsit vékony.

Vám? Ezt nem értem.
Nem tudsz tetszőleges értéket íratni a csomagra, de a kísérő papírokra alacsonyabb értéket szoktak ráírni, mint a vásárlás.
Ugyan a nyugat-európai és a kelet-európai Európai Uniós országok között éles vita van abban, hogyan kezeljék a migránskérdést, azonban az expatok (tartósan adott országban dolgozó külföldiek) szerint jellemzően a nyugat-európai országok nem befogadóak. Németország, Belgium, Franciaország, Ausztria…..
Kiszivárgott, hogy a kormány ismét borsot törne a budapestiek orra alá. Betömné villanyautókkal a buszsávokat, különösen azokat, ahol az M3 metró felújítása alatt pótlóbuszok járnak majd. Egyrészt elrendelné a buszsávok megnyitását a villanyautók előtt, másrészt aki fel tud mutatni mondjuk 7-10…..
V-ger 2016.09.05 08:33:51
Azért három ekkora tárgyi tévedéssel kezdeni a bejegyzést elég nagy bukta.

1) A most nyugat-európában futó autók műszaki állapota és színvonala a jelenlegi magyar autópark felett van. Ergo, ha ezeket behozzák és lecserélik a mostaniakat, az elég nehézkesen fogja rontani a mostani helyzetet.

2) Hogyne, az Audi és a Daimler ölbetett kézzel nézi, hogy noname jöttment gyártók villanyautókat gyártsanak, miközben a saját jelenlegi portfóliójuk elavul és eladhatatlanná válik. Még véletlenül sem fognak villanyautót gyártani, igaz? Szóval ki veszíti el a munkáját? Max akiét automatizálják, de az nem ide tartozik.

3) Most akkor melyik is? Rengeteg nyugati használtautó jön be, ami nem jogosult a buszsávra, vagy hirtelen kinő a földből egy több-tízezres kereslet a villanyautókra (árukhoz képest alamizsna 1-2 milla miatt) és ezek blokkolják a buszsávot? Még ha a később leírt 480 megtízszereződik (országosan) akkor is mi fog történni a budapesti buszsávokban? Semmi. Pláne úgy hogy a mostani pesti portfólió jó része Taxi, ami amúgy is használhatja már a buszsávot.
De azért eldönthetnéd, hogy a két apokalipszis közül melyikkel riogatsz. Mert mindkettő egymás mellett nem fér el.

Abban van igazad, hogy a mindenkori kormánynak fogalma sincs arról, hogy mit kell csinálni a villanyautóval, méginkább, hivatalból nem akar foglalkozni vele. Alibizik, mert most ez a nemzetközi trend. Meg lehet belőle EU pénzt szerezni. De koncepció az tényleg nincs.
V-ger 2016.09.05 08:59:03
@fifibá55: Igen, a Jedlikre mondom, hogy jelen formájában csak alibizés.
Az, hogy leszórunk pár töltőt, csak arra jó, hogy mutogathassuk: foglalkozunk vele.

És igazad van, amíg nincs kiépítve, hogy kik és hogyan legyenek a rendszerszintű haszonélvezők, addig nem lesz koncepció. Utána meg szokás szerint a gombhoz varrjuk a kabátot.
A tegnapi Vissza a jövőbe poszt után itt az újabb: az összes mainstrem online újság és filmes szakportál azon kesergett, hogy jóformán semmi sem valósult meg az 1989-es Vissza a jövőbe 2-ben megjövendölt 2015-ös év kütyüiből. Pedig dehogynem! Direkt újranéztem Robert…..
V-ger 2015.07.20 10:49:48
@Terézágyú: www.biolock.hu/component/virtuemart/?page=shop.browse&category_id=8
Valóban nem a legolcsóbb, de van. Kínából meghozatva (ugyanez) pedig a felébe kerül.

Egyébként igen, inkább az RFID-t használjuk. Nem egy társasházban a kapunyitókat mostanában kiegészítették kártyás nyitással is.
Az utóbbi hetek egyik legjobb reklámakciójába futottam bele ma reggel munkába menet a Nádor utcában. Azonnal felfigyeltem a szokatlanul üres parkolókra, furcsa látványt nyújtottak így reggel. Aztán közelebb érve feltűnt, hogy valójában nem üresek, csak éppen autók helyett…..
V-ger 2014.12.04 20:39:49
@kpetya: Csak sajnos attól, hogy a közteres megbünteti még nem szabadul fel a hely. A rászoruló meg ugyanúgy nem tudja szélesre tárni a kocsi ajtaját. Ergo nem tud kiszállni.

Azt kéne végre megérteni, hogy a "roki" hely azért akkora és azért van ott ahol, mert aki rászorul nem tud másképp kiszállni! Vagy nem tud messzebb sétálni / gurulni (akár járdaszegélyeken át). És a feljelentés, büntetőcédula nem teszi szabaddá ezt a helyet. Azt pedig nem fogadom el, hogy a "csak öt percre álltam meg" létforma ideje többet ér, mint a rászorulóé.
V-ger 2014.12.04 20:48:25
@anyadmajma:
Az ingyenesség megint egy más kérdés. Ez egy jobb híjján nem jó (köztes) megoldás. De valóban. Aki fizikailag akadályozott nem feltétlenül nincstelen. És vannak olyanok is, akik nem rokkantak, de kezelésre csak autóval tudnak menni, még ha ez anyagilag megterhelő is. De az legyen egy másik post.
tampi Cigány zsidó vagy? Az vagy. 2014.11.13 22:36:55
    „Amúgy az én heppem meg az, ha gyalázatos hazugok megrontják a szavak becsületét. Nem olvashattál ki funkcionális analfabétizmust, testvírem, mert egyrészt rövid e-vel csak analfabEtizmus van, másrészt nem elemeztem sem a cikk, sem az irományaid tartalmát. A forma,…..
Ezért jó a köztévénél showmannek lenni: mindegy, hányan nézik az ember műsorát, a nagy lóvét simán le lehet szakítani az állami tőgyről - már ha az embernek beveszi a gyomra az ilyesmit illetve elég vastag a bőr az arcán ahhoz, hogy zsebre tegye a pénzt. A Vasárnapi Blikk…..
V-ger 2014.09.14 16:06:01
@mz//iksz: "Vers Mindenkinek" helyett van (vagy legalább is tavaly még volt) "Vers Éjfélkor". Igaz, jellemzően hajnal 3-kor.
Nem fogod elhinni, a "csiga TV"-n (TV2).
Igen. Ez közszolgálati feladat lehet.
Hogy ki nézné? Kevesen. Mert amióta lehetőség van a "100-as csatornaváltó" sport űzésére, azóta erről a legtöbben elkapcsolnak.
De ettől függetlenül ez egy versenypiacon életkételen műfaj, aminak van kultúrális értéke.
V-ger 2014.09.14 17:40:54
@MACISAJT: "Azt is értem, hogy magyar állampolgárok állnak sorban hogy önkéntesen, pénz nélkül bekábelezhesse az AGB Nielsen a lakásukat, és ők aztán istenbizony önzetlen állampolgári öntudatból nyomogatnak."

Szóval nem érted.

Az ABG Nielsen magyarországi működéséről meg még annyi fogalmad sincs. Van barátod, aki az ismerősének a rokonától hallotta, hogy a barátjuk szomszédjánál hogyan működött. Pedig annyi helyen elmondát már. Csak azt titkolják, hogy kinél. De azt is elmondták, hogy miért.

Bármennyire is "szeretnék" a közeljövőben én nem leszek mérési alany. Nincs a konyhában egy második TV-m, ami reggeltől csak azért megy, hogy zajt keltsen (letiltott adás nézettsége). Ami meg van, abba is csak UTP kábel van bekötve. Meg a DVD.
Meg a stukkódísz. A senkinek fel nem tűnő, kitört nem Madách téri fa húzogatása után, más: tegnapelőtt a Dob utca és a Holló utca sarkán álló háromemeletes épületről egy jókora, 40-50 kilós homlokzatdarab hullott – egyáltalán nem csendesen – a járdára. Szerencsére senki nem sérült meg, a további,…..
V-ger 2014.09.12 12:49:56
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: Te is "műemlék jellegű", vagy "világörökség része" típusú házban laksz?
Csak azért kérdem, mert ezekhez akárki nem nyúlhat(na) hozzá.
Simán 4-5-ös a költsége ebben az esetben a homlokzati felújításoknak.
És sokan _ide születtek_!
Tehát nem nagyon várható el a 70 éves nénitől, hogy legyen erre megtakarítása

Félre ne érts. Igazad van. Ha ez egy "sima" társasház. Akkor oldják meg a lakók.
Esetleg kaphatnak támogatást az alapján, hogy az adott kerület önkormányzata mennyire tekinti "arculatilag kiemelt"-nek a homlokzatot.
Ha viszont a kerület speciális státuszt adott a környezetnek / arculatnak, akkor lehet szépen átvállalni a költségeket minden olyan lakótol, aki a határozat előtt vette birtokba az adott épületrészt.
V-ger 2014.09.12 19:26:14
@vince941:
2005-ig az épület állagmegóvása a lakók dolga.
2005 óta műemlékvédelmi törvény alapján felmerülő extra költségek a "sima" állagmegóváson felül (akár csak az, hogy "Pista bácsi" nem cserélhet ablakot, csak valami felszentelt "szakember") az önkormányzat "problémája" mindazon lakók esetében, akik 2005 előtt már birtokolták az ingatlant. Akik meg utána szereztek tulajdonjogot, azoknak ennek figyelembe vételével kell közös ktg-et / felújítási alapot / privát megtakarítást fizetni.
V-ger 2014.09.12 19:26:51
@vince941: És a vidéki 70 éves Bözsi néni is úgy számolt, hogy a "szomszéd Józsi" kimeszel. Nem pedig úgy, hogy az "xy műemlékvédelmi" kft fog meszelni 4-5-ös áron.
“Nincsen szó a tankönyvpiac államosításáról” - nyilatkozta Hoffmann Rózsa még 2013 augusztusában a Hírtelevíziónak. Azóta sok minden történt. Pár nappal később például bebizonyosodott, hogy a közoktatásért felelős államtitkár akkor ismét hazudott.  A kiválóan…..
V-ger 2014.09.11 18:02:09
@Tudományos libsizmus: Saját fejemet önként a hurokba, de legyen:

"Az 5%-os SZDSZ" ott tolta túl, hogy szerinte, ha valaki _más_ akkor az _kötelező_. Akinek ez nem tetszik az a rendszer "ellensége"

Ezzel szemben jelenleg "az 5%-os KDNP" meg azt hirdeti, hogy aki nem tökéletesen komform, nem követi a _mi hitünket_ az nem NER kompatibilis. Ergo a rendszer ellensége és blokkolni, üldözni kell.
V-ger 2014.09.11 19:23:17
@Tudományos libsizmus: "Törvénybe sem igyekszik iktatni történelmi események kötelező megítélést"
Persze, csak Alaptörvénybe.

Valóban nem náciznak le boldog-boldogtalant. "Kommunistázzák". Igaz, csak 15 éve.

"Kádár elnyomott. Horty nem." A _kommunisták rossz emberek_ kivéve akik velünk vannak azóta

Vedd észre, a probléma ott van, hogy a szavazó többségnek elég az, ha állítunk egy ellenségképet.
- "az én gyurcsányom igazat mond"
- "az én baloghomnak vak komondora van"
- "az én bajnaim nem lopott libát"
- "az én orbánom hazaküldte a ruszkikat"
- "az én meggyesim nem volt ügynük"
- "az én semjénemnek igazi doktorija van"
V-ger 2014.09.12 09:11:06
@dr doktorka: Hagyd már. Ő itt ragad le. Neki az "emútnyócév" 2010-ig datálódik.
Bár a klasszikus mantrázókhoz képest sokkal fejletteb. Néha még valóban megbeszélhető megjegyzései is vannak.

De legtöbbször olyan ő, mint a Japán környéki lakatlan szigeteken időröl-időre feltűnő "Kamasuka".
Senki nem szólt neki, hogy annak a háborúnak vége. Vagy ha igen, nem hiszi el.
Ha hirtelen lecsapnának a földönkívüliek, ő továbbra is a "szadesz"-szel / ellen harcolna.

Nem cseléd ő, mert azokat fizetik. Ő hívő, fizet azért, hogy ezt terjessze.

Meggyőzni nem tudod. Kicsit igazíthatsz az álláspontján, de szerintem nincs rá 40 éved, hogy fokozatosan eljuttasd arra a szintre, amikor megérti, hogy a "közös ellenség" nem egy aktuális párt, hanem minden olyan vezető aki nem az országot / nemzetet helyezi előtérbe, hanem saját magát.
Excel-táblázatokat, füstölőket és pandákat ábrázoló kártyanaptárakat is találtak az Ökotársnál. A Készenléti Rendőrség ismét megmutatta, hogy nem fél erőt alkalmazni ott, ahol túlerő várja őket. Így tettek az Ökotárs Alapítványnál is az állomány…..
V-ger 2014.09.09 20:17:58
@bölcsbagoly: Te! Téged a gazdáid nem tanítottak szobatisztaságra? Muszáj volt idefosni?
V-ger 2014.09.09 20:33:22
@bölcsbagoly: Na akkor tartok is neked egy gyors oktatást liberalizmusból.
Liberális = megengedő
Szóval szerintem persze, piszkíts csak ide. Én meg nem foglalkozom veled. Mert mint liberális elfogadom a létezésed. Nem tetszik, de ettől még nem fogok habzó szájjal házmestereket és blogadminokat rádkérni.
Jelen formádban addig vagy ártalmas amíg foglalkozunk veled. Úgyhogy innentől csak abban tudok bízni, hogy mire legközelebb jövök erre megtisztítják ezt a játszóteret.
EU választás részvételi arány: 28,92%. Bár megígértem magamnak, hogy nem fogok politikával foglalkozni itt, elgondolkodtam a szavazás kötelezővé tételén. A 2014 –es év a választásokról szól, három is van idén, ami 20 évente következik csak be. A közélet, a társadalom…..
V-ger 2014.05.28 21:35:10
@Nyekenyóka: "Nálunk nem működne a kötelező rendszer."

Dehogynem. Úgy, mint máshol.

Ismétlem:
Kötelező szavazást csak úgy lehet előírni, hogy az utolsó opció a "fentiek közül egyik sem".

Persze tudom, hogy politikusaink majd megpróbálnák negligálni a 45% (tipp) "húzzatok a p.cs.ba" szavazatot. De akkor ezt már nem lehetne az érdektelenségre fogni.
V-ger 2014.05.28 21:50:33
@Nyekenyóka: Fogalmam sincs.
Csak arra gondolok, hogy ha kötelező (retorziók mellett) a szavazás, miközben van "a fentiek közül egyiket sem" opció, akkor az érvénytelen szavazatok helyett az elutasítók inkább ezt választanák.
És amúgy az érvénytelen szavazat is szavazat. Mert "megjelent"!

Parlamenti választások után a saját szavazókörzetemben (pár száz szavazó), 74%-os részvétel mellett, egy "érvénytelen" listás (országos) szavazat volt. Az enyém.

Abban akarok hinni, hogy a maradék 26% nagy része beikszelné a "fentiek közül egyiket sem" opciót. Mert akkor ez már statisztikailag szignifikáns érték lenne.
V-ger 2014.05.28 22:52:41
@Nyekenyóka: "amúgysem menne el mindenki, márcsak dacból sem"

Lassan tizenöt éve, hogy volt egy mérnök kollégám, aki ausztrál-magyar kettős állampolgár volt (szülei 56'osak voltak, ő kint született). Egyszer kérte, hogy írjam alá az egy nap szabadságát, mert el kell mennie a nagykövetségre szavazni (önkormányzati-szerű választások voltak), külömben 1000 AUD büntetést fizet.
Kérdeztem, hogy kire fog szavazni és miért. Azt mondta, hogy "a fentiek közül egyikre sem", mert nem képviselik a kivándoroltak szempontjait.

Tehát működik ez, ha a véleméynünk a fontos, nem pedig a szavazat-maximalzálással elérhető legnagyobb állami támogatás elérése a cél.
Egy mérnök-dizájner meghekkelte a rendszert - itt az innovatív testpoggyász. Aki utazott már repülővel jól tudja, hogy a légitársaságok súlyban, darabszámban és méretben is meghatározzák a poggyászra vonatkozó előírásokat. Különösen szigorúak a kézipoggyászok esetén…..
  Tisztelt Munkahelyi Terror jog!   Következő kérdéssel fordulok Önökhöz.  2 hónapja dolgozom egy cégnél. 1 hónapos próbaidőt kötöttünk ki a szerződésben. Óvodás korú gyermekem beteg lett, orvoshoz vittem, és itthon maradtam vele. Munkáltatómnak korán reggel…..
V-ger 2014.02.01 12:33:37
@Kovács Ferenc 14: De tudok. Azért írtam a példát is. Nem fogom sem a tv-t sem az értelmezését másolgatni. Azt sincs kedvem kikeresni, hogy hány szülő ellen indítottak hivatalból ejárást ezen címszóval, amikor a gyermek megsérült a (nem) felügyeletük alatt.
Viszont bízom benne, hogy megérted, a gyermekért feleősséggel tartozik a szülő, a gondviselő, a pedagógus, sőt, tömegközlekedési eszközön bizonyos mértékig annak vezetője is. De azért kérlek, most ne gyere azzal, hogy akkor tegye a beteg gyereket a buszra és köröztesse egész nap, mert az Viktorka szintje.
V-ger 2014.02.01 12:41:44
@Valóraváltógép: Elnézését kérem Lázár "annyit is ér" Úr! Nem tudtam, hogy Önt tisztelhetem a becenév alatt.
V-ger 2014.02.01 13:06:00
@kermi: Nem. Nem ugyanarról az esetről beszélünk. Bár a megye stimmel.
Attila egy csomagot adott fel a gödöllői postán, ami közben betondarabokkal bombázták nehezítésként: A következő eset a mai napon ( januar 24) délelőtt történt a gödöllői postán. Az eseményről rövid videót is csatolok. Belépve a várakozóba egy jómunkásember éppen a…..
V-ger 2014.01.29 18:06:18
@mis: Mondanám, hogy szívesen meghívlak egy bemutatóra, ahol magad is megtapasztalhatod mit tud művelni egy járólap, ha "megfelelő" felületről kell kézzel levésni, de egyrészt mindig is inkább géppel toltam, másrészt pedig már jó néhány éve úgy döntöttem, hogy keresek egy olyan elfoglaltságot, ahol nem a megélhetési kóklerek és a 20%-os janik adják a szakma nagy részét.
A Vakkomondor örömmel értesült róla, hogy hamarosan kormányközeli lap indul Magyar Krónika címmel, és elsőként csatlakozik az elit szerzőgárdához. Mint a Cink.hu megírta, a Magyar Krónika a miniszterelnök kezdeményezésére jön létre, és az első szerkesztőségi…..
Az USA-ban öt év alatt harmadára esett a földgáz ára, ami 250 ezer forintnyi rezsicsökkentésnek felel meg az átlag háztartásban.Minden évtizednek megvannak a maga sikerágazatai, melyek vonzzák a befektetni való tőkét, táplálják a növekedést és munkahelyet adnak. A 90-es…..
V-ger 2014.01.01 22:27:23
@Larry Silverstein:
"Már ha használ a háztartás földgázt ögye."

Vagy ha távfűtéses lakásban lakik. Esetleg olyan erőműből kapja az áramot, ami szénhidrogén elégetésével üzemel.
A KARD Buli riadó idején? 2013.03.17 23:05:15
Annak idején, 1986 kora nyarán a kaposvári lövészhadosztály parancsnokhelyettese meglátogatta alakulatunkat, a lenti gépesített lövészezredet és a velünk együtt települt önálló felderítőzászlóaljat. A látogatás egy pontján, úgy délután negyed hét tájban a magas vendég…..
V-ger 2013.03.18 21:30:11
@fzs.1933
A fentiekhez még hozzátenném (közvetve, mert a Közút / Útinform jól rejti a hírarchívumát):

www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tel_a_megyeben_penteki_riado_-_osszefoglalo_fotokkal/2324148/

2013.03.14 18.30 - Hófúvások nehezíthetik a közlekedést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron megyére. Az előrejelzések alapján a megélénkülő, majd megerősödő északi szél hatására hófúvások nehezíthetik a közlekedést.

Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé a 39-es, a 64-es és a 99-es km-nél balesetek lassítják a forgalmat.

A balesetek elkerülés érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetekben induljanak útnak, és folyamatosan figyeljék a közlekedési információkról szóló híradásokat.
V-ger 2013.03.18 21:32:34
@V-ger: Értsd: CITROMSÁRGA (legenyhébb) riasztás. Valamint LELASSULT (ekkor több ismerősöm már 1,5 órája állt egyhelyben - munkából hazafelé)
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nyilatkozata szerint az oktatási kormányzat szabályozná a kéttannyelvű iskolák működését. A hírverésből főként az ütötte meg a fülemet, hogy a „hazafias nevelést szolgáló, szemléletformáló” történelmet csak magyarul taníthatják…..
V-ger 2012.09.26 16:03:40
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Szintén egykori kéttannyelvűsként.
Ugyanazon könyvekből tanultunk, mint a többiek. Minden ilyen könyvnek elkészült az angol fordítása (néha sajnos megkérdőjelezhető minőségben)
Természetesen az anyanyelvi tanáraink hozták a saját könyveiket is, de mivel nem térhettek el a magyar tanrendtől (max "bővíthették") ezért csak szélesedett a látókörünk.
V-ger 2012.09.27 08:37:52
@Benbe: "Miért is?"
Hogy megtanuljunk angolul. Már csak azért, hogy utána ne okozzon túl nagy gondot, hogy magyarul nem beszélő emberek tartják az órát. Ettől "kéttannyelvű". Vagy helyesen "két tanítási nyelvű"
Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság. Ezt már nem lehet félremagyarázni, nem lehet másokra mutogatni. A legnagyobb baj, hogy a következő félévre sem várható trendforduló. Hiába indult meg a…..
V-ger 2012.08.31 09:00:48
@ccactus: A Nokia (és környékén a beszállítói) több, mint 10.000 munkahelyet szüntettek meg Komáromban az elmúlt két év alatt. A 2006-ban még 30k főt foglalkoztató ipari parkban ma alig dolgoznak 5 ezren. Na ehhez jön az a 30 fő Bécsből. Valóban fordulat :-)
Örök "hálás" téma a vasárnap esti csúcs az M7-es autópályán. Most nem feltétlen az autósok viselkedése késztette Pétert levélírásra, hanem hogy a rendőrök ilyenkor is kameráznak. Én is láttam már reggeli dugóban traffipaxos autót. Mérjenek, legfeljebb nem lesz bevétel.…..
V-ger 2012.08.13 15:18:11
@Te-ve: "Bár valószínű hogy pár jól elhelyezett fix traffipax sokkal veszélytelenebbül végezné el ezt "
Ne hidd. Napi élmény M1-en, hogy a fix trafik előtt ugyanúgy besatuz 110-re az állampolgár. Sajnos inkább az a baj, hogy a kedves közlekedők jelentős részének fogalma sincs arról, hogy mennyi is a pillanatnyi sebessége.
V-ger 2012.08.13 20:33:46
@Joske: "Milyen alapon bírálja felül a másik azon döntését, hogy szabadon fékezzen?"
Talán mert a "KRESZ" szerint az indokolatlan vészfékezés (márpedig a látok egy trafit nem indok, sőt, a fékezésre kényszerítés forgalmi vizsgán buktatási tényező), valamint az engedélyezett sebességnél lényegesen lassabb haladás (ha ezt közlekedési helyzet, vagy a jármű műszaki állapota nem indokolja - márpedig a trafi nem indok) ugyanolyan büntetendő cselekmény, mint éjszaka világítás nélkül száguldozni.
És viszonylag kevés szarvas rohangál trafi előtt át az M7-en.

A probléma továbbra is az, hogy a szabályokat nem ismerő (illetve valamiért a "rendfentartó" szervektől félő polgártársaink saját tudatlanságukkal indokolatlan vészhelyzetet teremtenek.