Regisztráció Blogot indítok
Adatok
johannes

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg Don Quijote teljesen kiborulna az újfajta, lapát nélküli szélturbinák láttán. Pedig a rezgéssel energiát termelő oszlopok sokkal olcsóbb áram előállítására lesznek képesek, mint az óriási propellerek. A világ normálisabbik felén már teljesen megszokott, hogy…..
johannes 2015.10.13 14:29:15
@altimus: magyarországon szó volt a dunai vízköpődével egyidőben egy tároló vizierőműről is, de a brutális környezetkárosítás miatt lemondtak róla. Itthon kell születőjű, a választék lignitt gáz vagy atom. A ligniterőművet most bövítik és indítják sajnos újra a környezetvédelem nagyobbdicsőségére, a földgáz üzeműek szépen becsődöltek. Marad az atom. A házi tárolás humbug nagy tömegben nem alkalmazható és az elhasznált akkumulátorokkal késleltetett környezet tönkretételt valósít meg...
Ma már az olimpiai létesítmények jó része moduláris elemekből épül. Ezeket mint valami óriás Legót tudják az építészek és tervezők a világesemény után…..
Amit az alkoholról tudni kell... - 1965. Az éppen egy éve elhunyt, nagyszerű, Balázs-Piri Balázs rajzaival. Egy kis feedback-et kérnék a mobileszközön netezőktől! A régi magyar diákat bemutató sorozat magas képkockaszám miatt, valamint a hangulatosabb vetítés érdekében - a mai poszttól kezdve -…..
Tegnap óta van népegészségügyi termékadó (NET), de már most látszik, hogy nagyjából megbukott.Illetve ha valóban a nép egészségének védelme volt a kormány célja, akkor talán részleges lesz a siker, viszont a valószínűbbnek tűnő 20-30 milliárdos pénzbeszedés nem jön…..
Márka milliárdokat költött Erich Honecker, hogy 350-500 személyes atombiztos föld alatti várost építhessen magának és a hozzá hű keletnémet elvtársainak. A Kelet-Berlin mellett 1983-ban átadott komplexumhoz hasonlót -a Szovjetunió kivételével- egyetlenegy keleti blokkba tartozó állam sem tudott…..
johannes 2011.08.25 12:16:44
@ninimimi: Magyarországon mintegy 23 megerősített vezetési pont - mint Honecker elvtárs bunkere és egy mobil vezetési pont épült. Ezek nagy része ma már használaton kivül van, az egyik az APEH adatmentéseinek lerakata.
Ezen kívül egyes budapesti kerületekben épültek ugynevezett "Farkaslukak", amelyeket arra épitettek, hogy a kerültei elvtársak lázadás esetén onnan vezethessék a Nagy Honvédő Népirtást.
Ezen kívül, mert erre volt pénz, jópár légvédelmi felszíni betonkocka is épült, ezekban általában a nagyvállalatok fontos elvtársait dugták volna el. Ilyet például az egykori MÁV vezérigazgatóság udvarán vagy a Csepel Művek egykori területén találhatunk.
Szovjet barátaink is élen jártak az ilyen rendszerek építésében, de ezek egy részének bejáratát kivonulásukkor berobbantották. Nagyvázsony melletti atomtárolójuk azonban megmaradt.
Végezetül nagyon keveset tudunk a háború előtt épült mély vezetési pontokrol, illetve azokról, amit a németek építettek ki. A Pilisben állitólag van ilyen egy lezárt területen amit elkanásítottak, de több ilyen van az országban, nyugat Magyarországon, szintén mai is elaknásított lezárt területeken.
Alapvetően szomorú a következő történetben, hogy 10 évig tartott, amíg idáig eljutottunk, de pozitívan állok a dologhoz. A vasúti jegyvásárlásról van szó, amihez 2011-ben már a számítógépet is használják.Az állami vállalatok, ez esetben a MÁV és az innováció…..
johannes 2011.04.30 12:26:04
@Freddy a Krüger: Svájcban valami miatt ez működik, mégpedig úgy, hoyg nem rabolják le az eszközöket. Értéknek, örömnek tekintik. Számos olyan kisvasút van - hegyek között, alagutakkal stb - ahol van összesen vonatonként két fazon. Egyik a kalauz, a másik a masiniszta. És működik. Még pénztár sincsen. A személyzet kedves.

Ott van Németország. Ott a számítógépen ki lehet nyomtatni a jegyet, és kártyával fizetni Van a nyugdijasoknak egy senior pass nevű hitelkártya szerű izé, amivel csúcsidőn kívül még az ICE vonatra is fillérekért lehet jegyet kapni.

Ja és nem pénzért van a kedvezmény - magyar sajátosság a MÁV ilyen kártyái - hanem üzletpolitikai kedvezményként, akcióként stb adják.Ja és a kalsuzok nagy része akkor barom csak - sokszor még akkor sem - ha hülyének nézik őket. (Általában bevándorlok gyerekei...)
A Pénzcentrum.hu olvasóját szívatta az egyik nagy internetszolgáltató. A gazdaságtalan sárga csekk ellen lehet érvelni, úgy néz ki kevés sikerrel járnak ezek a próbálkozások. Hősünket is egy ezressel húzta le a szolgáltatója, csak azért mert nincs vonalkód olvasó az ujjában.…..
Az MSZP parlamenti képviselői nem tesznek esküt az új alkotmányra – jelentette ki Mesterházy Attila, aki egyúttal nem tartja elképzelhetetlennek a parlament feloszlatását, és új választások kiírását. A szocialisták elnöke a Népszava szombati számában megjelent…..
 Előre föltetetik az ember kezét, széttetetik a lábát......És izomból tökönrugják.Eleve bűnözőnek nézik az összes köz- és kormánytisztviselőt, miközben elvárják, hogy eltartsák őket. Mármint a politikusok. Elvárják, hogy mosolyogva szopassuk az ügyfelet, miközben…..
johannes 2011.02.22 10:20:26
@egy nik a sok közül: Nem kötelező kérem köztisztviselőnek lenni. Nem kötelező emberi mivoltból kivetkőzve szívatni az ügyfelet esetleg az Adóhivatal képében kifosztani. Sőt, egyáltalán nem kötelező korrupt köztisztviselőnek lenni.
Ha valaki köztisztviselő, akkor viselkedjen ahhoz méltóan, ahogy a Nagy Háború előtt volt. Vagy ne legyen az. A közt és ne saját zsebét, hatalomvágyát szolgálja. Ilyen emberrel kevéssel de találkoztam. Sajnos a másik tipus a gyakoribb, ahol minimálisan a hatalomvágy vezeti a köz tisztviselői székében ülőket. Sokszor nem a vesztegetés, hanem a hatalomvágy, az embertelenség. És ilyenkor, ha számon kérik, mindig arra hivatkozik:Parancsra utasításra cselekedtem!
"Három UFO közeledik nagy sebességgel a Föld felé" - írja a stop.hu, és úgy tudom a print Népszavában is megjelent a "hír" (olvassa azt valaki?). A kis gyöngyszem újabb bizonyítéka annak, hogy az ún. "újságíró szakma" félelme a műveletlen,…..
johannes 2011.02.15 21:35:15
www.euroastra.info/node/47404
en is megírtam az Euroastran. Nagy az Isten állatkertje. (És alacsony nagyon a kerítés.) Ja es ha mégis tévedtünk, mert az az izé csak egyetlen spektrális tartományban látható, akkor majd jovo év végén meglássuk...
Futo001 Asus netbookjában valaki gonoszul kicserélte az eredeti merevlemezt, amit ezután a szervizben nem akartak garanciálisan pótolni. A gond csak az, hogy ezt vagy a boltban ahol vette, vagy a korábban más néven futó szervizben tehették:Van egy garanciális Asus 1201N notebookom, amivel…..
johannes 2011.02.04 11:35:24
@VinszentVega: Na ez NEM igaz. A jogszerű birtoklás esetében az előretelepített szoftverek géppel együtt mennek, mehetnek csak tovább, a gép részét képezik. Más esetekben pedig elegendőek a jogszerű birtoklást valószínűsítő dolgok birtoklása:licenc, kód, telepítő lemez. Számla a gyakorlatban csak az online vásárolt szoftverek után szükséges. Az megint más kérése, hogy bizonyos testületek maguk értelmezik a jogot, és pofátlanul - képzés keretében - erre tanítják a bírókat ügyészeket. És vannak "szakértőik" akik megszakértik. Most annyi a változás, hogy a Magyar Szabadalmi Hivatal jogutódja is tart ilyen képzést. Vélhetően inkább a törvényen semmint saját jogvesztői vágyálmaikon alapulva.
Roma főzőműsor már indult a TV Paprikán, itt volt épp az ideje, hogy a zsidó konyha titkaiba is belessünk. A műsorvezető Raj Ráhel lesz, innen a műsor címe: Ráhel asztala, és persze nem csak a szokásos főzőcskézés lesz a műsorban, hanem körbejárjuk a "kóser"…..
Nem csalás, nem ámítás, Magyarországon mindent lehet. A Pannon "a szezon legnagyobb köcsöge"-versenybe a számlabefizetési díjjal nevez. Ezt azon kedves ügyfeleinek számolja fel, akik házhoz viszik neki zsebbe a dellát. A Homár érti a tréfát, de nem kedveli. Egy…..
johannes 2008.07.23 09:14:20
Uraim, nem rinyalni, lepni, feljelenteni. Első lépés a FEOSZ, ide online is lehet jelenteni, kerni kell a bekeltető testuletet stb. Ingyenes!A link:
www.feosz.hu/index.php?module=phatform&PHAT_MAN_OP=view&PHPWS_MAN_ITEMS[]=1&MMN_position=20:20

Vagy www.feosz.hu és ott az online panaszbejelento.

Ha nem tudunk innen tovább lépni: akkor a Nemzeti Hirkozlesi Hatoság www.nhh.hu
Arra vigyazzatok, hogy itt NINCS LEHETOSÉG online bejelentesre, csakis AJNLOTT TERTIVEVENYES levelben lehet panaszt tenni. Neha ez illetekkoteles, errol lehet a honlapon olvasni.

Adohivatallal nem erdemes foglalkozni, kiemelt adozok, az apeh nem fog lepni, mert nem szamladij. AZ UPC eseteben ez volt a támadas eredményes vonala.