Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisslac

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis lustálkodás után újabb, itt eddig még nem szerepelt ország szubjektív bemutatása, újabb személyes élmények és vélemények megosztása következik a Csurtusblog olvasóival. Október közepén a szocialista világforradalom utolsó bástyáinak egyikében jártunk. Szöveggel…..
kisslac 2009.11.03 13:51:02
@Kern: Az Air Canadán tényleg osztogatják. Én mondtam, nekem nem kell vízum, mert kubai lakos vagyok. Megkérdezték, hogy kubai útlevelem van-e, mondtam nem, hanem magyar. Akkor kell -mondták, és adtak egyet, amit később elajándékoztam. Egyébként amint láttam, Panamában is osztogatták a havannai járatra felszállóknak, a COPA Airlinesnál.
A panelfelújítás az utóbbi időben lett divat, az energiatudatos hatodik érzéket növesztők pedig nem mindig vannak tisztában azzal, hogy minden mindennel összefüg. Öt perc alatt belehalhatunk például abba, hogy spórolni akartunk a fűtésen, és ez nem vicc. A Zalai Hírlap azt írja,…..
kisslac 2009.10.20 23:27:33
@Lord_M_: Szerintem nem baromság amit írtál. A metán tökéletlen égésekor keletkezhet szén-monoxid és elemi szén is. Ezt akkor tapasztaljuk, ha nincs jól beállítva a Bunsen-égő és ilyenkor a láng kormoz, vagyis szénné oxidálódik a metán. Hogy a lángban milyen anyagok keletkeznek, milyen reakciók játszódhatnak le, az egyetemi tananyag (nem vicc!), lángkémiának, vagy lángok kémiájának nevezik. Ha oxidáció van, akkor ott redukció is lejátszódik. A C + CO2 = 2CO folyamat lejátszódhat, sőt a H2O + C = CO + H2 folyamat is és még nagyon sok egyéb ezeken kívül.
kisslac 2009.10.21 01:26:28
@Today05: Hol lehet kapni ilyet?
A benzinkutakon rendszeres, hogy a tankolás után még egy kis vásárolgatás vagy kávézás idejére a kút mellett parkolnak az autósok, először Győző is azt hitte, egy halom ilyen tahóba futott bele a mindig zsúfolt ÖMV kúton. De a pénztárostól megtudta, maguk a kutasok állják el…..
kisslac 2009.04.15 14:02:05
@rrroka: Nem vicc, tényleg így van. Persze nincsenek csekkek, hanem a számlán van egy azonosító szám, vagy telefonszámla esetén a telefonszám, és az alapján lehet befizetni az aktuális tartozást. Egyébként a közüzemi számlákat szinte mindenhol be lehet fizetni, gyógyszertátban, szupermarketben, bankokban, stb., de postán nem. Viszont a Vivanda és Santa Isabel szupermarketekben lehet levelet is feladni.
A gépkocsirészletet pedig úgy fizeti, hogy a tankolt üzemanyag árának 270%-át pluszban hozzáírják a számlához, mint törlesztőrészlet, és az összeg automatikusan levonódik az aktuális havi részletből, így csak a maradékot kell befizetni a banknak a hó végén.

@Kitalátor feljegyzete: Igen, Magyarországon biztos nem működhetne egy ilyen rendszer adatvédelmi okokból. Kb. olyan, mint a Magyarország.hu, csak annál sokkal összetettebb. Megfelelő azonosítás után a neten megtalálhatók a birságok amelynek melléklete a birságolási határozat és - ha gyorshajtásról van szó, - akkor a digitális fénykép is.