Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Az Élő Legenda (törölt)

4 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Easy Ridert az is ismeri, aki sosem látott mást a tévében, mint Magenheim doktor és Maricsui kalandjait. Azt hiszem a zenéjét még többen hallották: nincs olyan rock- vagy motorosbuli, ahol ne próbálnák eljátszani a one hit wonder Steppenwolf nótáját, a Born to be Wildot. Ha…..
Az Élő Legenda (törölt) 2012.07.20 10:28:25
Ha Vera a párbajon kiesik, nemcsak az újrakezdés nehézségeivel szembesül, hanem egykori villatársa, Veronika kárörvendő vigyorával is, aki eltitkolt pornófilmjével fogja várni a stúdióban, írja a Bors. A nagyszájú villalakónak számtalan konfliktusa volt a játék alatt, az…..
Az Élő Legenda (törölt) 2012.01.27 11:56:55
Van egy klasszikus Leiter Jakab a magyarítások történetében, a Roger kapitány, ami az évek során egyre kevesebbszer, de kitartóan felbukkan a tévékben-híradásokban. Az eredete a jóég tudja mikorra tehető, mindenesetre az oridzsinál elkúrást elkövető fordító annak idején a…..
Az Élő Legenda (törölt) 2010.07.28 09:21:54
@Walter Melone: Méghozzá a rádiótávírásaztban használt R betűből (ti-tá-ti), amit önmagában leadva ezt jelenti wettem/nyugtáztam. (egyébként nincs sem pozitív, sem negatív jelentése, vagyis a Roger nem azt jelenti, hogy "értem, így fogok tenni" (vagy nem fogok így tenni).Arra más szavak vannak (Wilco [will comply], Positiv, Affirmative, nagetive).
Ezt még fimekben is el szokták hibázni, azaz a rogert igenlő értelemben használják.
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
Az Élő Legenda (törölt) 2010.03.29 10:44:36
@keramia_53: Gratulálok, konstruktív hozzászólás. Magyarázkodhatnék, hogy miért telefonról írom, és ezért sok az elgépelés, de szerintem fölösleges. Gondolom simán ba###a a csőröd, hogy valaki szaunát épít, pedig az árán vehett volna egy nagyobb plazmatévét is vagy befizethetett volna kezdőrészletre 120 hónapra egy pénisznövelő autót. Mert ez egy ilyen ország.
Az Élő Legenda (törölt) 2010.03.29 10:59:46
@nagysuhi: Gondlom még nem láttál szaunát. Elég komoly cuccok az elektromos szaunakályhák, és bizony, üzemszerűen kell rá vizet önteni. Így állítod be a szaunában a páratartalmat. Egyébként külön hibaáramvédő relével és biztosítással kell őket ellátni, szóval, ha valahol mégsem lenne tökéletes a szigetelése, lekapcsolna mielőtt ráz.
 Egy korábbi posztunkra nagyon sok érdekes, tartalmas komment érkezett. Ezek közül ma egyet emeltünk ki, amely nagyon jól foglalja össze a felsőoktatás hiányosságait egy oktató szemszögéből. Rávilágít arra, hogy milyen vezérelvek alapján szerveződik a felsőoktatás, és…..
Az Élő Legenda (törölt) 2010.03.19 10:52:46
1. - Post írót oktaási miniszternek.
2. - ki a hökkel az egyetem vezetéséből (teljesen alkalmazlan emberektek tudnak vezetők lenni, elég a hökkel jóba lenniük, mivel 1/3 szavazatuk van. A szavazat legyen a legitimáció függvényében, amennyi hallgató szavazott a hök választáson. Sajnos a HÖK igazi politikusképző, a szó legrosszabb értelmében.
3. - A hök ne szóljon bele a tantervbe. Azért mert egy hökös képtelen levizsgázni, ne töröltessék el a tárgyat az előtanulmányi rendből.
4. - rendes előtanulmányi rendet.
5. - Ha kredit rendszer van, akkor egy tárgy - 1 vizsgaalkalom, mint mindenhol a világon. Az oktatók ne a pót-pót-pót vizsgával legyenek lefoglalva, hanem azon értelmes emberek kezeklésével, akik tanulni akarnak.
6. - tandíjat, azonnal. Ingyen dolognak nincs értéke.
7. - Évfolyamranglistát. A felvevő (ipar, stb.) igen is vegye figyelembe a munkaajánlatnál, hogy milyen értékű a diploma, hanyadik volt az évfolyamban.
8. - létszámcsökkentést. A felvételi határ csökkenése nem több hallgatót, hanem több BUTA hallgatót eredményez, ez lehúz, ahogy a post is rámutatott.
9. - ki a "tudományos" szemléettel. Nem attól jó oktató valaki, mert ezer publikációt íratott a doktoranduszaival a saját nevében. És nem attól fog tudni elvezetni egy sokezer főt fogalkoztató és sokmilliárdos éves költségvetésű intézményet, mert ilyen olyan akadémikus. Oda egy jó vezető kell!
10. - rendes megoldást az oktatók munkájának értékelésére. A be nem járó hallgatókkal ki nem töltetett kérdőív alapján értékelni értelmetlen.
11. - stb.
Az Élő Legenda (törölt) 2010.03.19 11:09:18
@Geza16V: Ha valahova nem járnak be, akkor a, erre a tárgyra nincs szükség vagy b, szükség van, de a hallgatók úgy gondolják mégsincs. Az a, esetben ki kell venni a tanrendből, de ezt ne a hallagtó döntsemár el, hanem pl. mondjuk műszaki oktatás esetén a majdani munkát adó ipar, a terület szakemberei, stb.
A másik esetr rosszabb, tipikus, hogy nem járnak be előadásra, gyakorlatra, az össze skészülés a régi vizsgasorok, meg ilyen olyan kidolgozott fél vagy egészen szar tételsorok alapján történik. (megtörtént eset, villamos forgógépkről volt a vizsga, amikor a 15-ik ovális álló és forgórészú motort rajza került elő, akkor rákérdezés után kiderült, mindenki egy olyan vizsgasorból készült, ahol a wordben véletlenül összenyomták a rajzot függőlegesen. Nem mondom, hogy akinek ennyi esze van, az miért megy egyetemre, de akko rleglább járjon be. Különben megint ott tartunk, hogy feleslegesen dobjuk ki azt az erőfprrást, ami az előadás megtartására van szánva. Legyen kisebb a létszám, de csak olyanok járjanak be,akik valóban tanulni akarnak.
Másrészt egy első, másodéves hallgató ugyan nagyon magabiztosan mondja, hogy szerinte mit kéne vagy nem kéne tanulni, de azért a tapasztalat az, hogy később azért kiderül, nem feltétlenül minden hülyeség, amit lázadó elsőévesként annak gondlunk.
Pontosan ezért baj, hogy a höknek szinte korlátlan beleszólása van a tantervbe. Ez olyan, mintha elmennék nyelviskolába, és kiharcolnám, hogy a plus que parfait monjuk ne kelljen tanulni, mert nehéz, uncsi, és amúgy is hülyeség. Egyébként érdekes módon a fizetős (pláne másoddiplomás) oktatásban jóval kevésbé akaják a hallgatók megmagyarázni, hogy mit kéne tanulni, pedig látszólag ott nagyobb joguk lenne.
Nem állítom, hogy a mostani tanrend tökéletes, sőt valójában elég szar, de annak nincs értelme, hogy a hallgatók nagy része (egyébként statisztikailag kimutathatóan az a része, ami a belépési szint csökkenésével jön és húzza le a színvoanlat) nem megtanulni, hanem levizsgázni akar. Ehhez pedig sajnos az egyetemek vezetői asszisztálnak, mert egyik oldalról a hök elkötelezetjei, másik oldalról pedig gyakran elkalmatlanok. Van persze kivétel értelemszerűen.
Az Élő Legenda (törölt) 2010.03.19 12:57:17
@Maestro:
"szívás az, hogy informatikusként kötelezően választható gazdasági és humán tárgyakat kell tanulni, már bocsánat de a f.sz kíváncsi rá, az általános műveltség és a látókör kiszélesítése NEM az egyetem feladata, hanem a középiskoláé."

Na, ez hülyeség! Igenis egy mérnöknek pl. kel gazdasági jelegű tárgyakat tanulni. Pontosan az a f#szság, hogy a mérnökök és a gazdaságiak kölcsönösen hülyének tartják egymást, pedig kint a nagyvilágban együtt kell dolgozniuk. Nem kell egy mérnökből mérlegképes könyvelőt csinálni, de az igenis kell, hogy megismerje azokat a dolgokat, és feltétleket, amelyek majd a munkjája során igencsak befolyásolják a tevékenységét. Tudjon legalább szót érteni egy marketingessel, vagy pénzügyessel, értse, hogy egy termékfejlesztés során mik azok a korlátozó vagy elősegítő nem műszaki, de a műszaki tartalomra nagy hatással bíró tényezők, amikhez igazodni kell.
Ez a mai világban egy alapvető dolog kell, hog ylegyen egy műszaki felsőoktatási intézményben.
Értem én, persze, hogy értem, a kötelező biztosításnál nem mutathat mást az ember, mint egy autót, mert másból nem ért a nép. De a Sziget fesztivál műmájer karaktere, vagy a Raiffeisen kisstilű hasitasis dílere után harmadszor is elsütni ugyanazt a poént egy kicsit…..
Köszönjük Sany kiváló beküldését:Volt a Ben Affleck – Uma Thurman-es filmben egy baki. Amikor az FBI-os nyomozó rákérdezett a kihallgatáson, mielőtt megszökött volna:"Maga ilyen fordított mérnök?"A reverse engineer és reverse engineering az igazándiból…..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.04.16 10:51:11
Nem feltétlenül illegális a reverse engineering. A koppintás az, nyilván a szabadalommal védett dolgokat nem lehet pl. lemásolni, de gyakori, hogy azért kell visszafejteni, hogy lehessen vele kompatibilis eszközt, vagy hozzá csatlakozó valamit készíteni. Ekkor legtöbb helyen legális. A hacker nagyon informatika közeli fogalom (bár lehet hacker valaki más szakmában is). A reverse engineer akármi lehet. A hackernek egyébként van pozitv és negativ kicsengése is. Szakmabelieknél inkább elismerő értelmű.
Lásd még a "hivatalos" definíció a Jargon File-ból: hacker /n./

[originally, someone who makes furniture with an axe] 1. A person who enjoys exploring the details of programmable systems and how to stretch their capabilities, as opposed to most users, who prefer to learn only the minimum necessary. 2. One who programs enthusiastically (even obsessively) or who enjoys programming rather than just theorizing about programming. 3. A person capable of appreciating hack value. 4. A person who is good at programming quickly. 5. An expert at a particular program, or one who frequently does work using it or on it; as in `a Unix hacker'. (Definitions 1 through 5 are correlated, and people who fit them congregate.) 6. An expert or enthusiast of any kind. One might be an astronomy hacker, for example. 7. One who enjoys the intellectual challenge of creatively overcoming or circumventing limitations. 8. [deprecated] A malicious meddler who tries to discover sensitive information by poking around. Hence `password hacker', `network hacker'. The correct term for this sense is cracker.

The term `hacker' also tends to connote membership in the global community defined by the net (see network, the and Internet address). It also implies that the person described is seen to subscribe to some version of the hacker ethic (see hacker ethic).

It is better to be described as a hacker by others than to describe oneself that way. Hackers consider themselves something of an elite (a meritocracy based on ability), though one to which new members are gladly welcome. There is thus a certain ego satisfaction to be had in identifying yourself as a hacker (but if you claim to be one and are not, you'll quickly be labeled bogus). See also wannabee.
Fantörpikus dolog, hogy egyre több levelet és kész, kidolgozott cikkeket kapunk Tőletek. Sok témához nem is nagyon tudnánk hozzászólni, más esetben meg alig várjuk, hogy mi is megírjuk a saját verziónkat.Ma G. igen tisztelt kedves olvasónk gyűjteményét fogjuk a Világháló…..
Hahó! A modoroskodás, finomkodó stílus Szakács Béla naplójához hasonlatosan sokszor a félműveltségből és túlbuzgóságból adódóan megmosolyogtató hibákat szül. Már az Internetto fórumán, a 90-es évek végén is csak annyit kértek tőlünk: a muszáj és az egyelőre…..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.03.30 12:50:39
@Modor Tibi: Én 91 óta tolom, és bizony nagyon sokáig sok helyen egyenesen tilos volt bármilyen speciális karaktert használni az angol abc kivételével, mert teljesen szétrombolt mindent, olvashatatlan levelekt és egyebeket eredményezett. 97 tájékán már azért kezdett normalizálódni a helyzet, azért érzékeled így.
Szegény Yossarian szabálytisztelő állampolgár és empatikus ember lévén csak át akart engedni a zebrán egy puhatestűt, akit aztán a gyorsajtók a másik sávban ki akartak lapítani. Ez ugyan végül elmaradt, lett viszont sorozatos ráfutásos baleset. Kb. egy hónapja történt meg…..
Az izomagyú főhősnek hiába van egy hadsereget megszégyenítő arzenálja, amint valami olyat lát amin számok vannak rögtön hívja a technikust. Mert az a kis pattanásos, szemüveges kocka a legfontosabb fegyvere. Mai karakterünk tehát a kocka technikus. Általában jó szerepet játszik,…..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.03.01 21:52:46
@Androsz: Mit egeret nem használnak. SPACE-t sem!

A terminátor lehetett Apple is!
Az Élő Legenda (törölt) 2009.03.01 22:03:16
Az Élő Legenda (törölt) 2009.03.01 22:03:50
@Az Élő Legenda: nmap, na.
Infósok világa 4. Az interjú 2009.03.01 21:02:00
Ferke rendesen készült az interjúra. Ez például abban nyilvánult meg, hogy nem csak megborotválkozott, de meg is fésülködött, sőt előásta az öltönyét. Eltelt egy ideig, amíg a neten rátalált a nyakkendő helyes megkötésére, de legalább közben megismerte a nyakkendőkötés…..
A statisztikákat tekintve ez cseppet sem poén, inkább tudományos alapokon nyugvó szaktanács :-/ -> Ide kattintva elérheted az összes Égitársaság képregénykockát <-Lehet ám reklámozni mindenütt, meg belinkelni mindenféle oldalakra, blogokba! ..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.02.28 10:48:50
@Pók: Nehogy azt hidd. Ráadásul az informatikai biztonság nem csak a vírusokból áll. Egyébként, ha érdemes lesz mac vírust írni, majd lesz. Érdemes: a mai vírusokat és egyéb kártékony kódokat nem szórakozából, hanem üzleti célból írják (spam, botnetek, stb.).
Egyébként statisztikák szerint az esetek 85-90%-ban a felhasználót kellene kiiktatni a rendszerből, és máris nagyságrendekkel nőne a biztonság.
Mostanában rákaptunk a Pokolgépre. És ha már meghallgattuk, hogy „Bőrruhában, talpig vasban nyeregben már a rockernemzedék”, meg „Nagyváros utcáiban sok motor áll, arra vár, hogy a bőrös srácok újra berúgják” (Stress), be is ugrott a 80-as évek motoros…..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.02.27 23:39:26
@DeMenor: Mondjuk Halford egyszer a nagy füstgépezésben le is zúzott valami színpadi berendezést a motorral, úgy, hogy kórház lett a vége.
Infósok világa 3. Farok ügyek 2009.02.24 17:07:00
[Az előző rész folytatása]Ferke már nyomta is át a videót, amelynek megnézéshez Szotya kicsit szkeptikusan kezdett neki. Valami szórakozóhelyen, talán a Közgáz pincében lett felvéve mobiltelefonnal. Ferke két szőkeség között ült némi sör társaságában.- Hmm. Hígul a…..
Infósok világa 2. Politika 2009.02.20 21:47:00
[Az előző rész folytatása]- Mmmmhhhh. Ki lehet ez? - morogta félálomban Fenyvesi, majd rögtön felébredt, ahogy a kijelzőre nézett. A hívószámkijelzés a fenyegető Szentpétery Mihály nevet mutatta. Szentpétery, vagy Szent Péter ahogy hízelgőbben és Vader Nagyúr, ahogy…..
 - Várjál! Próbáljuk meg úgy, hogy előbb indítjuk az adatbázist. Hátha azért nem tud kapcsolódni, mert még nem indult el…- Jó, de a logokban nem látszik semmi, oda kéne köpnie, ha visszautálná a kapcsolatot. Meg különben is, a tesztrendszeren ugyanígy…..
Belsőség Kicsit más hippibusz 2009.02.17 10:52:00
Képzeljük csak el magunkat, amint friss, ropogós, 381 lóerős Porsche 996 GT3-unkkal kint vagyunk a világ egyik legszebb versenypályáján a belga Spa-Francorchamps-on és finoman fűzzük a kanyarokat, egyiket a másik után. Versenyzőiskolába jöttünk, megtanuljuk a szakma…..
A Homeboy’s World of Skiing blog egy elég bizarr sílécet mutatott be a minap. A titánnal szegett fa anyagösszetétel alapján még akár jó is lehet, de mégsem az a típus, amit az ember kinn hagy a hütte előtt. Tudniillik színarany feliratokkal és négyféle drágakővel van…..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.02.17 13:35:23
Az állami támogatások folyósításának határidő kezeléséről sok horror történet kering, szintúgy az e miatt bedőlt projectekről. A rendszert direkt úgy konstruálták meg, hogy a Hivatalt ne lehessen ezért felelősségre vonni. Tisztelt Zugügyvéd! Nagyon szeretném tudni,…..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.02.12 17:26:58
@kriszh: Hefop? Hogy mondják ezt máshol a sünnel és a szarással?
Tudok olyan projektről, ami 3 éve lezárult, már kétszer ellenőriztek (pl. kint van-e a tábla az ajtón, hogy hefopból véve), de még semmiféle kifizetés sem volt.
Az Appleinsider szerint elképzelhető, hogy a mai frissítés nemcsak egy ráncfelvarrás lesz az Apple otthoni gépének történetében. Azt nagyjából már biztosra vehetjük, hogy a Mac minibe és az iMacbe Nvidia grafikus gyorsító kerül, hiszen a hírt közvetve a gyártó is…..
Az Élő Legenda (törölt) 2009.01.06 11:19:36
@stevejobs: Szívesen! Reméltem is :-)