Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TrekAndi

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eredeti Star Trek-sorozat 1966-69 között volt képernyőn, és ugyan bemutatásakor nem aratott különösebb szakmai és közönségsikert (a nézettsége nem volt számottevő), kialakult körülötte egy…..
TrekAndi 2011.08.26 15:42:39
A ferengik (még mindig kisbetűvel, ugyebár...) azért olyan irritálóak sokaknak, mert nem mások, mint a mai kornak és a mai embereknek a tükörképei. Ilyenek vagyunk mi, emberek most, a 21. században - és az igazság bizony gyakran fájdalmas :-D

Ha már elkezdte reKorrekt felsorolni:

TOS: A '60-as években készült, az akkori legmodernebb technikával. Ennyit változott a televíziózás 40-50 év alatt. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ebből a sorozatból alakult ki az egész Star Trek franchise, úgyhogy utálkozni nem érdemes. TOS nélkül nem lenne ma semmi sem, amit Star Trek-nek nevezhetnénk.

TNG: Amerikában ez a legnépszerűbb sorozat, szintén Roddenberry kezdeti irányításával indult. Jó karakterek, jó sztorik, kár, hogy Európában nem annyira népszerű, amennyire megérdemelné.

DS9: Nekem ez a kedvenem. Hatalmas váltás a két előzőhöz képest, a magam részéről éppen azok miatt a sajátosságai miatt szeretem, amiket annyit kritizálnak a fanok. Kidolgozott karakterek, végigkísérhető jellemalakulások, egy kvadránsközi háború bemutatása, szép hajók, jó humor.

Voyager: Kedvelem ezt is, visszatért a hagyományokhoz, csak áthelyeződött a hajó egy másik, még ismeretlen kvadránsba és nem Enterprise-nak hívják :-)

Enterprise: Star Trek-től független indulás, félidőben adoptálták a Star Trek-hez. Jobb, népszerűbb sorozat is lehetett volna (és talán az 5. évadot is leforgatják), ha már a kezdetektől ST néven fut, de így alakult.

A folytatást pedig várom, remélem, lesz! :-)
TrekAndi 2011.08.26 20:01:23
@Llew: Talán azért nem vicces, mert nem paródia, hanem tükör. Nem görbe, hanem rendes. És sokan vannak, akik nem szeretnek tükörbe nézni, mert nem tetszik nekik, amit látnak benne.
A ferengik szerintem ragyogóan vannak megcsinálva, éppen olyanok, mint a világ és a benne élő emberek java része körülöttünk :-)
Gondoltam... A villikirály 2010.01.23 20:28:50
Nagyon durva, de jó vers. Művelődjetek! Ezt a fordítását szeretem legjobban :)Johann Wolfgang von Goethe: A villikirály(fordította: Vass István)Ki vágtat a szélben, az éjen át?Egy apa az, ő viszi kisfiát.Karjába szorítja gyermekét,átadja teste melegét.- Fiam, mért bújsz az…..
Veszélyben a mikroblogszféra: a Tumblr egyre inkább tele van képviccekkel. Ezt például woas magyar-angol politikai szótársorozatában találtuk, vagyis ezzel kezdődik a sorozat, és megmutatja, hogy a Biszku-film pár napra mennyire felélénkítette a komcsifaló hangulatot. A megfejtése…..
TrekAndi 2010.06.23 16:42:02
@BajszosErik: ...vagy az aprómajmot.
Aztán megláttam ezt a képet a Tumblren, és rájöttem, hogy mekkorát tévedtem. Pont én, aki nap mint nap szinte professzionális formában foglalkozik a rossz humorral. Ami a legjobb, hogy mivoltmaaneten a barikad.hu-n találta a képet. Emiatt az előbb, életemben először megnéztem a…..
Az alábbi béna viccet azért közlöm, hogy sokadjára is rámutassak arra a veszélyre, amit a szóviccek jelentenek a szaporodóképes magyar ifjúságra nézve. Vegyük például C. Tamást, aki a csajának (!) küldte el a fenti képviccet, aminek a megfejtése persze:nagyon szeretlekMost…..
TrekAndi 2010.05.22 21:40:09
@Ajtony: tanujj inglisül mer mekbux!
Blogunk törzskommentelője fantasztikus saját blogján, a Kurvaszaron üt egy nagyot egy híres családon, megoldás ott. ..
BajszosErik feladja a leckét a mikroközösségek szélsőséges humorát kedvelőknek. Képvicce egyfelől szerintem szinte megoldhatatlan, aki viszont mégis képes arra, hogy megfejtse, azzal villáminterjút szeretnék csinálni. Úgyhogy pályázat: a megfejtést nem árulom el, óra indul,…..
Tök régen nem rágta úgy az agyunkat semmi, mint Csema büntető képviccpárosa. Íme az első, rögtön a durvábbik, bár a következő se lesz egy hajdupéter. Szóval ez az a fajta, hogy érdemes megállni egy kicsit és megpróbálni megfejteni, mert némi agyfacsarás után sokkal…..
Szép ez a péntek, nem szabad így maradnia, ezért küldöm minden kedves poliglott olvasónknak ezt a  - hangsúlyozom, hogy NEM vicces - szemétséget...
TrekAndi 2010.04.16 22:30:05
@Fűszoknyás őstermelő a Svéd Aldiból: Nagyon jó! :-D Van még ilyen raktáron?
TrekAndi 2010.04.19 00:51:31
@Eugenius: Hehe, akkor a következő adagot te fordítod, mi már Hagymával kitettünk magunkért :-)
TrekAndi 2010.04.20 18:14:04
@qdiace: :-DDD
Pázmány Péter egyszerűen elképesztő. Ha ebben az országban mindenki olyan egyenletesen magas színvonalon végezné a dolgát, ahogy ő gyártja az iszonyatos, koponytető-feszegetően rossz kép- és szóvicceket, nem itt tartanánk. Hanem a zárt osztályon nyilván. Íme a legújabb, a…..
TrekAndi 2010.03.17 11:10:34
Atyaúristen. Nekem gyerekeim vannak! Az emberi elme torzulásait vizsgálni érdekes, gyakran fantasztikusan izgalmas, máskor viszont deprimáló feladat. [HUN]nantőcsemnek már a nickje se kutyafasza, a "vicce" meg egyesen kóros. (Ekkorában küldte, nem perverzitásból közlöm…..
Ha majd elindul az értelmiségiek begyűjtése, ne az NBSZ-re mutogasson senki. Mi éveken át jeleztük újra meg újra, mi lesz a vége a viccweimarizálódásnak. És tényleg, mit mondjak majd a benzines palackokkal támadó csürhének, ha kinyomtatva felmutatják Bobolysza levelét?…..
A minőségért bocs, csak paint van a melóhelyemen, ps nincs. Tegnap jutott eszembe, mivel megint fáradtra pihentem magam hétvégén. maradok tisztelettel, Borzas Kedves Borzas mi itt az agyrohasztóban imádjuk a Paintet, úgyhogy ne izgulj, a "vicced" annyira penetráns rossz -…..
TrekAndi 2010.02.17 11:02:21
@Hang Ember: Á, csak elfogyott a cérnám. Tudod, messziről járok ide (a lakott szigetről), és röhögni jövök, nem bosszankodni.
Javaslatom: don't feed the troll! Ha mindenki betartja, 8 napon belül gyógyul. Vagy túl. De gyógyul.
"A plexigorúbban!" - mondja István, mi pedig belefojtjuk magunkat egy Petri-csészébe. Nem tudom, hogy holnap fel fogok-e kelni egyáltalán. ..
Na, légyszi nézzétek egy percig ezt a képet, aztán facsarjátok az agyatokat egy újabb percig (úgyis hiába), aztán olvassátok el az alanti levelezésemet Pereccel. Ez már nem is fáj vagy sajog, csak végtelen ürességet érez az ember. Éjjel találtam ki, de még reggel is…..
TrekAndi 2010.02.16 13:27:33
@Hang Ember: VPOP ugye az Vám- és Pénzügyőrség. Pírral az arcán ez a főfinánc: Vám-pír. És bálon van. Hm? :-P
TrekAndi 2010.02.17 10:34:09
@Hang Ember: csodálkoztam is, de hát mindenkit érhet baleset :-P
Következő viccünk a bizarr-zavaros-extrém-megmagyarázós-kitalálhatatlan kategória képviselője, jóval túl a fostalicskán, az a fajta, amelyik a megfejtés elolvasása után dühödt hüledezést, majd kegyetlen agressziót vált ki a szegény, gyanútlan olvasóból. Csak a játék…..
TrekAndi 2010.02.15 19:25:17
@Zsola777: Level = szint, színvonal (többek között). Színvonal = nívó.
Miért nem jó a level?
Tényleg, itt álljon már meg a menet! A saját születésnapomon, miután mindenki elment, a gyerekek és a csajom lefeküdtek, gyanútlanul nyitogatom a leveleket, és mit vagyok kénytelen végignézni a saját otthonomban?! Ezt! Ma egy kicsit elborította az agyam ez a hideg, és ez lett…..
TrekAndi 2010.02.01 13:26:12
N3vermore és a tesója kórosan lusták, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy igazi agyzsibbasztót küldjenek a postaládánkba. Ez speciel az a fajta, amelyiknél, bár az egész BORZALMAS, mégis érdemes megállni egy pillanatra, és agyalni kicsit a megoldáson. Megvolt? Szóval akkor…..
Nehéz ilyenkor mit mondani - alkalmi olvasók kedvéért: a blog október vége óta nem frissült - de azért nem lehetetlen. Az van, hogy 2009 nyarán, majd ősszel ismét, súlyos egisztenciális válságba került a Szóviccblog. Öregedni kezdett, túl sokat ivott, betegesen cigizett,…..
Sasvári Plastik Angelday József internetes híresembertől kaptuk 2 perccel ezelőtt ezt az ocsmányságot. Barátunk jellemző módon letagadta, hogy ő találta volna ki a ritka műfajú (rövidítésvicc X parasztvicc) alkotást, amit emberileg amúgy akár meg is lehetne érteni, hiszen: -…..
Lmrck képe sok mindent megmagyaráz Jézus legendás állóképességéről, de én úgy érzem, a kereszténység plusz fitness témakörben azért maradt még bőven kiaknáznivaló, míg a pápa az egész blogot úgy ahogy van, ki nem átkozza, Urbi et Norbi. Ja, a megoldás Krisztus Pilates…..
Ha pénteken armageddonnal búcsúztunk a múlt héttől, most nem is tudom, mit mondjak twentynine képére, amivel a hétfő reggelt köszöntjük. Nem mozibuzi olvasóinknak annyit segítek, hogy a bácsi a képen Ang Lee filmrendező, én a magam részéről emiatt egyből arra indultam el a…..
TrekAndi 2009.10.19 11:47:36
Szuperexkluzív! Bréking nyúz! Fostalicska! Meg minden!Miért van az, hogy a Forma-1 annyira durván szóviccelésre ingerli az embert, mint semmi más? Ugye emlékszünk még erre? Meg erre? Vagy erre? Esetleg erre? A sorba szépen illeszkedik Gregorio pályaműve a sportágat váltó finn…..
TrekAndi 2009.10.17 02:24:01
@borsics_aa: Ajánlom is neki! Mindkettőt :-)