Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GatyaPityu

0 bejegyzést írt és 1982 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
GatyaPityu 2020.05.21 07:51:38
@Usermail317:
"Ezt már csak a videás magyarázat übereli, ahol a 720-1080 videók tiltását is a koronavírussal magyarázták"

Nekem meg a fizetés emelés maradt el idén a járványra hivatkozva, az Asszonynak pedig még az állása is megszűnt - te meg azon keseregsz, hogy nem tudsz videókat nézni fulhádéban a videán. B+, irigylem a problémáidat, de komolyan!
Egy gyógyszertári vásárlás után vannak dolgok, amikre különösen nem számítunk. Például, hogy az ott vett terméknek nem mi vagyunk az első használói. Olvasónk egy vércukorszintmérő esetében találkozott a jelenséggel, ráadásul a patikába visszatérve még magyarázat és felháborodás is fogadta, a pénzét…..
GatyaPityu 2020.04.20 15:00:15
@aefzuj:
"Ezt is megértük! Az első poszt a homáron, amikor a vásárlónak jog értelemben igaza van!"
- Az lehet, de a hejesírásba még mindig bármikor bele tud kötni a hárdkóór nyelvtannáci homár kommentelő! Ld:
Majmász Gedeon 2020.04.20. 13:57:14
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
GatyaPityu 2020.04.05 19:47:27
@torró:

Maga könnyen beszél. 73 évesen megvan a fix nyugdíjad, - OK, természetesen ez jogos, aki végigdolgozta az életét, annak járjon nyugdíj, - de azért vedd figyelembe, hogy a többségnek dolgoznia és élnie is kellene valahogyan, valamiből, mivel a kormány nem vezette be a feltétel nélküli alapjövedelmet.
Speciális körülmények, speciális Homárok. Egy rendvédelmi szervnél dolgozó olvasónk és egy orvos is írt nekünk, mindketten utaztak volna, de a kormányrendelet még napokkal ezelőtt megtiltotta ezt. Mivel a munkáltatójuk tiltotta el őket az utazástól, keresték a lehetőségeket arra, hogy valahogy…..
GatyaPityu 2020.03.19 08:31:34
@peter3374:

Mennyi Rotchild és Rockefeller rokon jár kommentelni ide erre a Homárral, akiknek nem fáj, ha elesnek a pénzüktől. Vagy csak más f*szával könnyű verni a csalánt...
András előrelátó, márkahű és van hite, így a Huawei telefonjához gyári Huawei búvártokot vásárolt, mielőtt búvárkodni indult. Első körben működött is minden, mint a karikacsapás, a telefon nem lett vizes, a halak le lettek fényképezve, mindenki boldog volt. Ám a következő nyaraláson beütött az,…..
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
Zoltán telefonja elromlott, ezért szervizbe küldte, ahonnan nagy meglepetésére azzal jött vissza, hogy a hiba oka beázás. A további szakvélemények is ezt bizonyították, pedig a telefon beázást jelző markerei is épek voltak és  Zoltán sem érti, mi történt. Így viszont bukta a garanciális javítást.…..
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
GatyaPityu 2019.12.09 15:10:22
@Egri2:

Lehetséges, hogy otthonra, privát használatra szánta.
Aki nem a megélhetése számára keres pénzt szerszámokkal, és csak évente néhányszor veszi elő barkácsolni ezt-azt, annak egyszerűen nem éri meg többszázezres nagyságrendű komoly ipari gépeket beszereznie.

Én azt gondolom, hogy a zöld színű barkács kategóriás Bosch eléggé megbízható márka.
(Azt nem tudom, hogy oszlopfúrójuk van-e, nem kerestem rá erre a termékre sosem).
GatyaPityu 2019.12.09 15:12:32
@warbirds:

Ez olyasmi webáruház lehet, mint a múltkori átfolyós vízmelegítőt 5000 Ft-ért árusító webáruház (lealkudtuk.hu, ugyismegveszed.hu, mostakcios.hu, stb...)
Vigyázol a telefonodra, óvod minden karctól, a szerviztől mégis sérülten kapod vissza? A hosszú és kimerítő eset kapcsán olvasónk tanácsát szeretnénk kiemelni: "aki nagyobb értékű készüléket ad le szervizelésre, ragaszkodjon a szervizbe leadott készülék valós állapotának megjelöléséhez, alaposan…..
GatyaPityu 2019.12.05 15:04:44
@Jake Peralta:

Nagyon rosszul látod a dolgot!
Akku hiba miatt leadott javításra egy telefont, aminek a külseje makulátlan állapotban volt, és erre visszakap egy lezúzott telefont. Még jó, hogy fel van háborodva az ügyfél! Nyilván te is csak azért értetlenkedsz és okvetetlenkedsz itt emiatt, mert nem rólad és a te készülékedről van szó. Na de mindegy is, ez itt kéremszépen a Homár Blog, amiről köztudott, hogy mindig van ok, amiért a kárvallott levélírót lehet hibáztatni!
Márta és a két tűzhely, na meg a címirat mind mind egy kommunikációs fekete lyukban keringenek hetek óta. A Posta és az Euronics nem tudja megoldani a helyzetet, szóval nem tudni, min rotyog majd a karácsonyi töltött káposzta, de a jelenlegi állás nem biztató.  Szükségünk volt egy kombinált…..
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
Egy fesztivál sok szeméttel jár, ezen próbál változtatni a Sziget mellett idén a Samsara Fesztivál is. A cél az volt, hogy a fesztiválozók ne termeljenek szemetet. Sem szelektíven, sem sehogy, ezért a fesztivál próbált szemétmentesen működni és erre kérték a látogatókat is. Ha mégis behoznak…..
GatyaPityu 2019.08.27 22:29:55
@Taxomükke (UK):
Szerintem meg pont fordítva, éppenhogy a kedves szervezők voltak vagy "kapitális f*szok" vagy "piti ügyeskedők"... (ld: fentebb!)
via GIPHY Ha az egyiptomi tíz csapás mai megfelelőit kéne számbavenni, a netes csalásokat nyugodtan felvehetnénk a listára a dögvész vagy a sáskahad helyére, nemcsak az anyagi veszteségek miatt, hanem a károsultak idejét és idegrendszerét  igénybevevő ügyintézés miatt is. Nem lehet elégszer…..
GatyaPityu 2019.07.23 23:03:00
@k4rd0s0:

Mi az hogy "törvénytelen" ?
Emberünk jóhiszeműen járt el, mert üzletben vásárolta meg számlára/nyugtára a telefonját, amit most kikapcsolt a szolgálató, és nem tud használni. A cég meg elzárkózik a megoldás elől - nyilván, mert ők a sarasak.
Ha a szám átírásával segíthet magát, miért ne tegye? A telefon az ő tulajdona, ő jóhiszeműen vásárolta - hangsúlyozom egy vállalkozáson keresztül, számára, azaz nem egy rossz arcú, "hirtelen barnult" egyedtől az aluljáróban vagy parkolóban...
via GIPHY Bár levelét olvasva úgy tűnhet, hogy olvasónk a Monty Python Nagyáruház bútorosztályán járt, valójában a nyíregyházi OBI-ban kellett létrára másznia egy fürdőszobaszekrény beszerzése kapcsán. Nem vagyok biztos benne, hogy a magaslati bemutatóterem csak a helyi…..
GatyaPityu 2019.06.27 14:40:48
@Terézágyú:
"Ha az áruházvezető is olvassa eztet, akkor holnap az összes eladó repülni fog... "
- Na persze, és mi lesz holnapután, ki fog értékesíteni, mikor manapság lasszóval kell fogni új dolgozókat a kiskereskedelmi szektorban?
Ismét itt van régi jó ismerősünk, a Spurifuvar! A költöztető cég 2015-ben többek között félrekalkulálásért és ügyeskedésért járt nálunk, idén tavasszal pedig tönkretett búrotok és eltűnt holmi is szerepelt a panaszban. De hogy ne unjuk meg a sztorikat, a harmadik rész egy óriási csattanóval fog…..
"Azt sajnáljuk, hogy nem olvastuk el a többi 200 kommentet a foglalás előtt!"  Na kérem, ez itt a lényeg. Jön a nyár, végre itt van a szabadság, ne tessék már olyan helyen elkölteni a véres verejtékkel megkeresett pénzt, ahol nincsenek visszajelzések. Ahol meg vannak, olvassuk már…..
Egészen szokatlan ügyet dobott ki mára a Homár postaládája, aminek kapcsán megtudhatjuk, hogy tényleg létezik örökrózsa, nem csak a minden családban létező Karcsi bácsi viccel ezzel minden egyes alkalommal a mama nippes vitrinjében kiállított porcelánrózsa-gyűjteményre bökve.…..
  Eszter igazán csodálatra méltó önuralommal vette tudomásul a tényeket, és a körülményekhez képest lenyűgözően szűkszavú és higgadt levélben mesélte el mi történt vele: vett egy szájzuhanyt, amiről kiderült, hogy használt. Nem, nem a piacon vette, hanem az egyik legnagyobb drogérialánc egyik budai…..
GatyaPityu 2019.05.02 21:26:53
@gurigapapa:
A GDPR lóf*sz, ahogy azt fentebb is írta valaki, itt egy higiéniás termékről van szó, amit már valaki más használatba vett az Eszter nevű vásárló előtt. Akár fertőzést is kaphat, benne van a levegőben, ami sokkal nagyobb gáz, mint hogy ez az Eszter nevű hölgy most megtudta a Gipsz Jakab nevű korábbi vásárló Futrinka utca 10 szám alatti lakhelyét.
Valódi tenyérizzasztó történet, ami talán egy bonyolult családi viszonynak köszönhetően mára egymilliós tartozássá duzzadt. Mit tehetünk, ha valaki a nevünkben aláír, majd nem fizeti a számlákat? Kedves Homár! Úgy látszik olyan világot élünk, ahol simán bárki nevére Tigázos számlát írathatunk rá…..
GatyaPityu 2019.05.02 21:10:39
@Im just here for the comments:

Nekem is hasonlóképpen járt egy volt kollégám (legalábbis az ő állítása szerint).
Csak itt annyiban más a történet, hogy a nő vette fel a hitelt az akkor még férje nevére, majd elváltak, és azóta az ex-asszonyka nem igazán akar emlékezni a tartozására a kolléga elmondása szerint. (Itt fedezet nem volt, gondolom "csak" egy szabad felhasználású, de bőven hat számjegyű hitelről van szó).
Ja, és még az ügy pikantériája, hogy a gyerektartás miatt is cseszegette a fickót a volt feleség (mondjuk ez valahol jogos, de azért ebben a szituációban vlaahogy mégiscsak nagyon ízléstelennek, és aljasnak tartom).
"Az ülőfelület elvesztette tartását, a töltetanyag elvékonyodott. Ez okozza a huzat gyűrődését. A minőségellenőr megvizsgálta az áruházban kiállított darabot, amelyen hasonló elváltozások figyelhetők meg" - igen, oké, de talán egy 2 személyes háztartásban szolgáló kanapénak 1 év használat után nem…..
"A vásárlónak mindig igaza van!" - mondja az ősi kereskedőparancsolat, amit a vevők egy része előszeretettel értelmez úgy, hogy az eladónak a deal érdekében mindig, mindenhez jó képet kell vágnia. Pedig nem. Persze az abszolút elvárható, hogy a kereskedő vagy szolgáltató  udvariasan és…..
GatyaPityu 2019.04.03 16:32:38
"A vevőnek mindig igaza van..."
youtu.be/QjwmXPNEAMY

(Látom, hogy nem mai, de még nekem új volt).
GatyaPityu 2019.04.03 17:44:08
@Nick-son:

"Arra van az eladótér, hogy a vevő ott nézelődjön, érdeklődjön, válogasson gyakorlatilag szinte bármeddig mielőtt megvesz valamit."

- Ez azért nem minden termékre érvényesíthető.
Pl. ha egy mosogatógépet vagy éppen szobai termosztátot akarsz venni az otthoni gázkazánhoz, akkor arra nem lesz mód, hogy kipróbált, letesztelt, megismerd a készüléket.
Az alábbi történetben olvasónk is elismeri, hogy fia hibázott: nem ellenőrizte a benzinkúton váltott megyematricáit, és az is értjük, hogy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a mi érdekünkből és azért van, hogy behajtsa mindenkin az autópálya használati díjat, mégis nehéz nem úgy értelmezni a…..
GatyaPityu 2019.01.29 13:51:20
@gyéef: "A "le" igekötő használatáért nemcsak a pénzbüntetést, hanem két nagy büdös pofont is érdemel a proli posztoló. "

- Miért is...?
GatyaPityu 2019.01.29 14:00:38
@Im just here for the comments:

Az a s*ggfej, aki nem volt képes kiállítani helyesen a bizonylatot. Feltételezem, hogy a vásárló egyértelműen fogalmazott, 3 különböző megyére kért egy-egy-egy matricát, és nem egy megyére két azonosat, azonos rendszámmal.

Ez hasonló a kategória mint amikor én kb. 20 éve vonattal mentem Miskolcra Budapestről, a Keletiben vettem jegyet az IC-re. Az "okos" "jó képességű" MÁV pénztáros képes volt úgy összehozni a jegyeladást, hogy a km alapú jeget Bp.-Miskolc, míg a helyjegyet az ugyanabban az időben induló Miskolc-Bp. IC-re adta el. Úgy, hogy én Bp.-ről akartam utazni! Noormááális?! Jött főellenőr kaller, és ott ugrált a nyakamon, hogy ez a jegy sz*r, nem jó a helyfoglalásom és most elvileg meg kell(ene) büntetnie, de ő most jó fej lesz, mert ő is látja, hogy én nem akartam bliccelni, lógni, ezért eltekint a bírságtól, de azért bevonta a jegyemet és kiállított egy jó IC pótjegyet. Igazán kedves, hogy ezt választotta, pedig statárium alapján fejbe is lőhetett volna végül is... (irónia)
Aki kötött már életében biztosítást, annak tutira van biztosítós sztorija is azzal a konklúzióval, hogy "csak addig vagy fontos, amíg megkötöd, aztán fizetsz évekig, és ha beüt a menkű, csak a kibúvókat keresik." Mindez a másik oldalról úgy néz ki, hogy "a biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem…..
GatyaPityu 2019.01.25 23:49:09
@Zabalint:
Úgy, hogy Qrvára nem éri meg telefont hitelre venni! Mire kifizeti, már a tizedét sem fogja érni használtan, elavult lesz. És ha így jár, hogy eltulajdonítják, még fizetheti is a tovább a nagy semmit. Mindenki olyan telefont vegyen, amit képes kifizetni egy összegben úgy, hogy azért utána a következő fizetésig ne száraz kenyeret kelljen ennie.
GatyaPityu 2019.01.26 12:34:17
@Zabalint:
Nekem is ezért kellett új telefont vennem 2017-ben, mert az addig használt Samsung Galaxy J5 2016-os kapott egy rendszerfrissítést, az öt pont valahányos androidról hatosra váltott, és a 8 GB ROM tárhley hirtelen nagyon kevés lett, nem volt telepakolva app.-okkal, de a hatos droid rendszer több mint a felét levette és állandóan pattogott, hogy töröljek néhány alkalmazást, mert 90% feletti a belső tárhely kihasználtság. Pedig maga a telefon hibátlan volt, szép amoled kijelzővel, ami a legjobb az utcán napfényben a gyengébb fényerejű ips lcd-vel szemben, de muszáj voltam cserélni.
Így lett az általad is jelzett Xiaomi Mi A1-es, amiben már 64 GB volt a belső tárhely, miközben a telefon ára bruttó hetven alatt volt, ami 2017-ben még azért jó biznisz volt, legalábbis szerintem.