Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mnofőnix

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aszongya nekünk az újság hétfőn: "Az LMP, a 4K!, a Szolidaritás, az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (EMS) és további szervezetek képezhetik a magyar politika új pólusát, amely demokratikus, rendszerkritikus és európai értékek köré szerveződve elnyerheti 2014-ben a…..
Tisztelt jobbikos hölgyeim és uraim, ez csak a kezdet. Nem tudom nem észrevenni a Gondviselés kesernyés humorát a történetben;  az antizsidó párt politikusa megtudja, hogy zsidó, az egyébként dehogynáci szervezet pedig azonnal kiokádja magából. (Hogy Vona szerint nemzetközi az…..
Kép:  http://lvnte.tumblr.com/ Értjük mi, és van is benn igazság („elmúltnyolcév”), de azért ennél már jelentősebb az elmúlt kettő: áfa-emelés, ilyen adó, olyan adó meg faszomadó. Közben az állam saját magán nem gyakorol semmi racionalizációt, sőt! Ő…..
Mnofőnix 2012.04.21 14:29:47
Én tudok példát egy rendkívül értelmes, igazságos adórendszerre.

Példa: két lakás ugyanabban a házban. Méretük, szobaszámuk, a főbb paraméterek megegyeznek. Igaz az egyikük tájolása kicsit jobb, valamint a jobban tájolt lakás nem a földszinten van, hanem a liftes ház második emeletén.
" A lakás" a jobb tájolású, magasabban lévőt a tulaj részben önerőből vette meg, de szüksége volt hitelre is, mert nem bírt volna vele. Eladósodott hát a tulaj, de valahogy bír a törlesztőkkel.
"B lakás" tulajdonosa kicsit jobban van eleresztve anyagilag, nem kellett neki hitel, önerőből vette meg teljesen.
Szépen meg van ugyanabban a házban a kicsit jobban eleresztett B és A lakás tulajdonosa.

2009-ben a Bajnai kormány megszavazta az ingatlanadót. Mindkét lakás belekerült volna a bevallásra kötelezettek közé. De az APEH ingatlanérték becslő része az A lakást 30 005 000 Ft-ra, a B lakást a kicsit kedvezőtlenebb paraméterek révén 29 985 000 Ft-ra értékelte.
Tegyük fel hogy mindkét lakás tényleg 30 millió körüli forgalmi értékű volt.

A szuper igazságos Bajnai féle ingatlanadó szerint az A lakás tulajdonosa a teljes (!!!!!!!!!) 30 005 000 Ft után 2 % ingatlanadót kellett volna fizetni.
B lakás tulajdonosa, akinek hitele sincs, jobban el van eresztve, de hát az értékelő program szerint a forgalmi érték nem éri el 30 milliót, nem kellett volna ingatlanadót fizetni.

Tehát a picinykét értékesebb (20 ezer Ft) lakás tulaja a burzsujabbsága miatt fizethetett volna ingatlanadót.

Ezt tényleg igazságosnak és méltányosnak érzem.
Mnofőnix 2012.04.21 17:30:44
@online távmunkás:

Bocs a mértékre nem emlékeztem.

Ingatlan (vagyon) adóra szükség lenne,de nem olyan idióta módon, ahogy a Bajnai kormány tette.

Egykulcsos adó:
2009 végén megszavazta az MSZP Szdsz többség parlament a 2011es adótáblát is. Ami kvázi egykulcsos volt! A sávhatár 15 millió Ft volt, ami azért elég jelentős.
Hozzád szólok, aki a Fideszre szavaztál. Nem kérdezem miért szavaztál rájuk. Tudom előre a választ. Azért mert eleged volt az előző kormányokból. Talán meg is értelek (bár a Fidesz első kormányzásából már lehetett következtetni milyen lesz a második), nem is rovom fel, hogy…..
Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!Te és a hűbéreseid! Közvetlenül…..
Mnofőnix 2011.12.28 08:47:31
Edu egy újabb végtörlesztéses anomáliát fedezett fel. Az OTP olyannyira nem szeretné, hogy ügyfelei forinthitelre váltsák frankhitelüket, hogy egy nyilatkozatot is aláírat velük: Gondoltam érdekelhet titeket ez a téma: A minap a mellékelt nyilatkozatot kellett kitöltenem a…..
Ez a történet kicsit régebbi de tanulságos . Mivel mindig be volt gyulladva a torkom háziorvosom azt ajánlotta, hogy szedessem ki a mandulámat. Én bementem a nagykanizsai kórházba ahol hosszú várakozás után megvizsgáltak és kiírták az időpontot. A műtétet altatásban kértem…..
Mnofőnix 2011.09.28 09:00:34
6 éves voltam kb. amikor kivették a mandulámat. Egy 4 vagy 6 ágyas szobában voltam az ablaknál. A szüleim nem voltak ott, max. egyszer kétszer meglátogattak. Ez még olyan világ volt. Egyik reggel alaposan csalódtam az emberiségben. Szófogadóan megfogtam a nővérke kezét és marha sokat mentünk egy szobába, ahol már sok bácsi volt. Szépen engedelmesen leültem, erre lekötöztek, majd a számban kezdenek matatni. Üvöltöttem, tiltakoztam volna, de a túlerővel nem bírtam eme lekötözött állapotban. HÁT ÍGY KELL BÁNNI AZZAL AKI SZÓT FOGAD????
Aztán még három emlékképem van a kórházról. Nem tudom mikor ebédre hoztak valami főzeléket és sült húst. (még a műtét előtti nap - igen bizony egy mandula műtét miatt akár egy nappal korábban is befektettek, vagy napokkal a műtét után, már nem emlékszem) Hozzá sem nyúltam, jól leszidtak, a tányért ott hagyták a következő étkezésig, amikor is semmit nem kaptam.
Egy másik emlékkép szerint levetkőztetett és egy nagy lavórban megfürdetett a nővérke. Egy koedukált szobában!!!!!! A kiscsajok röhögtek a fütyi láttán. Na de visszakapták a puncisok!
Most éppen azon gondolkodom, hogy a kórházat feljelentsem-e:
1. Személyes szabadság korlátozásáért (lásd lekötözés)
2. Közegészségügyi szabályok megsértéséért (lásd órákon át hagyták rohadni az ennivalót)
3. Embertelen bánásmódért (lásd nem adnak vacsorát)
4. Szeméremsértésért (lásd fiúkat a lányok előtt, a lányokat a fiúk előtt vetkőztették meztelenre)

Ja még annyi rémlik, hogy egy növérke berobban és kiabál: "Nem igaz milyen izgágák vagytok, ma már századszor kell szólnom, hogy CSEND LEGYEN!!!"
Kedves rendőrség! Önök 11 ellenzéki tüntetést tiltottak meg a közlekedés súlyos akadályozására hivatkozva, illetve egyet, mert szombaton zavarná a parlamenti takarító néni működését. A mi közlekedésünket nem akadályoznák ezek a tüntetések. El tudunk tekinteni…..
Az ellenzéki „perverz koalíció” ötletének megjelenése óta már nem először tűnik úgy, hogy egyes szakkérdésekben nagyon hasonló álláspontot foglal el a három ellenzéki párt. A legújabb hír: a Jobbik is az egykulcsos SZJA-rendszer visszavonására szólítja fel a…..
Mnofőnix 2011.08.24 18:54:30
Van egy dolog, amiről sokan és még az MSZP is elfeledkezik.
2009-ben a 2010-es adótörvény vitájakor (amikor is belekerült az idióta adóalapkiegészítés az SZJA-ba) Kóka János javaslatára (
www.parlament.hu/irom38/09817/09817-0027.pdf)
2011. január 1-től továbbra is kétkulcsos lett volna ámde 15 000 000 Ft-os sávhatárral. Ez kb 984 ezer Ft-os havi bruttó fizetést jelent. Nem tudom, hogy hány ember keres havi 984 ezer Ft fölött, de szerintem ez kvázi egy kulcsos rendszert jelent.
Most viszont az MSZP már nem az akkor általa elfogadott kvázi egy kulcsos rendszerért küzd. Vajon miért?
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..
Mnofőnix 2011.08.19 09:49:29
@is:

Azt azért nem szabad elfeledni, hogy honnan indult egy nyugdíjrendszer. Egy magánnyugdíjrendszer elvileg lehet jó is. Viszont itt nálunk a háború után kialakult a felosztó kirovó rendszer, mert más nem volt (a háború előtti befizetések elúsztak). Vagyis az aktív dolgozóktól levont és a munkáltatók által befizetett járulékokból (BEVÉTEL rész) fizették a nyugdíjasok járandóságait (KIADÁS rész).
Tehát a mindenkori dolgozók "tartják" el a nyugdíjasokat.

Itt 1997-ben kitalálták a 3 pilléres nyugdíjrendszert:
- állami (kötelező)- ami addig is volt
- manyup (van akinek kötelező, van akinek fakultatív) - új elem
- kiegészítő (önkéntes)

A kiegészítő önkéntes elem jogosultságát nem vitatom.

A manyup rész viszont magában kódolta az államadósság növekedését. Ugyanis az állami nyugdíj rendszer BEVÉTEL-einek egy részét (dolgozói befizetésekből) átcsoportosították a manyup bevételek közé, de az állami nyugdíj rendszer KIADÁS-ai változatlanok maradtak.
Ez növelte a TB hiányát, vagyis a államadósságot.
Valamikor persze amikor a manyup tagok elkezdtek volna tömegesen nyugdíjba menni, csökkent volna a KIADÁS rész az állami rendszerből is. HACSAK addig a rendszer össze nem omlik.

A manyup rendszer az indulása óta jól el volt, mert jórészt eddig csak a BEVÉTEL-ek jöttek KIADÁS-ok nélkül. Tehát nekik csak forgatniuk kellett pénzt, amit van aki jól, van aki rosszul megtett.
Mnofőnix 2011.08.19 09:55:56
@kewcheg:

Én meg nem voltam manyup tag. Az egésznek a kezdetén 1997-ben tán jöttek ám a manyupok ezerrel, tele volt velük a postaládám. Egyik szebb ábrát, grafikont mutatott mint a másik. Valahogy nem láttam biztosnak, hogy ilyen szép lesz az ábra, ha egyszer el kezdeniük fizetni a saját részüket nyugdíjként.
Mnofőnix 2011.08.19 10:01:40
@newtehen:

Megsúgom: be vagyok jelentve az utolsó fillérig.

Az általad írt jelenség ellen meg tényleg lépni kell, de nem biztos, hogy erre a manyup volt a megoldás.
Naiv ügyfél apját névazonosságuk miatt tiltotta ki vele együtt a Vatera:F. István vagyok, szabályt sértettem a vaterán ezért kizártak.ez idáig rendben van! Apám szintén F. István öt is kizárták, mert véleményük szerint kapcsolatba hozható velem! Szinte HIHETETLEN kapcsolatba…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Mnofőnix 2011.08.15 06:47:00
Új MÁV blog Macskás kaland 2011.08.13 12:40:00
Dezső küldött egy levelet, melyben felháborodott azon, hogy a nejét rendőrökkel szállíttatták le az IC-ről.  A kedves feleség ugyanis macskával utazott, erre a kalauz 8000 6000 Ft-ra akarta megbüntetni, s mivel ez nem jött össze, így jött a karhatalom. Azon lehet vitatkozni,…..
Belül korszerűtlen és pazarló, de nagyon büszke, megköveteli a méltó fényt. Engedjétek meg, hogy bemutassam országunk büszkeségét és egyik jelképét, a magyar Parlament épületét!   Kezdjük a XXI. századi energiafelhasználással A megújuló energiaforrások előnyt…..
Gabriella példájából kiderül, hogy ideoda átlépegetéssel, illetve Aranykor Nyugdíjpénztárral zárni a sort nem jó stratégia. A következő életében semmiképp ne kövesse el ezt a hibát! Mindenestere az általában elég érdekes, hogy a tavaly mindenkinek kiküldött értesítőkben…..
Tisztelt Szerkesztőség!Véletlenül találtam rá az oldalra, ahol olvastam Nikolett levelét. Gondolom nagyon sok hasonló esettel találkoznak, nincs két egyforma, mind elkeserítő. Az én esetem is az.2006. októberében a párommal felvettünk az OTP-től 4 millió forint szabad…..
Mnofőnix 2011.07.23 11:39:21
@Elveszett Angyal:
Az lehet, hogy a hitelt ketten használták fel, de papíron egyedül a hölgy vette fel. Most lehet, hogy a kötelezettség egyedül a hölgyé. Volt a Zsebtv-ben a Hiszékeny úr, de Ô csak egy tábla csokit bukott. Manapság van olyan, aki többer.
Kövér László házelnök úgy döntött a minap, hogy azon képviselők, akik az alkotmányozás idején nem vettek részt a parlamenti munkában, azok a távolmaradásuk idejére nem kaphatnak fizetést. Ez a lépés példaértékű lehet minden képviselő számára, abban az értelemben, hogy…..
Mnofőnix 2011.06.03 09:53:03
@MikeBoy:

Ha az egyik oldal csinál valamit, az nem igazolja a másik oldal hasonló, vagy annak vélt cselekedeteit.

A Fidesznek egy másik dolga sem volt szimpatikus 2002 és 2006 között, amikor paraszthajszálon múlt az mszp többség. Az ülések elején a fidesz frakció bent üldögélt, de a napirendnél egyáltalán nem szavaztak (a nem gombot sem nyomták meg). Az MSZP-szdsz kormánytöbbség pedig önmagában időnként önmagában nem tudta a határozatképességet biztosítani. A fideszesek ott ültek a helyükön mosolyogva, amíg a kormányoldal önmagában nem biztosította a napirend elfogadását. Majd ezután szépen már részt vettek a munkában.
Mondom ez sem tetszett nekem, kicsinyeskedésnek tartottam.
Mnofőnix 2011.06.03 10:47:58
@MikeBoy:

Úgy hírlik az új választási törvényben benne lesz, hogy nem lehet valaki egyszerre országgyűlési képviselő egy polgármester.
Szerintem sem nagyon fér meg együtt a két dolog legalábbis időben nem lehet összehozni.
Mnofőnix 2011.06.03 11:10:51
@MikeBoy:

Azt hiszem 1994-1998as ciklusban került bele a törvényekbe, hogy egyszerre lehet valaki megyei jogú város polgármestere és képviselő. De ebben nem vagyok biztos.
Mivel úgyis meg kívánunk takarítani egy csomó pénzt, ráadásul a hivatalos indok szerint a Költségvetési Tanácsot is a "feleslegesen drága" jelszóval verték szét az illetékesek, ezért lenne egy tiszteletteljes javaslatom: legyen olyan kedves a kormány, és tegye a…..
Olvasónk hiába mutat fizetési hajlandóságot, semmilyen rugalmasságra nem számíthat bankjától.Családunk 2006-ban 2 db jelzáloghitelt vett fel az ERSTE Banktól, mindkét hitel a fiam nevén van (ő volt a "hitelképes" az akkori elvárások szerint). 2 külön ingatlanról van…..
Mnofőnix 2010.09.21 14:45:51
@Solid:

Természetesen a biztosítók sem korrektek. Addig jó ügyfél vagy, amíg szerződést kötsz és fizetsz, de ha nekik kell teljesíteni, addig húzódoznak.

De szerintem egy biztosító kevésbé dünnyöghet egy életerős huszon harmincéves fiatal esetén, ha egy ilyen biztosításra fizetni kell, mint egy mondjuk 60 év fölöttinél.
Persze a biztosító előbbi esetben is dünnyögni fog.
De ha valaki nem is kötött ilyesmi biztosítást, akkor nincs is min veszekedni a bankkal, biztosítóval.

A konkrét esetről nem tudok véleményt mondani, mivel elég kevés az info. Pl. nem derül ki, hogy a hitelfelvevő a baj első jelére jelezte-e a banknak, hogy gond lesz, mi lehet tenni, vagy a bank csak annyit észlelt, hogy hoppá nem jött a törlesztés.
Mnofőnix 2010.09.21 14:48:27
@Solid:
És az is igaz a jövedelem kiesési biztosítás kapcsán, hogy olyan a feltétel rendszere amely szerint leginkább olyan csoporttal kötik meg azt a biztosítást, akiknél a legkevésbé kell tartaniuk attól, hogy a biztosítottat kirúgják.

Na meg nem kötnek egyéni vállalkozóval.
Szóval ki van ez találva.