Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vipeszo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve. Ilyen és hasonló bevezetésekkel tesznek fel…..
Vipeszo 2020.05.07 12:15:59
@IGe: Spanyol gyakran használja a "víz nukleáris energiája" kifejezést, persze ő maga is tudja, hogy itt nem a hagyományos nukleáris energiáról van szó, ez csak kifejezési hiba, a fő probléma, hogy míg a benzin és olaj magától is szeret égni meg robbanni, addig a vizet a robbanása előtt fel kell nem kis energiával bontani, ez a megoldás csak akkor működne hatékonyan, ha pl. egy motor sűrítési fázisában megtörténne a plazmásítás, pusztán a nyomás hatására, az égési fázisban pedig ezt jóval felülmúló energia keletkezne.
A klímaváltozás ellen küzdő közösségek kapcsán leggyakrabban valószínűleg a fiatalabb generációkra asszociálunk, akik Greta Thunberg, valamint a hozzá hasonló lelkes fiatalokkal együtt veszik fel a harcot a környezetszennyezés, a túlzott szén-dioxid-kibocsátás, valamint a felelősséget nem felvállaló…..
Vipeszo 2020.03.02 19:25:20
@Szabványok: Romantikus lett a vége :)
  Héjjas István John Wheeler nyomán vetette fel a lehetőséget, hogy az idő visszafelé is terjedhet, amikor az okozat megelőzi az őt létrehozó okot. Ezt egy késleltetett választási kísérletre alapozza. Ebben két rés segítségével interferenciát hoznak létre oly módon, hogy a fény fotonjait egyesével…..
Think again... Az éjszaka tükre 2010.06.10 23:21:00
Soron következő bejegyzésem nem friss iromány, azonban a benne leírtak ismét aktuálisak lettek, továbbá aki most ismerkedik meg velem, az még úgysem olvashatta. Az első pár sor egy régebbi National Geographicból van, de szerintem nagyon jól illik a gondolataim…..
Think again... A Vallásról 2010.09.22 09:11:00
Pár napja, egy beszélgetés kapcsán szöget ütött a fejemben, hogy kellene néhány sort kanyarítanom a címben szereplő témáról, úgyhogy most meg is teszem. Elöljáróban annyit, hogy jómagam nem vagyok megkeresztelve, ám ateistának sem vallom magam (amúgy is 'odavagyok' az ilyen…..
Think again... Mi lenne, ha ... ? 2010.07.25 11:47:48
Egy kicsit elgondolkoztam az idő érzékelése és a jövőbe (múltba) pillantás kérdésköréről, ám mint oly sok esetben, a dolog megítélése szerintem ezúttal is szubjektív, és nem törhetünk pálcát egyik-másik elmélet fölött sem. Mindenesetre egy idézettel szeretném felvezeti…..
Think again... A gondolkozás vége 2010.06.10 18:01:35
 Az előző bejegyzés gondolatiságát követve átevezek a kultúra és az ember kapcsolatától a logika és a tudomány, illetve a tudományos alkotó tevékenység közötti házasság mélyebb szemrevételezéséhez, bár megeshet, hogy egy möebius-szalaghoz hasonlóan csak körbe-körbe…..
  Széles e hazában egyedül az Index rendelkezik olyan online videórovattal, mely a hétköznapok főbenjáró kulturális és közéleti kérdései mellett képes az élet olyan apró, de mégis elemi problémáinak a végére járni, minthogy végül mit is gondol pontosan a…..