Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bukta Gábor, részvényelemző

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mesterséges intelligencia (AI) sztorija tovább repítette az elmúlt hónapban az amerikai részvénypiacokat, az S&P 500 index nagyon masszív ellenállási zónát tört át múlt héten. A további részvénypiaci emelkedés mellett szól, hogy az első negyedéves vállalati jelentések sokkal jobban sikerültek…..
Turbulens időszak köszönthet be a tőkepiacokon az amerikai adósságplafon körüli vita miatt. Kiegyezés nélkül a 2011-eshez hasonló időszakot élhetjük át, ellentétes esetben viszont akár könyörtelen emelkedésnek is szemtanúi lehetünk a következő hetekben. Az amerikai adósságplafon kérdése egyre…..
Concorde Rongyrázás ezerrel 2023.04.14 16:28:49
Komolyabb fejtegetések nélkül ki lehet mondani, hogy amíg a politikusok igyekeznek lelkiismeretfurdalást kiváltani a hétköznapi emberekből a karbonlábnyomuk csökkentése érdekében, a vagyonosodó szűk európai elit minderre fittyet hányva éli tehermentes életét. Miközben turisták hada heroikus…..
A Waberer’s a 2017-es bevezetése óta rekordot jelentő 33,3 millió euró EBIT-ről és 4,9 százalékos EBIT marzsról számolt be a tavalyi évet lezáró, március 27-én megjelent gyorsjelentésében. A 20 százalékot meghaladó EBIT növekedés ellenére a kedvezőtlen devizamozgások kissé árnyalták a képet, mivel a…..
Nálunk, a Concorde-nál szinte heti rendszerességű téma, hogy globálisan a turisztikai ágazat merre tart a következő időszakban, hogyan alakulnak majd a hotelek, apartmanok, repjegyek árai. Korábban egy, a témához kapcsolódó cikkemben és a Concorde Podcastban is kifejtettem, hogy a tavaly…..
Nagyot fordult a világ az Aston Martinnal az elmúlt hónapokban. A brit márka heroikus küzdelmet folytat évek óta, hogy régi fényében tündököljön és pénzügyi értelemben is felhelyezze magát ismét a luxus autógyártók térképére. Alig 2 hónapja még arról írtunk, hogy az HSBC elemzője meglehetősen…..
Concorde Mi vár az S&P 500-ra? 2023.03.05 08:00:00
Az alábbi chart azt mutatja egészen 2008-tól, hogy év elején mekkora a legoptimistább és legpesszimistább elemzői becslések közötti különbség az S&P 500 év végi értékére vonatkozóan. Az elemzők megosztottságát jól lefesti, hogy a becslések legalacsonyabb és legmagasabb értéke között majd 40…..
Ha valami egyedit árulsz, prémium felárral, akkor nagy baj nem lehet, gondolhatta az Aston Martin. Tankönyvekbe illő rossz példa azonban az ikonikus brit márka szűk ötéves tőzsdei (le)szereplése, mely a kibocsátás óta 96 százalékot vesztett értékéből. Az Aston Martin megpróbált a Ferrari útjára…..
Bő egy évvel ezelőtt még úgy tűnt, hogy az utasok elfelejthetik az extra olcsó, pár ezer forintos jegyárakat. A brutálisan elszálló költségek ugyanis fenntarthatatlanná tették a jegyárak alacsonyan tartását. A mindennapjainkat meghatározó inflációs sokk azonban visszavetheti a repjegyek iránti…..
Úsztak a pénzben az amerikai reálgazdaság szereplői, emiatt a visszatekintő adatokban még alig van látszata a tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet visszaesésének. Azonban figyelemreméltó, hogy egyre több cég kezdi visszavágni az értékesítésre vonatkozó várakozásait. Nagyon úgy fest, hogy a tél…..
A Porsche IPO-t követően megfigyelhető piaci anomália egyre durvább. A kibocsátás óta eltelt időszakban szinte érdemi korrekció nélkül közel 30 százalékot emelkedő papírhoz képest az anyavállalat részvényei jócskán lemaradtak, így a Porsche AG piaci kapitalizációja 20 százalékkal nagyobb, mint a…..
Nyertesként jöhet ki az Airbus a koronavírus után és hosszú évekre letaszíthatja a trónról a Boeing-ot. Bár a hangulat most a temetőket idézi, kevesen gondolhatják, hogy akár aranyévek is állhatnak a repülőgépgyártók előtt. A környezetvédelmi törekvések ugyanis pozitív lökést adhatnak a szektor…..
Állami intervenció, több milliárd eurós mentőcsomagok, érdekellentétek - ettől hangos a világsajtó, amikor a légitársaságok jövőjéről esik szó. De valóban megérdemli mindenki a mentőövet? Személyes véleményem szerint nem, de ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, ahogy olvasok a sorok között. A…..
Nincs szerencséjük idén a légitársaságoknak. Az év elején az amerikai-iráni konfliktus miatt megugró olajár, most a koronavírus miatt került nyomás alá a szektor. Még nehéz számszerűsíteni a hatásokat, de úgy tűnik, hogy a növekedési fázisban lévő légitársaságok, mint a Wizz Air, vagy a Ryanair,…..
  A Boeing minden bizonnyal a valaha volt egyik legrosszabb évét tudta le tavaly: 1997 óta először zárt veszteséggel egy teljes évet, ugyanakkor a közeljövő sem néz ki túlságosan rózsásan. Az Airbus nemcsak átvette tőle a vezető szerepet, tartósan előtte maradhat. Az amerikai behemót sorsa a két…..
Átszabnák a tömegközlekedési szokásokat a klímavédelem jegyében az Európai Unió legnagyobb gazdaságában. Kimondhatjuk: Németország hadat üzent a légitársaságoknak, sőt, szinte kész megásni a sírját az ország egyik szimbólumának számító Lufthansának. De ahhoz, hogy a vasút valódi alternatíva legyen,…..