Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó néni

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Szeretnék nem inni. Ennek minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól. A blogot három okból…..
Szabó néni 2017.01.18 13:50:15
@she_wolf: Múlt nyáron részt vettem egy három hónapos, amolyan "intenzív" rehabon, ott többségben voltak a saját élményű segítők. Olyanok, akik 9-10 éve tiszták.
Szabó néni 2017.01.20 17:53:43
@she_wolf:
Hiteles az a segítő, aki kilenc éve nem ivott vagy tizenöt éve nem heroinozott, előtte viszont megjárta a mélységeket. Amit ő tud, az valószínűleg nem hülyeség. Mondjuk, itt nem is nagyon akarta megmondani senki, mi a nem hülyeség, hanem reggeltől estig csoportterápia és AA-, NA-gyűlés volt a program, amelyben a segítők is sokszor függőként vettek részt, illetve egymástól legalább annyit tanultunk, mint tőlük - szóval ez egy ilyen önismereti terápia volt, gyógyszeresen megtámogatva. Részemről több bizalmat szavazok egy saját élményű segítőnek, aki "közülünk való", és másokon is ezt vettem észre, bár nincs azért sok különbség a hozzájuk viszonyulásban. Van az alkeszeknek egy ilyen fixa ideájuk - nekem is :) -, hogy igazán csak az értheti meg, élheti át az ő problémájukat, aki szintén testközelből ismeri a függőséget, és ezért jobban is érzik magukat egy ilyen terapeuta társaságában, közvetlenebbek; de amúgy ez nem feltétlenül van így, kiváló szakemberekkel találkoztam már, akik maguk nem voltak érintettek soha, meg laikussal is, aki idővel egyre jobban értette, érti, mi zajlik egy szenvedélybeteg tudatában, életében.
Most vettem észre, mikor elkezdtem böngészni a statisztikákat, hogy teljesen random napi 100-200 ember van a blogomon, még ha nem is csinálok semmit.  Azt hittem, nem olvas senki olyankor, mikor nem vagyunk indexen :) Szóval, nem tudom, kik vagytok, de sziasztok :)  ( Az elmúlt 7 napban valaki…..
Live streaming video by Ustream A "100 Thousand Poets for Change" világméretű költészeti akció magyarországi rendezvényének eseményeit a Gödör Klubból élő közvetítésen követhetik nyomon. A részletes programot itt tekinthetik meg. ..
Szabó néni 2015.09.26 21:33:30
      Én már most megveszem a karácsonyi ajándékokat, hogy ne később és hidegben kelljen! Na, senkinek semmi komolyat, csak úgy, a csak úgy kedvéért, kicsi, apró hülyeségeket, amit meglátok és éppen áron alul van: anyámnak gázgyújtót, apámnak pucér kulcstartót, a…..
Szabó néni 2015.02.09 22:26:22
Szeptember 15-én átadták a budapestieknek a Liget Budapest Projekt által kiírt Mi Padunk – Mi Placcunk pályázat pályamunkáit – azaz a Városligetet övező kerületek iskolásainak padfestményeit.  Erre több mint száz pályázat érkezett, amelyekből 53 valósult meg.  Baán…..
  A tomboló nyár komoly üzemzavart okozhatott Horváth Csaba elméjében, melynek következtében elkezdett a Városliget lebetonozásáról vizionálni. Nem tudom, milyen empirikus tapasztalatai vannak Csabának a betonról, de annak idején, amikor otthon a kertben betonoztam nem lett több…..
A magyar-holland mérkőzést megtekintő Orbán Viktor a meccs után kijelentette, hogy ez a vereség is a külföldiek miatt van, és nem kérünk többet a FIFA diktátumaiból. "Ez a 4-1 is azt mutatja, hogy a külföld válságban van, ezért hazánk megnyomorítása, ellehetetlenítése a…..
Szabó néni 2012.09.13 12:31:14
@SmithyHUN: Így van, legyetek hitelesek: írjatok helyesen, irgum!
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
Szabó néni 2012.08.29 11:50:57
@pjotr_75: jogos. kiegészítem: létezik az autósok közt egy külön állatfaj, a taxis. a taxis az olyan, hogy leszállok a bringáról, megállok, szétnézek, a távolban jön a taxis, nem baj, zebra van, áttolom, feltételezem, hogy ez így rendben van, én kis naiv. taxis lassítani sem hajlandó, visszahőköltem uccsó pillanatban, hogy el ne sodorjon 60-nal. a mögötte jövő taxitlan-de-szintén-paraszt meg még be is ugat, hogy nekem már nincs elsőbbségem a zebrán. ezt így hogy?
Gyakorlatilag a Független Kisgazdapárt eleszdéeszesedése kutya füle ahhoz ahová vezettek a Jobbik hatalmi harcai Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.Putnokon sincs már Jobbik... (forrás:www.boon.hu)A párt feloszlatott 11 helyi szervezetet kizárt pár politikust... ezzel be is fejeződőt a…..
Szabó néni 2012.05.18 10:36:26
Nem, cikkünk címe nem hatásvadász. A kormány anti-Tobin adója (erről később) megadóztatná a banki utalásokat, többek között a készpénzfelvételt és a munkabér bankszámlás utalását, de a cégeknek a járulék- és és áfa-utalás után is fizetniük kéne az új adót.  …..
Szabó néni 2012.04.12 15:35:07
@belekotty: Pontosan. Szabó néni pasija is feketén intézi a dolgait, de amit benzinre költünk, az bizony bőven helyrehozza a lelkiismeretet.
Április 11-e van, a költészet napja. De más miatt is híres ez a nap. Két évvel ezelőtt ezen a napon vette kezdetét a „fülkeforrradalom”: ekkor volt ugyanis a 2010-es parlamenti választás első fordulója. Ha innen datáljuk, akkor a parlamenti ciklus félidejénél tartunk, érdemes…..
Szabó néni 2012.04.12 13:03:25
Hintaszék NetVersFeszt 2012 2011.10.18 18:06:00
 Végre, végre Budapesten rendezik! Ez pedig arra késztetett, hogy megint beküldjem verseimet megmérettetésre - hátha megzenésítenek közülük egyet-kettőt :) Milyen jó lesz újra találkozni a rég látottakkal :) Kíváncsian várom a fejleményeket!..
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
Szabó néni 2012.03.26 14:51:50
@Pirx: Zárjuk le márciustól októberig.
Szabó néni 2012.03.26 14:59:06
@petrócselly: Neked bkv-val gyorsabb, mint bringával? Azt hogy csinálod?
Szabó néni 2012.03.26 15:00:24
@Pirx: Ezt megbeszéltük :)
Subba Boldog Nőnapot! 2012.03.08 09:20:00
Szabó néni 2012.03.08 11:36:15
Lassan véget ér a balatonparton töltött első ledolgozott nyaram. Már bemutattam nektek főnökömet Gyulát, azt is elmeséltem, hogy hogyan szedte meg magát a kis rohadék, de a zenés estékről az éttermében, nem sok szó esett.Gyula sógora, a Gyurika, egy igazi ösztönlény. Eszik,…..
Szabó néni 2012.03.04 11:40:38
Megdöbbentő dokumentum került elő egy egyébként nem túl jelentős közéleti levélváltás kapcsán, ezért megtörve a Petőfi utca eddig határozott profilját, kivételesen verset közlünk. A veszprémi érsek olyan Illyés Gyula átirattal állt elő, amitől még a legkegyetlenebb…..
Szabó néni 2012.03.01 18:53:24
Hétfő délután, szakadó esőben tekert el a 100 ezredik bringás a Kiskörúton elhelyezett kerékpáros számláló alatt. A számláló júniusi kihelyezése fontos lépés volt a biciklis civil mozgalom számára, hiszen innentől nem lehet a kerékpáros infrastruktúráért,…..
Ez a Való világ. Ezzel az egy mondattal el is intézhetnék a posztot. Aki látta tudja miről beszélek, aki nem az meg kitalálta régen. De ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy az ertéel tagadhatatlanul médiatörténelmet írt tegnap. Olyan gyönyörűen rúgták föl a…..
Szabó néni 2010.11.21 18:29:26
@morden2: ó, nem, ez nem így van. engem pl. érdekel ez a valóvilág-sztori addig a pontig, hogy mint közéleti esemény vagy médiabotrány mennyire izgatja az embereket itt, meg mit blogolnak róla, de magát a műsort nem élvezem, tehát meg azért nem nézem. szóval simán, de igen... :-)
Szabó néni 2010.11.21 18:51:44
@hagyma: :-D ott a pont!
Akár sörben is kifejezve lennék hálás, ha közölnéd álláspontodat abban kérdésben, hogy „a közösségi média mértana” az közösségimédia-mértan vagy közösségi média mértan. Természetesen közösségimédia-mértan.A közösségi média mértana kifejezés egy…..
Szabó néni 2010.09.21 12:40:29
Tegnap óta gyakran fáj a fejem. Érzem, hogy felszabadult a tarkóm, könnyebben tudom mozgatni a fejem, kevesebb a feszültség a vállizmaimban, könnyen áramlik a vér a fejembe, ez okozza a szokatlanul normális vérnyomást és emiatt érzek fejfájást. A jelenségnek örülök, mert tudom,…..
  A Fidesz sem tanult semmit a hibákból, s tovább fogunk döcögni. Varga Mihály, aki várhatóan pénzügyminiszter lesz, azt mondta: a magyar költségvetési hiány nyugodtan lehet 7,5 százalék, mert ez lesz az európai átlag is. Varga akkor nyilatkozta ezt, amikor Görögország…..
Szabó néni 2010.02.18 12:28:49
@weinenberger: azoknak, akik eddig! vakok voltak. :)

nem vagyok Fidesz-szavazó; de történetesen én sem gondolom végveszélynek, ha nem csökken gyorsan a kv-i hiány. legalábbis abból a szempontból nem, hogy így hitel, úgy kölcsön, amúgy visszafizetés. nem azért csóró az ország, mert jaj, mennyit törleszt szorgosan, meg aztán a szívemnek nem oly kedves sem az euró, sem az EU maga, hát dőlnek a csontvázak a szekrényből, és?
Szabó néni 2010.02.18 13:22:45
@Dezsőjóska: pont leszarlak. :)
Az UTV kamerája előtt vágott át az M1-M7-es beveztő szakaszán egy kerékpáros szombat reggel. Boylepke, az autostat blog szerzője éppen a szakadó hó miatt várható közlekedési akadályokat kereste, amikor a képeken feltűnt a kétszer négy sávos úton kerekező ismeretlen. Az ön-…..
Szabó néni 2010.01.30 21:23:46
Szabó néni 2010.01.31 00:42:08
@Dr. Eher: VF abszolút korrekt mód foglalja össze a dolgokat, te iq-huszár.
Szabó néni 2010.02.01 03:31:14
@Dr. Eher: mi van?? :-D

mindenesetre nagyon jót tekertem az este. szép fehér volt a város, kevés autós - mondjuk ez nem Bp, hanem Szeged -, csak mínusz egy-két fok, ki is melegedtem, mire hazaértem.
Tudtátok, hogy Gyurcsány Ferenc mivel piheni ki a miniszterelnökséggel járó feszültséget? Régi angol recept alapján nőnek öltözik. Esküszünk, hogy ezt most nem fotósoppoltuk. Nézzétek: Na jó, igazából lehet valószínű, hogy nem is Gyurcsány Ferenc van a képeken, de…..
Szabó néni 2010.01.31 08:23:03
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...