Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anarhista

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik, ezen belül a legnagyobb részarányt a lakóépületek képviselik. Ezért hazánk energiafogyasztása jelentősen csökkenne, ha kihasználnánk az épületeink felújításában rejlő lehetőségeket. Úgy is mondhatjuk, hogy bármilyen…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Lázár szerint nem demokrata az, aki az október 2-ai népszavazástól való távolmaradásra buzdít -- az esztétikum kedvéért gyorsan hadd jegyezzem meg: mondta ezt azon a napon, midőn a rezsim nevében állami kitüntetésben részesítette a rendszerváltás történetének alighanem legmocskosabb szájú és tollú…..
Praxis Mázlista lennék? 2016.08.03 06:43:37
Hálapénzt nem adtam senkinek, mindent szépen megköszöntem. Nem éreztem hátrányos megkülönböztetést emiatt. Sziasztok!   Több szomorú cikket is olvastam már a Praxis blogon és valahogy már megint azt érzem, hogy szerencsés vagyok. Eddig elkerültek a szörnyű élmények a hazai egészségüggyel…..
Nem kellett sokat várni, hogy a választás után újabb ellenségképeket találjon a kormány: Lázár János már a választások után pár nappal a Norvég Civil Alap forrásait elosztó alapítványoknak ment neki, és az alap által civileknek szánt pénzek leállítását kérte…..
Kissé morbid, ha belegondolunk, de ahhoz, hogy legyen viszonyítási alapunk, nem árt néha ilyeneket is látni. James Reynolds fotósorozata halálra ítélt foglyok utolsó vacsorához fűződő kívánságait mutatja be. Két doboz Häagen-Dazs fagyi; egy doboz Pall Mall cigi; hagyma, rágó,…..
anarhista 2011.08.13 23:16:29
Az orvosok és egészségügyi dolgozók külföldre vándorlása miatt a gyógyulni vágyók külföldre utazhatnának. A minisztérium ingyenes ellátást ígér. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának legújabb koncepciója szerint az ország egészségügyi ellátását régiókra osztják,…..
Tisztelt blog!   Édesapám szenvedésének egy rövidke, ám annál durvább részletét szeretném megosztani Önökkel. Szegény azóta már nincs közöttünk, tüdőrák következtében hagyott itt bennünket, mindenesetre fájó emlék az az orvosi mulasztás, amelynek következtében…..
 Egyelőre csak szabidoki írásaiból tájékozódtam, azt gondolom, leírt már pár fontos észrevételt, ami vitaalap lehet. Az írásait nem szó szerint teszem közzé, hanem önkényesen átszerkesztettem, de hajrá, vitatkozzunk rajta, tegyétek hozzá a gondolataitokat ti is!Egy dolog…..
anarhista 2010.08.15 22:32:13
kedves gyerekek! mondok egy mesét: volt egy rendszer, ahol központilag megmondták, hogy mennyit keressen egy kőmíves, egy mérnök, stb. megmondták, hogy hol legyen gyár, ott mit termeljenek, mennyiért és kinek adják el. és ez így jó volt, mindenki boldog volt, amíg az ország csődbe nem ment. ez hívták szocializmusnak. de hát ez a rendszer megbukott.
most már nem mondja meg senki, mennyit keressen egy kőmíves, egy mérnök, nem is tartanak erről népszavazást. nem mondja meg pártunk és kormányunk, hol gyártsanak autóbuszt, fogaskereket, távcsövet. ott gyártják, ahol a gaz kapitalista jónak látja, a terméket meg ha van elég pénzed, megveszed, ha nincs, hát akkor nem. ezt hívják kapitalizmusnak. mily csodálatos.
De! az ősi szocializmus rendszere még kitartott az oktatásban, az egészségügyben, a nyugdíjrendszerben, és mily meglepő: ezek folyamatosan csődben vannak, alacsony hatékonysággal dolgoznak, senki sem elégedett velük. Nem is lenne baj, ha nem a GDP ötödéről lenne szó.
a szocializmus megbukott az iparban, a mezőgazdaságban, a fodrászatban stb, mert a gaz kapitalisták hatékonyabban működtették: régen 10 évet vártunk a telefonra, ma utánad dobják, 10 perc alatt vehetsz autót, a kenyér nem kenyérgyári nyúlós, hanem minden sarkon kapható friss ropogós.
Hát föltették posztban a nagy kérdést: mit is kéne tenni az eü-vel? hát reformot neki!
faszikáim! a kommentjeitekben a "hogyan javítsuk meg a szocializmust" verseny győztes hozzászólásait olvashatjuk: legyen konyha mindenhol-egy helyen, adjunk 2x annyi-feleannyi fizetést, legyen kórház itt- inkább ne legyen ott, legyen nagy-inkább kicsi, ennek több pénzt-annak kevesebbet. kádár csak azért nem bólogat mosolyogva, mert ellopták a koponyáját. próbáljatok a dupla átkosban belétek ivódott reflexeket levetkőzni. próbáljuk az egészségügyre úgy gondolni, hogy az a GDP 8%-át előállító, állami kézben és monopolhelyzetben lévő szolgáltatóipari szektor, ami - vajon miért - nem működik hatékonyan.
anarhista 2010.08.15 22:50:36
@adamantium: félreértettél, én nem mondtam semmit. az utolsó 3 soromat olvasd el, azt próbáld megemészteni.
anarhista 2010.08.15 23:17:38
@adamantium: igaz. de ahol ennyi a gond, úgy vélem, hogy nem az emberben (orvosban-nővérben-betegben) van a hiba, hanem az egész rendszer diszfunkcionális. hogy mit kéne másként csinálni? nekem van ötletem, ahogy mindenki másnak is. azt szeretném, ha nem csak a felszínt kapargatnák apró-cseprő javító elképzelésekkel (a nagy reform: ki itt belépsz, adjál 300 forintot - azóta is ezen röhögök). szerintem átfogó, a járulékok beszedésétől, szétosztásától a tulajdonviszonyokig kiterjedő átgondolt változtatásra lenne szükség. de hogy ez pont milyen legyen? szeretném azt hinni, hogy van 1/8milliomodnyi beleszólásom.
hocinesze A tárgyak rendszere 2010.08.04 20:44:00
Jean Baudrillard azt állítja, hogy a bennünket körbevevő tárgyak rendszert alkotnak. Pl. egy bizonyos fajta nyakkendő nem csak önmagát jelzi, hanem hallgatólagosan jelzés egy bizonyos fajta ing irányába, miként az ing is hallgatólagosan egy bizonyos fajta öltöny irányába. Az…..
anarhista 2010.08.04 22:59:50
Amilyen menő volt egy időben "adót optimalizálni", okoskodni, annyira lett mostanában mindenki büszke arra, mennyi adót fizet. Kedvelt érvelés a "meg lehet nézni a fizetési lapomat, nem ám minimálbér", "el kéne menni dolgozni oszt akkor lehet pofázni"…..
Hát, itt van. Eddig kellett rá várnunk. Évek óta kongatják a pedagógusok a vészharangot, hogy baj van, gyorsan valamilyen megoldást találjunk ki, fékezzük  meg az erőszakot, ne engedjük be az életünkbe, a gyerekeink közelébe, de hiába. Lövések dördültek a Pécsi…..
A belvárosban járva-kelve egyik kedvenc elfoglaltságom elmélázni a gyönyörű szép régi épületeken, figyelni a művészi pontossággal és igényességgel megtervezett formákat, vonalakat, elgondolkodni minden ház üzenetén, történetén. Sétálhatunk akár a Nagykörúton, akár egy…..
w Hol gyávaság van 2009.01.25 15:30:00
Dagadó kebellel büszkélkedik a környezetvédelmi miniszter a budaörsi Tescóban, és jó oka van az örömre. A hipermarketek mostantól visszaveszik a műanyag palackokat, sőt a sörösdobozokat is, és ezzel hétmérföldeset lépünk, arccal a környezetvédelem felé. A probléma…..
 Van abban valami megnyugtató, hogy kormányunk figyelme mennyi mindenre kiterjed. Az ember azt gondolná, hogy minden idejüket leköti az állam működtetése, annak irányítása, nem beszélve a düledező gazdaságról, növekvő munkanélküliségről stb. Hát nem. Nincs olyan…..
Az alábbi ügy a fizetési meghagyásos eljárások állatorvosi lova. A kézbesítési vélelem a jogrendszerünk talán egyik legabszurdabb intézményévé kezd válni.Tisztelt Zugügyvéd!2008 szeptember elején egy végrehajtó letiltotta a bankszámlámra érkezett fizetésem, internet…..
anarhista 2009.01.22 18:36:55
anarhista 2009.01.22 18:40:09
...és még annyit, hogy Nosztalgia 2008.12.27 09:31:00
Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy vajon honnan ébrednek bennem nosztalgikus érzések a régmúlt dolgok iránt? A karácsony különösen alkalmas az ilyesmire. Amikor farigcsáltam a fa lábát és először megéreztem azt a jellegzetes gyanta illatot, vagy amikor a húgom gyerekei…..
anarhista 2008.12.27 21:45:35
w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..
w Üdvösségtan 2008.09.18 06:30:00
Manapság az előrehozott választás akarása meghatározza az emberi minőséget. Ez a nyomorult SZDSZ például nem szavazta meg, nem is méltó az ellenzéki címre; de közben az a köcsög MDF is tolja a kormány szekerét, le van ám statisztikázva, hányszor nem szavazták le a minisztert.…..
Jó kezdeményezésnek tartom az európai autómentes napot, évente egyszer ki lehet bírni a a hozzám hasonló leglustábbaknak is. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell vidékről ingáznom minden hétköznap a munkahelyemre, de aki rákényszerül erre, holnap autó helyett…..
anarhista 2008.09.21 18:40:36