Regisztráció Blogot indítok
Adatok
újságíró15

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pechünk van. Másoknak meg szerencséje. Nem tudtunk, pontosabban nem akartunk részt venni a kerületi hagyományos pörköltfőző-versenyen, mert előtte pár nappal annyira belaktunk belőle, hogy most rá sem tudtunk gondolni. Pedig a feleségem erdészpörköltje bármilyen mezőnyben topfavorit lenne (Na jó,…..
Vasárnap délelőtt el kellett ugranom az OBI-ba (itt Fót felé, gondolom, mindenki ismeri) egy-két dolgot bevásárolni. Nem örültem neki, de vettem maszkot, s felkészültem rá, hogy ha esetleg sokan vannak, majd a bejárat előtt sorba kell állnom egy ideig. A parkoló hiába a figyelmeztetés, hogy…..
Az egyik koronavírusos úszó azt mesélte, hogy akkor lett neki gyanús, hogy megfertőződött, amikor 800 méter futás után alig bírta az egyik lábát a másik után rakni. Na, én elmentem most futni, és 800 méter után úgy éreztem, alig bírom az egyik lábam a másik után rakni. De nem ijedtem meg, mert…..
Akik olvassák ezt a blogot, tudják, hogy itt mindig kerületi dolgokról beszélek, itteni visszásságok miatt dohogok, az úgynevezett nagypolitikával nem szoktam foglalkozni. A miniszterelnök nevét például még egyszer sem írtam le. Most kivételt teszek. De csak két bekezdés erejéig, s csak azért,…..
.Félreértések elkerülése végett: semmi bajom a Répszolggal. Igazság szerint azt sem tudom megítélni, hogy feladatukat, a 15. kerületi település-fenntartását, illetve település-üzemeltetését jól végzik-e vagy sem. Egy biztos, értékeltem, hogy néhány nappal ezelőtt is a cég emberei még szorgalmasan…..
Budapest egyetlen legális türelmi zónája ugye, nálunk a város határában van (már írtam róla egyszer), a Dunakeszi úton. Itt a Rákospalotát az agglomerációval összekötő úton télen-nyáron büntetlenül strichelhetnek a lányok, de a „szolgáltatást” hivatalosan már nem nyújthatnak errefelé, de persze…..
Orbán Viktor, szembe menve reggeli helyzetértékelésével, múlt pénteken este – valamennyi párt nyomására – végre elrendelte az iskolák bezárását. Ugyanakkor a miniszterelnök arról is nyilatkozott: ez nem azt jelenti, hogy szünetel a tanítás, az oktatást digitálisan folytatják. Azt még el tudom…..
Nyilván mindenki örül, hogy oly sok huzavona után végre megépül az észak-pesti főgyűjtőcsatorna. S ami ezzel együtt jár: megújul a meglehetősen leharcolt Mogyoród útja, illetve folytatása, a Közvágóhíd utca. A csatornaépítés első ütemeként bő három héttel ezelőtt lezárták a Közvágóhíd utca Kovácsi…..
Jó, jó, tudom, hogy Újpest és pláne Rákospalota nem a világ közepe, de azért azt gondolom, megérdemelne egy tisztességes vasútállomást, nem egy olyan lepattantat, amire egy ötven évvel ezelőtti kis község sem lehetne büszke. Pláne, hogy elég forgalmas, óránként jó néhány vonat és több száz ember…..
Ma kivételesen más tollaival szeretnék ékeskedni. Nemrégiben ugyanis rábukkantam – pontosabban a feleségem, de ő meg szólt nekem – egy olyan facebook-oldalra, amihez 15. kerületieknek szinte „kötelező” csatlakozni. A Rákospalota anno elnevezés megtévesztő, szerencsére, teszem hozzá. Ugyanis ezen az…..
  Állítólag Hollywood magyar származású dívája, Gábor Zsazsa mondta azt: mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam. Nos, ha ezt vallanánk mi magunk is, akkor büszkék lehetnénk a Mogyoród útjára, mert arról több cikkben is megemlékezett az Index. Nem tudom, melyik a hízelgőbb, a Foltosabb ez az…..
  Az elvtársak ezt anno jól elcseszték! Na jó, nem csak ezt, s persze nem ezt a legjobban! Amikor a hatvanas évek végén megtervezték az újpalotai lakótelepet, valamilyen szorzó alapján határozták meg a kialakítandó pakolóhelyek számát. Gondolom, valahogy úgy számoltak: mire elkészül, mindent…..
Bevezetőként hadd meséljek el valamit azokból az időkből, amikor még egy napilapnál dolgoztam! Egyszer azt találtuk ki, hogy megpróbáljuk a lapot rikkancsokkal is terjeszteni. Az egészből nem lett semmi, mert olyan költségekkel és adminisztratív kötelezettségekkel járt volna, amit ép ésszel nem…..
Nincs egy hónapja, hogy néhányan, köztük önkormányzatunk képviselői megkoszorúzták az önkéntes mártíromságot vállalt Bauer Sándor sírját a Rákospalotai Köztemetőben. De ki is ez a fiatalember, akinek 17 év sem adatott meg itt a Földön? Sándor 1952 februárjában született, féltestvére ekkor már…..
Na, ki tudja, mi ez? Na jó, segítek egy kicsit, így talán már felismerhető! Esetleg így? Na jó, ha eddig sem ment, itt a megfejtés. Igen, ez a Páskomliget utca és a Sárfű utca (milyen találó név!) között kialakított futópálya. Azt nem tudom megmondani, mikor adták át – 2016-ben már…..
Igyekszünk itthon környezettudatosan élni, a hulladékot szelektíven gyűjtjük, külön a műanyagot és a fémet, a papírt, s az üvegeket is mindig a megfelelő konténerhez fuvarozzuk el. A házunk előtt, az utcán álló fákról a leveleket is a megfelelő, nem túl olcsón megvásárolt műanyag zsákokban (évente,…..
    Nézzék meg jól ezt a képet! Mit látnak rajta? Segítek: a 196-os busz végállomását, egy férfit meg jó sok szemetet. Az itt lakók tudják, hogy a kék kabátos alak és a mocsok között erős az összefüggés. Azt nem állítanám, hogy minden eldobott műanyag pohár, cigarettacsikk, használt papírzsepi az…..
Lehet szidni a lepattant járműparkot, a menetrendeket, esetenként a buszsofőrök, villamosvezetők bunkóságát, de egy biztos: Budapesten a tömegközlekedés világszinten is az egyik legjobb. Szerencsémre már volt lehetőségem számos európai és néhány Európán kívüli nagyvárosban is megfordulni, de arra,…..
Abban talán nem mindenki ért egyet, hogy klímavészhelyzet van – az én nagyon okos barátom, Donald Trump például biztos nem –, de abban azért szerintem egyetértés alakult ki, hogy többet kellene tennünk a környezet megóvása érdekében. A környezetvédelemnek vannak egészen könnyen betartható…..
  Na jó, bevallom, a címben van egy kis csúsztatás, ugyanis ennek a blogbejegyzésnek semmi köze nincs Orbán (láz)álmához, a keleti nyitáshoz. A cím helyesen így szólna: Ázsiához, de mihamarabb! Vagy tíz éve már annak, hogy felvetődött, az Ázsia Centert – de a természetvédelmi területet megkerülve…..
Vad erkölcscsőszök gyakran felvetik, hogy be kellene tiltani a prostitúciót. Azonban még ha lehetne is  ilyen törvényt hozni, eredménye akkor sem lenne, a „legősibb mesterséget” űzők szolgálataira mindig lesz igény. De mi az igazi gond a pénzen vásárolt szexszel? Azon kívül, hogy a szolgáltatást…..
Nem értem a magyarokat! – fakadt ki az a menedzser, aki a magyar fociválogatott élére megszerezte nekünk anno a világhírű német futballsztárt, Lothar Matthäust.  – Kimentem egy kölyökmeccsre, ami elmaradt, mert a pályán állt a hó. A gyerekek szomorkodtak, a szülők anyáztak, aztán amikor jól…..
Sziasztok! Ha ezt a szöveget olvasod, akkor felfedezted, hogy új blogot indítottunk. Mint a neve is mutatja, a 15. kerület „pillanataival” akarunk foglalkozni, Pestújhely, Rákospalota, Újpalota ügyes-bajos dolgaival, mindennapos örömeivel és bosszúságaival. Persze azért időnként messzebbre is…..