Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vadista Szandál

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szolidáris multikról szövött álomkép és a különadó-áthárítás egyszerű trükkjei Hatalomra kerülése után populista lépésként az adócsökkentések miatt keletkezett hiányt a kormány főleg a külföldi multicégekkel akarta megfizettetni, kiemelten a bankszektorral, a…..
Kedvenc kávéházamban beszéltem meg a találkozót régen látott barátommal. Évek múltak már el legutolsó találkozásunk óta, de minap telefonozott, hogy sürgősen beszélni szeretne velem. Hamarosan meg is érkezett, pontos volt. A kávépincér ott termett mellettünk, s felvette a…..
Vadista Szandál 2012.08.27 15:03:00
Hogy a szokatlanul hosszú, egy mérföldes oroszországi futamon végül mindkét esetben a 240 lóerőre tuningolt 2101-es Lada fut be másodikként, az egyáltalán nem lényeges. Ennél sokkal fontosabb, hogy a talányos nevű Vintic and Spuntic Workshop-tól származó piros, kereklámpás…..
Vadista Szandál 2012.07.03 21:37:11
@zeddez:
120 lovas ladának gps 180 a vége nem 200...

200-hoz kb. 150 ló kell lada kasztniba.
A magyar nyugdíjrendszer csak 1928 óta létezik, de jelenlegi formájában már nem sokáig tartható fenn. A rendszer a következő 20-30 évben menthetetlenül összedőlne, ha radikálisan nem csökkentik a közeljövőben az ellátmány összegét, a mai nyugdíjak felére-harmadára. A…..
Vadista Szandál 2012.06.14 22:28:33
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
de előtte kelet európából minden épkézláb úgymond európai értékrenddel bíró, dolgozni tudó és akaró embert elszipkáznak (tavaly 100 magyar ment külföldre, pedig nehezen mozdulunk)
max. 5-6? évet bírunk ki ha marad ez az ütem.
utána a kaffercigány és a nyugger fog versenyezni a patkánnyal a friss kukáért.

persze ez messze van, addig még lesz 1-2 általnos nyugdíjemelés mer az jár.
Vadista Szandál 2012.06.14 22:30:54
@manager2008:
mer aki előállítj az értéket (az aktív) az nem tudná elfogyazstani a beste lelke, persze, hogyn nem.
a hitelből fogyaszatásnak meg látjuk követkeményét, köszönöm nem kérek belőle többet.
azért ennyire nem nehéz dolog az a fogyasztás, hoyg csak idős (haha) polgártásaink segítségével tudjuk matadéktalanul megoldani.
Vadista Szandál 2012.06.14 22:33:47
@Mérges 1234:
Obama megválasztása előtt a spekulánsokra kente az olajáremelkedést gumicsontkánt a nép egyszerú gyermekeinek. A spekulánsok nem tudják évekig eltéríteni az árakat, az olaj és nagyjából minden nyersanyag azóta is drága.
Sajna a világ olajtermelése 2005-ben peakelt, a következmények az utcán.
  Még Horvátországban is voltunk vele, és akkor sem volt semmi probléma - meséli lelkesen Boda Gyuláné, miközben kiszáll az autójából. Ahogy nézem az 1996 decemberében átadott Opel Astra 1,4 GL-t, el is hiszem, hogy az elmúlt tizenhat év, és az ez alatt megtett 147 ezer…..
Ezen a hétvégén talán egész Magyarország ott nyomorgott a Hungaroring lelátóin, a maradék pedig a boxutcában, gondolom, nem kell mondani, mi okból és miért. Természetesen mi is lehajtottuk magunkról a menetet, péntektől forogtak a kamerák, a legutolsó sarokba is bebújtak az…..
Vadista Szandál 2011.06.06 23:13:13
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
Vadista Szandál 2011.05.02 00:30:17
Vadista Szandál 2011.05.02 00:31:24
@Joooe:
A mai nyugdíjasok a néhai nyugdíjasoknak az akkori nettó bér harmadát adták átlagban. És több munkaválalló volt, fele ennyi nyugdíjasra.

Érják be a mai nyuggerek is a nettó bér harmadával, tökefedezeti alapon kb. ennyi jutna nekik ha a néhai járadékaikat kapnák vissza kapamtostul.
Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy pontosan 20 éve kapcsolták be először a gépeket a szentgotthárdi Opel-gyárban. Húsz éves az erős Opel-jelenlét idehaza, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a márka ki akarja vágni a rezet. Bár az autóipar helyzete és a hazai…..
Belsőség Buktuk a B125-kampányt 2011.03.04 15:44:22
A lényeg, hogy egy kevés embert érintő, keveset érdeklő részletkérdés ügyében mozdult meg az ország, gyűjtött a kürtőskalácssütő, a fogászat és a horgászbolt, az olvasók meg a parlamenti képviselőiket szpemmelték - őrületes buli volt. Nekünk nagyon jól esett…..
Finom és mérhetetlenül csinos hölgy libbent be az ajtón, kezében egy tortával. Mondanom sem kell, hogy azonnal fókuszáltunk, kicsit tán bambán is néztünk, mert egyre inkább felénk tartott. Egy tortával? Ilyenkor? Mi van? - Sziasztok, Csikós Zsoltot keresem... – forrázott le…..
Vadista Szandál 2011.01.28 19:24:30
Hitelkárosultak blogja A hetedik 2010.09.12 08:42:00
Olvasónknak már hat különböző problémás hitele van, ennek ellenére egy újabb hitelben látja a megoldást.2007-ben vásároltuk ingatlanunkat melyre előbb vásárlási, majd 2008-ban szabad felhasználású jelzálog alapú hitelt vettünk fel. A két hitel törlesztő részlete akkor…..
Vadista Szandál 2010.09.12 16:49:09
@padisah: na igen. ugyanez a védett életkor a munkaerőpiacon.
nem rúghatják ki csak úgy az 50 felettit, így hát fel sem veszik.
most melyik a jobb?
Azt gondolom, és talán mindenki nevében mondhatom, hogy a lehető legjobb helyen (és időben) találkoztunk vasárnap, a Zsigulimo átadásán. Mindenekelőtt szeretném hálám kifejezni Totyának (azaz Janinak), hogy biztosította a helyszínt és köszönet a finom pörkölt…..
Vadista Szandál 2010.09.09 11:07:59
LADA Limuzin Zsigulimuzin 87. nap 2010.09.03 12:27:00
Történt ma egy kis malőr: minél jobban szorít az idő, annál több az 1 m2-re eső szakember az udvarban, ami azt eredményezte, hogy a szokásosnál is több volt a morgás. Imi megérkezett az új generátort beépíteni, de lepel alatt találta a Zsigulimó-t, Bara mesterék éppen méretre…..
Számos helyen csak akkor lehet találkozni az állammal, amikor beszedi az adót: eltűnt az iskola, az orvos, a posta, a vasút is. Utóbbi nem csak egy szolgáltatás, hanem fontos társadalompolitikai eszköz is. (Fotó: szegedma.hu) Az MSZP-SZDSZ kormány bezáratta, a Fidesz pedig diadalmasan…..
From Zsigulimuzin hatvannegyedik nap Asztalosaink tábort bontanak. Nagy vonalakban elkészült a bútor, irány a műhelyük, a többi munkafolyamat már ott történik. From Zsigulimuzin hatvannegyedik nap Covex egy Sparco átbeszélő segítségével készíti el a piros telefon…..
Van a TV2-n szombaton este 7 órakor ez a Magellán című műsor, mert a TV2 nem csak butít, hanem okosít is. Így írnak a műsorról: "Ismeretterjesztő magazin, amelynek segítségével újabb és újabb információkat tudunk meg a Föld titkairól, az emberi csodákról, az…..
A tegnap sikertelen, viszont fejfájós nap után, gondoltuk, történjen valami jó is. A világtörténelemben először: összekapcsoltuk a Zsigulimot az utánfutóval (mint borsó meg a héja). Félelmeink ellenére rendkívül jól mutat, amit szerettünk volna az utcán is megtekinteni, de…..
A autó-mentés kreatív munka, és minden verda más jellegű problémát állít a fifikás sosőrünk, Lackó Tomi elé. Jelen esetben a vas olyan hosszú, hogy amikor az első kerekek már bőven az autón vannak, középen a törésnél felakadhat az alja. Ezt a problémát hivatott…..
Hosszasan vitatkoztunk Indiánnal arról, mi Csecs titka, ha valakinek beindulna a fantáziája és azt hinné, hogy Kovi Blogjára kalandozott, az téved. Az úriember, aki három nap alatt meghódította az Indavideo-t - a számunkra szinte nélkülözhetetlen szakmai vélemény…..
Vadista Szandál 2010.06.05 00:39:19
A mai nap Imiék számára úgy telik, mintha egy széria Zsiguli bejött volna egy 10.000-es rehabra. Egy kis kézifékbekötés, szűrők, ékszíj, generátor, szóval csak a standard. És persze a mindennapok része náluk a Túró Rudi! Van is náluk "pont2", na jó pont 3. Persze ez azért…..
Olvasónk szeretné az OTP által felajánlott hitelt vállalható részletekben törleszteni, de a Bank valamiért nem ad rá engedélyt."Mint sokan mások - sajnos - mi is nagy bajba kerültünk anyagilag.Az OTP-hez már 10 éve érkezik havonta a fizetésem. Mint sokan mások, én is éltem…..
Vadista Szandál 2010.05.22 16:16:07
@Leningrad:
92 ezer Ft annyira kevés, hogy tilos rá bármilyen és bármennyi hitelt felvenni. A tisztes szegénység szint egy gyerekkel.

(amúgy ennyi az átlagnyugdíj nagyságrendileg, árulkodó adat kik voltak az elmúlt 8 év kedvezményezettjei)

Nem szabad bedőlni a csábításnak, hogy átmenetileg át tudod ugorni az árnyékod. Meg lehet próbálni (mint a posztoló) de utána a nyomor szint jön.
Az, hogy nem hozott a posztoló otthonról semmit csak magyarázat, de nem mentség, és nem enyhítő körülmény.
Remélhetőleg a gyereke már majd hoz otthonról valamit, ha másnem a túlvállalt hitel csapdájára való odafigyelést.

A 0%-os THM-es áruhitel úgy működik, hogy kifutó készletet, ami már leértékelésre vár, eredeti áron megpörgetnek pár hétig 0% THM-mel. A kereskedő fizeti a kamatot a hitelnyújtó pénzintézetnek. Ha megnézel egy ilyen akcióban résztvevő terméket pár hét múlva 15-30%-kal olcsóbban megleled készpénzért.
Végre kezdetét vehette a fényezés előkészítés! Ilyenkor a gittelést, csiszolást végző alany miliméterenként megismerkedik a felület hiányosságaival, és ugyan a Attila a lakatosunk igen alapos, mégis rengeteg hibát kell orvosolni fényezőinknek (mégiscsak egy teljesen új…..
Vadista Szandál 2010.05.20 17:38:36
@Zsigulimo:
nem való bele 1,5-ös motor. Ha már nem az eredeti akkor legeslegnagyobb elérhető gyárival kell foglalkozni. Az az 1,7 Niva. Ua. kinézet, senki nem szúrja ki.
Ki lehet hozni 1,5-ből 150 lóerőt is, de 8500-ös fordulaton, ikerkarbikkal-injektorral, nagy-hangos és spéci kipufogóval. Nem limóba való. Ebbe egy szolid, majdnemszéria optimalizált nyomatékgyár kell. Szerintem:)