Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meatclone

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
wagmg Lerohannak minket az oroszok? 2022.04.19 09:58:22
Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik? Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz?…..
meatclone 2022.04.20 01:26:18
@juletræ:
"Mindenesetre az igaz h ez eltereli a jenkik figyelmet/erejet a ChingChing LingLing ekrøl."
A laikusoknak ugy tunhet, de igazabol az USA ezzel Kinat is gyengiti mivel Kina a buzajanak 75% at Ukrajnabol szerzi es ezert most sulyos elelmiszerhianyban fog szenvedni,
ugy hogy Ukrajna az aldozati barany.
Többet megengednek-e ma a gyerekeknek a szülők, mint régebben? Meg lehet-e állapítani a kort abból, ki mennyi bőrönddel utazik? Ezeket a kérdéseket feszegeti posztjában P. Elliot, akinek írásában megjelenik egy titokzatos Olivia és egy jóképű cowboy is...
meatclone 2022.02.12 20:55:08
@Zsuzsi65:
Csodalom a turelmedet.
Olyanokat akarsz meggyozni/gondolkodasra kesztetni akik mar evek ota rendszeresen bizonyitottak hogy nem kepesek vagy nem hajlandok erre es meg minimum utananezes is meghaladja a kepesseguket. Fogalmuk sincs amirol beszelnek es csak szo szerint visszaoklendezik a CNN es MSNBC buzz words es talking points.
( bocs ezt nem tudom magyarul)
Ha holnapol a media 180 fokot fordulna, akkor azt szajkoznak habzo szajjal.
A poitikusok ezeket szeretik. NE GONDOLKODJ! !, Majd mi megmondjuk hogy mit kell gondolnod.( es meg ne probalj fuggetlen mediat nezni, vagy informaciot keresni mert az fake news)
Ugy latszik eleg sikeresek, legalabbis en ugy latom amiota ez a bohockodas kezdodott.
Szerintem csak hiabavaloan vesztegeted az energiadat, mivel kult tagokat sosem fogsz meggyozni, meg akkor sem ha leteszed elejuk a bizonyitekot.
“It's Easier to Fool People Than It Is to Convince Them That They Have Been Fooled.” – Mark Twain.
Persze te tudod,. a te idod es a te energiad.
God, Guns and Government - sokszor, talán leegyszerűsítve, ehhez a három „G”-hez fűződő viszonnyal szokás jellemezni az észak-amerikaiak és az európaiak közti különbséget. A két társadalomtípus között persze van más különbség is – derül ki Steve írásából...
meatclone 2020.10.23 13:13:42
Amit a cikkiro a fegyverekrol,fegyvervasarlasrol, regisztraciorol es a rendorsegrol mesel, nyilvanvalova teszi hogy (lovese) sincs roluk, csak szajkozza a baloldali dumat.
(Ezeket mar ezerszer hallhatad ha it elsz)
Azt elfelejtette mondani hogy a baloldalnak az a kimondott celja hogy lepesenkent ellehetetlenitse a fegyvertartast az eberelet ovas egisze alatt. ( de csak a torvenytiszteko allampolgaroknak) meg az is hogy a bunozoket minnel hamarabb kiengedjek vagy be se csukjak. ( Ezt be is bizonyitottak nemreg a zavargasok/gyujtogatasok/fosztogatasok alatt azzal hogy a rendorseget visszavontak es szabadkezet adtak a bunozesnek, a balodal altal vezetett varosokban) Mondjuk ezert a fegyver eladas annyira az egbe szokott az utobbi idoben hogy alig van fegyver vagy tolteny a boltokban, es a legtobb vevok elso tulajdonosok,akik sosem birtokoltak vagy meg ellene is voltak a fegyvereknek ezelott az esemenyek elott.
A regisztraco az az egyik lepcso, mivel ha betiltanak valamit akkor egybol tudjak hogy hova kell menni vegzalni az allampolgart.
Lasd Mexico es a legtobb delamerikai allam, ahol a fegyferek be vannak tiltva de a bandak/kartellek tele vannak veluk, es a gyilkossagi statisztikak az egekben,

Idezek a szerzotol
"Az idők változtak, nem beszélve arról, hogy az akkori fegyverek hatásossága a maiakét meg sem közelítette"

Az igaz, de akkor annyi erovel a szolasszabadsagot is betilthatjuk mivel amikor azt torvenybe ultettek akkor nem volt internet meg social media amivel egyszerre milliokon lehetett agymosat vegezni (lasd a szerzo)
Kis mellekes story.
Az elso fegyveremet ,egy pumpalos soretes puskat, egy yard sale-en vettem. A yard sale amikor az emerek Kb egyszer egy evben hetvegen kirakjak a hazuk ele a fure azokat a dogokat amitol meg akarnak szabadulni, altalaban potom penzert (butor, edeny, ruhanemuk stb) .
Szoval ott vettem a soretest es a ficko adott hozza egy (tescos) szatyrot is tele toltennyell. $100 az az Szaz dollaromba kerult az egesz.
Bevallom imadtam az elmenyt, annyira mas volt mint Europa.
Utana meg rengeteg fegyverem volt/van amiket ujsaghirdetesbol,fegyverpiacokon vettem/adtam, es meg az egyik sem ugrott fel es kezdett meszarlasba.(Loterre vittuk ki oket vagy csak a vadonba_
A masik erdekesebb vetelem amikor felhivtam az eladot aki egy AK 47-es felautomata valtozatat arulta. Mondtam hogy talalkozzunk a konditeremnel ahol gyurok (Gold's Gym)
Odajott a parkoloba en meg ket szett kozott kimentem hoza.
Kinyitotta a csomagtartot megneztem, kifizettem es betettem az en csomagtartomba es visszamentem gyurni. (Mint a filmekben)
Egyszer vettem egy 44 magnum Smith & Wesson revolvert a zacibol ugy hogy a tulaj nem tudta kivaltani mivel nem volt penze, es egyutt odamentunk az ablakhoz kifizettem az arat aminek egy reszet benyujtota az ablakon a masik reszet zsebrevagta , hozzam jott a revolver es mindenki ment a sajat utjara. (semmi nev ,cim igazolvany csere)
Azt meg hoza kell tennem az igazsag reszeken hogy egyszer veletlenul szetlotem a tevemet, es meghozza egy Magyar 9 millimeteres felautomata pisztollyal. FEG gyartmany volt. (Az en hibam/felelosegem volt ,nem a pisztolye)
Ha a velemenyemre kivancsi valaki akkor eloszor a bunozoktol vegyek el a fegyvereket mielott masokon akarjak a hatalmat gyakorolni.
Az amerikai elnök rendelete nyomán idén már nem kapnak vízumot azok, akik az Egyesült Államokban szeretnének dolgozni. Donald Trump ugyanis úgy döntött, október helyett az év végéig meghosszabbítja a zöld kártyák kiadásának tilalmát az USA-n kívül. Vajon kiket és hogyan érint ez a döntés?..
meatclone 2020.06.27 23:59:53
@Rayovac: Lenne millio aki alkalmasabb lenne, de a lenyeg hogy a penzes intezmenyeknek (corporate sponsors) akik penzelik mindket oldalt (ami a legjobb befektetes) nem erdekuk. Nekik egy gyenge, konnyen iranyithato, lehetoleg kilora megveheto,korrupt egyen legyen.( lasd az elmult 30 ev osszes elnoke)
A masik lehetoseg hogy mar annyira osszefonodot a sponzorokkal , hogy az o erdekuk az ove is. Lenyegtelen hogy demokrata vagy republikanus.
A nep kedveert csinaljak a mubalhet, hogy megosszak oket.
Hagyjak hogy a kis hulyesegeken csatarozzanak PL: illegalis emigracio, fegyvertartas,abortusz. BLM,)
Egy a lenyeg, hogy amikor szavazni kell a nagy dolgokrol (nagy penzekrol) akkor mindket oldal a szonzorok erdekeben szavaz (egyhanguan) es a nep meg le van sz@rva.
Ezek a szavazasok nyilvanosan elerhetok az interneten es magukert beszelnek.
Mindig érdeklődve figyeltem, hogy a külföldön eltöltött évek (inkább évtizedek) alatt miként változik az egyes emberek kiejtése. Akad olyan ismerősöm, akinek az elején erős magyaros akcentusát valamennyire sikerült levetkőznie, cserébe most már a magyar kiejtésén érezni egyre inkább a másik nyelv…..
meatclone 2020.06.20 02:06:22
@Mikkamak: Szerintem jo volt a kinai akcentusa. O a kantonit handlejtest utanozta es nem a mandarint. Teljesen mas a ket akcentus.
meatclone 2020.06.20 02:06:23
@Zsuzsi65: A " Long time no see " sem helyes nyelvtanilag es megsem gondolja senki hogy aluliskolazott vagy, mivel mindenki hasznalja. Mondjuk ez a szolas mar tobb szaz eves, de akkor is.
meatclone 2020.06.20 02:06:23
@Zsuzsi65: Meg az hogy mi "helyes" es mi nem , az allandoan valtozik.Ha a populacio nagy resze hasznalni kezdi, akkor a nyelvtankonyvekben is helyes lesz.
A nyelveszek kovetik az elo beszedet es nem forditva. Mondjuk sokuk ez nem igy gondolja.
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
meatclone 2020.06.02 11:32:59
" A city counciltol a szenatorig mindenhova fekete vagy indiai vagy guatemalai bevandorlo elvalt not kell beszavazni es nem lesz ilyen meretu rendori brutalitas."
Pont azokon a helyeken ortenik ez ahol a Demokratak uralkodnak.(Nok , bevandorlok, szinesek)
Minesota is az, es az en varosom is (Seattle) az utobbi evekben sikerult nekik a nagyvarosokat Calkuttai szintre sulyeszteni. Olyan donteseket hoznak hogy vonza a hajlektalanokat/bunozest mindenfelol, es amikor mar turhetetlen a helyzet akkor mindenfele adoemelest kernek a problema megoldasra, Persze nem oldjak meg , de a penzt elkoltik/lopjak es az adokat emelik. Evi szaz millio dollart koltenek nalunk a Hajlektalanokra es semmi latszat.LA-ben a tobbszoroset. Ez egy jo business nekik. Az ismerosok megkapjak a zsiros szerzodeseket. Pl; tavaly az egyik ilyen vallalat aki a hajlektalanok utan takaritott, minden alkalmazottja utan $800-os orabert szamlazott a varosnak.
Nekik minden bunozo aldozat es azokat ki kell engedni olyan gyorsan ahogy lehet mert az PC.
(Mindket part lenyegeben ugyanaz, csak annyi kulombseggel hogy a demokratak hazudnak hogy ok a nep erdeket szolgaljak. Csak meg kell nezni hogy hogy szavaznak. Haboru, oriasi penzek a bankoknak,stb..) Csak allandoan sikoltoznak hogy Trump bad, es azokra hatni akik tul lustak megnezni az o szavazati hatteruket, es csak szajkozzak a hulyesegeket, mint a fent repkedo eg szinu tollas allat.
Kulonben Trump idiota de nem rasszista, es ha megkerdeznem azokat akik ez ismetelgetik hogy mondjanak peldat akkor csak a baloldali lapokat tudnak idezni es nem ot. (Akik szerint ha ki akarja rugni az illegalis itt tartozkodo bunozoket akkor mar rasszista.) Neki az a problemaja hogy nincs rajta szuro, mint mas politikusokon, akik megtanultak hogy ovatosan kell beszelniuk kulonben hamar az utcan talaljak magukat.
Trumpnak ez nincs meg mert mindig o volt a fonok es nem alakult ki a szuroje, mert nem volt rakenyszerulve.(es nem politikus)
(Megjegyzem Trump egesz eleteben demokrata parti volt es a Clintonek jo baratja.)
Erdekes modon a rendori tulkapasokat nem fekezik, annak ellenere hogy egyre durvabbak. Egyre kevesebb ember megy rendornek es allando hiannyal szenvednek. Talan ezert sem olyan valogatosak.
A fegyverviselesrol pedig annyit hogy a Dems mar regen azert kuzdenek hogy elvegyek a fegyvereket a atlag allampolgaroktol, de ha valami tortenik akkor a rendorseg sehol ,az o (varosi vezetes) utasitasukra, mint ahogy a fenti tortenet is abrazolja.
Szerintuk nem a bunozoket kell kontrollalni hanem a dolgozo torvenytiszelo polgarokat.
Tudom hogy szinte lehetetlent kerek amikor egy kis utananezesert esedezem, mivel sokal egyszerubb szajkozni a CNN es az MSNBC propagandajat, es a mar eldontott allaspontba beasnia magat az embernek.
Nem is tudom hogy miert irtam ezt le, mert a velemenyeken nem fog valtoztatni. Mindenki tudja a tutit.
Most, hogy mindenki otthon ül és az USA-vízum újra annyira elérhető, mint Kádár beiktatásakor, eszembe jutott elővenni az egyik leghosszabb meg nem írt gasztro cikkemet; az amerikai körutat. Ami négy várost jelent, de európai mércével ez már bőven körút. A soha ki nem ürülő kávésbögrék és a minimum…..
Pár hete jelent meg Péter írása, melyben azt fejtegette, nem érti, miért dönt valaki a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Nos, a mai poszt szerzője, Iván egyike azoknak, akik hazaköltöztek, méghozzá egy amerikai kutatói karriert folytatva...
Gretta Az USA legszebb államai 2020.04.15 17:00:38
Az USA tele van szebbnél szebb helyekkel, melyekről még így, a képernyőkről keresztül nézve is szuper álmodozni! Most összegyűjtöttem nektek az általam legszebbnek vélt államokat, melyek sem látnivalókból, sem különlegességekből nem szenvednek hiányt.  Kalifornia Kalifornia az USA egyik…..
Ki ne álmodozott volna egy saját szigetről? A legtöbben persze maximum idáig jutunk, ám akad olyan, aki meg is valósítja ezt az ötletet. A valóság persze ebben az esetben is kicsit más, mint az ábrándok...
Április elseje hagyományosan a bolondok napja, mi is eresztettük már el itt a gyeplőt párszor a blogon, tessenek csak visszaolvasni ezt, ezt vagy éppen ezt itt. noha a világ most szörnyű problémával áll szemben, és egyesek szerint ilyenkor azért nem illik viccelődni, mások szerint pont így,…..
Kanadában és Új-Zélandban több közös vonás is van. Mindkettő messze van Magyarországtól, ugyanakkor mindkettő olyan életszínvonalat nyújt, ami kifejezetten vonzó lehet azoknak, akik például Európán kívüli letelepedésben gondolkoznak. Viktória Kanadából költözött Új-Zélandra, így elég jó…..
meatclone 2020.03.19 08:22:08
@Rayovac: Hol laksz? Marysville?
  Pár nap előkészület és aklimatizáció után útnak is indultam, hogy újra körbe csavarogjam Amerikát, Colorádótól nyugatra, ezúttal ősszel.. Éjszaka kellemes 14 fok volt, így jól aludtam a Prescott melletti csodaszép táborhelyemen. Villámgyors reggeli után azonnal indultam a kinézett Prescott…..
Képeslap egy gyerekekből álló konföderációs hadi zászlóról egy 1907-es konföderációs megemlékezésről (forrás: Library of Virginia) Amikor a történelemhamisításra gondolunk, elsőre alighanem autoriter rendszerek termékei jutnak eszünkbe, mint például a Sztálin-korszak híres-hírhedt fotói.…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
A felkészülés és a járgányok beszerzése Régóta motoszkált bennem, hogy kéne valami igazi kiszakadás a megszokott, bár amúgy sem túl unalmas életemből, így 2017 nyarán belevágtam régi álmom, egy nagy amerikai roadtrip megvalósításába. Nem turistás 2-4 hetes rohanás, hanem olyan igazi laza, lesz, ami…..
Minden országban akadnak dolgok, amiket nagyon lehet szeretni és olyasmi is, amitől az ember hidegrázást kap. Nincs ez másként Kanadában sem, ma ráadásul megnézhetjük mindkét oldalt. És vasárnap lévén ez még nem minden… Mi az a tíz dolog, ami tetszik vagy idegesít ott, ahol…..
Hónapok óta fontolgatom ennek a blognak a beindítását, és pontosan ugyanennyi ideje próbálom összeszedni a tökéletes bevezető posztot. Aztán bombaként robbant szerda délután (washingtoni idő szerint reggel), hogy Robert S. Mueller, III kamerák elé fog állni, és minden tervemet felülírta.   Először…..
meatclone 2019.06.01 17:23:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez igy van. Ugy latszik nem tanultak a valasztasokbol amikor az volt az egesz strategiajuk hogy "Trump rossz", ahelyett hogy valamit ajanlottak volna a polgaroknak.
Ezert fogjak elveszteni a kovetkezot is mert meg mindig ugyanazt csinaljak.
Éjfél körül aludtam bele egy rádióműsorba, és hajnalban Szénási Sándor hangjára ébredtem. Az egyik legműveltebb magyar újságíró Donáth László evangélikus lelkésszel beszélgetett. Az interjú vége felé szóba került az ismert közéleti személyiség Anna nevű lánya is, aki az egyik párt, a Momentum…..
meatclone 2019.04.23 07:56:01
@232323: "Meg azzal is, hogy migranskent ketszer tobbet kell letenned az asztalra, mert azert a helyiek megiscsak a helyieket fogjak elonyben reszesiteni".
Ez lehet hogy igaz Magyarorszagon vagy Europaban , de Amerikaban nem. Eleg ha jobb vagy es senkit sem erdekel hogy honnan jottel. Ezt szemelyes tapasztalatbol irom. Ja es het ev nem eleg hogy arnyaltan tudj beszelni/irni.
Meglehet tanulni de az a feltetel hogy imadj olvasni es tanulni a nyelvet. Persze valami plusz tehetseg sem art.
Béla története minden, csak nem hétköznapi. Franciaországból indul és egészen a Jeges-tengerig tart, miközben feltárulnak előttünk egy halászhajó hétköznapjai. Szóval nem akármilyen poszt következik ma...
Robert Shafran, Eddy Galland és David Kellman mind azt hitték, hogy egyedüli gyerekek, aztán egy véletlennek köszönhetően kiderült a sötét igazság sorsukról. Ami végül tragédiával végződött...
Garcilaso de la Vega, spanyol költő mondta egyszer, hogy „Jól lefordítani egy könyvet, van annyira nehéz, mint megírni egy újat”[1]. Ezzel az állítással a fordítók és a szerzők biztos jót tudnának vitázni, főleg pár pohár bor után, és kezdő fordítóként könnyű kitalálni én melyik oldalon állnék.…..