Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meatclone

0 bejegyzést írt és 152 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éjfél körül aludtam bele egy rádióműsorba, és hajnalban Szénási Sándor hangjára ébredtem. Az egyik legműveltebb magyar újságíró Donáth László evangélikus lelkésszel beszélgetett. Az interjú vége felé szóba került az ismert közéleti személyiség Anna nevű lánya is, aki az egyik párt, a Momentum…..
meatclone 2019.04.23 07:56:01
@232323: "Meg azzal is, hogy migranskent ketszer tobbet kell letenned az asztalra, mert azert a helyiek megiscsak a helyieket fogjak elonyben reszesiteni".
Ez lehet hogy igaz Magyarorszagon vagy Europaban , de Amerikaban nem. Eleg ha jobb vagy es senkit sem erdekel hogy honnan jottel. Ezt szemelyes tapasztalatbol irom. Ja es het ev nem eleg hogy arnyaltan tudj beszelni/irni.
Meglehet tanulni de az a feltetel hogy imadj olvasni es tanulni a nyelvet. Persze valami plusz tehetseg sem art.
Béla története minden, csak nem hétköznapi. Franciaországból indul és egészen a Jeges-tengerig tart, miközben feltárulnak előttünk egy halászhajó hétköznapjai. Szóval nem akármilyen poszt következik ma...
Robert Shafran, Eddy Galland és David Kellman mind azt hitték, hogy egyedüli gyerekek, aztán egy véletlennek köszönhetően kiderült a sötét igazság sorsukról. Ami végül tragédiával végződött...
Garcilaso de la Vega, spanyol költő mondta egyszer, hogy „Jól lefordítani egy könyvet, van annyira nehéz, mint megírni egy újat”[1]. Ezzel az állítással a fordítók és a szerzők biztos jót tudnának vitázni, főleg pár pohár bor után, és kezdő fordítóként könnyű kitalálni én melyik oldalon állnék.…..
  Ugye mindenki ismeri ezt az ikonikus plakátot? James Montgomery Flagg illusztrációja 1916-ból A plakát fantasztikus siker volt, több, mint 4 millió példányban nyomtatták ki az első világháború végéig. Ahhoz a figurához nyúlt Flagg vissza, melyet Thomas Nast, az amerikai karikatúra "atyja" (ő…..
meatclone 2018.12.22 17:06:13
@Equalizer.: U.S-nek a beceneve
Néha a famunka szerelmeseinek is szükségük lehet, hogy fémmel dolgozzanak, például egy régi gép javítása vagy átalakítása során. Jeremy Smith egy amerikai gyártmányú szalagcsiszolót alakított át, mert csak 90 és 45 fokos cserélhető asztala volt a gépnek, szabadon szögbe…..
Nem. Ezerféle képzelgés keringett nem csak az amerikai járvány kezdetén, de még a közelmúltban is azzal kapcsolatban, hogy vajon kik és miért „hoztak létre” egy ilyen nehezen kezelhető fertőzést, ami sokáig egyet jelentett a lassú halállal, és csupán nemrég vált kezelhetővé. Sajnos azonban valóban…..
Sajátos részét képezik a filmművészetnek az úgynevezett kommandós-filmek, melyekben különleges alakulatok bevetéseit láthatjuk, amint hihetetlen (vagy legalábbis nehezen teljesíthető) küldetésekben állnak helyt, többnyire hősies tetteket végrehajtva. Ezeknek a filmeknek egy része valós, megtörtént…..
meatclone 2018.11.07 06:57:44
Tavaly került a filmrajongók elé a csinos francia rendezőnő, Coralie Fargeat új akció-thrillere: "A bosszú" (Revenge), mégpedig a 25 éves bombázó, Matilda Anna Ingrid Lutz főszereplésével. Az alaptörténet nagyon egyszerű és rengeteg dologban hasonlít Steven R. Monroe "Köpök a sírodra" című, 2010 -es…..
Hazamenni, kint maradni, esetleg külföldön máshová költözni – a kérdés nyilván majdnem minden határátkelő fejében megfordul néha. A mai történet főszereplője döntött, és nem bánta meg. Más kérdés, hogy szerinte a nehezebb utat választotta, ami szerintem azért nem…..
Új-Zéland klasszikusan az a hely, amiről sokan álmodoznak (álmodozunk), de eljutni csak viszonylag kevesen jutnak el oda, nem is beszélve a letelepedésről. M. Úrnak sikerült és az ország is nagyon bejön neki (ami engem illet, a fűtéshez való hozzáállásukat nehezen tudnám…..
meatclone 2018.10.12 23:01:02
@Dikusz: mar vagy nyolc eve divat itt (USA) a tizeneves lanyok kozott utcara viselni a pizsamat
Előzmény: 10 hónapnyi lakóautós útra indulunk Közép és Dél-Amerikába, de először a lakóautóval az Usában ismerkedünk meg, és el is töltünk pár hetet a nemzeti parkokban                   Az indulásunk előtti hét igen intenzíven, és ennek megfelelően érzelmileg és fizikailag is kimerítően telt.…..
Bírósági döntés alapján vonták vissza egy amerikai portálról 3 D nyomtatású fegyverek terveit. A Defense Distributed honlap már 5 éve áll az igazságszolgáltatás célkeresztjében. Ambíciója, hogy minden polgár számára lehetővé váljon 3D nyomtató segítségével tűzfegyver fabrikálása. Nemrég mintegy 10…..
meatclone 2018.08.10 18:22:40
@steery: Teljesen igazad van, szita szita pentek leragadt az analog gondolkodas szintjen es nem hajlando buszkesegbol vagy vagy mas okbol belatni az ervelesenek hianyossagat. Itt mar nem a tema vagy logika az erdekes hanem az ego ketsegbeesett vedelme.
Malibu igencsak híres arról, hogy a sztárok előszeretettel költöznek ide és ebből kifolyólag a házak sem éppen az olcsó kategóriába tartoznak. Nekem egyébként az amerikai ízlésre oly jellemző megalománia nagyon távol áll. Legtöbb itt található villa márpedig pontosan ilyen…..
Általában amikor a hátizsákos utazókról (angolul backpackers) olvas az ember, akkor az életmód pozitív oldalával találkozik. Kétségtelenül izgalmas dolog nekivágni a nagyvilágnak, vadul szelfizni gyönyörű helyeken, rengeteg ismeretséget kötni. Csakhogy mindennek van árnyoldala is, néha egészen sötét…..
meatclone 2018.05.30 16:53:15
@Nagy kámpics: Koszi ezen jot nevettem.
Szombaton 16 óráig még kérheti felvételét a külképviseleti névjegyzékbe az, aki április 8-án nem Magyarországon, hanem külföldön akar szavazni, azaz van bejelentett magyarországi lakcíme. Sokan vannak így a határátkelők közül is, eddig közel 50 ezren jelezték, hogy így…..
A szocialista rendesz úgy vérzett ahogy volt és minden irányból dőlt -borult. És nem is éltetni szeretné e poszt a múltat, hanem csak inkább nosztalgia szinten emlékszik meg róla. A sok súlyos hibája ellenére,mégis voltak benne olyan" termékek" amik népszerűek voltak a lakosság köreiben. Kár lenne…..
Nem fogynak ki (szerencsére) a Tíz dolog-sorozatra érkező írások, ráadásul olyan városokból is jönnek, amire én személy szerint nem gondoltam volna. A mai például Seattle-ből, és Zsolt olyan szeretettel ír róla, hogy az embernek kedve lenne indulni és minimum megnézni magának. „Tíz ok, amiért…..
  A nagy büdös semmi közepe. Itt sziklák és sivatag is csak azért van, mert valaminek lennie kell itt is. Óriási változás Flagstaffhez képest, ahonnan jöttem. Flagstaff egy frankó kisváros, magasan a hegyekben, hiába van körben sivatag, a hegy tetején kellemesen szellős 25 fokok vannak július…..
Immár hagyomány a blogon, hogy minden karácsonykor megkérlek titeket, küldjetek képet arról, hogyan is ünnepeltek, hogyan néz ki a karácsonyfa, mi kerül az asztalra. Idén is így történt, és jöttek is a fotók, méghozzá összesen több mint egy tucat országból. Lássuk tehát,…..
Stephen King egyike azon íróknak, akik tapasztalatom szerint erősen megosztják az olvasóközönséget: vagy nagyon szereti valaki, vagy nem bírja elviselni. Én előbbi csoportba tartozom, elsősorban azért, mert nagyon szeretem, ahogyan a kisvárosi Amerikát ábrázolja. Ezen belül is elsősorban Maine-t, és…..
meatclone 2017.11.25 08:01:47
@BOLYonGOeLET: Bocs, nem akartalak ennyire felzaklatni a par mondatommal. Nem az volt a szandekom. De ha kiraksz egy kepet egy afrikai elefantrol es alairod a kep ala hogy itt lathato a hires zambiai bolha,akkor lenyegeben konyorogsz hogy hozzaszoljanak az irasodhoz.(Meg akkor is ha a bolha lathato optimalis korulmenyek kozott)
A masik. "Sot, csak hogy egy kcisit megpiszkaljam a vilagkeped, az Andromeda-galaxis SZABAD SZEMMEL IS LATHATO!".
Itt csak magaddal vitatkozol/kiabalsz, mert senki sem allitotta hogy nem lehet, vagy csak azert irtad mert kioktatva erezted magad es te is szerettel volna oktatni/fisszafizetni az oriasi sertest?
Megegyszer elnezest kerek. Nem ez volt a poszt lenyege es meg sem kellet volna emlitenem. A posztot kulonben en is ertekeltem.
Peace out.
Úgy véljük mára már elért addig a pizzák világa, hogy szinte kifogyhatatlan feltét kombinációk közül tudunk válogatni. Sok pizzázó ezért úgy próbál kitűnni a tömegből, hogy nem új feltéteket talál ki, hanem a tésztán próbál változtatni, pl. Töltött tészta, sajtos tészta stb...Viszont, mi most olyan…..
meatclone 2017.10.25 18:03:38