Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deltajulietttango

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Az ÚR elrejtette magát népe elől, de én bízom benne, és reménykedem benne.” (Ézs 8,17 GNT) Könnyű imádni Istent, amikor az életedben nagyszerűen mennek a dolgok: amikor ő élelmet, barátokat, családot, egészséget és boldog élethelyzeteket biztosít neked. De a körülmények nem mindig kellemesek.…..
„Vizsgálj meg, ó, Istenem, világítsd át szívem! Tesztelj engem, és vizsgáld meg gondolataimat! Nézd meg, van-e bennem gonosz szándék! Vezess engem az örök élet ösvényén!” (Zsolt 139,23–24 NLT) Az első lépés a tiszta lelkiismeret felé egy lelkiismeret-vizsgálat elvégzése.Íme, hogyan csináld:…..
„Mondd el Istennek, mire van szükséged, és köszönd meg neki mindazt, amit érted tett!” (Fil 4,6 NLT). Sok embernek egyetlen célja az életében, hogy boldog legyen. De gyakran rosszul próbálják meg azt elérni. Van azonban egy jó hírem: Istennek van egy négy hozzávalós receptje a boldogságra, amely…..
„Adjatok hálát minden körülmények között, mert ez Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban!” (1Thessz 5,18 NIV) Bármit is kérsz Istentől, kérdd hálás hozzáállással! Kérhetsz Istentől bármit, amire szükséged van, de tedd ezt hálás szívvel mindazért, amit már érted tett! A Biblia ezt mondja:…..
„Az igazságosság útján vezet jóságos természete szerint” (Zsolt 23,3 NIV). Néha félsz a rossz döntéstől. És ez feszültséget okoz. De Istennek van ellenszere a határozatlanságra. A 23. zsoltár 3. verse azt mondja: „Az igazságosság útján vezet jóságos természete szerint” (NIV). A döntéshozatal…..
„Olyan ő nekünk, mint egy apa, gyengéd és kedves azokkal, akik tisztelik őt” (Zsolt 103,13 TLB). Isten szeretné, ha beszélgetnél vele – akármiről. Bármi is érdekel téged, Istent is érdekli. Három okból is szeretné, hogy beszélgess vele az érdeklődési köreidről: Isten szeret téged. Azért létezel,…..
Napi remény Isten nem siet 2021.08.01 03:00:00
„Türelmesen vártam az ÚR segítségére; aztán figyelt rám, és meghallotta sírásomat” (Zsolt 40,1 GNT). Isten nem siet a lelki fejlődéseddel. Lehet, hogy azt gondolod, hogy siet, de nem. A jelenlegi körülményeidet felhasználva fejleszti jellemedet és tesz téged erősebbé. Ő türelmes. Másrészről a…..
„Ne igazodjatok e világ mintáihoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával!" (Róm 12,2) Ha tartós változásokat akarsz elérni az életedben, át kell fókuszálnod az elmédet. Pontosabban arról, amire nem szeretnél összpontosítani, át kell állítanod a gondolkozási sablonjaidat arra, amire…..
„A hit megmutatja annak a valóságát, amit remélünk; ez olyan dolgok bizonyítéka, amiket nem láthatunk” (Zsid 11,1 NLT). A hit láthatóvá teszi a jövőt. Ez hinni valamiben, még mielőtt látnád azt. A zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 1. verse azt mondja: „A hit megmutatja annak a valóságát, amit…..
„Hagyd, hogy a Lélek megváltoztassa a gondolkodásmódodat!” (Ef 4,23 CEV). A Biblia újra és újra szemlélteti a fontos igazságot, miszerint a Szentlélek minden erejét beveti abban a pillanatban, amikor megteszel egy hitbeli lépést.Amikor Józsué ott állt a látszólag lehetetlennek tűnő akadály előtt,…..
 „Isten nem a félelem és félénkség lelkét adta nekünk, hanem az erő, a szeretet és az önfegyelem lelkét” (2Tim 1,7 NLT). Isten azt akarja, hogy mindenkivel békességben élj. Miért? Mert a megoldatlan konfliktusoknak három pusztító hatása van az életben: Először is, gátolja a közösségedet…..
„Ahogy a szarvas vágyódik a patakok vizére, úgy vágyódik a lelkem rád, Istenem” (Zsolt 42,2 NIV). Együtt tekintettük át, mily módokon lehet Istent szeretni. Ezeket a módokat Márk evangéliuma 12. fejezetének 30. versében találhatod meg: „Szeretned kell az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel,…..
„Késlekedés nélkül sietek engedelmeskedni utasításodnak” (Zsolt 119,60 GNT). A Biblia tele van utasításokkal az életet illetően. Isten parancsai ezek. Ő azt várja tőled, hogy azonnal teljesítsd ezeket a parancsokat, és azt is várja tőled, hogy teljes mértékben teljesítsd őket. Képzeld el, hogy a…..
„Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna…..
„Isten irántunk való szeretetét így mutatja meg: amikor még bűnösök voltunk, Krisztus meghalt értünk” (Róm 5,8 NIV). Kevesen hajlandók szenvedni valaki másért. De Jézus ezt tette. Valójában nem csak egy emberért szenvedett; ő úgy döntött, hogy a világon minden emberért szenved. János evangéliuma…..
„Mi pedig tudjuk, hogy Isten minden dologban azok javát munkálja, akik szeretik őt, akiket elhívott az ő céljának megfelelően” (Róm 8,28 NIV). Százszor hallottad már ezt a kifejezést: „Bocsáss meg, és felejtsd el!” Ezzel csak egy probléma van: nem tudod megtenni. Lehetetlen. Tényleg nem tudsz…..
„Szeretetedről és igazságosságodról fogok énekelni, URam. Énekekkel dicsérlek téged. Körültekintő leszek, hogy ártatlan életet éljek” (Zsolt 101,1–2 NLT). A tisztesség a vezetés követelménye, mert minden vezetés alapja a bizalom, és minden bizalom az igazságra épül. Dávid, Izrael királya, a…..
„Isten dolgozik benned megadva neked a vágyat és a hatalmat, hogy azt tedd, ami kedves a számára” (Fil 2,13 NLT). Nem számít, mivel fogsz szembenézni a jövő héten, nem egyedül fogsz szembenézni vele. Isten veled van, benned van, és érted van. Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 13. verse…..
„Add el vagyonod, és a pénzt add oda a rászorulóknak! Ezzel mennyei kincseket gyűjtesz magadnak. Az ég pénztárcája soha nem avul el, és nem lyukad ki. A kincsed biztonságban lesz; a tolvaj nem lophatja el, a moly sem pusztíthatja el” (Lk 12,33 NLT). Tudtad, hogy van egy bank is a…..
"Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az ÚR, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.” (Ézsaiás 40,28-29) Tudtad, hogy már születésed előtt több ezer évvel is pontosan tudta…..
„Amikor mély vizeken és nagy bajokon mész keresztül, veled leszek. Ha nehézségek folyamain, azok nem borítanak el. Ha az elnyomás tűzén kelsz át, az nem éget meg, a lángja nem emészt meg, mert én vagyok az ÚR, a te Istened” (Ézs 43,2–3 TLB). Amikor keresztény lettél, arra számítottál, hogy az…..
„A kő nehéz és a homok súlyos, de a bolond okozta ellenérzés még súlyosabb” (Péld 27,3 NLT fordítás). Valahányszor keserűséget szívsz magadba, fojtogatod a lelkedet. A keserűség nem csak megfojtja a boldogságodat és az egészséges érzelmeidet, de megfojtja a lelkedet is. Keserűséggel a szívedben…..
„[Isten] meghallgat minket, amikor csak hozzá fordulunk; és mivel tudjuk, hogy ez igaz, tudjuk azt is, hogy azt adja meg nekünk, amit kérünk tőle” (1Jn 5,15 GNT fordítás). Kíváncsi voltál valaha, hogy az ima valóban működik-e? Mondjuk imádkozol épp valamiért, és a Sátán azt súgja a füledbe: „Ez…..
„Akkor majd megismeritek az igazságot, az igazság pedig szabaddá tesz titeket” (Jn 8,32 NLT fordítás). Van egy csomó dolog, ami igaz, de nem tesz szabaddá. Megtanulhatod a számítógép-programozást, de attól nem leszel szabad. Elolvashatod az összes legújabb önsegítő könyvet, de ezek sem tesznek…..
„Ne válaszolj az ostobáknak, amikor ostobaságot beszélnek, különben te is hasonló leszel hozzájuk” (Péld 26,4 NCV fordítás). Elképesztően sok negatív dolog van az interneten! Soha nem volt ilyen könnyű a közösségi médián olvasott negativitást szívünkre venni, majd parttalan és értelmetlen vitákba…..