Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lencsés Tamás

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi remény Kiben kellene bíznod? 2021.04.06 03:00:00
„Mert az Úr szava igaz, és bízhatunk mindenben, amit tesz” (Zsolt 33,4 NLT). Az élet egyik nagy kérdése az, hogy kiben bízhatsz. Az, hogy erre a kérdésre miként válaszolsz, meghatározza azt, hogy boldog vagy boldogtalan leszel, hogy sikeres leszel-e vagy elbuksz, valamint azt is, hogy sikerül-e…..
„Aki a bűnt cselekszi, az az ördögtől van, mert az ördög cselekszi a bűnt kezdettől fogva. Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáját lerombolja” (1Jn 3,8 The Message). Jézus legyőzte a halált, és ez egyben azt jelenti, hogy a Sátánt is legyőzte. Valójában ezért jött a földre. A Biblia…..
„Ne feledd, hogy az Úr megbocsátott neked, ezért neked is meg kell bocsátanod másoknak” (Kol 3,13 NLT). A Biblia szerint három oka van annak, hogy elengedd a múltadat, és megbocsáss azoknak az embereknek, akik valaha megbántottak téged. Ezek az indokok viszont nem szólnak arról, hogy ezek az…..
„Mekkora boldogság azoknak, akik bűneit megbocsátották! Milyen örömöt okoz, ha a bűnöket feloldozzák! Milyen megkönnyebbülés azoknak, akik megvallották bűneiket, és Isten megtisztította őket!” (Zsolt 32,1–2 TLB). Akár saját boldogságunkat is elveszíthetjük, ha bűnösnek érezzük magunkat vagy…..
„Mindig hálát adok Istennek értetek és azokért a kegyes ajándékokért, amelyeket nektek adott most, hogy Jézus Krisztushoz tartoztok. Most minden lelki ajándékotok megvan, amire szükségetek lehet, miközben lelkesen várjátok Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét” (1Kor 1, 4.7 NLT). Amikor Isten…..
 „Isten ... mindent pontosan és időben csinál, de az emberek soha nem tudják teljesen megérteni, hogy mit tesz.” (Préd 3,11 NCV fordítás) Több ma létező kultúrában annál jobb minél gyorsabb. De Isten nem így működik. A Biblia Prédikátor könyve 3 versének 11. fejezete így szól: “Isten ... mindent…..
„Soha ne állj bosszút magadért, hanem hagyd ezt Isten haragjára, mert meg van írva: »Enyém a bosszú, én törlesztek, mondja az ÚR«” (Róm 12,19 ESV). Az élet nem igazságos. Isten soha nem mondta, hogy az lesz. Az élet igazságtalan, hiszen bűnnel van tele a világ. Jézus azért jött le közénk, hogy…..
„Amikor imádkoztok, bocsássatok meg annak, akire nehezteltek [engedjétek el a problémát, hadd menjen] azért, hogy mennyei Atyátok is megbocsásson nektek vétkeitekért" (Mk 11,25 AMP fordítás). Mennyi energia szükséges ahhoz, hogy elengedj valamit? Valójában semennyi. Egyszerűen csak elengeded. Nem…..
„Lábam előtt mécses a te Igéd, ösvényem világossága” (Zsolt 119,105). Amikor döntést kell hoznod, akkor az első és legjobb teszt ez a kérdés: „Összhangban van a döntésem Isten Igéjével?” El kell döntened, hogy mi lesz a legfőbb tekintély az életedben. Ez pedig lényegében a következőt jelenti:…..
„Hadd töltse be a menny a gondolataidat; ne töltsd azzal az idődet, hogy aggódsz a földi dolgok miatt!” (Kol 3,2 TLB fordítás). Az igazi szabadság akkor jön el, amikor gondolataidat Isten igazságára összpontosítod. De hogyan tudod a gondolataidat a helyes dolgokra összpontosítani, azért, hogy…..
„Vigyázzatok! Jó cselekedeteiteket ne nyilvánosan tegyétek, hogy mások csodáljanak, mert el fogjátok veszíteni a mennyei Atyátoktól való jutalmat” (Mt 6,1 NLT fordítás). Emlékszel erre a fotóra, amin egy idős hölgy áll fiatalokkal körülvéve, akiknek a kezében ott a mobiltelefon, és éppen…..
„Mert egyedül Istentől származik, hogy életed van Jézus Krisztus által. Ö megmutatta nekünk Isten tervét a megváltásról; ő volt az egyetlen, aki elfogadhatóvá tett minket Isten számára; ő tett tisztává és szentté minket, valamint önmagát adta, hogy megvásárolja üdvösségünket” (1Kor 1,30 TLB…..
„Úgy beszéljetek, és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye ítél meg. Mert az ítélet irgalmatlan ahhoz, aki nem cselekedett irgalmasságot, az irgalmasság viszont diadalmaskodik az ítéleten” (Jak 2,12–13). Jézus követőiként állandó feszültségben élünk. Egyrészt tisztelni akarjuk…..
„Keletre megyek, de ő nincs ott. Nyugatra megyek, de nem találom. Északon nem látom, mert elrejtőzött. Délre nézek, de ő elbújt. Ő azonban tudja, hova megyek. És amikor próbára tesz engem, olyan tiszta leszek, mint az arany” (Jób 23,8–10 NLT fordítás). Tegnap láttuk, hogy Dávid néha panaszkodik…..
„Azok, akik mihaszna bálványokat imádnak, elfordulnak Istentől, aki irgalmat kínál nekik” (Jón 2,9 CEV fordítás). Amikor bajban vagyunk, gyakran érezzük a kísértést, hogy találjunk valami gyors segítséget, vagy legalábbis valamit, amely enyhíti a feszültségünket Az ember családja darabokra…..
„Jónás azonnal megpróbált elmenekülni az Úrtól azáltal, hogy Tarsísba ment” (Jón 1,3 GW fordítás). Isten mindannyiunknak egyedi küldetést ad, de megadja a választás lehetőségét, hogy teljesítjük-e azt. Isten küldetést adott Jónásnak, hogy figyelmeztesse Ninive népét, közeleg az ítélet. De „Jónás…..
„Amikor ígéretet teszel Istennek, ne halogasd azt teljesíteni, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban” (Préd 5,4 NLT fordítás). Amikor Isten szándékát keresed az életedben, egy nagyon fontos dolgot meg kell értened: Isten nem köteles felfedni a következő lépést előtted mindaddig, amíg az első…..
„De soha nem szabad abbahagynod, hogy keresd a tökéletes törvényt, amely szabaddá tesz. Isten minden tevékenységedben megáld, ha figyelsz és engedelmeskedsz, és nem csak hallod és elfelejted” (Jak 1,25 CEV fordítás). Sokan ismerik a Bibliát, de ahhoz, hogy ez áldás legyen számunkra, úgy is kell…..
„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik” (Mt 4,4 NIV fordítás). A mostani bizonytalan és zaklatott napokban fontos, hogy a lelked feltöltésével kezdd, és azzal is fejezd be a napjaidat. A lelked vezet abban, hogy hogyan gondolkodsz abban, ahogyan érzel…..
„Te az ő utódja vagy, Bélsaccar, és tudtad mindezt, mégsem aláztad meg magadat” (Dán 5,22 NLT fordítás). Isten nem fog újat tanítani neked mindaddig, amíg a gyakorlatban meg nem valósítod azt, amit már tanított neked. Istennek nem csak egyszerűen az a küldetése, hogy kielégítse a kíváncsiságod.…..
„Utasításaid értelmessé tettek, ezért gyűlölök minden hamis ösvényt” (Zsolt 119,104). Az egyetlen módja annak. hogy felismerjük mi az, ami hamis, ha megismerjük azt, ami igaz. Manapság sok ember ostoba ötletek bűvkörébe kerül, mert nem tudja mi az igazság. Vagyis, mivel nem tudják, mi az, ami…..
„Kövessetek minden utasítást, amelyet az ÚR, a ti Istenetek adott nektek. Az élet jól fog menni számotokra” (5Móz 5,33 GW fordítás). Elgondolkodtál már valaha azon, hogy milyen kapcsolat van a hit és az engedelmesség között? Amikor megbízol valakiben, akkor azt teszed, amit ő mond. Ugyanígy, ha…..
„Ezért tehát még jobban kell figyelnünk a hallottakra, hogy valamiképpen el ne sodródjunk” (Zsid 2,1). A Biblia Isten egyik legnagyobb ajándéka számunkra. Egy ki nem nyitott biblia azonban értéktelen. A Bibliában rejlő üdvösség feltárásához be kell engedned ezeket az igazságokat az életedbe.…..
„Ha tengereken kelsz át, veled leszek; és ha folyókon, nem borítanak el, ha tűzön kell átmenned, nem égsz meg, és a láng nem perzsel meg” (Ézs 43,2). Ha minden bizonytalanná válik körülötted, a stabilitás kulcsa, hogy a meg nem változtatható igazságra fókuszálsz. Az elkövetkezendő napokban tehát…..
Rick pásztor különleges üzenete a koronavírus idején Mielőtt belekezdnénk a mai áhítatba, szeretnék a koronavírus jelensége körüli bizonytalansággal foglalkozni. Egyszerűen nem tudjuk, mit tartogat számunkra a jövő. Azonban van egy dolog, amivel kapcsolatban nem akarsz bizonytalan lenni, az pedig…..