Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lencsés Tamás

92 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Amikor Józsefet elvitték Egyiptomba, megvásárolta őt azoktól, akik odavitték egy egyiptomi ember: Potifár, a fáraó főembere, a testőrök parancsnoka. De az ÚR Józseffel volt, ezért szerencsés ember lett, így aztán egyiptomi gazdájának a házába került. Látta a gazdája, hogy vele van az ÚR, és mindazt…..
„Lábaidon viseld a békesség jó hírét, hogy erősen állhass.” (Ef 6,15 NCV fordítás) A konfliktus Sátán támadásainak könnyű célpontjává tesz. Nem számít, hogy a konfliktusod Istennel, más emberekkel vagy akár önmagaddal van, az életed minden területét megnyitja a Sátán támadásai előtt. Ezt…..
„Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak.” (Róm 8,1 NLT fordítás) Mindig jól csinálod? Persze, hogy nem! Egyikünk sem. Egyikünk sem tökéletes. A mai társadalmunkban nagy a nyomás, hogy mindent együtt kell csinálnunk, hogy mindenben sikeresnek kell lennünk, hogy…..
„Nem próbálunk senkit sem becsapni, vagy elferdíteni Isten szavát.” (2Kor 4,2 NLT fordítás)   Semmi sem elkeserítőbb, mint megpróbálni olyasvalaki lenni, aki nem Te vagy. Amennyiben azért tartasz fenn egy látszatot, mert attól félsz, hogy mások rájönnek, ki is vagy valójában, vagy attól, hogy…..
„A bolondok bármit elhisznek, de a bölcsek meggondolják, hogy mit tesznek.” (Péld 14,15 NCV fordítás) Minden viselkedés egy meggyőződésen alapul. Ha megijedsz, az azért van, mert abban a pillanatban elhiszed az ijesztő gondolatokat, ami eszedbe jut. Ha megsértődsz, az azért van, mert elhiszed,…..
„Isten nem olyan lelket adott nekünk, amely félelmet kelt bennünk, hanem az erő, a szeretet és az önuralom lelkét.” (2Tim 1,7 NCV fordítás) Alig három hónappal azután, hogy Kay és én összeházasodtunk, egy teljes fizikai és mentális összeomlásom volt, és kórházban kötöttem ki. A kudarctól való…..
„Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.” (Mt 11,29-30) Túlterheltnek érzed magad? Lehet, hogy túlságosan is próbálod irányítani a dolgokat. Mindig ezt tesszük,…..
„Akkor tartsd meg a hetek ünnepét Istenednek, az Úrnak, és adj önkéntes áldozatot aszerint, ahogyan megáldott téged Istened, az Úr.” (5Móz 16,10 ) Az összejövetel, amelyet a legtöbb amerikai az első hálaadásként tart számon, 400 évvel ezelőtt történt. Azonban 3000 évvel azelőtt Isten azt mondta…..
Napi remény Ne add fel! 2023.11.08 03:00:00
„Mindezek az emberek jó hírnevet szereztek hitük miatt, mégsem kapta meg egyikük sem mindazt, amit Isten megígért. Isten ugyanis valami jobbat szánt nekünk, hogy ők ne nélkülünk jussanak el a teljességre." (Zsid 11,39-40 NLT fordítás) Nem könnyű hitből élni. Egy megtört világban élünk. Az…..
„Legyetek mindig alázatosak és szelídek. Legyetek türelmesek egymással, szeretetetek miatt engedjétek el egymás hibáit.” (Ef 4,2 NLT fordítás) Egyetlen kapcsolat sem marad fenn kegyelem nélkül. Lazítanod kell egy kicsit! El kell engedned dolgokat. A Biblia azt mondja: „A szeretet türelmesen…..
„Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, lelkedből és elmédből. Ez az első és legnagyobb parancsolat. A második legfontosabb is hasonló: Szeresd felebarátodat úgy, ahogyan önmagadat szereted”. (Mt 22,37-39 TLB fordítás) Amennyiben azt akarod, hogy az életed számítson, összpontosítanod…..
„Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: menj innen oda – akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.” (Mt 17,20) Íme egy meglepő igazság: lehet egyszerre hinni és kételkedni. Márk evangéliumának 9. fejezetében egy férfi elvitte beteg fiát…..
„Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef 2,8-9) Isten kegyelmét nem lehet kiérdemelni. Nem dolgozhatsz meg érte. Nem érdemled meg. A Biblia azt tanítja: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit…..
"Ha pedig kegyelemből van, akkor nem cselekedetekből, különben a kegyelem nem volna kegyelem." (Róm 11,6) A legtöbb ember azt hiszi, hogy tudja, miként juthat a mennyországba. Kérdezz meg véletlenszerűen néhány embert, és valószínűleg olyan válaszokat fogsz hallani, mint: „Csak dolgozz nagyon…..
"Az ilyen szeretetben nincs félelem, mert a tökéletes szeretet elűz minden félelmet. Ha félünk..., az azt mutatja, hogy nem tapasztaltuk meg teljesen az ő tökéletes szeretetét." (1Jn 4,18 NLT fordítás) A bizonytalanság tönkreteszi a kapcsolatokat. Viszont amikor megnyitod az életed mások előtt,…..
„Tényleg áldozatokat és felajánlásokat akar az Úr? Nem! Ő nem akarja a Ti áldozataitokat. Azt akarja, hogy engedelmeskedjetek neki.” (1Sám 15,22 CEV fordítás) Ahogy keresztényként fejlődsz, el kell kezdened Isten Igéjét alkalmazni. Egyedül a Biblia olvasása nem elég. Azonban, ha eddig nem…..
„Szívembe zártam beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened.” (Zsolt 119,11) Amennyiben Jézus erős és érett követőjeként akarsz növekedni, akkor meg kell jegyezned a részleteket Szentírásból! Isten Igéje az igazság, és ha elülteted a szíved talajába, az a növekedés erőteljes eszköze. A Zsoltárok…..
„Isten megáldja azokat, akiknek szíve tiszta, mert ők meglátják Istent.” (Mát 5,8 NLT fordítás) Azon dolgozol, hogy az életedet olyan értékekre alapozd, amelyek maradandóak? Amennyiben igen, akkor meg kell tanulnod feddhetetlenül élni. A Biblia ezt mondja a Máté evangéliumának 5. fejezetében…..
„Megáldasz mindenkit, aki tőled kapja az erejét." (Zsolt 84,5 CEV fordítás) Fáradt vagy? Talán gőzerővel dolgozol, és a nap végére mindig elfogy az energiád. Az ok nagyon egyszerű: Te is ember vagy. Az erőd korlátolt, de Isten ereje korlátlan. A te erőd véges, de Isten ereje végtelen. A te erőd…..
„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.” (Jer 29,11) Az álomlátás alapvető szerepet játszik a hit fejlődésében, és segít abban, hogy olyan emberré válj, amilyennek Isten teremtett téged. Fontos…..
„Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” (Gal 6,2) Ha engeded, a fájdalom elmélyíti és érleli Isten és mások iránti szeretetedet, mert a szenvedés segít érzékennyé válni a körülötted lévő szenvedők iránt. A fájdalom a legönzőbb embereket is képes együttérzővé…..
„Megtanultam, hogy mindennek vannak korlátai.” (Zsolt 119,96 GNT fordítás) Ha azt szeretnéd, hogy az életedben legyen mozgástér, ahhoz, hogy el tudd végezni azt a munkát, amit Isten Neked szánt, nem szabad megfeledkezned arról, hogy ember vagy nem pedig Isten. Nem vagy legyőzhetetlen. Megvannak a…..
„Mindenben, amit teszel, maradj távol a panaszkodástól és a vitatkozástól” (Fil 2,14 TLB fordítás) Ha egy túlterhelt életből egy túláradó életre akarsz váltani, ahhoz három dolgot kell elkezdened, és három dolgot kell abbahagynod.   Ma az első kettővel foglalkozunk: Kezdj el hálás lenni, és…..
„Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor 4,17-18) Amikor egy válsághelyzetbe kerülsz, azokat az okos…..
„Add minden gondodat és aggodalmadat Istennek, mert Ő törődik veled.” (1Pt 5,7 NLT fordítás) Az aggodalmaskodás abbahagyásához több kell, mint akaraterő. De ezt már tudod, mert már kipróbáltad. Gondoltad már, hogy „nem kéne emiatt aggódnom”, mégis ez járt a fejedben. Íme négy lépés, amely…..