Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JohnyMclaine

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Kőbányai 2013.11.04 00:09:32
Illat: édes, aromás Hab: meglepően jó Szín: tisztességes   Kitöltés után tapasztaltak alapján teljesen rendben van. Íze édes és savanykás egyszerre. Volt szerencsém egy vaktesztre, ahol csak annyit tudtam Dreher termékről van szó. Jobb, mint az Arany Ászok, de nem…..
Bodybuilding és veseműködés 2022-es elemzés[alapvetően a rezisztencia edzés szélesebb kategóriájáról szól ez a bejegyzés, így a testépítésről stb.]Tihanyi Andrásdietetikus TL;DR: A testépítők anabolikus androgén szteroid-abúzusa (plusz info: doi: 10.1016/j.nefro.2019.06.003 ) és versenyek előtti…..
JohnyMclaine 2022.06.23 10:09:29
Fantasztikus írás! köszönjük! jó lenne ha a média is átvenné ezt az evidence based tudományt, nem pedig a kamut tolná...

lenne egy kérdés: átlátszó,vizelet,gyakori vizelési inger de kevés vizelettel, (néha 10 percen belül 2x is) utalhat -e vesemüködési problémára? (tskg 2g fehérjét fogyasztok, végzek rezisztencia edzést rendszeresen és kerékpározok is sokat.) valamint napi 5g kreatin monohydrate-ot fogyasztok.

Ez a testsúlykilónkénti adat ez elhízott,edzett,valamint komoly izomzattal(amatőr testépítő versenyző szint) rendelkező személyekre is egyaránt vonatkozik? Azért kérdezem, mert külföldi kutatásokat olvasva valahol egy anyag adagolását nem testsúlykilónként adják meg hanem izomtömegre vagy testzsírszázalékra vetítve. Gondolom pont azért mert nem mindegy hogy mennyi izmunk van. És vajon a testsúly-vérnyomás összefüggés csupán testsúly függvénye vagypedig testtömegindex függvénye? Utóbbit számomra az is erősítené hogy egy alacsony tesstömeg indexű ám mivel testépítő alkatú tehát jelentősebb izomtömeggel bíró embernek nem lesz sem bőr alatti sem a szervek közötti zsírja mely utóbbi közvetlen okozza a magas vérnyomást és egyéb hasonló gondokat úgytudom...

másik ide kapcsolódó kérdés:
egyes irodalmak napi 5-10g kreatin fogyasztását írják le testsúly függvényében is. illetve úgy írják hogy van akinek a nagyobb (napi 10g szintentartó) kreatin "hat"
ez elképzelhető -e vagy csupán pr dolog?

Illetve valóban érdemes e a kretaint szénhidráttal edzés után fogyasztani? akkor valóban jóbban "hasznosul"?
kedves válaszát előre is köszönöm
forrás: t-nation.com A 80-as évek egyértelműen a kigyúrt sztárok időszaka volt. Akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy egy valamirevaló akciófilm főszereplője csupán egy átlagos kinézetű, vézna alak legyen. A korszak két abszolút csillaga Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone volt, akik szinte…..
Illat: édes-savanykás búzás Hab: krémes, masszív Szín: opál arany  Banános íz és kellemesen savanykás. A teltséghez jól passzol a spéci élesztő. A közepesen tartós utóíz is jó. Csakhogy később vettem belőle két nappal (2022 03. 12.) későbbi lejárattal. Nos, az valami elképesztően nyers volt, ami…..
Illat: száraz, csehes Hab: rugalmas Szín: óarany  Mindig baj van abból, ha magyarok cseh stílusban csinálnak sört, mert vagy nem érik el a megfelelő minőséget, vagy nem hozzák a stílust, vagy versenyképtelenül drága lesz. A Derült Ég végre egy a kivételből. A minőségi komlók és maláták remekül…..
Az alábbi listában olyan nem-halálos önvédelmi eszközök szerepelnek, amik hatékonyan használhatóak önvédelemre, különböző támadások, veszélyhelyzetek esetén. A felsorolt önvédelmi eszközökre vonatkozó szabályozás nem minden országban egységes, így érdemes mindig az adott ország ide vonatkozó…..
DOPPINGLISTÁS EKDISZTEROIDOK, VAGY LEGÁLIS DOPPING? 2018-AS FRISSÍTÉSEK TL;DR: Az ekdiszteroidok hatásmechanizmusuk megismerésének köszönhetően egyre inkább a nem ajánlott/esetlegesen doppinglistás anyagok körébe kerülnek. Az étrendi előfordulás sokáig a listára kerülés ellen szólt (ez kiderül a…..
sörfigyelő Hobgoblin IPA 2021.05.23 14:03:22
Illat: mangó, papaja Hab: lágy, rugalmas Szín: sötét narancsos   Becsületes angol IPA, markáns keserűséggel és korrekt trópusi gyümölcsösséggel. Talán túlszűrték, mert a közkedvelt angol kekszes malátásság hiányzik belőle. (Lehetséges, hogy csak egy rossz szériából szereztem be) Karakteresebb is…..
A torma csípősségét azért szeretjük nagyon sokan, mert hirtelen jön és gyorsan távozik, és zamatos ízével tökéletes mártása a húsvéti sonkának. A csemege és a csípős tormakrém is Húsvétkor fogy a legjobban. Mivel sokan szinte csak Húsvétkor eszünk tormát, akkor viszont elég sokat, ezért volt fontos,…..
JohnyMclaine 2022.04.17 07:51:59
Illat: édes körte, fűszer Hab: van neki Szín: narancs  Amekkora baromságnak hangzik a körtés kakukkfüves IPA, annyira jól működik a valóságban. A körte kisebb részben az ízével, nagyobbrészt az édességével van jelen, míg a kakukkfű az előzetes riadalmak ellenére szépen hozzásimul és nem…..
JohnyMclaine 2022.04.16 08:10:32
Első rész. Folytatjuk kalandozásunkat a nem túl művészi, de közel sem ihatatlan cseh söröknek helyt adó WestEnd tetőteraszon. Tehát még egyszer, az elvárásainkat úgy igazítsuk, hogy Csehország azért híres sörfőző nemzet, mert ott viszonylag fejlett technológiákkal viszonylag anyagszegényen…..
sörfigyelő Balkezes GreyJoy 2017.03.02 19:09:09
Illat: gyümölcs Hab: masszív Szín: narancsos  A jelenlegi hazai sörök között ez a sztár, a szavazáson nálunk is ez vezet. Egyszerű a képlet, mi az, ami ütősebb mint egy IPA? A legegyszerűbb válasz szerint, mi más, mint egy dupla IPA. Itt is van a maga 9% alkoholjával, határozott telt gyümölcsös…..
JohnyMclaine 2022.04.14 11:41:06
Akik hetente többször is főznek otthon, nagyon szeretik azokat a megoldásokat, amelyek lerövidítik a konyhában töltött időt. Mi is így vagyunk ezzel, ezért a választásunk most a sokoldalúan felhasználható gyorsfagyasztott zöldségkeverékekre esett. Meg akartuk találni a legjobb ár-érték arányú…..
A múltkor valamelyik olvasóm felvetette, hogy szívesen olvasna a HMB-ről. Hát ez olyan, mint a vasárnapi kívánságműsor, lássuk mit is tudunk a HMB-ről. Mikor egy új szer megjelenik a piacon (a legális szerek piacán), akkor a marketing hajlamos eltúlozni és kiszínezni a hatások…..
A diéta egyik legfinomabb segítője a mexikói zöldségkeverék, amit pár perc alatt készre párolhatunk és alacsony kalória tartalmának köszönhetően hatékony kisérője a natúr sülteknek. Persze, ha nem akarunk diétázni, akkor ott van a másik legfinomabb dolog, ami a mexikói zöldségkeverékből készülhet, a…..
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
Bigacsiga Szintetikus drogokról 2008.01.31 11:16:00
Muszáj erről a témáról is írnom valamit, mert elcseszett társadalmunkban az a nagy helyzet, hogy a drogozást tiltjuk jól, oktatjuk, hogy káros, tesszük mindezt rosszul, és ezért fordulhat elő, hogy sokan egy vadidegen embernek, nekem írnak, hogy mégis mekkora adag kellene az LSD-ből…..
JohnyMclaine 2021.10.18 18:14:07
Kiadó:InsideOut Music Honlapok:www.dreamtheater.netfacebook.com/dreamtheater A Dream Theater háza táján nem jellemzőek a nagy izgalmak: nem kell a székünk szélén ugrásra készen ülnünk és a körmünket rágnunk, várva, hogy vajon most mivel lepnek meg bennünket. A metál univerzumot egykor elementáris…..
JohnyMclaine 2021.10.15 09:57:20
Lényegeben egyetértek veled,ők nem fognak már kiadni a megszokottól nagyon eltérőt..
De minden zenekarnak van stílusa, nem lehet elvárni hogy olyan albumot csináljanak mint mások (mondjuk nem is hallgatnak nagyon mostani PM-t) és azt se lehet kívánni hogy minden album olyan legyen mint az I&W, Awake vagy a Scenes, azt írják amit szeretnének, nem igazán szoktak engedni a produceri kívánalmaknak lényegében ugyanazt hozzák albumról albumra ez bevált nekik, nem fognak már Metallicai-Maideni magasságokig eljutni, járják a kitaposott utat, persze apróbb változások megfigyelhetőek mindig mint ezen a lemezen is.
Itt egyfelől próbálták hozni az Awake, I&W stílust, vagyis a rövidebb fülbemászóbb de acélos, lendületes dalokat(csak az epikusabb, elszállósabb, Pink Floyd szerű számok helyett) bár a Transcending Time-al abszolút a Rush-os "poppos zenét itt ez mar szerintem nagyon nem illik bele az ő zenéjükbe, nem ezt szoktuk meg tőlük, mint egy Dream Theateresített Rush dal. Erdekes.
Mintha több lenne a Petrucci riff és szóló, több a zúzósabb keményebb elem is, jobban kiveszi a részét mint a korabbi albumokon.
Különben a hangzás szerintem jobb lett, a melegebb klasszikusabb helyett tisztább, részletezőbb, amellett hogy jobban hallani Myungot és Manginit, Petrucci a megszokott minőségben hallatszik.
A záródal azonkívül hogy Petrucci minden tudását prezentálja, valóban vontatottá vált a középső lírai betéttől, amin mondjuk segíthetne ha a váltások melodikus folyamatos átváltásokkal történnének, ami picit több dalra id jellemző, az hogy mozaik dalok, sok kész elemből, betétből es riffből lettek összerakva nem mindig összzeillően.
Sajnos LaBrie hangja miatt kénytelenek lejjebb vinni a hangfekvést, ami sötétíti-árnyalja a hangzást, egyre jobban el tudnam a bandában képzelni helyére egy Russel Allen-t vagy egy Tommy Karevikot..
Jó anyag ez, és az irány is, a fentieket figyelembevennék akkor nem igazán lehetne belekötni, nem tökéletes de azért tökös, van benne tartalom és lendület! Az Invisible Monster már most sláger számomra, további hallgatással remélhetőleg kap még társakat
Illat: citrus, papaja Hab: masszív Szín: rezes arany  Itt az első hazai session IPA a blogon. Idegenből jött már volt tesztelve, konkrétan az Eichbaum és a The White Hag. A Laza Morál mem vall szégyent vetélytársaival szemben. Citra és Simcoe komlókkal készült, mi meg készülhetünk a…..
sörfigyelő Jam72 2017.01.06 02:26:12
Illat: citrus, mango, papaya Hab: sűrű, kemény Szín: narancsos opál  Az íze, mint az illata, ami jó jel, nem csap be. Édes, egzotikus gyümölcsösség harmóniában a fanyar citrussal és ráadásként mindenből van benne bőven. Frissítő, felvillanyozó telt íz, mely könnyedén szorítja háttérbe az…..
sörfigyelő Borsodi IPA 2020.06.25 21:17:36
Illat: jellegzetesen IPÁ-khoz használt komlókat érezzük Hab: tisztességes IPÁ-hoz méltó Szín: világos arany, homályos Hát gyerekek ezt is megértük. A szitokszóvá vált gyártó felvette a többi hazai nagyüzemi által diktált tempót és a Hoppy után síri csendben sunyin piacra dobta az IPÁ-ját.…..
JohnyMclaine 2021.08.20 12:39:15
@Dezsö Kiss: véleményem csak elmondhatom nem?
sörfigyelő Elf Kalandor IPA 2021.08.06 13:34:28
Illat: klasszikus papaja Hab: masszív Szín: vöröses világosbarna  Enyhén édes, elfogadhatóan gyümölcsös, a komlói jók. Ízre határozott, az utóíz kissé savanyúba hajlik, de jobbára tartja az alapízt. Ez egy derék hazai retro IPA, némi NEIPA beütéssel. Ez azért mégis különlegesség így a maga…..