Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fogszobrász

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CSIVICSUVI 518. SOVÁNY 2020.05.28 21:29:00
Bánom már, hogy nem tegnap írtam meg ezt a bejegyzést, mert frissiben talán vidámabbra sikeredett volna. Most már nem bír vidám lenni, mert Csuvika nagyon odavan, és én hiába tudom, hogy a csiszolások után ez így szokott lenni, azért mégse könnyű tehetetlenül bámulni a szenvedő madárkámat.…..
fogszobrász 2020.06.01 00:58:53
@csivicsuvi: Mindent végigolvastam és néztem, jó kis adag olvasnivalót gyártottatok!! :-)
A legnagyobb öröm, hogy Csuvika már négy napja a kötélen aludt és hogy átvészelte viszonylag jól a csőrvágást.
Emlékszem, az előző után már majdnem temetted szegénykét annyira rosszul volt és legalább egy hétig nem csak két napig.

Hagyd már abba a nagymama visítást ezzel, hogy Csuvika sovány lenne!!! Eddig minden madaradat túl etetted, mindegyik túl kövér volt, zsírmájjal. Egy állat mindig tudja, hogy mennyit kell ennie, nem kell tuszkolni beléjük a kaját!
Nem beszélve arról, hogy egy hosszú farktoll is nyomhat egy grammot nem???
Ami ugye most nincs is!!! Ne akard már rápakolni kajában ezt a súlyt is Csuvikára!!! Lehet, hogy érzi, hogy könnyebb neki kapaszkodni, ha egy kicsit kevesebb súlyt kell tartania.
Egyáltalán, ne aggódj annyit!!!!!Ne keresd az aggódás tárgyát na!!
Jó súlyban van és kész, a doki is megmondta, miért nem hiszed el neki?

Remélem te is jól vagy, ez a mai szél rémes volt, egész nap alig láttam úgy fájt a fejem, gondolom ti is megéreztétek.
Szép álmokat Nektek!:-)
CSIVICSUVI 517. MŰSORVÁLTOZÁS 2020.05.17 18:37:11
Képzeljétek, hogy jártunk már megint : épp úgy, mint a múlt hónapban, tegnapelőtt telefonált az EXO-PET, hogy mégse jó a hat héttel előre lefoglalt időpontunk, Tamás doktor munkarendje megváltozott, válasszunk másik napot. *  * Most erre mit mondjak ? Mintha a plafon szakadt volna rám…..
fogszobrász 2020.05.19 02:23:45
@csivicsuvi: Na nem kellett volna megnéznem az előző bejegyzés utolsó kommentjét.!!!!
Ez már így nagyon sok volt!!!!
Ha nem nézem meg, csak simán helyeseltem volna Dágika írására, hogy most mit kelted a műbalhét ezzel az időponttal??? Már betegséggé fajul a dolog általad, annyira belehergeled magad!!! Ha Öcskösnek nem jó a többi nap, majdcsak lesz valahogy, majd pihen szépen otthon.
Most ebből ekkora pánikot csinálni, nem is értem!! Már számtalanszor ajánlottam a Gábor segítségét is, szívesen elvisz, na de erre te megint százötven kifogást találsz.
Már kzedem azt hinni, hogy szinte a pánikban érzed jól magad, mert ha nincs, akkor kreálsz.
Na de ez az előző komment, hogy nem is akkor volt a siránkozás napja, amikor évekig megtartottad, ez már nagyon sok volt!!!

Kezdjem én is? Holnap munka, öltözhetek a fulladásos overallba, két szemüveggel, három maszkkal, de jó lesz.
Még azt se tudom a telefont hogy fogjuk felvenni, mert így nem lehet.
Ma én kezeltem minden telefont a kollégák helyett akik dolgoztak, még így is megbolondultam, az 56 mobil és 16 vonalas telefon miatt!!! Ja, közben főztem, ügyeket intéztem, szerveztem, ki is takarítottam, ja és főztem is.
Szóval Ágika, nyugi legyen már a sok panasszal!!!
Most nem jártál jól velünk Dágival, mert jól letámadtunk mind a ketten.
Tnujjjjjáááááááá belőőőőőőőle!!!! :-)
fogszobrász 2020.05.28 00:17:07
@csivicsuvi: Tegnap nekem sem volt erőm idejönni, de így legalább már tudom is a mai eredményt, túlélte mindenki a napot.Hurrá, ügyesek vagytok, remélhetőleg majd a mese is megszületik.

Eddig mindig azt hajtogattad, hogy te aztán meg se érzed a karantént, imádsz nem kimozdulni, bár így lenne mindig. Most meg már sok lett a 68 nap? Nem is csodálnám, ha sok lenne, még egy erkélyed sincs ahová ki tudnál menni kis levegőt szívni. Illetve lenne, de elbarikádoztad.
Mi az, hogy nem tudod mi a térerő??? A mobiltelefonon ha van mobilinternet, akkor tud valaki netezni telefonon, vagy netén bankkártya leolvasót tartani és azzal fizettetni. Ha nincs térerő, akkor telefonálni sem tudsz, de odébb lépsz kettőt, akkor másik cellába lépsz és máris működik minden.Azt sem hallottad még, hogy az egyes telefontársaságok azzal versengenek egymással, hogy kinek mekkora a lefedettsége? mert a jó lefedettséggel kevesebbek az ilyen "fekete lyukak".

Ma jött egy nő páciens és a porcelán hídja teljesen darabokban volt elől, mindenütt lepattogva róla a porcelán. Így nem szokott azért lepattanni és faggatóztam, hogy elesett, vagy megütötte? Aztán kiderült, hogy verte az ember, rendszeresen. Útóljára kórházba is került, mert az agyában megpattant egy ér, lékelték is a fejét, hogy túlélje.Most válnak, de a férj még mindig szabadlábon van. Elbújtak előle, de a körúton összetalálkoztak, akkor is nekiesett és a gyereknek is. Na ilyen szomorú sorsok is vannak.

Köszi Dágika a jókívánságot, amúgy túléltem a két napot, a cuccot napközben többször is le kell bontanom magamról, mert folyamatosan nem lehet bírni, de azért haladtunk rendesen. Még a végén megszeretjük:-)
Belenéztem ma a tükörbe, miközben a fejemen minden kellék, de az erős szemüveg is. Na akkor vettem észre, hogy milyen a szemöldököm:-) Hosszú ősz szálak lógtak belőle, rémes!!! A betegek meg szinte csak EZT látják belőlem :-) Na megyek is holnap befestetem :-)

Ágika, mondd meg Csuvikának, hogy ügyes fiú volt és ne potyorásszon most már!!! Nekem is rossz hetem volt testileg, most tényleg össze vissza mentek a frontok. De vége lesz már nemsokára.

Holnap megyek teniszezni kicsit, utána a rendelő előtt az utcán cserjéket ültetni.
Még tavaly megpályáztam egy ilyet, ingyen adtak 30 cserép vegyes cserjét és három zsák műtrágyát. Persze körbe is kéne keríteni, mert a dög autók képesek és felállnak a járdára.
Szép álmokat Nektek!!:-)
CSIVICSUVI 516. SÁRGA JÁRDA 2020.05.14 18:48:52
* Napok óta tartozom ezzel a sárgajárdás mesével, de sose volt alkalmam megírni. Sőt heteket is mondhatnék, hisz Csuvika már rég folfedezte magának a járdát, én viszont csak azóta készülök megörökíteni legújabb ötletét, mióta kitaláltam, hogy illusztráció is kéne a beszámolóhoz. Meg is lett…..
fogszobrász 2020.05.16 00:21:24
Sziasztok!
Jó kislány voltam, elolvastam a múltkori bejegyzést is. Akkor onnan kezdem.
Meggyógyult a nyakad? Bár ha meghúztad, akkor az nem egy napos dolog.
Vagy csak a halálesetek hete miatt van, mivel "megtiltottuk" Dágikával, hogy ne rinyálj már mindenért, ezért a nyakadon kellett kijönni a sok negatív energiának :-)

A mostani bejegyzésen csak ámuldoztam, hogy milyen okos ez a madár!!
Az hagyján, hogy átsétál az etetőn!
Na de, hogy juszt se hagyja, hogy fényképezd..... Ez már kész programozott ellenkezés. Megeszem, abban a kis agyában!! Nem is hiszem el!

Pláne, ahogy vigyáz a nemlétező faroktollára!!! Nagyon édes!!!
Kis viharvert szegény, láttam nagyon tollászkodott, biztos viszket is neki ilyenkor.

Én ma egész nap gyártom a mesét a honlapomra, hogy mit írjak ki, aztán miket kell majd kitenni a falra, na és egy csomó szabály amit be kell tartani.

Átküldenék egy filmet, hogy lássátok hogy kell majd beöltöznünk, de nem biztos, hogy itt látszana. Még nézni is rémes!!

Holnap délelőtt egy kis lazítás, megyek teniszezni.
Na de egy magyar anya nem teniszezhet csak úgy gondtalanul, most főzöm a holnapi ebédet, ha már elugrálom a délelőttöt.:-)

A tegnap délutánom és estém a gépemmel ment el, mert már reggel kezdte, alig tudtam bekapcsolni és amikor sikerült, rövid úton ki is kapcsolt.
Aztán amikor hazajöttem 4 körül, már be se kapcsolt. Majd kétszer sikerült mégis, de egyből ki is kapcsolt. Azt hittem megüt a guta, de csak röhögtem is rajta, hiszen éppen tegnap hoztam haza a monitoromat tőled:-)
Szerencsére nem került rá sor, hogy azt kellene használnom, mert Gabó barátja esete 11-kor csinált vele valamit, azóta is működik ( kopp kopp).
Én ugyan tudom, hogy mit, de elkezdem nektek magyarázni, hogy SSD kártya meg miegymás, dobtok egy hátast:-)
fogszobrász 2020.05.17 01:03:59
@csivicsuvi: Már elég késő van hozzá, TÚLÉLTED?? :-)
Mindenki reméli, igen:-)

Dágika, köszönöm a feltételezett nagy energiát, sajnos már fáradok :-)
CSIVICSUVI 515. FÉLMADÁR 2020.05.08 23:07:00
* Hosszú szünet után (amire nem tudok igazán magyarázatot adni) azt hittem, ma végre vidám mesét írok nektek, tele jobbnál jobb hírekkel. Csuvika megint a kis ketrecben aludt, de minden baj nélkül hazament reggel, ücsörgött egy darabig az ajtóban, és boldogan szónokolt a világnak. Később…..
fogszobrász 2020.05.11 01:46:45
Sziasztok!
Ennyi sok mindenre nem fogok tudni válaszolni, mert fejben se tudtam tartani mire az összes végére értem.

Elsőre azt jutott eszembe, hogy egy ideje itt megy a beszélgetés a főoldalon, a mese alatt, amit mi Dágikával tudunk, de vajon más tudja-e? mert úgy tudom azt volt a gond, hogy nem ide jön mindenki, mert nehéz regisztrálni és belépni. lehet, a mesét elolvassák, megnézik a vendégkönyvet, látják, hogy egy hónapja nem történ semmi és ki is lépnek. Írd bele szerintem egy mesébe.

Csuvika, drágám egyem meg a kis farkatlant!!! Nagyon kis édes, olyan elesettnek tűnik!!!
Kis butuska kislányok, mi az, hogy nem tudjátok, hogy mire kellett a hosszú farok neki? Hát nem kell papagáj szakértőnek lenni, hogy az ember rájöjjön, hogy EGYENSÚLYOZÁSRA!!!!!!!
A légtornászok nem azért járnak egy széles rúddal a kötélen, hogy jobb legyen a stabilitásuk????
Tehát ha szegényke potyogott eddig is, akkor most még jobban fog, feltéve, ha az egyensúly szervével lenne valami gond.
Ennek kiderítésére pedig az jutott eszembe, hogy fel kellene szerelni egy kamerát és venni a napját, hogy kiderüljön végre a potyogás oka. mert Ágika, te nem is látod igazán, hogy mi is történik.Egy autós kamera megtanné, csak ahhoz 12 volt kellene. Na majd gondolkozunk.

Ágika, most már ne csinálj már mindenből ekkora gondot!! Mármint, hgoy oda aztán senki nem megy be a lakásodba gépet szerelni!!
1. Dupla maszkkal tökéletes a védelem minden esetben. nem fogászat, ahol mi a turbinával kifröcsköljük a nyálat, vért és mindent. 2. A fiamat ajánlottam szíves megnézésre, de mintha a bolha csípett volna meg, hogy oda aztán senki be nem megy.
Na érdekes, mert gondolod, hogy ajánlottam volna, ha a fiam nem maximális védelemmel és faksznival csinálna mindent? Nem erőszak, de jól esett volna előbb egy köszönöm, aranyosak vagytok, vagy ilyesmi és nem azonnali ledorongolás, hogy hogy képzeltem én ezt, oda be nem teszi a lábát.
Jól van, mert feltehetően neki sem ez a szíve vágya, de megtette volna, hogy ne rettegj a zajtól, ez feltehetően a ventilátor!!! Tehát akkora dráma most sincs, mint ahogy Csuvika se készül halni még az időjárás változástól!!
De ha ezt sugallod neki, akkor ki tudja, még meggondolhatja.

Indul az élet amúgy is, pedig szerintem a járvány csak most fog jönni, mint ahogy minden országban. Ha nem így lenne, akkor ez nagyon furcsa lenne. De tudnék neki irtóra örülni.
Pénteken bemerészkedtem a Tesco-ba, természetesen nyugdíjas időben. ketten is utamat állták és közölték, na ide ugyan nem megyek be!!! Mondtam én, hogy dehogynem!!! Huzakodás, mondtam a koromat, kiröhögtek, kérték a személyit. Na mindegy, naná, hogy bemehettem, rájöttem minden nap elmegyek, hogy önbizalom növelő jó napom legyen!! :-)

Holnapra bejelentkeztem covid tesztre, mert szerintem én két évvel ezelőtt covid-os voltam.Nem részletezem, hogy miért, de minden tünetem megvolt, az IgG szint kimutathatja még talán ennyi idő után is.Kicsit nyugodtabb lennék :-)

Mondd meg Csuvikának, hogy nemsokára lesz farka, de nagyon édes így is .
fogszobrász 2020.05.13 01:41:23
@csivicsuvi: Hahó!
Éppen csak ide estem, egy kicsikét.

Azért nem kell túlzásba sem esni ezzel a nem engedek be senkit című dologgal. Amúgy mondtam telefonon is, hogy Gábort hívd fel amikor a gépeddel volt a cirkusz, hiszen ő mondta. Azt is ő mondta, hogy elment volna megnézni. Én nem ígérgetek a nevében.
Ha valakin FFP3-as maszk van, nem nyúl semmi koszoshoz, illetve kesztyűben közlekedik, akkor se nem visz, se nem hoz fertőzést. Gábor idegesítően agyra menős ebben a tekintetben, már teljesen túlzásba viszi.

ma 6,5 órás megbeszélésünk volt a rendelőben, rémesen kimerültem. Már eleve a gondolat is, a szervezés, felelősség és adminisztratív dolgok.
Ha, mint mondod, hogy magunk vagyunk( mert Dágika már nekem is családtag lassan:-), akartok egy kis ízelítőt a mai nap témáiból?
Jól kibeszéltük a járvánnyal kapcsolatos teendőket, bár nem lehet rendesen sem megbeszélni, de főleg betartani. Olyan szabályokat szabtak, hogy lehetetlenség betartani.

Előzetes telefonos kikérdezés kell, utána háromféle kérdőívet kell kitöltsön aki jön kezelésre.
Mindezt miután maszk van rajta, fertőtlenítette magát , lábzsákot vett, és köpenyt.
Lázat mérünk, kikérdezzük a kapcsolatait, majd bejöhet. Ez úgy kb negyed óra.
Nekünk teljes felszerelésbe kell öltözni, kapucnis overáll, FFP3-as maszk, (az overál a maszkot is betakarja, mert ott alá ér) , dupla szemüveg és plexi álarc. Ja dupla kesztyű( egymáson kettő).

Aztán felmerültek az apróságok is. Hogy vesszük így fel a telefont, hogy kérdezzük ki hosszasan a jelentkezőket munka közben?
Aztán mi ki se jöhetnénk a rendelőből, inni, pisilni sem szabad, mert kezdhetjük az egész beöltözést elölről úgy, hogy a cuccokat ki is dobjuk. Ne ez elég luxus amikor egy ruha ára kb 10 ezer Ft, a maszkról, kesztyűkről nem is beszélve. Kapni ha lehet egyáltalán egyre magasabb az ára.
Hol öltözzünk át, hová tegyük a szennyest, ha átmenetileg is.
mert este ráengedjük mindenre az ózont amikor eljövünk, de a ruhákat addig is tárolni kell.
Napközben az ózont nem használhatjuk, mert mérgező.

Minden beteg után 20 percet várni kell, közben szellőztetni kell. igaz, az egyik rendelőn nincs is ablak, de van szellőző.Légkondit se használhatunk, amit kapásból megszegünk majd, hiszen így beöltözve a seggünkön is folyni fog a víz, pedig 20 fokos a környezet, na most ez milyen lesz majd 40 fokban?
Akkor ha bemegyünk egy boltba, ott se lesz légkondi sehol? betiltják azt is?
Ja, mindennek tetejébe, még nem eldöntött tény, hogy kell-e kérjük a betegtől a 25-30 ezres vírus tesztet. Majd kiderül ez is előbb utóbb.
Nem lehet a váróban újság, folyóirat, nem használhatják a víz automatát sem.
Jól felzaklattam magam már csak a tény miatt, hogy mi lesz, dolgozni negyed gőzzel fogunk csak, egyrészt egy orvos rendel majd csak egyszerre( hiszen a váróban se várhatnak többen). a betegek között is sokkal több időt kell hagyni, rémes lesz!! Miközben ülünk teljes díszben és fulladozunk.

Közben folyamatosan lógok a neten, elolvasom a fogorvos oldalon a hozzászólásokat, mindenki magán kívül van. Olvasom a lehetőségeket a fertőtlenítésre, az új kütyük beszerzésére. A védőruhákat is úgy kell vadászni, érvényes a maszkokra, kesztyűkre is.
Közben el kell indítani az új EESZT-t, új fogászati szoftver, plusz leolvasó doboz, új e- személyivel. Ezek kb fél millió, az időről utánajárásról nem is beszélve. Rendeltem egy nagy nyomású elszívót a beteg szája előtt, de hogy mi hogy férünk oda nem tudom. Ez is fél millka lesz.
Új nyilatkozatokat kell írnom, hiszen felszerelték ma a kamerákat is.
A honlapra is új tájékoztatókat kell írnom.
Az asszisztenseket is megint be kell léptetni, az új orvost is felvarázsolni a honlapra, névjegy készítés, kísérő szöveg stb…
Mosógépet kéne venni a rendelőbe, de nem lenne hol szárítani, penészesedne a fal egy idő után.

Egy csomó megoldatlan kérdés van, még a szemüvegemet se fogom tudni hordani maszk alá, mert nem fér el a dupla szemüveg, plusz nagyító.

Na nem is sorolom, mert még sehol a lista vége.

Csuvikának szórom a puszikat, mondd meg neki légy szíves!!!!
Talán én is holnap használhatóbb leszek, ezt a mai frontot nagyon megéreztem. Remélem Csuvi most nem annyira.
fogszobrász 2020.05.13 17:17:46
@Igád: 0Igen Dágika, én is attól félek, hogy vajon ebben a teljes "harci díszben" hány órát is lehet kibírni. Aztán lehet megszokjuk ezt is, annak idején, amikor bejött a gumikesztyű( 85 körül az AIDS megjelenésekor), ugyanekkora felháborodás és tiltakozás volt. Igaz, a kesztyűt azért könnyebb volt megszokni, de ezt is muszáj lesz, minden csoda három napig tart.
Mondom én ezt most nagy könnyen, majd kérdezz meg jövő kedden is majd az első munkanapom után :-)
Szerintem is jópofi volt a Tesco-s sztori, ha lenne időm, minden nap elmennék egy kis önbizalom növelőnek :-)

Ágika ,én is azt mondom, hogy ne elégedetlenkedj folyton, ha másért nem, Csuvi miatt. Nem akkora dráma az élet, lehetne sokkal rosszabb is. Vidémkodjatok amíg lehet!!!! :-)
Na? Milyen bölcs vagyok/ ( így fiatal koromra?? )
CSIVICSUVI 514. AGYILAG ZOKNI 2020.04.22 17:30:08
Csuvika ma a nagy kalitkában ébredt, amire ebben a hónapban talán még nem is volt példa. Minden áldott este lepottyant szegénykém, a lefekvéshez való készülődés közben, már hetek óta. Én meg persze mindig megragadtam az alkalmat, kimarkoltam őt a kalitkából, és átraktam az előre…..
CSIVICSUVI 513. HÚSVÉT 2020 2020.04.11 20:42:19
Blogocska minden barátjának és betévedt látogatójának vírusmentes, boldog-vidám húsvétot kívánunk szeretettel *    ..
fogszobrász 2020.04.17 23:49:25
@Igád:
Dágika, nem mindegy ám, hogy hol a vessző a mondatban:-)
Az egyiknél akár főnökasszony is lehetek:-)

Gabó a "főnökasszony", meg te vagytok baglyok.
Gabó ,a "főnökasszony" meg te vagytok baglyok.
Látod, egy kicsi vesszőcske egyből megfosztott a főnökasszonyságomtól.

Na de az a 9-12-ig nem is korán van!!! A korán, az reggel 7-kor van mondjuk.
8-10-ig lett volna a legjobb szerintem, de úgyis teljesen mindegy, hogy ki mit szeretne.

Ágika megkukult ma?
De reméljük Csuvika csipog)))
fogszobrász 2020.04.19 20:53:18
@csivicsuvi:
Na most legalább hidegebb van mint volt, fájt is a fejem rendesen, de remélem Ti jobban vagytok, látom Ágnes asszony, meg is jelentél nagy örömünkre:-)

A vásárlási listád kiszámolását talán meg kellene beszélni a jótevőkkel, szerintem ők nem tudják, hogy mennyit szenvedsz vele.
Amíg a szüleim éltek, sokszor három felé is vásároltam és remekül meg lehet oldani, hogy az egyik cucc a kocsi( szerencsére nagy kicsik vannak) egyik oldalába, a másik a másikba. A pénztár után úgyis külön teszik, tehát legalább nem kell keresgélni. A fizetésnél pedig csak annyi, hogy az első csomagnál RÉSZSZÁMLÁT kell kérni és ott feketén fehéren rajta van, hogy addig mennyit fizettek. Miért kell ezt neked kiszámolgatni? A részszámla összegét utalod és annyi! Ha több helyen is vásárol neked és több számla van, akkor szerintem fejben pillanatok alatt összeadja és együtt közli a végösszeget.

Az embernek a kicsi fia még akkor is kicsike, amikor 40 éves:-)
Én még 55 évesen is kislánya voltam a szüleimnek. Nincs itt korhatár kérem szépen!!!!
Csuvika durcizása fantasztikus, el se hiszem, hogy ekkorka agyba ennyi ész tud szorulni!!!:-)
Puszi Mindenkinek!!!
fogszobrász 2020.04.22 17:59:25
@csivicsuvi: Ki mondta, hogy aznap jelentél meg? Én csak megállapítottam, hogy végre megjelentél, mert előtte csönd volt.

Most mindketten Dágikával jól kikaptunk, jót nem igen tudunk mondani, mert folyton zsörtölődsz.

Amikor én írtam, hogy hideg és ború van, akkor az is volt. ja, hogy te egy nap múlva eszméltél szentségelve, hogy nincs is ború, nem tehetek róla!!!
Ez azért van biztos büntiből, mert az előző nap nem örvendeztél miatta. A jónak is kell örülni, nemcsak a rosszat hajtogatni folyton.

Ha a számlákkal ekkora marha vagy, akkor ne siránkozz légy szíves, hogy nem látsz!!! Kit érdekel, hogy ha ilyeneket nem látsz? Ahelyett, hogy takarékoskodnál a szemeddel és nem erőltetnéd ilyen eszetlenül, kellene tartogatni fontosabb dolgokra és nem meresztgetni!!

Eddig írtam meg délelőtt, aztán jól itt felejtettem. :-)
CSIVICSUVI 512. NÉLKÜLEM 2020.04.06 23:59:00
Egyelőre érjétek be egy részlettel az unokaöcsinek írt levélből : ami nincs benne, azt majd elmondom holnap vagy holnapután. * * Köszönöm, köszönöm, köszönöm – hányszor írjam le ? Mert ha estig írnám, az se lenne elég ! Szétvet a hála, ami nem talál magának kiutat, mert hát mit…..
fogszobrász 2020.04.08 23:16:44
@csivicsuvi:
Na tessék, mire beküldtem a kommentet, elő is jött a bejegyzésed, hogy Te már előzőleg írtál. Pedig direkt frissítettem az oldalt mielőtt kezdtem írni, mert annak tudtam be, hogy nincs írás, ha nem frissült volna az oldal. De ennek ellenére nem jelent meg akkor még az írásod.
Látod, pont ezt reklamáltam, hogy egy kis hírecske is elég lesz.
Minden kívánságom, ilyen szemvillanás alatt teljesülhetne!!:-)
Örülök, hogy nem lett rosszabb a helyzet, remélhetőleg te is összeszeded magad szép lassan. :-)
fogszobrász 2020.04.09 16:12:51
@csivicsuvi:
A vizes prodóukciód az szerintem nem mai esemény volt, mert ma még nem beszéltünk, de már ismerős volt a történet.
Tehát csak tegnap lehetett. Hívtalak ma dél körül, gondoltam Csuvit megcsipogtatom, de ki voltál kapcsolva.
De most megint megpróbálom, hátha:-)

Megértem, hogy rosszabbul látsz napsütésben, az én szememet is nagyon zavarja a nagyobb fény, le is húzom a rolót délelőttönként amikor idesüt a nap.

Ha ilyen sok időt töltesz írással, akkor azt is lehetne csinálni, hogy "tollbamondod" az új történetet és én majd megírom és átküldöm Neked levélben, azt már csak be kell másolnod. Na? Mit szólsz?
fogszobrász 2020.04.11 02:32:31
@csivicsuvi:
De hát írtam is, hogy nem aznap lehetett, mert nem értelek el, hanem előző este mesélted.De teljesen mindegy, tudtam a sztorit, tehát mesélted. itt nem az idő számított, hanem az, hogy biztos voltál benne, hogy én nem tudtam még.

Nem azt mondtam a tollbamondással, hogy én tisztáznék le mindent és tenném sorba, mert azt tuti nem bírnám idegekkel.
Mint írtam, visszaküldeném neked az irományt, azzal meg azt csinálsz amit akarsz, nyilván bele is javítanál. De csak könnyebbség, ha nem kell minden betűt egyenként bepötyögni, hanem már majdnem készen van a mese, csak szerkeszteni kell, nem?

Azt hittem Csuvika már lassan rendebe is jött, de most olvasom az előző beírásodat, hogy mégsem. Mi a fene lehet vele? De már csippantgatott, miért hagyta abba? Lehet, sok volt neki ez a tortúra ami mostanában volt?
Akkor drukkolunk erősen tovább!!! :-)
CSIVICSUVI 510. INTÉZKEDŐS 2020.03.31 23:12:33
Ma Mobilka csörgésére ébredtünk : nem némítottam el éjszakára, mert nem bíztam a ritkán használt vekkerben. Tudtam, hogy őrangyallá és beszerző osztaggá avanzsált öcskösöm érkezik reggel egy újabb túlélő-csomaggal, kértem őt, hogy ugrasszon időben, hátha a vekkert csak leállítom, és…..
CSIVICSUVI 508. KARANTÉN 2020.03.25 23:14:43
Nézzétek csak, hol kezdte a napot szegény kicsikém ! * * A kakasülőn, ahol napközben sose szokott tartózkodni, kizárólag alvásra használja, az az ő ágyikója. Mintha pótolni akarná az éjszakát… Ugyanis este átraktam a kis ketrecbe, és ezt nagyon zokon vette. Nem tartotta jogosnak…..
fogszobrász 2020.03.26 00:16:48
Hűű, de hosszú mesét gyártottál!!! Ha mindenre válaszolni akarok, vissza kell tekernem, mert elfelejtem az elejét:-)
A kis sértődőcske, hihetetlen, hogy egy ekkora kis fejecskébe ennyi dolog beleférjen.
Hát igen, nem kellett volna áttenni, hátha nem is potyogott volna. Nem tudsz éjjel nappal ott lenni, hogy felügyeld. Napközben is leesik, éjjel is megoldódna valahogy a dolog.
Hogy este mi ez a fejrázás nem tudom, de ahogy írod lehet a tavasz és a bikaság? De lehet, csak altatja magát, vagy mint a gyerekek rázzák a fejüket és ez csak úgy, semmi ok nélkül.
Érdekes ilyenkor nem potyog le?
Megnéztem többször is a pottyanós videót, tényleg mintha csúszna az a létra és nem tud elég erősen kapaszkodni. Elforgott a lábacskája a létrán mielőtt pottyant volna. Mintha síkos lenne. De gondolom más botról is szokott esni nem? Én még szédülésre is gyanakszom. Vagy nem lehet a létrát kicsit beljebb rakni? Úgy hogy rá tudjon dőlni kicsit és akkor megmarad a súlypontja és nem kell akkora erő ahhoz, hogy megtartsa a saját súlyát.

Viszont örülök, hogy megoldódni látszik az élelmezésed nehezebb időkre :-) Ugye ugye hát nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?? :-) Akkor nem kellett, de most a fiatalok komolyan vették, hogy gondoskodni kell az idősekről és mégsem sikerül éhen halnod.:-)

A csekkeknél én is rászoktam a telefonnal való befizetésre, így nem kell a postára menni "fertőzködni". Mivel nincs okostelefonod, így neked ez nem sikerülne, pedig csak egy applikációt kell letölteni és onnan már csak egy mozdulat és már megy is a csekk a helyére. A banki oldalon rá kell kattintani a beolvasásos fizetésre, a csekket meg kell mutatni a telefonnak, ami azonnal beolvassa a csekk QR kódját és már el is utalódott a pénzecske. Így lehet a Tescoban is fizetni, illetve ezért nem kell a pénztárnál kipakolni az összes cuccot, mert a beolvasott tételeket ugyanígy lehet bevinni a Tesco gépébe és már dobja is ki a számlát. Imádom, mert a dolgokat eleve a szatyorba pakolom és azt nem is kell már kipakolni.
Micsoda könnyítés et, főleg amikor három háztartás cuccait veszem meg egyszerre.
Szép álmokat, reméljük Csuvika ma nem potyog. Jön a melegedés is lassan, talán nem lesznek ekkora időváltozások, és beáll egy állandóra.
fogszobrász 2020.03.28 21:58:02
@csivicsuvi: Micsoda élet lett itt kérem szépen!! :-)
Örülök, hogy Csuvika jobban van, talán már nem lesz annyi front mint az elmúlt hetekben. Kíváncsi leszek, ha sikerül egy másik botot odavarázsolnod.
Bár azt mondtad, hogy potyogni szokott máshonnan is, tehát nem egyedüli ok lehet a létra.

Még ahhoz a megjegyzésedhez szólnék hozzá, amit Dáginak írtál, hogy aggódsz Csuviért, hogy fog-e dolgozni az orvos, mert hiszen én is abbahagytam a rendelést, mert féltem.
Igen, féltem, de nem hagytam volna még abba, ha márc 17-én nem jött volna a hivatalos levél a fővárosi tisztifőorvostól, hogy megtiltja a fogorvosi munkát az egész országban. Tehát már szerdától nem is dolgozhatott senki, kivéve az elsősegélyt.Tehát sajnos akinek problémája van peches, mert az ügyeleteken csak húzásokat és esetleges műtéteket, sebesülés ellátásokat stb. végezhetnek.
Fúrót nem használhat senki, mert a turbina annyira megkeveri az összes vírust, hogy ami a szájból sosem jött volna ki, mi ki tudjuk űzni onnan, annyira, hogy az egész szoba, a hajunk, ruhánk, minden tele lesz vele.
Tehát a mi ellátásunk még veszélyesebbnek tűnik mint a betegápolás.
Bocsi, de ez az igazsághoz hozzátartozott, hogy ne legyen az a látszat, hogy a fogorvosok ilyen gonosz emberek és ennyire félnek. Az a többi páciens érdeke is, hogy ne menjen be olyan rendelőbe, ahol nagy valószínűséggel meg is fertőződhet.
Szép álmokat mindenkinek és jó egészséget!!:-)
CSIVICSUVI 492. HÓKÓR 2020.01.13 23:20:00
* Tegnap egy lyukas garast nem adtam volna Csuvika életéért. Illetve dehogynem : megadtam volna bármit, hogy jobban legyen szegénykém, és egyáltalán nem voltam olyan kedvemben, hogy butuska népi szólásokkal dobálózzak. Próbáltam elfogadni az elfogadhatatlant, hogy itt hagy az én…..