Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CaptainClassic

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
CaptainClassic 2023.10.24 19:50:02
@sykth.com: A polifónia akkor most érzeklésfüggő, ahogyan írod? Ha nem működik a hallóideged, de érzed a hasadban a lábdobot, akkor az azért mégiscsak egyetlen egy polifónia?!

A polifónia többszólamúságot jelent. Szerintem az audió hadverek esetében is alkalmas a szóhasználhat, hiszen még az összegzés ELŐTT képesek több szólamot kezelni egymástól függetlenül.
De ha kötöd az ebet a karóhoz, és még mindig a hangszórót teszed felelősség a polifónia csökkenésért, akkor adott a lehetőség, hogy egy több kimenetes hangkártya minden egyes kimenetét külön hangfalra kötöd. Ettől változna a zene polifóniafoka? Nem. Egyedi szabályrendszert alkalmazol, ami megesik programozókkal, de ettől még a polifónia jelentése az ami.
CaptainClassic 2023.10.24 21:39:26
@sykth.com: Nekem ez már álomlogika. Vedd figyelmen kívül, amiket eddig írtam. :(
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
CaptainClassic 2021.02.24 14:30:52
Nem kevés olyan vendégünk volt már, aki külföldön próbált szerencsét, és neves játékcégeknél hagyta ott a kéznyomát. A Kecskemétről származó Vass Attila is ezt a tábort erősíti, és különösen mozgalmas életutat tud felmutatni: ott volt a sűrűjében a Segánál, a Sonynál, dolgozott önvezető autókon és…..
CaptainClassic 2021.01.05 14:43:13
(Disclaimer: a felvétel még júliusban készült.) Jöhet egy két és negyed órás adás? Ennyit beszélgettünk egy szuszra a Commodore Világban csak rút kiskacsaként... oppardon, fellegekben szárnyaló flamingóként emlegetett Plus/4-ről. A platform a Commodore egyik nem túl szerencsésen kezelt projektje…..
Július végén otthon voltam egy hetet, és Grathtel kihasználtuk a lehetőséget: négy adást is felvettünk, még utoljára az Index stúdiójában. A következő hetekben ezek jönnek, aztán nagyon remélem, hogy a második hullám megengedi, hogy az őszi szünetben is hazajussak. Addig is fogadjátok szeretettel az…..
CaptainClassic 2020.08.26 17:53:09
@_Atti_: Sorry, de ezek az utólagos magyarázatok nagyon erőltetettek. 80-as évek végén már volt a játékoknak vége; végig kellett őket játszani, hogy láthassuk, mi az.

Végigtoltuk, végigjátszottuk, végigvittük, de kivinni... senki nem vitte ki.
Szóval aki még nem tudná, kiköltöztem családostul Norvégiába - nem most, jó másfél hónapja már. A Checkpointot is érinti ez, persze, de leginkább technikai oldalról. Mert a podcastet folytatjuk távolról is, a legutóbbi Miniket például már így vettük fel, és konzervadásokkal is jó előre felpakoltunk.…..
CaptainClassic 2020.04.23 15:14:15
A napokban volt ötéves a Checkpoint, hiszen 2015. március 18-án indult el a podcastunk, de inkább egy másik évfordulót ünnepelnénk most a podcastban, már csak azért is, mert a mostani vírusparás időkben nehéz lenne máshogy rendesen megünnepelni. Szóval a Checkpoint (egyik) lelke, motorja, élő…..
Tavaly év elején nem volt időm összevágni egy besztofot a negyedik évadból, pedig a korábbi években erre mindig volt példa. Akkor sokan követelték rajtam, hogy ne szakítsam meg a hagyományt, mire tettem egy olyan felelőtlen ígéretet, hogy oké, valamikor 2019-ben majd csinálok egy 2018 besztofot.…..