Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noir taster

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...de csak mert hétfő pont ünnep volt. minden szempontból. túlságosan is odatettük a pontot az I-re, és hát ha bárkinek is javasolhatom, ha hosszú útra indul és egyedül vág neki a kilómétereknek, akkor szolidan csapjon a lovak közé az utazás előtti napon.Merthogy az 1600…..
Noir taster 2010.05.31 18:57:48
A Londoni Borvásáron először jelentkezett a Furmint Bar, ami arra az általunk is magátólértetődőnek tartott alapgondolatra épít, hogy a magyar bor külföldi sikeréhez egyértelmű, egyedi és egyszerű üzenetre van szükség, a részleteket majd ráérünk az áttörés után…..
Egyik fontos célom, hogy felhívjam a figyelmet a szerintem arra érdemes magyar borokra. Ehhez pedig szükség van a megfelelő kontextusra. Külföldi borokat tehát nemcsak azért iszom, mert minden színt szeretek, és mert a változatosság gyönyörködtet, hanem azért is, hogy a részt az…..
Noir taster 2010.03.30 00:04:19
@Szomjas Gödény: Ami engem illet, én az utolsó mondatodra gondoltam. A best buy ügyben is egyetértek. Spec a Heimann Barbárt és a Sauska Cuvée 7-et nem gondolom túlárazottnak. Sőt, ott szerintem kifejezetten rendben van az ár-érték arány.
Megvolt a hétvégén az első Decanter-féle VinCE-fesztivál, bortól független külföldi utam miatt – két érdekes palackot beszereztem, lesz valami róluk itt a közeljövőben – csak vasárnap tudtam elmenni a Royal Szállóba. Mesterkurzusokon, előadásokon nem bírtam részt…..
Noir taster 2010.03.22 20:19:23
Én a szombati napot már lejegyeztem ( www.herczegagnes.com ), a vasárnapot pedig holnap fogom. Tanulságos volt....
Noir taster 2010.03.23 15:47:44
@fiatalborivo: A tutit nem tudom, valószínű azt csak a szervezők tudják. Ők azt mondták a kérdésemre, hogy megvan rá a válasz - csak épp nem mondták el. A beszerzéssel egyetértek. HA valaki valamit akart, azt be tudja szerezni. Lsd. a Whispering Angelt is a termelőtől hozatták Liznek.
A hotelnek szerintem nem sok köze van ehhez és egyébként a helyszín jó választás volt. OK, szombaton nagyon meleg volt, de gyönyörű közeg. 2 éve voltam a Wine Spectator New York Wine Experience-én ott hasonlóan bemelegedett a terem. Antinoriék ott sem mondtak mást, de előre lehetett tudni az összes kóstolásra kerülő bor nevét, és persze a kiállítók a nemzetközi nagy nevek voltak, igaz mindegyik csak a legjobb borával. (azért azzal eléggé elégedettek voltunk: Lafite, Unico stb.). Szóval a világot nem az ilyen rendezvényeken váltják meg, és a vasárnapi két MW mesterkurzusra minkét előadó tisztességesen felkészült és izgalmasat mutatott és mondott (ha nem is minden volt újdonság). Szerintem a rendezvény minden gyerekbetegségével együtt nagyon jó volt.
A Művelt Alkoholista Furmintszonda 2010.03.08 06:00:00
[A vörös és fehér visszavonulása nyomán támadt űr betöltésére veterán kommentelőnket, Octopust kértük föl. A plasztikus és pontos borleírások alapján úgy tűnik, hogy jól döntöttünk. Fogadják szeretettel a szűzposztját!] Mindenki furmintot kóstol mostanság, megtettük…..
Noir taster 2010.03.12 06:47:29
@hegyaljai: Én is elgondolkoztam azon, hogy mi a száraz Furmint a nagy Furmint kóstoló kapcsán. Azt kell mondjam, hogy lehetetlen egy stílust találni rá. Azt sem lehet kimondani, hogy melyik iskolázás szerint a legszebb. Ha érdekel, én a www.herczegagnes.com oldalon írtam erről.
A Művelt Alkoholista Hoppáhoppá 2010.03.05 05:59:00
Amikor múlt héten készültem kedvenc online bormagazinom Furmint Februárjára, többeknek tettem elhamarkodott ígéretet, miszerint írni is fogok róla. Aztán persze a sors és a sietség máshogy hozta. Az ilyen rendezvényeknek ugyanis általában az a legnagyobb hátránya, ami a…..
Bréking: Mint azt az MTI nyomán Index anyánk is írja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság jogszabálysértés hiányában jogerősen elutasította a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának a szerencsi szalmatüzelésű erőmű engedélyezési eljárásával kapcsolatos…..
Noir taster 2010.01.24 08:56:01
@Műtannin: sajnos lehet ebben is van valami...
Matt Kramer azon ritka borírók egyike, akiknek esszéi megérdemlik, hogy az ember másodszor is elolvassa őket. A Wine Spectator online kiadásában most egy kevéssé meggyőző gondolatmenettel állt elő, amely azonban számunkra mégis érdekesebb, mint acélosabb logikájú cikkei. A Timing…..
Noir taster 2010.01.12 21:28:29
@alföldimerlot: Kedves kolléga! Húúú.... mibe is kötöttem bele? Miért kellett magadra venni? Nem Neked szántam, sőt pl tegnap a saját weblapomra is belinkeltem az írásodat - másodszor hivatkoztam az alkeszre a másfél év alatt. ( www.herczegagnes.com) Ellenőrizheted. Még meg is köszöntem neked.
Másrészt általánosságban (nézd meg a híreket és a statisztikákat - az alkeszét is), a negatív töltetű hírek azok, amik leginkább vonzzák az embereket és amik vitákat generálnak. Akov - igazad van, nagyon jók voltak Kóstolómester és a Te ötleteid is. Azért nem is írtam ehhez többet, mert nem tudtam mit, illetve amit tudtam volna írni, az sajnos nem segít. Tény.
Én csupán annyit állapítottam meg, hogy a pozitív dolgoknak kevésbé lelkesedünk, sokszor természetesnek vesszük őket.
Egyébként ha pr cikkről van szó, azzal mi a baj? Annak nem kell örülni? Másrészt ha el is írtak valamit - Magyarországon ez soha nem fordult még elő? Inkább akkor ne is írjon rólunk többet a WSJ?
Miklós Csabát majd’ két éve látogattam meg Móron. Azóta igyekszem figyelemmel kísérni a borait. A Várban végigkóstoltam a teljes kínálatot, és feljegyeztem magamnak, hogy a két száraz ezerjóját tüzetesebben is meg kell vizsgálnom. A csakazízéér még nem került…..
Csütörtök általában az én napom, de most nem volt időm a nagy készülődés közepette rendesen kóstolni. Meg aztán úgysem lenne ideje senkinek rendesen elolvasni. Szoktunk viszont mi ilyenkor olyat kérdezni, hogy milyen borok kerülnek az ünnepi asztalra a kedves olvasónál. Jó…..
Talán nem mondunk nagyot, ha azt állítjuk: közkívánatra. Lőrincz György a mi kis házi szavazásunkat is zsinórban háromszor nyerte meg, és már két-három éve is számos borissza követelte fennhangon, hogy az Év Bortermelője konteszten is elismerjék munkásságát.…..
Noir taster 2009.12.07 12:55:09
Volt, van egy borok a hiperből sorozat itt az Alkoholistán. Mostanában el-elmaradnak a nagyszámú hiperes borélmények – részben talán a neon-próba miatt is. Mindenesetre pár cikk erejéig én is megpróbálom feltámasztani ezt a rovatot, legalábbis olyan borokat ajánlani, amiket…..
Noir taster 2009.09.05 10:28:07
@akov: Már bocs, de eléggé buta dolgokat írtál... én megfordultam már Jerezben és ott kicsit másként látják ezt a kérdést.
Noir taster 2009.09.08 16:37:34
@akov: Sok mindent tök jól írsz és szuper, hogy fogyasztásra ajánlod a sherryket. Ehhez csak csatlakozni tudok. Egyébként abban igazad van, hogy azt nem fejtettem ki, mivel nem értek egyet. Nem vagyok híve egyes italok és stílusok beskatulyázásának. Sokan vagyunk, mindenki mást szeret. A PX komoly szerepet tölt be a sherryk között és a házasításokban is komoly szerepe van - ezért írtam a butaságot. A PX-zel történő házasítások pedig nem csak az angoloknál menők. Nagyon sok tételt tesznek még komplexebbé vele, melyek nagyon komoly értékekkel bírnak. Egyébként a PX vanília fagyival tényleg jó.
A Tokaival viszont még véletlenül sem szabad szerintem összehasonlítani a PX-et, mert a kettő ég és föld. Leginkább az a különbség, hogy alkohollal erősített és erősen oxidált is lehet a PX. Folyékony mazsola, a Tokaji pedig folyékony arany... :) Egyébként én nagyon sokat tanultam Jerezben és úgy gondolom, sőt, ebben biztos is vagyok, okosabb is lettem ott. És igen, vállalom névvel is a kommentem. :) Herczeg Ágnes - de Te ezt úgyis tudod :). Üdv és Peace! A cél közös, csak korrigáljunk. Egyébként mindenkinek legalább annyi erősített boros tudást kívánok, mint ami Neked van.
A Művelt Alkoholista Örömborok 2009.08.12 11:15:00
Lehet, hogy túl sok Borbarátot olvastam, de a Konyári Pince az utolsó, ahonnan nagy fehéret várnék. Egyáltalán a nagy fehér koncepciójába is beleégett a bicskám. Pedig amit keresek közelebb van, és közhelyesebb, mint Xanadu vagy a medvevallás. Szóval így augusztusban friss, finom…..
Pár hete jött először szembe velem egy óriásplakát, amiről azt tudtam leolvasni, hogy Tokaj közel van (mondjuk Sopronból Wachau közelebb), s a tokaji furmintot érdemes felfedezni. Bevallom, az óriásplakátok (és általában a reklámok) viszonylag csekély hatással vannak rám, így…..
Valahogy nem bővelkedünk Sauska-posztokban, pedig Villány legújabb sztárja kitüntetések tekintetében lassan Brezsnyev elvtárs magasságait karcolja. A szegedi borfesztivál legszebb vörösbora, arany a Decanter World Wine Awards-on, két csúcsbor-plecsni (ebből egy champion-díjas) a…..
Meglehetős rutinnal ismerem már föl a bullshitipar legveszélyesebb szövegeit: kiszúrom azokat a stíluselemek, nyelvi formulákat, logikai bukfenceket, amelyek biztosan jelzik, hogy itt egy professzionális (vagy amatőr) kamugyár próbál a nyakunkba sózni valamit. Amikor kezembe került a…..
Noir taster 2009.07.08 00:09:31
@alföldi merlot: Kedves Alföldi Merlot,

Elolvastam az említett bejegyzéseidet. Romsics Lacival kapcsolatban továbbra is tartom azt, hogy én őt segítőkész, és nem nagyzoló embernek ismerem. Nem gondolom, hogy ő így állíttatta volna be saját magát. Ma már ott tartunk azonban, hogy ha valaki csinálja is nálunk az MW-t (és én úgy tudom Lacin kívül is van ilyen ember), az még a feltételezését is kikéri magának. Szerintem ez sem jó.

Ami a Decantert illeti: valószínű egy londoni Decanter tartalma kevésbé lenne eladható nálunk: mi még nem tartunk ott nagy átlagban, hogy ilyen mélységű cikkek kellenének. A könnyedebb stílusa által viszont lehet így több emberhez jut el. Kevesebbet, de többen tanulnak belőle. Aki pedig többre vágyik, mint Te vagy akár én is, mi előfizetünk emellett az angol Decanterre, a Harpers-re a Just Drinks-re a Wine Spectator-re stb. Egyszerű közgazdaságtan: a kereslet és a kínálat mozgatja egymást. Néha a bulvár is segít, mert több embert ér el. És ugye a cél a "97%" egyre magasabb arányú átszoktatása a "3%"-ba... Néha fontos egyszerűbben is kommunikálni. Ne ítéld el ezt élesen. A szakmai hibákra természetesen oda kell figyelni és korrigálni kell azokat, ha vannak.
Noir taster 2009.07.09 07:05:57
@akov: pl.:olyan borok nevét, amit Ti, itt az alkeszen olvasók, kommentezők kiemelkedőnek tartotok. Ötleteket, hogy mit olvasnátok benne szívesen.