Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr Pacher Tibor

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Űrbiznisz Vipera a Holdon 2020.06.12 20:56:20
Június 11-én magyar idő szerint délután ötkor a NASA bejelentette, hogy a VIPER nevű, golfautónyi méretű holdjáróját a pittsburghi Astrobotic Griffin nevű leszállóegysége viszi el a Hold déli pólusának közelébe 2023-ban. Az üzlet 199 és fél millió dollárt hoz az Astroboticnak...
  Talán mégsem eszik olyan forrón a kását: a Roszkozmosz és a NASA is csitítja a hullámokat a holdi erőforrások hasznosítása és az Artemis Egyezmény javaslatot övező vitában, bár még nagyon sok a nyitott kérdés. Oroszország mindenesetre három holdi küldetéssel is készül a következő években; a Luna…..
Donald Trump április 6-án kiadott elnöki rendelete nyomán élénk vita bontakozott ki az űrbéli erőforrások feltárásának és hasznosításának lehetőségeiről és szabályozásáról. A NASA most nyilvánosságra hozott "Artemis Egyezmény" javaslatával nem csak a 2024-re tervezett emberes Holdra szállás…..
2020. április 6-án Donald Trump elnöki rendeletben erősítette meg Amerika szándékát az űrbéli, és különösen a Holdon található ásványi kincsek szabad felhasználásáról. Az amerikaiak most ismét rálépnek a gázra, és a hold- ill. űrbányászat nemzetközi jogi keretének megteremtéséhez keresnek…..
Űrbiznisz Koronaűr 2020.04.05 20:52:24
Mint minden emberi tevékenységre, természetesen a világűrt érintő dolgokra is kihat a koronavírus járvány. Mi történik a Nemzetközi Űrállomáson, leállnak-e a tervezett rakétaindítások, mi lesz a tervezett fejlesztésekkel?..
  Kicsi dolgokkal is lehet nagyot dobni: a világelső magyar "zsebműholdakról", a SMOG-P-ről és az ATL-1-ről beszélgettünk a Millásreggeliben...
Űrbiznisz Áldás vagy átok? 2020.02.08 23:12:46
Elon Musk nem éppen szerény terveiről ismert. Mostanában monstre műholdflottája, a Starlink szerepel sokat a hírekben. De mi ez az egész és miért csinálja az űrcowboy?..
Bemelegítés a várható izgalmakra - Dr Tibor Pacher a Millásreggeliben! Mi várható a világűrben 2020-ban? És ehhez hogyan és mit tudnak hozzátenni a magyarok? A Millásreggei Heuréka-élmény rovatában beszélgettünk a 400 milliárd dollárra taksált “orbitális gazdaságról”, azaz többek között a…..
Űrbiznisz Miről lesz itt szó? 2020.01.18 20:50:00
A 21. század egyik nagy üzleti kihívása a világűr - fő témánk a "New Space", az "Új világűr" lesz. Space is sexy -  nem csak a kutatóknak, de az üzletembereknek is. Indul az Űrbiznisz blog!..