Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aquilone

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cikksorozatunk negyedik részében a munkahelyi státusz kérdését járjuk körbe. Teljesen mindegy, milyen típusú vállalatnál, milyen jellegű munkát végzünk, mindannyiunk számára fontos – akár tudatosan, akár tudat alatt –, hogy az adott közegben hol helyezkedünk el. Megkapjuk a munkánkért járó…..
Cikksorozatunk harmadik részében a munkahelyi kapcsolatok témakörét boncolgatjuk. Rengetegféle ember torlódik össze a munkahelyeken. Különböző személyiségek, eltérő értékrendek, változatos stílusok és megannyi viselkedésforma teszi színessé az irodákat. Egyvalami azonban mindenkiben azonos:…..
Cikksorozatunk második részében a munkavállalók önállóságra való igényét elemezzük. A munkavállalók általában két nagy csoportra oszthatók: vannak a „jó munkásemberek”, akiknek megmondja a vezetés, mit kell tenni, ők ezt megteszik a megadott paraméterek szerint, és rossz érzések vagy bármiféle…..
Mit keres és mitől menekül a munkavállaló? Mit figyel az agyunk titokban? Mi történik, ha valami nem tetszik neki? Megmutatjuk! Sokféle módszer és modell létezik, amely alapján vizsgálhatjuk azt, hogy milyen környezetben vagyunk kiegyensúlyozottak és hatékonyak. Az egyik ilyen a SCARF modell,…..
Mindenkinek van egy pozíciója és egy munkaköri leírása – de ez vajon elég ahhoz, hogy tényleg tudja a szerepét? Korábbi blogposztjainkban két olyan tényezőről és meséltünk nektek, amelyek munkahelyi konfliktusokhoz vezethetnek. A törzsi háborúkon és a munkaértékrendhez kapcsolódó különbségeken túl…..
Udvarias, kedves, segítőkész, hozzáértő, igényes a munkájára – elsőre ilyen és ehhez hasonló jellemzők jutnak mindenki eszébe. Ám az általános, főleg személyiséggel kapcsolatos jegyek mellett létezik egy talán még fontosabb tényező, amely a munkakapcsolatokat befolyásolja. „A főnököm nem normális!”…..
Ritka az olyan munkahely, ahol minden csapat minden tagja tökéletesen egy hullámhosszon van. Ám attól, hogy mások vagytok, még nem lesznek a kollégák – vagy éppen te – az ellenség. Vágyálom azt mondani, hogy a munkahelyen nincsenek előítéletek – sőt! Sajnos az a tapasztalat, hogy a…..
A munkahelyi konfliktusok melegágya az intrika és furkálódás, de létezik egy játszma, amivel épp ennek az ellenkezőjét érheted el. Egy stresszes, konfliktusokkal teli munkahelyen nem könnyű az élet – főleg, ha mindehhez közömbösség, rugalmatlanság és személytelenség is társul. Mindenki védi a saját…..
Ahogy az élet minden területén, úgy a munkahelyen sem mindegy, hogyan kommunikálunk. Lerágott csontnak tűnhet a munkahelyi kommunikáció témája, hiszen nagyon sarkítva nem kell sok minden hozzá: világosan és érthetően fogalmazz és légy udvarias, kedves, bármilyen szintű kollégával is beszélj. Ezek…..
A fél világ otthonról dolgozik, az információcsere nagy része pedig e-mailben zajlik. Írásban azonban könnyen belesétálhatunk olyan kommunikációs csapdákba, amelyek feszültséghez vezethetnek a csapaton belül. Az írásban történő kommunikáció még a magánéletben sem mindig könnyű; egy ártatlannak…..
Vezetőként és távolról működő munkacsapat tagjaként nélkülözhetetlen, hogy a munkavállalói jóllétre is elegendő figyelmet fordítsunk. Ha ugyanis a kollégák lelkileg és szellemileg kimerülnek, az a munka minőségének rovására megy majd. Sajnos még mindig sok olyan munkahely létezik, ahol vezetők és…..
A fél világ home offica-ba kényszerült, a vezetőknek pedig nincs könnyű feladatuk azzal, hogy távolról irányítsák csapataikat. A megfelelni akarás hevében pedig könnyen előfordulhat, hogy olyan hibákat vétenek, amelyekkel épp az ellenkezőjét érik el annak, amit szeretnének. Fontos, hogy ne felejtsük…..
Lassan mindannyiunk kezdi megszokni, hogy egy darabig még otthon leszünk, és ebben a kis térben kell az életünk minden területén teljesíteni és megfelelni. Mindannyian reményekkel telve, pozitívan néztünk elébe ennek az időszaknak, és vágyakozva tervezgettük az otthon eltöltött időnket. Végre lesz…..
Bár szerencsére nálunk még csak kijárási korlátozás van, így is sokkal több időt töltünk a négy fal között, mint amennyit szeretnénk. Különösen oda kell hát figyelned arra, mit és hogyan csinálsz, nehogy teljesen bedilizz. Az utóbbi időben a csapból is a koronajárvánnyal kapcsolatos hírek…..
Ezekben a nehéz időkben, amikor beszűkül az életterünk és összemosódik a magánszféra a munkával, nagyon könnyen érezhetjük magunkat erőtlennek, kedvtelennek és teljesen demotiváltnak. Íme néhány tipp, hogyan tehetjük a megbeszéléseket és a közös munkát jobb hangulatúvá. 1. Rajzoljátok le…..
Az elszigeteltség tökéletes ellenszere, ha tudatosan építed fel az online jelenlétedet. A jelenlegi helyzet mindannyiunk számára egyre megterhelőbb – főleg, mivel senki sem tudja, vajon meddig tart ez az állapot. Ám a reményt nem szabad teljesen elveszíteni! Még ha most kilátástalannak is tűnik a…..
A gazdaság hanyatlásával nagyon sokan nehéz időszak előtt állnak – összeszedtük a legjobb megoldásokat, amelyekkel segíthetsz a környezetedben élőkön. Sajnos a koronavírus Magyarországot sem kíméli – az egyre feszültebb helyzetben a legtöbben azzal vannak elfoglalva, hogy a saját bőrüket mentsék.…..
Aquilone 2020.03.19 12:39:57
@midnight coder: Sajnos minden válsághelyzetben jellemzô, hogy felmennek az árak, de a sarki zöldséges sem feltélenül örömében emeli az árakat, hanem mert ô is az eddigi ár sokszorosáért jut hozzá az áruhoz.
Nem minden coach szélhámos, és akadhatnak olyanok, akik szeretnék magukat képezni és pont ebben a gazdasági helyzetben hasznos készségeket elsajátítani.
Minden esetben azt gondoljuk, hogy fontos, hogy mindenki találjon örömet és értelmet a munkában és a mindennapokban - akkor is, ha ez éppen egy macska-mûalkotás, amire az új tulajdonosa boldogan pillant rá. :)
A munkát nem szabad keverni a magánélettel – vagy mégis? Ha a családtagjaid a munkatársaid, kénytelen leszel… Sokan gondolni sem mernek arra a helyzetre, hogy valamelyik családtagjukkal kelljen dolgozniuk, mivel jó néhány olyan szituáció felmerülhet, amiben kényelmetlen, ha a munkatársi viszont…..
Szinte nincs olyan munkahely, ahol ne lenne legalább egy olyan kolléga, akinek a viselkedésével, hozzáállásával nem tudunk azonosulni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne a kapcsolatotokat komfortosabb mederbe terelni. Akár egy nagy open office-ban, akár egy kisebb irodában dolgozol, nagy…..
Aquilone 2020.03.06 10:23:49
@dedoca eder: Sajnos valóban vannak olyan szélsőséges viselkedési formák, amikkel nagyon nehéz, vagy egyszerűen nem lehet mit kezdeni. Sajnáljuk, hogy ilyen rossz élményben volt részed és kívánjuk, hogy az új munkahelyeden ne legyenek ilyen kellemetlenségek!
Aquilone 2020.03.06 10:24:34
@masada: Tapasztalatunk szerint nem életkor, hanem hozzáállás kérdése az egész. Láttunk már példát 40+-os vezetőre is, aki felismerte a rossz viselkedést, és képes volt változni!
Elégedetlenség, kilátástalanság, ingerlékenység, folyamatos stressz – csak néhány a kiégés tünetei közül, amelyeket ha időben felismersz, megkímélheted magad attól, hogy teljesen padlóra kerülj. Egy ideális világban minden munkavállaló jól érzi magát a munkahelyén, a pozíciójában, és…..
Work Werk Öt perces szabály 2020.02.26 12:13:01
Vannak, akik kihasználják, mások el sem tudják képzelni, hogy otthonról dolgozzanak. Pedig megfelelő rákészüléssel és egy kis odafigyeléssel, a home office bárkinek öröm lehet. A legtöbb munkahelyen a home office lehetősége manapság egy teljesen bevett szokás, így a munkavállaló legalább heti egy…..
Egyre több munkahely hirdeti magát gyerekbarát munkahelyként, de mit is jelent ez valójában? Összeszedtünk néhány ötletet, hogyan tudnák a cégek még ember- és családközpontúbbá tenni a munkahelyeket. Kisgyermekes szülőként fontos, hogy az ember olyan munkahelyen dolgozhasson, ami gyerekbarát –…..
Felnőtt korukra sokan megfeledkeznek a játék fontosságáról, pedig ez az egyik legfontosabb tevékenységünk, hiszen az élet minden területén alkalmazható – még a munkahelyen tanulásra is.   Bár jó pap holtig tanul, sokan mégis úgy gondolják, hogy felesleges időpazarlás tanulni, ha már dolgozol –…..