Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Óbudai Hírek

131 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óbudai Hírek Helyesbítés 2023.01.08 16:08:52
Az Óbudai Hírek blog 2020. augusztus 26-án megjelent "Mindenhol jól fekszik a Békási Piac ura" című bejegyzésében alaptalanul közölte, hogy "A Békásmegyer Piac kereskedőivel és leendő bérlőivel beszélgetve hallottuk, hogy a Békásmegyer Piac Kft. ügyvezetője, a párbeszédes parlamenti képviselő, Szabó…..
Az Óbudai Fidesz frakció közleményben szólította fel Kiss László polgármestert, hogy aláírásgyűjtés helyett haladéktalanul kezdeményezzen tárgyalásokat a postai szolgáltatás felügyeletét ellátó minisztérium vezetőivel annak érdekében, hogy a Mátyás király úti posta nyitva maradhasson. „Az…..
A családok és a vállalkozások védelmére a kormány adóemelési stopot vezetett be, melynek lejártával Kiss Lászlóék azonnal jelentősen emelik az építmény- és telekadót, valamint a magánszemélyek kommunális adóját is. Az újabban dollárbaloldalnak nevezett DK-s - Momentumos pártszövetség nem veti meg…..
Kiss László együtt tüntetett saját maga ellen az óbudai óvodapedagógusokkal. Miután rájöttek, hogy az óvodák fenntartója az önkormányzat, rendeletben hoznak döntést, hogy kifizessék az óvónőknek a sztrájk miatt kiesett bérét. Kibogozhatatlanul belegabalyodott Kiss László és az óbudai baloldal a…..
Az óbudai baloldal a cselekvés helyett ismét a semmittevést választotta. Nincs tárgyalás, átvállalás, segítségnyújtás, helyette aláírásgyűjtésbe kezdenek. Akik azt hitték, hogy Óbudán 2019 óta már minden lehetséges módozatot kimaxolt a baloldal, hogyan lehet elkerülni a tényleges munkavégzést,…..
Összesen közel 8,5 millió forint megfizetésére ítélte Szabó Tímeát a Fővárosi Törvényszék. A sérelemdíj megfizetése mellett Facebookon közzétett bocsánatkérésre kötelezték, valamint eltiltották a további jogsértéstől. Bírósági meghagyásban állapította meg a Fővárosi Törvényszék, hogy Szabó Tímea az…..
Nem először kerül elő a téma: az önkormányzat kommunikációs felületeit tiltott politikai propagandára használja Kiss László és bandája. Ezúttal a kedvezményesnek hazudott almavásár kapcsán jelent meg hazugságcunami Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának Facebook oldalán. Az, hogy dr. Kiss mit és…..
Kiss László polgármester nem tud leszállni a végzetébe robogó gyorsvonatról. A legutóbbi kínos krumpli-akció után most teljes árú almát kínálnak „kedvezményesen.” A jobb sorsra érdemes Óbuda újságban egymást érik az önkormányzat baklövéseit palástolni próbáló ilyen-olyan osztogatási akciók. A…..
Október 8-án ünnepélyesen elhelyezték Boldog Jerzy Popieluszko ereklyéit az óbudai Kövi Szűz Mária-templomban. A Szolidaritás papjának is nevezett lengyel mártír atya emlékét Óbudán a 2016-ban megépített és róla elnevezett emlékpark is őrzi. A helyi egyházközség régóta szerette volna a fontos…..
Bebizonyosodott, hogy Kiss László egy krumpliosztást sem képes levezényelni. 3 év alatt egyet sem sikerült zökkenőmentesen lebonyolítani, idén is hoppon maradtak az óbudaiak. Hatalmas sorok jártak pórul az óbudai kedvezményes burgonyavásár első napján. Kiss László krumplis akciója minden évben…..
Az Óbudai Hírek 2021. január 21. napján "Kilépés a DK-ból: selyemzsinórt küldött Gyurcsány?" című cikke alaptalanul közölte azt, hogy Hazai Iván András és Rózsa László a Tüdőgondozóban fenyegették az ott dolgozókat és azt is, hogy őket terheltként hallgatták ki emiatt büntetőügyben. A cikk…..
Előzetes tájékoztatás nélkül kivágatta a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Tagóvodájának kertjében álló több 100 éves ősfát Kiss László polgármester. Fűrészelés hangjára ébredhettek a Medgyessy Ferenc utcai óvoda környékén élők a napokban, ugyanis minden előzetes értesítés nélkül favágók jelentek meg…..
A Választási Bizottság elmarasztalta az óbudai polgármestert, Kiss törvénytelen módon, az önkormányzat erőforrásait felhasználva reklámozta a DK-s jelöltet a közösségi médiában. 2022. augusztus 31-én volt először látható az a Facebook hirdetés, amelyen Kiss a baloldal jelöltjét, Kappeller…..
Interjút készítettünk a III. kerület korábbi, 13 éven keresztül regnáló polgármesterével, aki elmondta, mit gondol a mostani kampányról, az időközi választásról és a legújabb, fideszes DK-s jelöltről. Azért kerül most sor időközi választásra Óbuda-Békásmegyeren, mert a DK korábbi óbudai elnöke,…..
Hazai Iván András volt kerületi DK elnök és alpolgármester is, később kilépett a pártból és képviselőségéről is lemondott. A megüresedett pozícióra szeptember 4-én tartanak időközi választást Óbuda-Békásmegyeren. Őt kérdeztük a lemondás okairól.   Sokan nem értik, hogy egy sikeresnek mondható…..
Interjú Csikósné Mányi Júliával, az Összefogás Óbudáért Egyesület elnökével, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a szeptemberi időközi önkormányzati választáson. Szeptember 4-én Óbuda-Békásmegyeren is időközi választást rendeznek, mivel a 2-es számú választókerület képviselője, Hazai Iván András…..
Gyurcsány Ferenc, minden idők legelutasítottabb politikusa és Kiss László, mindenki guggoló polgármestere azt a mestertervet eszelték ki, hogy az egyre fogyatkozó saját káderek helyett egy volt fideszes képviselőt indítanak az óbudai időközi választáson. Az elmúlt 12 évben egyre nagyobb vereségekbe…..
Az index készített interjút Demeter Szilárddal, aki az Óbudára tervezett kulturális fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a Zichy kastély ügyében még a tárgyalások sem kezdődhettek el az önkormányzattal, mivel olyan rendőrségi nyomozás zajlik jelenleg, amelyben Kiss László polgármester is…..
Június utolsó napjára szervezte az éves, törvény által kötelezően előírt közmeghallgatását Kiss László polgármester. A nyár közepi dátum és a csütörtök délután 15 órás időpont ismeretében sejthető volt, hogy ezúttal nem övezi majd nagy érdeklődés az eseményt. A képviselő-testületi ülésnek is…..
Két és fél évvel a 2019-es önkormányzati választások után még mindig az előző városvezetés által indított projektekkel döngeti a mellét Kiss László Szabó Tímea a választási kampány finisében. A képviselőasszonyt nem tántorítja el az sem, hogy az esélyes ellenfele, Óbuda-Békásmegyer korábbi…..
Maga az illetékes főügyészség cáfolta Szabó Tímeát, aki a kirobbant kábítószer botrányáról igyekezett elterelni a figyelmet azzal, hogy hamis vádakkal besározza választási ellenfelét. Szabó Tímea ismét hazudott, amikor botrányai elől akart menekülni. Óbuda képviselete helyett az országgyűlési…..
Liftek és mozgólépcsők a békásmegyeri HÉV állomáson, minden megállót és szerelvényt akadálymentesítenek.  Lezárult a H5 hév-vonal Szentendrétől Békásmegyerig tartó felújításának előkészítése – számolt be közösségi oldalán Bús Balázs és Vitézy Dávid. A fejlesztés nemcsak a vasúti pályát érinti,…..
Óbudai Hírek Óbuda választ 2022.03.28 07:08:00
Ismerjék meg a 10. számú választókerület, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjelöltjeit. Néhány nap van hátra az április 3-i választásokig. Kampánylázban ég az egész ország. Összeállításunkkal segíteni szeretnénk kedves olvasóinknak eligazodni az egyéni jelöltek forgatagában. A paletta az…..
A Választási Bizottság megállapította, hogy a Szabó Tímeát közpénzből támogató Óbuda Újság megsértette a választási törvényt. 5 igen szavazattal, egyhangúlag marasztalta el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) a Patek Gábor nevével is összeköthető önkormányzati…..
A korrupt kispesti szocialisták után a Békásmegyeri Piac igazgatója és a Polgármesteri Hivatal tanácsadója is feltűnik Szabó Tímea kampánya körül. Anonymus videóban ígért bizonyítékokat a Patek Gábor nevével fémjelzett Key Price Kft-ről szól. Ez a cég intézte Karácsony Gergely kampányát és ez a…..