Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MandaMom

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén harminc éve, hogy bemutatták sokunk kedvencét a Forrest Gump-ot, amelyben a főhős háborúban meghalt barátjának volt egy álma: egy olyan étterem ahol rákot rákkal lehet enni. Tudtad, hogy ez a hely azóta meg is nyílt, így BB (pontosabban eredeti nevén Bubba) kedvenceit is megkóstolhatjátok, sőt…..
Két ünnep között ellátogattunk az erdélyi Hargitára. Ódákat lehetne zengeni Székelyföld szépségeiről, ám számunkra a legemlékezetesebb élmény az volt, mikor közvetlen közelről csodálhattunk egy hatalmas barnamedvét. És még csak félnünk sem kellett, mert mindezt egy biztonságos, védett lesről…..
Ha Erdély nemzetközi környezetben szóbakerül, akkor jellemzően az átlagemberek nem gazdag történelméről és kultúrájáról ismerik - sajnos -, hanem a vámpírokról, Drakuláról vagy a Hotel Transylvaniáról kezdenek kérdezgetni. Hol is élnek valójában ezek a szörnyetegek? Hol a Drakula kastély, és mi köze…..
A Guns N’ Roses miután átgázolt a Közel-Keleten és Európán, jelenleg az Egyesült Államok különböző pontjait robbantja fel. Hiába telt el több hónap a budapesti koncert óta, még mindig a hatása alatt vagyok, főként, hogy sikerült az első sorból élvezni a három és fél órás műsort. Azt hiszem, aki…..
Tudtad, hogy a magyarok egyik kedvenc úti célján, Korfun található a világ egyik legtechnikásabb kifutópályája? Bizony, aki itt landolt charterrel, az elmondhatja magáról, hogy igazán profi pilóta repítette nyaralni, mert ide csak a rutinos, képzett öregrókák kapnak leszállási…..
Ha az utazást és az olvasást annyira szereted, mint jómagam, akkor van egy kötelező látványosság, amit nem hagyhatsz ki, ha Portóba vet a jó sors. Ha ebben a csodás portugál városban jársz, ne csak a borokat és a tengeri finomságokat kóstold meg, hanem végy magadhoz némi szellemi táplálékot is, és…..
Budapest a közelmúltban felkerült a Madame Tussauds világtérképre, ugyanis immár 23. világvárosként csatlakozott ahhoz az elit klubhoz, ahol hírességek életnagyságú szobraival fotózkodhatunk. A megnyitót követő első hétvégén volt a gyereknap, ezért úgy gondoltuk a Városligeti tömeg helyett ide…..
Corbin, egy álmos amerikai kisváros Kentuckyban. A csendes városka egy főtérrel és egy múzeummal is rendelkezik, emléket állítva leghíresebb szülöttjének, akinek főztje évtizedek óta a világ kedvence, és aki feltette a gasztronómiai térképre az államot. Tavaly látogattuk meg azt a helyet ahol…..
We had a special guest recently. Timmy, the world-traveling teddy bear - who has previously visited South Korea, Italy, Japan, Hawaii, and also flew on the F/A-18 Super Hornet fighter jet - embarked on another great adventure: he came to Hungary to see us. (Hungarian version here.) The first…..
Különleges vendég látogatott meg minket a közelmúltban. Timmy a világjáró mackó, aki korábban már járt Dél Koreában, Olaszországban, Japánban, Hawaiion, repült F/A-18 Super Hornet vadászgépen is, élete újabb nagy kalandjára vállalkozott: eljött hozzánk Magyarországra. A cikk angol verzióját itt…..
Van egy gyümölcs, amit leginkább a magyar pálpusztai sajthoz lehetne hasonlítani. A duriánt ugyanis nem szagolgatni, enni kell. Átható, jellegzetes aromáját nehéz leírni, mert van aki szerint nem is kellemetlen, mások száz méterről is öklendezni kezdenek. Ez a durian gyümölcs, ami Malájziában és az…..
A világ csaknem negyede a ezen a hétvégén ünnepli az új év kezdetét. 2023. január 22-én véget ér a Tigris éve, és kezdődik Nyúl esztendeje. Ebből az alkalomból valóságos embertömegek indulnak el Kínából – vagy épp Kínába – hogy együtt ünnepeljenek távol élő szeretteikkel. Erre három év óta idén van…..
Létezik egy mesés hely, Budapesttől alig másfél órányira, ahol akár a saját autódból kézből etethetsz elefántot, zsiráfot, zebrát. A tengerentúlon a koronavírus járvány idején jártunk hasonló szafari parkban - erről itt olvashatsz - de még ott sem nyílt lehetőség egzotikus állatokkal való…..
Minden bizonnyal ismét fellendült a forgalma annak a bárnak, ahol több mint három évtizeddel ezelőtt - egy merő véletlennek köszönhetően - felvették a klasszikus Top Gun bár jelenetét. Most, hogy elkészült a film folytatása, nyilván egyre többen huppannak le ahhoz az asztalhoz, ahol a fiatal…..
Minden évben lélegzetvisszafojtva várják az amerikaiak mikor virágoznak ki a cseresznyefák Washington D.C-ben. Idén az enyhe március meglódította a bimbókat, és a korábbi évekhez képest kb. egy héttel korábban, pontosabban néhány napja borult teljes virágba a főváros.  Mivel a hétvégén még teljes…..
186 évvel ezelőtt, ezen a napon, március 2-án kiáltották ki Texas függetlenségét. A magányos csillag (Lone Star State) egy vesztes, de máig emlékezetes csatát követően emelkedett fel. Alamónál a mexikói csapatok sarokba szorították a helyi erődbe visszavonuló texasi erőket, és 13 napos ostrom alatt…..
Szinte teljesen elfeledve pihen Amerika 43 elnökének monumentális szobra egy virginiai farmer sittelepének egyik szegletében. Az egykor szebb napokat látott alkotások évekig egy pazar szoborpark ékességei voltak, amely a Rushmore Hegyen lévő négy elnökök portréi ihlettek. Az Elnökök Napja alkalmából…..
A Wright fivérek által épített első - ember által irányított - repülőgép 118 évvel ezelőtt, 1903. december 17-én emelkedett el a földről, mindössze 12 másodpercre. Aznap további három repülést hajtott végre, mielőtt totálkárosra tört. Igaz, egy darabkája még így is eljutott a Holdra.*** A…..
Ha végigsétálsz Hollywoodban a Hírességek Sétányán, bizony lesz okod csodálkozni: Mickey egér, Donald kacsa, Godzilla vagy éppen Shrek is kapott már csillagot, úgy mint négy James Bond, sőt két elnök is - utóbbiak persze nem a politikai szerepvállalásukért érdemelték ki a megtiszteltetést. Ám nem…..
Mindig is gyanús volt nekem Axl Rose, aki akármilyen mélyre csúszott, mindig visszakapaszkodott a csúcsra, vagy Slash, aki biztos vámpír, mert már 30 éve nem változik semmit. Járvány ide vagy oda, kamaszkorom kedvenc rockbandáján mit sem fogott az idő vasfoga, a fiúk a hatodik X-hez közeledve, a…..
Eljátszottál már a gondolattal, mi történne ha beugranál Buddy cukrászdájába New Jersey-be, vagy épp az Autók Grófjának műhelyébe, esetleg a Zálogcsillagok zacijába Las Vegasban? Ott találnád-e kedvenceid a pult mögött, gyorsan összeállnál velük egy szelfire, és megtudakolnád hogy vészelték át az…..
Már több mint 58 év eltelt mióta az utolsó rab is eltávozott az Alcatrazból, ám a világ leghíresebb börtöne még ma is számos látogatót vonz. Ha valaki meg akarja nézni a híres intézményt, jobb ha jó előre lefoglalja a helyét. Akár hetekkel, hónapokkal előre elfogynak az szigetre induló hajón a…..
Stephen King már több mint fél évszázada ontja a horror-regényeket - több köztük mára már kultikussá vált. A 73 éves író Maine-ben született és történeteinek nagy része is itt, az Amerika északkeleti csücskében lévő államban játszódik. Ellátogattunk mi is Maine-be, már csak azért is, mert tini korom…..
476 évvel ezelőtt, 1545. július 19-én süllyedt el VIII. Henrik kedvenc csatahajója a Mary Rose. A feleségeit sűrűn cserélgető angol király flottájának ékkövét veszítette el ezen a napon. Ám a roncsot a múlt században megtalálták, és több évtizedes bravúros régészeti munkának köszönhetően az angliai…..
Salemben jártunk a közelmúltban, ahol természetesen minden a boszorkányokról és a 329 évvel ezelőtti boszorkányüldözésről szól, amely nem csak a Massachusetts-i kisvárosban, hanem Amerika több városában is végigsöpört, számtalan ártatlan életét követelve.  Már több mint háromszáz év telt el,…..