Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mothman_92

10 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első podcastunkben a party játékok egy kis csoportjával foglalkoztunk. Miért fantasztikus játék a Bang!? Miért jobb a kockajáték verzió az alapjátéknál? Igent mondunk az Igenre? Ki a franc rakta a Sushi dice-ba a csengőt? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ ebben a…..
Az ötlet  A Techbarátok csatorna és Facebook oldal alaptémáját tekintve a PC-kel és videojátékokkal foglalkozik, mégis úgy gondoltuk Bobbyval - a Techbarátok egyik alapítójával -, hogy szeretnénk a témák körét a társasjátékokéval is kibővíteni. Imádunk társasozni és imádunk a társasokról…..
1982. április 2-án argentin katonák szálltak partra az Egyesült Királyság felségterületének számító Falkland-szigeteken annak érdekében, hogy a szigeteket Argentínához csatolják. A partraszállás hírére a britek egy gyorsreagálású haditengerészeti csoportot indítottak útnak az agresszió…..
Mothman_92 2020.02.17 21:57:50
@Jani22: köszönöm szépen a jó kívánságot, ne haragudj. Igyekszem megfelelni mindenkinek én is, bár tudom hogy ez úgy sem lehetséges :) Geológusként diplomáztam most programtervező sulit végzek, mert geológusként nem lehet elhelyezkedni, a hadtörténeti dolgokban abszolút lelkes amatőr vagyok.
Mothman_92 2020.02.17 21:15:18
@Jani22: Kedves Jani22! Mivel dolgozom, emelett egy főiskolai szakképzést is végzek, és a Feleségem is mily meglepő de elvárja, hogy foglalkozzak vele, ezért nincs túl sok időm a bloggal foglalkozni. Amennyiben a nap mind a 24 óráját itthon tölteném, garantálom, hogy hosszabb és érdekesebb cikkek születnének mivel lenne időm többet utána olvasni a témának. Bocsánat a cikk rövidségéért és mert nem tudja a tudásszomjadat messzemenőkig kielégíteni, amennyiben nem tetszik, nem kell ideböfögni. Az építő jellegű kritikát szívesen fogadom, de a rövid! sz*r meg hasonló hangvételű kommenteket nem igazán tudom feldolgozni. Maradok tisztelettel.
A kezdetek Az Idegenlégió zászlaja és jelképe, a hétlángú gránát (forrás: Wikipedia)   A Francia Idegenlégiót 1831-ben hozták létre azzal a céllal, hogy megkerüljék azt a törvényt, amely tiltotta az idegen nemzetiségűek felvételét a francia hadsereg soraiba. A légió…..
Mothman_92 2020.01.22 19:49:04
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Köszönöm az észrevételt. Gondolom Ön sosem hibázik.
Mothman_92 2020.01.22 20:05:55
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: bocs, kicsit túl reagáltam. Örülök, hogy egy volt katonát is idefújt a szél. Majd igyekszem bővíteni a cikket, de mint fentebb is írtam még tanulom a szakmát :)
Mothman_92 2020.01.22 20:18:03
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: köszönöm a tanácsot és az építő kritikát! Megfogadom! :)
A II. világháború egyik ikonikus felvétele, amely 1945. február 23-án, a Szuribacsi-hegy elfoglalása után készült (forrás: Wikipedia) Földrajzi háttér Iwo Jima a Tokiótól 1000 km-re fekvő Volcano-szigetcsoport tagja. Volcano-szigetcsoport tagjai egy óceánközépi hátságon helyezkednek el,…..
Mothman_92 2020.01.08 13:38:29
@százados: @Nietzsche.: Értem mind a kettőtök álláspontját és elfogadom a véleményeteket. Kár ezen vitatkozni, mert kb. mintha azon vitáznánk, hogy mennyire zöld a fű, a lényegen nem változtat, egy kiugróan véres csatáról van szó, ami mind a két fél részére hatalmas véráldozattal járt.
A dologhoz hozzátartozik a japán mentalitás, aminek következtében a sebesültek is inkább öngyilkosok lettek, minthogy amerikai hadifogságba kerüljenek. Itt válik érdekessé a nyugati és a keleti kultúrák közötti gondolkodásmód- különbség a hősi halálról, hadifogságról és leginkább a megszégyenülésről. De ez már lehet egy másik cikk témája lesz :)
Mothman_92 2020.01.08 14:12:57
@Lobo Marunga: talán a Harcosok Szövetségében volt :)
1998. szeptember 22-én dél-afrikai és botswanai csapatok lépték át Lesotho határát.A Lesothoi Királyság Dél-Afrikán belül, nagyjából egyharmad magyarországyni területen( ~30e km2 ) elhelyezkedő szuverén állam, amely 1966. október 4-én vált ki a Brit Nemzetközösségből. Lesotho élén a király áll, aki…..
"A történelmet a győztesek írják"- tartja a jól ismert mondás, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a II. világháborús beszámolók jó része az angolszászoktól, illetve az oroszoktól származik. A tengelyhatalmak katonáinak memoárjai jóval kisebb számban kerülhetnek az olvasó közönséghez. Üdítő…..
75 évvel ezelőtt, 1945 július 19-én utolsó útjára futott ki a USS Indianapolis hadihajó Pearl Harbourból fedélzetén 1200 tengerésszel. Titkos úti célja Tinian volt, fedélzetén pedig az első működőképes atombomba darabjait szállították. Július 26-án érték el Guamot, ahonnan a kirakodás után július…..
Mothman_92 2020.01.04 17:48:52
@Nietzsche.: Köszönöm az infót, ez nekem kimaradt! :)
Az I. világháború sajátságos harctéri körülményei egy új típusú harctéri betegséggel szembesítették a tábori kórházak orvosait: a harctéri sokk (angolul shell shock, nyersfordításban „akna sokk”), vagy harctéri idegkimerülés az egyik leggyakoribb betegség, ha úgy tetszik „sebesülés” típus lett,…..
A Nagy Háború   Bizonyára sokan látták a Tisztelt Olvasók közül a Nyugaton a helyzet változatlan című I. világháborús filmet, vagy olvasta Erich Maria Remarque azonos című regényét. Az I. világháború csatatereit az ott látott/olvasott képek tökéletesen ábrázolják: a lövészárok rendszerek végtelen…..