Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zRg

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szokásos kormányzati kapkodás és az érintettek meghallgatásának elmulasztása lehet annak a hátterében, hogy két augusztus 24-i módosítás totális idiótaság a KRESZ-ben. 50. § (1)312 A jármű figyelmeztető jelzést adó berendezését működtetni a következő esetekben kell:i)…..
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
zRg 2012.01.12 20:49:39
@eerika: Az már rég senkit nem érdekel, hogy mi mit akarunk :\
Onlinemarketing blog T-Home fail 2012.01.06 00:07:30
Úgy tűnik, a T-Home benézte az idei csatornakínálatát, nagyon. Miközben sikerült bevenni a kínálatba a kormányközeli Parlament TV-t, kiraktak számtalan olyan csatornát, amit sokan néztek. Például a Sport Klub-ot (sokan direkt e miatt fizettek elő), a Cartoon Network-öt (és az…..
Onlinemarketing blog Zsebbenyúlós 2011.10.13 23:17:00
Kedd-szerdán (és egy kicsit hétfőn) Internet Hungary volt, és bár végig ott voltam, de persze rengeteg programra nem jutottam el, hiszen volt, amikor párhuzamosan egyszerre négy előadás is ment. A mobilos dolgoknál végig jelen voltam (mint műsorvezető), de ezen felül csak pár…..
zRg 2011.10.14 13:34:11
@Ketszeri: Nem igazságos a kábel előfizetés sem, szemétbe csomagolva kapod az "értéket", már ha lehet ilyet mondani. Aztán mégis megesszük - kivételek, tévé nélküli renegátok nyilván vannak, de ez nem számottevő.
Ettől függetlenül - vagy épp a tévés tapasztalatok miatt - valóban nem támogatnám az internet előfizetésbe csomagolt verziót. A többi még csak találgatás, gyerek még az internet itthon. (Lehet jönni mindenféle penetrációkkal, de ismerek nem kevés embert, aki kb. csak iwiw-re (pletyka alapnak) meg sudokura használja a netet.) Ha majd a mai tizenéves generáció fizetőképes korba ér, akkor talán megmozdulhat valami.
Megbecsültem januárban, aztán újra megbecsültem júniusban. Múlt héten pedig megjött a levél a manyuptól a tényleges adattal. Nézd csak, ez több, mint amit vártam, de jó! Én legutóbb 5201 fabatkát tippeltem (a fabatka-forint árfolyamot fedje továbbra is jótékony homály...),…..
zRg 2011.08.16 23:09:20
@promontor: Terroristákkal, tússzedőkkel nem tárgyalunk. Én ezért maradtam...Meg mert azt gondoltam, ha bukóban vagyok, nem realizálom a _pillanatnyi_ veszteséget (vö. "eltőzsdézték", röhej...)
Minden esetre a feleségemmel együtt 2007 őszén mentünk át AXA-tól ING-hez. (Ismerős "ügynök" győzött meg, de kb. tökmindegy alapon váltottunk. Meg mert nem tetszett, hogy eredetileg a svájci Winterthur-hoz csatlakoztunk, aztán eladtak az AXA-nak /hogy pontosan hogy volt ez, nem tudom, de a név akkor lett AXA/...) Sebaj, átmentünk.
Én most maradtam, a feleségem, aki két gyereket szült azóta, így keveset dolgozott, együttműködött a rendszerrel. ~600e befizetés, ~200e körüli kamatra ~70e reálkamatot fizettek ki. 2003 óta ment a befizetés, de a nagy része 2008 óta, ez még az igazsághoz tartozik.
Ronda nagy nyereség volt ez, a szenátor asszonyt innen is csókoltatom. Nekem viszont 2003 óta folyamatosan gyűlt, és hasonló arányokat látok a kimutatásban. Pont ezért nem küldtem vissza a tőkét az enyveskezűeknek. (Az alig fizető AXA ezek szerint vagy 2008 óta szerepelt csak rosszul, de akkor nagyon, vagy csúnyán "elszámolják" az emberek reálhozamát...)
zRg 2011.08.16 23:10:37
zRg 2011.08.17 17:01:32
@promontor: Tárgyalt, hát. Csak nem sok tétje volt a tárgyalásnak. Ő még a "konzultáción" is részt vett volna, de mondtam, hogy majd ha másik lakcíme lesz ;)
Octopus betévedt a kiskőrösi Borászparadicsomba, és a kígyó rögtön a tiltott gyümölcsökhöz vezette. Ilyenekből lehet itt csemegézni: "Cabernet aroma 25 kg-os (olasz) Legkisebb rendelhető mennyiség: 1 kg (11250 Ft/kg). Szölőből kivont természetes aroma. Adagolás 0,1 g/l.…..
zRg 2011.08.04 10:55:19
@E.G.O.: Bormarketing? Van saját szőlőm, saját fogyasztásra. Rizling, szürkebarát. Elég. Az ismerős, eladásra termelő borász viszont nem tudja eladni a borát, mert a kocsma 90-ért veszi a vegyületet. Miről beszélsz? Maradjon így? Szerintem a borkultúra igény, és nem marketing kérdése. Ha nem tud alulról építkezni az iparág, akkor a "nagyoknak" nem marad más, mint kiszolgálni a trendeket, és beállni a sorba. De ne azt nézd, hogy mi van most, hanem hogy hova vezethet ez. Biztosan jó, ha elfelejtődik a szaktudás, és futószalagon készülnek az egyenborok? A "vállalhatók"? Szomorú világ jön az ízlelőbimbókra...
zRg 2011.08.04 12:23:26
@dalton1: hogyne. Egy arc megvett egy Tolna megyei volt "borkombinátot". A szőlők helyén rég szántó van, de rendszeresen indulnak ciszternából esővízzel feltöltött kamionok országos túrára. Kb. olyan ez, mint amikor a kínai varrónőket felteszik a hajóra az alapanyaggal, és Európában pólót meg bevándorlókat szüretelnek...
Csoki egy mindnyájunknak kedves témát feszeget. Tényleg, ha valaki egyszercsak ki akar szállni egy fórumból, és minden régebbi hozzászólását töröltetni akarja, vajon megteheti-e ezt? Kedves Zugügyvéd, egy remélhetőleg érdekes témát szeretnék felvetni a…..
zRg 2011.03.03 20:22:14
@Heritage: Hát ez tényleg trükkös lenne ám. Az nem egy oldal, hanem egy dinamikusan, minden felhasználóval kapcsolatban generált lista. A kérésedhez egy új funkciót kellene fejleszteniük, amit nyilván nem fognak.
zRg 2011.03.03 20:59:39
@avman: na, nálunk pl. nincs moderálás. mindenki úgy csinál magából hülyét a faluban, ahogy akar ;) ha törlést kér, azt lesz szíves hivatalos úton, névvel-címmel. hajrá. :) vagy lehet gondolkodni, előre.
zRg 2011.03.03 21:13:07
@Dandie: na igen, az ellen nem véd :) nálunk alap, hogy módosíthat, amíg nem szóltak hozzá. akár tudja törölni a tartalmát is, ha pl. három hét teljes közöny után rájön, hogy felejtős a téma :)
vannak emberek, akik emiatt szeretik lecövekelni egymás hülyeségeit, csak hogy ne tudja törölni a másik :)
A "hol lehet jó kávét inni Budapesten/az országban" mindig hálás vitatéma. Vitaindítónak hadd mondjam el, Málnuska barátnőmmel pendülök egy húron e kérdésben. Ő lehúzott jópár évet a hazai vendéglátásban, és közösen gondoljuk úgy, a jó fekete levesért irány…..
A Blog.hu csapatának a jóvoltából pár napja minden bloghu-s blog elérhető mobil változatban is. Ez értelemszerűen akkor látszik, ha valaki mobiltelefonról nézi meg valamelyik blogot. A mobil változat lényege, hogy egyrészt a tördelés a mobilok méretéhez illeszkedik, másrészt…..
Végighallgattam az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozásáról szóló ma esti  általános vita első két óráját. Különös parlamenti esemény volt, nagy kár, hogy feltehetően csak néhány száz, esetleg néhány ezer választópolgár követhette. Ha valaki kizárólag ezt…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
zRg 2010.10.11 15:50:38
@algi: az egy dolog, hogy veszteséges vagy nyereséges. magán tulajdonban van, az ő gondjuk, hogy termel-e pénzt. a túl nagy nyereséget lehet csökkenteni pl. osztalék fizetésével. szóval ez semmit sem jelent.
Szőlőművelés Gémóver 2010.10.03 20:18:00
Idénre annyi. Hétvégén megnéztem a szőlőt: kb. 90%-ban rothadt. Az ép szemek között alig akadt jóízű, általában enyhén savanykás, vízízű szemek voltak, enyhe kesernyés kiegészítéssel.   Általános állapot…..
Egyszerűen vétek nem nézni a parlamenti közvetítést: a mai ülésen olyan dolgok történtek, amelyekre nagyon régen volt példa. Miközben a kormánypárti képviselők ezúttal is minimális számban jelentek meg a parlamentben, a munkájukat láthatóan nagyon komolyan vevő jobbikos és…..
zRg 2010.07.21 16:20:02
@GaZe: Esetleg a XXI. században olyan is létezhet, hogy a tartalom tulajdonosánál keresed előbb, és nem máshol reklamálod? :) No offense, csak mondom :)

videotar.mtv.hu/Kategoriak/Parlamenti%20Kozvetitesek.aspx
Na, akkor tegyük fel, hogy egy afrikai, vagy latin-amerikai országban, esetleg valami kis távoli óceániai szigeten úgy dönt a parlament, hogy ezentúl a helyi kultúrának, hagyománynak és éghajlatnak megfelelően mindenki köteles anyaszült meztelenül járni.- Nincs abban semmi –…..
zRg 2010.07.14 17:15:36
@Sir Kommentor: ne tégy úgy, mintha nem tudnád, hogy nálunk extrémjobbos körökben az iszlám oldalán szokás lenni. bár szerintem ez csak a "közös ellenségkép" miatt van, és zárójelbe teszik azt a tényt, hogy az iszlám balhésabb képviselői azért a keresztényeket sem csipázzák...
 Valami végérvényesen elromolhatott az Apple-nél. Egyszerűen nem tudják már titokban tartani termékeiket a bemutatókig. Ami rosszabb, hogy nem fotók szivárognak ki, hanem maguk a termékek. Először a Gizmodo vásárolt meg egy elvesztett új generációs iPhone-t, majd néhány…..
zRg 2010.05.20 22:46:04
@Chupa: de, csinálhat. ez nem rendes OS rajta, láthatóan a hardver funkcióinak tesztelésére van.
Május elsején  felkerestük a szocik majálisát, hogy megtudjuk mi az a meglepetés, amivel Horváth Csaba készült a népnek. Megtudtuk, hogy nincs ingyen ebéd, de ingyen BKV viszont lesz. Erről megkérdeztük a napsütésben ejtőző szimpatizánsokat. Gaudi-Nagy Tamás egy…..
zRg 2010.05.03 00:58:56
@histar007: tök megértem amit írsz, de szerintem szoci politikusok kijelentéseit tényszerűen értelmezni nem menő :) - no offense, de eleve akkor hazudnak, ha mozog a szájuk :)
Úgy néz ki, hogy ez a választás sem múlik el komoly tévedésem nélkül: egyelőre ugyanis semmi jele annak, hogy a két forduló között felpörögne a kampány. A lapokban már a következő kormány névsora fut, időnként meglepő nevekkel, az elemző pedig – miután lényegében…..
zRg 2010.04.15 21:07:28
@török gábor: de a magyar választók egyelőre kissé szélsőségesebb kilengésekre hajlamosak, mint az említett országokban :)
zRg 2010.04.15 21:56:37
@aum: nem biztos, hogy másodlagos preferencia. nálunk nem volt LMP-s egyéni jelölt, így a teljesen súlytalan CM-esre adtam az egyéni protestszavazatom, és az LMP-re a listás meggyőződésest :)
zRg 2010.04.15 22:10:16
@aum: :) ha ezt tudom, jelentkeztem volna ;)
A választási esélyekkel már rengetegszer foglalkoztam, tulajdonképpen a tavaly novemberi indulás óta erről szól ez a blog. Az elején forgatókönyvekről írtam (1-7. bejegyzés), később a kampány eseményei – különösen a meglepően rögös jelöltállítás – kapcsán…..
zRg 2010.03.30 19:50:01
@artdark: Egy protestpárt egyszerűen nem nőhet ilyen rövid idő alatt 20%-ra vagy fölé anélkül, hogy elveszítené a "szüzeségét". Hacsak nem a tisztességes politika ellen tiltakozik korrupt/züllött tulkok jelölésével. Ebben az irányban talán összejöhetne, de ahhoz hiányzik az alap.
Belsőség Mercit, ne BMW-t! 2009.11.11 07:04:59
  Ősi ellenségek, gondolnánk, pedig a két cég teljesen más elképzelések mentén épít autókat. Hezitálni egy BMW és egy Mercedes között olyan, mintha nem tudnám, cézár salátát vagy töltöttkáposztát szeretnék. Vélemények az azonos című írásunkról...
zRg 2009.11.11 08:11:50
@kultúrpesszimista: az feltűnt különben, hogy szerzőnk úgy indította a dolgot, hogy több ismerőse feltette a kérdést? Tehát egyrészt igen, lehet ilyen provinciális szemléletű a magyar, másrészt ha ez így van, arra az újságíró akár reagálhat is, nem? Tudom, hogy -gyulavitézt- divat fikázni, és csak remélni tudom, hogy ezen ő is olyan jól mulat, mint én. Egyébként Saab.