Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hátrasarc

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esztergom várának falait és a Bazilika kupoláját látjuk a Prímás-szigetre vezető Kossuth hídról Közöttük járunk, de sokszor észre sem vesszük már őket. Sokból már csak romok maradtak ránk, mert csúnyán elbántak velük a viharos évszázadok. Párat közülük éppen most próbálnak megmenteni az utókornak -…..
Nézelődő kirándulók a Boldog Özséb kilátóban Egy korábbi posztomban a Budai-hegység egy-egy sétával könnyen elérhető, szép kilátást nyújtó pontjait vettem sorra, most egy kicsit lépjünk távolabb a fővárostól és járjuk végig – egyelőre csupán fényképekkel bemutatva – a Pilis Csillaghegytől…..
hátrasarc 2023.02.17 11:56:55
@horvabe: Azt még nem próbáltam :D Csak kövel megdobni onnan fenntről :D
Néha jó tanácsadó a harag.
hátrasarc 2023.02.19 10:23:32
@gigabursch: Van aki szerint esemény..Vannak akik azt mondják,csak a dolgukat végezték és az életüket mentették.Vannak akik náciznak,vannak akik hősnek tartják Őket.
Erősen pártállás szerint mérlegelnek az emberek.
Ha ugyanarról a kitörésről beszélünk.
Kerékpárosok szállnak le Nagymaroson a visegrádi oldalról érkező kompról A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 80,22 km (kerékpár computer)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 318/311 m (turista GPS)-…..
hátrasarc 2022.05.21 21:29:45
@Le a spammerekkel: Nem szivesen állnék bele egy mexikói párviadalba ,de és ez a lényeg,szerintem az igazi természetbarát -mert legjobb tudomásom szerint ez a blog erről szól,-és erősen megnyomnám a barát szót nem beszél ám így .Mégha -vélt vagy valós vitába keveredett az igazmondás területén itten-bárkivel is.
Szerintem,ha nem is védhető giga Úr leírása,de azt mindannyian tapasztaltuk a közelmultban,hogy bizonyos felvásárlások miatt a kék túra útvonalát is korrigálni kell folyamatosan.
És ez tény.
Szóval ne tessenek veszekedni,hanem inkább minél több jó túra ajánlatot feldobni ide ,amivel "előre " haladhatunk.
És kéretik,engem nem megpróbálni sértegetni,mert simán kinevetem azt aki kisérletezik.
Vitányvár romjai között A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 24,29 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 784/764 m (GPS)- Nehézség: 7/10 (Egész napos…..
hátrasarc 2022.03.05 19:03:37
@horvabe: Tudja,szeretem olvasni a posztjait.
Azt ahogy bandukol hegyen völgyön,és ezt némi irodalmaiassággal tálalja.
Benne van a szeretet," a természet" és az erdei természet iránt.
Az embereket is kedveli,hiszen nem irna nekünk.
Tegnap ezen töprengtem amikor végignéztem a láthatárt a Szabó hegyről.Sehol senki ,és az élményt amit átéltem a 2 fokos hőmérsékletben és kb 60 km-es szélben a kilátón.
Talán ilyen szépen megírni sem tudnám,vagy legalábbis nem tudnám átadni az érzéseket,milyen is az izzadva felkaptatni egy hegyre,és onnan körbenézni.
És hogy mi értelme is van :D:D:D!
www.youtube.com/watch?v=O9uqHBhuGIE
Der örülök ,hogy van aki ezt a vállára veszi a hátizsákon kívül :D
hátrasarc 2022.05.21 20:39:41
@horvabe: Ehhez egy kis hozzávaló.
Az "okos "telefonomon 4 különböző navi van.
Múlt hét pénteken szerettem volna feljutni,menni a Kőlik barlanghoz.
Nos életemben ennyire soem féltem,mint amikot egy husz fokos dőlésszögű és ugyanilyen lejtésű útra vittek mind,hogy onnan simán elérem a barlangot.
Szerintük autóval simán járható az út.
A hlyi parasztok szerint is járnak arra autóval emberek.
Hogy vinné el mindet a csoma.
A barlan g is kevéssé volt fellelhető,mint ahogy a vizmosás sem látszott a virtualis térképen ,amiből csak 10 próbálkozásra sikerült kijutnom .De nem aggodtam,mert arrafele nagyon barátságosak a fatolvajok,és készségesen felajánlották,ha megszorulok,ők segítenek.
És mire megtaláltam a felvezető utat a Likhoz,addigra az összes felmenőjét elszídtam azoknak akik ezeket a programokat irják,és üzemeltetik hiszen a fizetős verziók összevissza forgatták csak az iránytűt a térképen,fingjuk sem volt róla merre menjek.
És mivel én is okos vagyok,találtam egy rövidebb utat felfele,aminek a negyedénél úgy gondoltam,ha mégegyszer a túrabotokat a kocsiban hagyom,hát olyat mondok magamra,hogy csak na.
Igy hát a végén,csendes lepihentem a márgás agyagba és sírtam egy sort.Úgyis mindegy volt ,mert addigra akármilyen látványosság lehetett volna előttem/akár egy ingyenes Koncz Zsuzsa koncert is :D/már semmit nem láttma a verítékemtől.Így legalább arra foghattam ,hogy mi az a sok nedvesség ami az arcomon csordogál :D
De mindenképpen javaslom,a falubol gyalog csak egy km,és némi pénzmagért cseréba a barlang is megtekinthető.A mező,pedig vadvirágos csodarét egy jó bárányfelhő nézés örök emlék onnan.
És igen,van egy hosszabb út is a kiserdőn keresztűl.
Úgyhogy térképet ide ,mert az a táj.
Kilátás a Nagy-szénás csúcsáról délkelet felé A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Earth-ön A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 25,07 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 734/720 m (GPS)- Nehézség:…..
hátrasarc 2022.05.02 12:59:18
@horvabe: Na azzal kell megvárni a telet-kibontani tilos-addigra megint összeáll :D
Egyébként jogos ,a csúcsműzli tovább eláll.
Akkor Te szerencsés vagy,én már nem emlékszem merre jártunk,pedigf annak idején a bkv ingyen hozta vitte a dolgozokat,és igy elég jól körbejártuk az országot.
Egy helyet biztos nem találtam meg még,egy nagy placcot a mátrában,ahol terdig érő füben ücsörögtünk az öcsémmel,miután jól elvesztünk :D
A kép megvan fejben,de ahogy szokták mondani ami nincs a fejben az a lábban van.És ez az inverze sajnos :D
hátrasarc 2022.05.02 20:19:27
@gigabursch: @horvabe:
"@hátrasarc: A müzlit viszont nem kedvelem..." Nehéz az utazó közönséggel ::D:D:D!
hátrasarc 2022.05.02 20:22:08
@gigabursch: És a z illatok ?
Kirándulók, túrázók az erdőben [10] Bevezetés Ezelőtt két héttel a vadászok és turisták kapcsolatáról írtam egy posztot, amely – hogy finoman fejezzem ki magam – nem teljesen felhőtlen, és egy vadász felvetette a kommentszekcióban, hogy nem csak bennük kell keresni a hibákat, hanem bizony sokszor…..
hátrasarc 2022.03.05 19:22:03
@Aureliano Buendía: ÉN azt vettem észre a városi népek nem szeretnek köszönni.
Azok akik magassarkúban jönnek a gyerekeket,hónaljkutyát sétáltatni.
hátrasarc 2022.03.05 19:23:17
@Aureliano Buendía: És milyen érdekes,hogy tényleg Helles dobozból van a legtöbb.
Ez a fogyasztói kör intelligenciáját tükrözi ?
Vagy sem ?
hátrasarc 2022.03.05 19:49:16
@horvabe: Én csúnya,kövér és agressziv vagyok,aki szerint az erdőben csak vendégek vagyunk,és ezért ugyanazok a szabályok,mintha átugranánk a szomszéd telkére.
Ennek a véleményemnek sokszor hangot is adok.
1.megkérem a szülőket a gyereknek ne törjenek le semmit,mert utána úgyis csak kidobják-szerencsés esetben már a túra végén-és szoljanak már a kiskorúra ,ne visitson mint egy állat-ami persze az állatokra nézve sértés,hiszen ők max kinjukban szoktak.
2.ha a gonosz mostoha gyerekekkel kirándulunk,ők mindig hoznak zacskót amiben más eldobált szemetét gyűjtőgetik -én már nehezen hajlok :D
3. gyekkoromban imádtam az ibolya,és hóvirág nyilást,ilyenkor a kislakásunk mindig úszott a finom illatokban,és versenyeztünk ki tud többet gyűjteni.
Mostanában is látok megrakodva távozni embereket távozni a fák közül.Medvehagymás időkben még inkább.És ügyesen el is adják,amit le vadásztak
Nem helyes:( Öregszem :D
4.Azt hiszem ez izgalmas..átvágni mindenen,és kilyukadni valahova,anélkül hogy a jelzések után mennénk ?Elvégre a vadak is ezt csinálják :D
5.3 hete nem láttam állatot ,se mezőn ,se erdőn.
Kivéve tegnap egy fácánt aki rámkiabált az ekenyomból,de ez ritka kivétel.
Kedvesem állatorvos,mostanában hozzájuk sem hoznak be talált egyedket.Talán működik a prop. ?
6.A kresz szerint annak van elsőbbsége annak van aki felfele bocorog :)
7. A kutyink lábnál jönnek,és szót fogadnak.-és tényleg az egyik egy német vizsla,aki szeret bóklászni-amig tacskó volt,annak nehéz volt elmagyarázni,hogy engedje el a fülön csipett vakondokat,látni kellett volna a szemrehányást a tekintetében,hisz ő csak a munkáját végzi :D
Igy nem értek azzokkal akik csak úgy elengedik a kutyát ,hagy fusson az a drága.
Emiatt vannak is viták,hiszen sokan kisgyerekkel kirándulnak,és azok nem mindig örülnek ha egy szőrős fenevad boldogan beleliheg a képükbe :)
8.kerékpáros és kvados :D
Kicsit sem szeretnék rasszistának tünni,de a köcsögök,nem az erdőbe valók,hanem a spájba a polcra.
Kevés kivétel van,de ..van.Néha megértem azokat akik egy kifeszített kötélben látják a probléma megoldását.
És mintha a kerekek számának növekedésével csökkenne az IQ.
Saját tapasztalat,nem általánosítás.

Nemrég Zombán jártunk,és német vadászok,úgy gondolták,nekik mindent lehet..
No comment.
Nem vagyok egyébként ellenséges,vannak kivételek,de mintha egyre kevesebben.
10-15 évvel ezelőtt,kevesebb volt a szemét,több volt a köszönés,és csöndesebb volt az erdő.
Köszönöm.
A kép csupán fotómontázs! [11, 12] Bevezetés Tavaly februárban és március elején már írtam két posztot azokról az erdei ragadozókról, illetve az ízeltlábúakról, melyek veszélyesek lehetnek a kirándulókra, túrázókra, és akkor úgy gondoltam, ezt a témát eléggé ki is veséztem, számba vettem minden…..
hátrasarc 2022.02.15 23:57:06
@Walter_Dornberger: Lehet hogy magam alatt vágom,de én inkább jól körbeszoktam vizelni a sózókat,vagy a vadleseket.
Hamár a rókák is csinálják :(
És olyan nagy szükség nincs ennyi vadászra,művelt úriemberek mind ugye ? Mindegyiknél szoktam látni Tolsztoj kötetet ahogy olvasgatják várva a 12 es bikára.
Én abban hiszek,hogy a vadgazdálkodás az a vadőr,erdész és a gazdaság feladata.
A Gróf urak erdeiben vadászni,meg ....
És végül ,nem olyan régen ezek még a nép erdei voltak(jajj de demagóg) és Cinege elvtárs vadászott bennük-és a többi jó elvtársak ..
Most a titulus sértő,de a lényeg nem változott.
És ezek után nem csoda,hogy az állatok behúzódnak a városokban,lévén leszűkült az életterük. A lelőtt kutyák száma meglepett,és sajnálatos.Ez kb. ugyanennyi embert takar,aki nem tud mit kezdeni a "legjobb barátjával".
Sokan nem értik amikor magyarázom nekik,hogy ne engedjék el messzire maguktól,tegyék pórázra,és a kutya saját érdeke is az hogy ne durrantsák kupán.
Aztán megy a zokogás ,hogy a gonosz vadász-mert nem a tulaj az aki tojik a szabályokra-
hátrasarc 2022.02.16 00:04:03
@Adani: Talán egy pár ezer ftos jetspray ami kicsi könnyen elfér a hátizsákban,az segít kezelni az ilyen helyzetet.
A kutyák sem szeretik a paprika sprayt.
Igaz nehéz ,izgalomban használni,de egynek jó..A bozótvágót erős túlzásnak tartanám,de nálam is szokott lenni favágásra alkalmas eszköz .Is.
Azért régebben falun ,többször volt ilyen helyzet-a bulvársajtó éledésekor pedig mindennapos hirek voltak a rottweiler támadások,és pittbull tragédiák.-
Mostanában nagy a csend :( Ami nem is olyan nagy baj.
hátrasarc 2022.02.16 00:10:18
@Pápu nem sárga tetű: Én úgy emlékszem az erdő nem közterület,és annak használata csak a gazda -van ahol már egyáltalán nem ,mert közben elvesztette közpénz jellegét-engedélyével lehetséges.
És időkorlátok közt.
És megtilthatja annak használatát is.
És a kutya csak látótávolságon belül lehet,nem tekereghet csak úgy össze vissza a területen.Mert azért vannak barmok,és hamár ledurrantottak szegényt ,utána évekig lehet pereskedni kinek volt igaza.
"Mindezek ismerete mellett ne feledkezzünk
meg arról sem, hogy a Szabálysértési törvény
193. § (1) bekezdése értelmében: aki a felügyelete
alatt álló kutyát természeti és védett természeti
területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya és
a triflakereső kutya kivételével – póráz nélkül elen-
gedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ
el. Hasonló jogszabály nem csak hazánkban, hanem
más fejlett országokban is hasonlóan érvényben van."
hátrasarc 2022.02.07 13:47:51
@Fue: Meg is ettük.
Amikor már nagyon le voltak járva,akkor mindig jött egy Isteni csoda ,kitelepülés formájában,és a gulyáságyuk pillanatok alatt fel lettek töltve ezekkel.
És hurrá!
Viszont a kenyér a laktanyában mindig friss volt és ropogós.
Ezt azonban igyekeztek kompenzálni időnként a kukacos csaszarszalonnával.
Sárviszonyok egy alföldi túrámon egy komolyabb zivatar után Bevezetés Bizony, sokszor előfordul velünk, hogy túrázni indulnánk hazánk egy távoli (vagy talán nem is annyira távoli) pontjára, de nem tudjuk, hogy milyenek lesznek a sárviszonyok az utunk során. A kezdő túrázók ilyenkor szokták a…..
hátrasarc 2022.01.23 15:44:15
@Aureliano Buendía: Nos akikkel én megyek legtöbbször visitva menekülnek a bőregerek elől :D
Pedig nagyon helyes kis állatok.
Kedvesem sose értette ,miért rohanok ki a kertbe Beeetmennn kiáltással ha meglátom őket cikázni felettünk.
Szeretem nézni őket.Persze nálunk a kertben van minden,vagy 4 féle etető,sünszállás mindenféle mókusfészek.
Éppen ezért biztos leszedném a keresztvizet arról aki ilyen "OKOS" posztokat tesz fel,és hasonló ostobaságokat .
Lehet velem van gond.
És az hogy valaki tud menni erdőben ,hosszabb távon az még nem jelenti azt hogy érti,szereti ismeri a természetet.
Olyan mint a Balaton átuszás..
Csak egy program..
Barátom megállt a parton átnézett Révfülöpre ,és azt mondta:Hülyék.
Megvolt fejben..simán meg tudnám csinálni !Na menjünk igyunk egy sört :)
Kilátás a Kő-hegyről Budaörsre és a távoli Törökugratóra  A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 19,82 km (GPS)- Szintemelkedés/lejtés a kitérőkkel együtt: 1008/1005 m (GPS)-…..
A Wikipédia azt mondja, "a kuruzslás a köznyelvben azon személyek által elkövetett tett, akik orvosi és gyógyszerészi képesítés és megfelelő tudás nélkül betegek gyógyításával, gyógyszerek készítésével és árusításával foglalkoznak". Jómagam azonban hajlamos vagyok ezt a kifejezést kicsit tágabb…..
hátrasarc 2022.01.03 22:05:19
@ombuccman: Javaslom őket!
Amit náluk vettem,mindig csodás változáson ment át!
Az "aranyozott" csatlakozók,mind bezöldültek és igy biztos az öko tulajdonságok miatt sokkal jobban vezetnek,a hangfalkábelek 1000 % os tisztasági,stb.hosszan oxidálódtak a szigetelés alatt.Igen látni mert áttetsző.És mint olyan igy szemet győnyőőőőrködtető.
Aki szereti a változatosságot,csak ott vásároljon.
Én az állandóság híve vagyok,pláne annyiért amennyit adtam érte,így hát elkerülném a helyet.
hátrasarc 2022.01.03 22:06:46
@]{udarauszkasz: Vessenek meg,a tudományt képviselők,én mégis inkább a zakumulátorra voksolnék :(
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
hátrasarc 2021.09.08 09:40:02
@MIG-31: Markos-Nádas!
is..
és egy régi vicc-mondjon keleti államokat:
1932-33 az ukrán történelem egyik legsötétebb időszaka. A Szovjetunió tagállamaként Ukrajna alá volt rendelve Sztálin rendelkezéseinek. A kommunista diktátor elrendelte a gazdaságok kolhozosítását és a gabonatermés kötelező beszolgáltatását. Tízezrével küldték az ukrán vidékre a szovjet hatalom…..
hátrasarc 2021.08.14 19:27:09
@apro_marosan_petergabor: De jó lenne ha neked is megmondaná végre,milyen gyógyszer jó erre a kényszerképzetre..
Ha meg viccelni szerettél volna,mert elképzelhető ez is,akkor ne tedd többször,nem áll jól..
Köszönöm!
Mostanában többször is elidőztem a fortepanon, és már nem is tudom, mit kerestem, amikor szembejött ez a fotó: Ez elvileg a Kígyó utcai Mézes Mackó. Akik még nálam is fiatalabbak (felháborítóan sokan vannak:), azok talán nem is tudják, hogy a Mézes Mackók a gyorsbüfé és az édességbolt keverékei…..
Az elmúlt évtizedekben a Balaton és én együtt éltük meg a fejlődésnek nevezett folyamatot. Apró gyermekként még simán betotyoghattam a Balcsiba, mert nem volt kibetonozva. A fater utálta a betonkávát, pesszimistán mondogatta, hogy már csak az alját kell lebetonozni, valahova tenni egy dugót, ahol le…..
hátrasarc 2021.08.12 22:11:24
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Na na na...ez a poen nem illik Önhöz Birka uraság..
Vagy ez volt a soros poén ?
Rémlik ugye,hogy a valóságok is párhuzamosak ?
Multiverzum!!!!
hátrasarc 2021.08.12 22:13:14
@accountant050915: Igen kevés embert látok aug 30 után a zikkuratokban..
ami nem is baj.a magyar nagy tömegben birka..s ha nem is béget de ostobaságokra szavaz.
Jó régen már láthattatok egy összeállítást érdekes automatákról a blogon, abban rengeteg furcsa elárusító készüléket nézhettetek meg a világ minden tájáról. Most itt az idő hogy megnézzük milyen automatákkal találkozhattunk a szocialista Magyarországon. Ehhez az MTI Fotóarchívumát hívtam…..
hátrasarc 2021.07.15 20:04:31
@Visceroid: Nem tudod mit beszélsz..
Olyan ize,nincs semminek mint akkor..
A főzött fagylalt,a friss ropogós kenyér,édes,itthon termett gyümölcsök.
Despoták pedig akkor is voltak,de elvekre fogták a szemétséget.
Mostmár elvek sem kellenek a lenyúláshoz.
hátrasarc 2021.07.16 16:34:40
@ember100:
Igen ,igen,mi is ott csöveztünk annak idején!!
hátrasarc 2021.07.16 16:36:29
@bioLarzen:
Pont egy ilyen kínrím hiányzott már csak ide...
Az embernek csokis ostyával tele a keze.
Vakáció a városban a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években. Talán sokunknak van erről valamilyen élménye, különösen azoknak akik a fővárosban voltak gyerekek, és néhány nyarat a penelházak árnyékában töltöttek el...
hátrasarc 2021.07.15 20:17:18
@Gery87: Nem értek egyet..
Kint voltunk ha lehetett télen nyáron. Futottunk bújöcskáztunk,labdáztunk,beszöktünk a suliba kétkapuzni.
Igaz mindig jött a csősz és jól kikergetett az erdőből,de megérte.
Ment a téren a pinpong,talán 10-ünkre jutott is egy bicikli,de kölcsön lehetett kérni a barátoktól.
És ha elmentünk a Pecsába jó volt oda a bkv,és a séta nem néztek le ezért..
És tudod,abban a szar rendszerben is utálták néha az emberek egymást,de nem uszultak ennyire egymásra.
Szar volt ,de jöttek segíteni ha kellett.
Most mindenért fizetned kell.
Is.
Örülj hát ,jobbb lett a vilááág!
hátrasarc 2021.07.15 20:23:15
@toncsi64: És nem is örülnek ha átmész hozzájuk ? :D
Imádom a Libegőt. Amikor először ültem rajta nagyon féltem. A kerítés felett hirtelen nagyot emelkedik, és hát sok év távlatából bevallható, hogy leizzadtam a rémülettől. Csak a levegőben nincs hova elbújni, nem lehetett mást tenni, mint erőt véve magamon legyőzni félelmemet. Nem ugrottam ki, és…..
hátrasarc 2021.05.26 08:56:01
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Jézus apolitikus volt..egyformán megbocsátott mindenkinek..
Bár lehet,Veled lenne egy kis gondja :)
Lehet a feltámasztás kimaradt volna a csodatételek közül :):):)
hátrasarc 2021.05.26 08:59:31
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Először úgy olvastam,rézkeresztény :D
Rögtön felvillant a fény,hogy miért is vallja magát Szeretett vezérünk annak..
Nem hiába a genetika,abban a csoportban erős a vonzás az alkimia irányába :D
hátrasarc 2021.05.27 19:40:24
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Én aztán nem alapozok semmit semmire.
Azt Ő már régen megtette..
Van a kézikönyvben az a jó kis rész,ami arról szól,hogy ne cselekedjed azt felebarátodnak,amit magadnak nem kivánsz..
Tán csak ez ?
Honnan jött a Nysa, a Trabant vagy éppen az ALEKO kifejezés, és melyik márka kapta a nevét az ókori Rómából?..
 A Teker a Család (TaCs) programjába egy olyan családot hívok vendégül, ahol a kerékpározás a gyermek érkezése előtt a párkapcsolat intenzív része, a mindennapok rutinja, és a találkozás origója volt. Szilvi és Tamás a szabadidős kerékpározás mellett, versenyezni is szoktak, így tapasztalataik Zalán…..
Amikor az Oscar-esővel méltán kitüntetett dél-koreai film díjátadási ceremóniáján a pöttöm termetű, könnyektől csillogó szemű producer asszony színpadra lépett, hogy elmondja köszönőbeszédét, aligha fordult meg bárki fejében, hogy ő maga pont egy olyan család tagja, amely akár a filmjében ábrázolt,…..
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
hátrasarc 2020.06.08 22:31:56
@GöTi: Pontosan ugyannnyi mint amennyi keletkezik összel az erőkben amikor korhadnak a fák és az avar.
Köszönjük szépen!
hátrasarc 2020.06.10 19:11:22
@énisfélek: Még nincs :)
Várj pár évet :)
hátrasarc 2020.06.10 20:05:14
@Arcade Macho: Csakis fogaskerekes darálót.
Vacak Budget 12 eve dolgozik..néha kicsit kifullad ,de segitünk rajta és megy tovább :)
Nikola Tesla minden bizonnyal a XX. század legjelentősebb feltalálója volt. A tudománynak és találmányainak élt, többször is kihasználták más feltalálók, élete végére pedig bátran kijelenthetjük, hogy teljesen meghibbant. Marconi tőle lopta a rádiót, Edison pedig Tesla számos ötletét vette át…..
A tölténygyár, a selyemszövő és a kerékpárgyár csapatmunkája 4 év alatt vesztésre ítélte a legcsodásabb magyar motort.  ..
hátrasarc 2020.04.23 06:52:31
@Pierr.Kardan:
Khmm,mi nem a viccet hanem a hangfalat hallgattuk.
Ahol,amennyiért készült,nála sokszor drágábbak sem tudtak annyival többet.
Sőt,szeretném inkább azt hallgatni megint,mint a tisókat a telefonjukkal a villamoson..
HamPLÓ Moszkvatér 2020.04.20 07:00:00
Meglepetés jelleggel ismét eljutott hozzám egy adag "leesik az állam" típusú régi kép, ezúttal az Electric Railroaders' Association archívumából. A készítők, Joseph és Richard Braun 1967-ben látogattak el a még modern metróvonalak nélküli Budapestre, ahol még a villamosok voltak a legfontosabb…..
hátrasarc 2020.04.21 20:14:43
@sako:
Khmm.azért a zakó nem rossz dolog..Nem csak ezek a kis queer irodisták kellene hogy hordják.
Az emberek most sem gazdagabbak,csak másképpen öltöznek.És sokkal több a szakadt nyomorult mint akkor volt..Ma legalábbis a villamos mintha csak nekik dolgozott volna.