Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tolvaj Vica

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon tudok lelkesedni az életben szinte bármiért – lehet az munka, magánélet, egy új ruha vagy az őszi lehulló falevelek. Viszont amennyire tudok lelkesedni olyannyira el is tudom azt veszíteni. Miben rejlik a motiváció(m)? Mindenkinek másban. Van, akinek elég a hatalmas fizetés ahhoz, hogy…..
Teljesen összetörtem, amikor megtudtam, hogy Ákosék elválnak. Pedig az egész barátikör tudta, hogy rettenetes a kapcsolatuk. Napokig elbőgtem magam, ha rájuk gondoltam. Néha teljesen olyan érzés kerített hatalmába, mintha velem szakítanának éppen. Mintha nekem kellene új otthon után néznem, és nekem…..
Emlékszel? Mindig azt mondtad, hogy ha törődésre, gyengédségre vágyom, akkor legyek leszbikus. Eleinte hisztiztem, aztán beletörődtem, hogy te nem vagy az az érzelgős fajta. Nem fogod azt mondani nekem egy hosszabb különlét után, hogy hiányzom. Nem fogsz csak úgy megölelni, vagy megkérdezni, hogy…..
Tolvaj Vica #írásaim Ősz 2020.10.02 18:50:45
Az ősz nem az elmúlást jelenti, sokkal inkább valami új kezdetét nekem most jól esnek a csípős reggelek, és esték, a lágy napsütés napközben. A borongós felhők, amik néha jól rám ijesztenek, mert azt hiszem mindjárt leszakad az ég Most picit megpihen a természet, ahogy azt nekünk, embereknek is…..
Kiléptem a „semmibe”! Nem tudtam, hova indulok, nem tudtam mit fogok csinálni, csupán azt tudtam, hogy abból elegem van, amit akkor csináltam. Közel tíz év multis munkaviszony, nulla perspektívával – nekem legalábbis. Csodálva néztem azokat a kollégákat, akiknek az élete volt  a cég és ez a munka.…..
Csodálva nézem a social media "sztárokat", hogy milyen szép az életük, mennyire zöld a fű körülöttük, milyen szép a hajuk, mindig rendben van a körmük és mindig mosolyognak. Vajon hogyan csinálják? Soha nincs rossz napjuk, jöhet bármilyen spontán fotó, azon csinosak, kipihentek és gyönyörűek…..
"Mondd, megcsaltál?" - hangzott halkan a kérdés Kata puha ajkai közül. Majd másodpercekkel később hasonlóan a válasz: "Igen." Egyszerre dőlt össze és nyílt ki a világ a lány számára, ott, a hegyoldal közepén, az apartman legkisebb szobájának ablaka előtt. Ezernyi gondolat futott át az agyán,…..
Naponta sok tizezer gondolat fut át az agyunkon, valamiért mégis a negatívak időznek. Alap emberi beállítódás, hogy a kellemes, pozitív történéseket természetesnek vesszük, így kevésbé törődünk velük. Még a nehéz, rossz gondolatok, és az őket követő érzelmek befészkelik magukat az életünkbe. És…..
Kiégni könnyű! Sokkal könnyebb, mint azt gondolnánk, és a legszeretettebb életforma is egy pillanat alatt válhat a hátunk közepére sem kívántá. Persze az „egy pillanat alatt” nyilván nem egy pillanat, csupán annak érzékeljük. Hosszú folyamat, mellyel sodródunk és már csak akkor vesszük észre, hogy…..
Mi lesz, ha vége lesz ennek az őrületnek, mi lesz, ha nem csak renitensként vagy a munkánk miatt flangálhatunk az utcákon és tereken? Mi lesz, ha újra lehet csoportos, sőőőt tömeges rendezvényeket szervezni? Mi lesz vajon? Akarni fogjuk? Vagy annyira jól megleszünk a változásokkal, hogy eszünk…..
Van, aki telve van vele, van, akinek szinte egyáltalán nincsen. Vajon, hogy kerül kiosztásra? Elég régóta foglalkoztat a téma - sokáig azt gondoltam, hogy vagy van, vagy nincs önbizalma az embernek, nincs választás. Nem tanulható, nem fejleszthető. Aztán egyszer a fülembe jutott az a mondás, hogy…..
Apró, alig három kiló az egész, mégis tele van vele a lakás. Tele élettel, és kedvességgel, játékkal és daccal, egy apró fekete kis szőrgombóc, akire bármit csinál képtelenség haragudni. Tömény szeretet, tömény önérzet... Miért jó, hogy van cicám? Ugyan a véletlennek és a lustaságomnak köszönhetem,…..
Én már egészen jól, de hosszú út volt még elértem idáig, és az útnak még nincs vége...Hogy jutottam el idáig, és hogyan teheted helyre Te is magadban a témát?  Nagyjából születésem óta maximalista vagyok, mindig törekedtem a szépre, a jóra, a kiválóságra. Erre a gyermekkorom keményen ráerősített,…..
Az utóbbi hetekben azok az ismerőseim is bemerészkedtek a posztolók táborába, akik eddig csupán bátortalan szemlélőként vettek részt a közösségi média világában. De a rutinos posztolók is többet nyomják a „küldés” gombot, mint eddig. Egyre több és több tartalom, válogatás nélkül hever az…..
Néhány napja volt a szülinapom. Egy évvel megint öregebb lettem. Most nem volt buli, semmilyen. Idén senkinek nem vethetem a szemére, hogy csak Facebookon köszöntött fel. Sebaj, így is csodás volt, bár más, mint szokott.Fura, mert annak ellenére, hogy nem találkozhattam a szeretteimmel, mégis azt…..
Ezerszer jobban vártam a vasárnapi családi ebédeket, mint a kettesben töltött hétvégéket. Valószínűleg, ha az exem nem ebbe a családba születik, már két perc után szakítok vele. Na jó, biztosan később, de tuti nem várok éveket. Nagyon megszerettem a családját - Ádi nagyszüleit és…..
Vírus ide vagy oda, nőből vagyok! Aki ismer az tudja, rend a lelke mindennek, na persze nem olyan cicababa módjára, de szeretem, ha rendben van a körmöm, a hajam, és ha csak a sarki boltba ugrok el, akkor is teszek egy alap sminket. Nos, hát ez korona idején kicsit másképpen alakul, hiszen hiába…..
Eddig nem beszéltem róla. Legalábbis nyilvánosan nem. Amúgy persze, hogy az én mindennapjaimat is a vírus adta helyzet teszi ki. Persze, hogy foglalkoztat a téma, követem a híreket, nevetek a mémeken és bosszankodom a felesleges pánikkeltésen, és spekulálásokon. Viszont ez olyan helyzet, aminek a…..
Minden egyes nap találkozunk, mégis piszkosul hiányzol. Illetve nem is tudom pontosan, hogy te hiányzol, vagy az a valami, amit az elején éreztünk. Hogyan jutottunk idáig a kezdeti lángolásból, a folyton együtt lógásból és millió üzenetváltásból? Hatalmas terveink voltak, most pedig van olyan…..
#true_story Péntek este a lány hasfájásra panaszkodott. Nem volt fura, gyakran fájt a hasa ilyen-olyan okokból kifolyólag. Viszont ez a fájás más volt, egyre erősebb, és furcsább... Hétfőn az orvos, miután ránézett egy méterről, azt mondta, hogy szedjen fájdalomcsillapítót, biztosan megint…..
#vélemény Harminc évesen sem öreg még az ember lánya, de másként néz a nagyvilágra. És legalább plusz tíz év tapasztalattal rendelkezik, mint a fesztiválozó fiatalok nagy többsége. Nem idegenek tőlem a fesztiválok, minden évben megyek egy-kettőre, de idén vettem észre először, hogy mennyire…..
#szerelem Kompromisszum vs. konszenzus... Te tudod, mi a két szó között a különbség? Tavaly ilyenkor még én is rávágtam, hogy semmi, ez a két szó szinonima - aztán az egyik barátnőm elvitt egy remek párkapcsolati előadásra. Az előadó pedig csodálatosan elmagyarázta - és szemléltette is - a…..
#vélemény Jelenleg majdnem hétszáz ismerősöm van a Facebookon, és ezzel még "gyengének" számítok. Ismerek olyat, akinek már át kellett alakítania az oldalát rajongói oldallá, mert az ismerőseinek száma elérte az ötezret. A hétszáz ismerősöm közül legalább harminc százalékkal még csak soha nem…..
#herself Szívedben és lelkedben teljes nyugalom, csend és béke. Csak a szép, csak az öröm... A gondok mintha sosem lettek volna. Hónapok vagy évek óta talán most először fogalmad sincs, hol a telefonod, nincs kényszeres szelfi posztolás a Facebookra. Nem vadászod a legújabb hashtageket "csodás…..
#herself Éreztem, hogy valami nem oké az életemben, de nem tudtam - vagy nem mertem - változtatni. Más ilyenkor folyton a haverokkal lóg vagy tanulásba/olvasásba menekül. Én aludtam és dolgoztam. Évekig csak ezzel teltek a napjaim - úgy éreztem, nincs időm semmi másra. Utólag rájöttem: nem is…..