Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Folk György

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerző a HVG brüsszeli tudósítója   Mindössze egy fügefalevél az unió ágyékán – így jellemzik kritikusai az európai polgári kezdeményezés 2012. április 1-től életbe lépő, a közvetlen részvételi demokráciát segítő eszközét. A hivatalos beharangozó…..
A szerző a HVG brüsszeli tudósítója   A tények és a médiafolyamból a fejekben lerakódó részletek általában jó, ha köszönőviszonyban vannak egymással. Vajon mi rögzült a brüsszeli buborékban élőkben a Magyarországot övező felfokozott figyelemből?  …..
(A szerző újságíró, a HVG brüsszeli tudósítója) Lehet hogy az Unió lassú és körülményes az euróválság kezelésében, viszont a közös valuta végét holnapra és holnaputánra jósolók olyan túlzásokra ragadtatják magukat, amelyeknek sokszor még kevesebb köze van a…..
(A szerző újságíró, jelenleg a HVG brüsszeli tudósítója.) 2012 áprilisától elméletileg minden tagországban ratifikált joga lesz az unió polgárainak, hogy a határokon átívelően gyűjthessenek aláírásokat. Amennyiben legalább hét tagállamból sikerül összegyűjteni -…..
A látszat ellenére továbbra sem tesz érdemi lépéseket a brüsszeli bürokrácia a lobbisták tevékenységének átláthatóvá tételére. Így az EU-s döntések üzleti és ipari befolyásolása továbbra is érdemi kontroll nélkül zajlik.Júniustól közös rendszerben tartják nyilván…..
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)  Közép- és hosszú távú közlekedési vízióval rukkolt elő az Európai Bizottság, amely szégyenszemre újfent évtizedekkel tolja ki a városi közlekedés…..
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)Történelmi lépésként üdvözölte a közös szabadalmi rendszer alapjainak letételét az Európai Tanácsban a témáról folyó tárgyalásokat vezető Cséfalvay Zoltán…..
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója.) Franciaország miniszterelnöke, Francois Fillon szilveszteri egyiptomi családi nyaralására a pénteken megbukott egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak különgépével repült. Majd az országon belül…..
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója.) Tagok vagyunk? És akkor mi van? - teheti fel a kérdést cinikusan Orbán Viktor és csapata, amikor alig burkoltan üzeni a magyaroknak Európáról: az egy köldöknéző, a demokratikus politikai…..