Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Válasz

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A szervezők szervezésében:D került sor a 2009-es év első portyájára a 217.KMI cserkészcsapatnál. Az úti cél ezúttal az ismeretlen, sok-sok kalandot, és játékot rejtő, festői szépségű Püspökszentlászló volt. A cserkészek péntek délután 16.00-kor már teljes…..
(Remélem nem haragszik meg senki, ha gondolataim tömkelegének egy kicsiny szeletét megosztom veletek, akinek van affinítása, és kedve, ereje, az beszállhat ebbe a végtelen folyamba, egy egy cseppel).  Az ember néha ír. Vannak megmagyarázhatatlan pillanatok, amikor a fogságába…..
Kedves Cserkész, és Embertársaim!  Újabb esztendő pergett le életünk naptárából, újabb egy évvel, tapasztalatokkal, megélt, és kihagyott élményekkel lettünk gazdagabbak. Ilyenkor mindenki leltárt készít az előző évéből, amelyból kiderűlhet, milyen volt. A…..
   Tisztelt szülők, kedves gyerekek, cserkésztestvérek!    Dec.6-a egy különleges nap, a szeretet különleges megnyilvánulásáé. Ekkor mindenki ünnepli a Mikulást, Télapót, és még sorolni lehetne a neveket. De ezek igazából csak gyűjtőfogalmak, a szeretet…..
Pistike még kisgyermek volt, amikor a szüleit elvesztette. Egy intézetbe került, ahol igen cudarul bántak vele, aztán nevelőszülőkhöz, ahol sorsa kicsit jobbra fordult, de a nevelőapja inni kezdett. Innentől kezdve Pistinek nem sok maradása volt otthon, amikor az apja megérkezett, ő…..
Nem mindennapi épület, ez már első ránézésre látszik. A cserkészet szelleme bejárja az egész épületet. Nem sok reményt fűztek hozzá, mondván, a mai fiatalságban nincs elég spiritusz, nem érdekli őket a természet, csak a "kockulás" jelent számukra…..
Augusztus 17. vasárnap Eljött hát az utolsó nap a táborban, melyet mindenki szomorúan konstattált. A reggeli ébresztés azért volt olyan szomorú, mert minden ébredő tudta, nem lesz már többé semmi sem ugyanolyan. De a táborlakókra várt még egy csodálatos nap, mely…..
Augusztus. 16. szombat, A jelmondatot elfújta a szél... A tábor lakói kicsit később keltek fel a mai napon, mint máskor, hiszen a viharral vívott gigászi küzdelem kicsit kikészítette a cserkészeket. Krónikáskönyvünkben említést kell tennünk néhány -az átlagnál…..
217. Munkásifjú 2008.09.12 15:48:00
 A szülőcsatorna…I. Aki azt gondolja, hogy szülészeti kiselőadássorozattal készűltem, az nem is kapizsgál rossz helyen. Csak hogy ezúttal nem a klasszikus szülésről fogok szót ejteni, hanem a szeptember 11-ei kiscserkésztoborzásról, melynek alkalmából a Jurisicsban…..
Augusztus 15. péntek, este feküdtem a hálózsákomban és néztem a csillagokat, közben arra gondoltam, hogy hova a francba tűnt a sátram.... Úristen, már a 4. napnál tartunk! Ezt lehetett hallani a sátrakból kiszűrődő hangfoszlányok összeállásából. Ez a nap is ugyanúgy…..
Augusztus 14., szerda, Alaposan moss kezet, ki tudja hol volt előtte a szappan.... Eljött hát a 3.nap, mely ismét sok izgalmat tartogatott magában. A reggeli kelés kevésbé volt izgalmas, mint inkább fárasztó. A lassan szokássá váló reggeli torna ütemtelen -ám ebben az…..
Augusztus 12., kedd- Jézus a Válasz- mi a kérdés?Magasan sütött le a nyári nap sugara, mikor a vasútállomás megtelt. No, nem a német túristákkal, hiszen belőlük is van bőven, a kivételt ezúttal a töretlen, elszánt szívvel gyülekező cserkészek jelentették. A nagytábor napja…..
Szeretném, ha elolvasnátok minél többen egyik régebbi írásomat, melynek tartalmával a legmesszemenőbbekig…..