Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alensha

0 bejegyzést írt és 215 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tabán. Girbe-gurba utcácskák, kiskocsmák, macskakövek és lépcsők… Valamikor ezt jelentette ez a szó. De honnan is ered ez a kifejezés? És pontosan mit is jelent? Budapest egyik legmisztikusabb és legkultikusabb része: a Tabán, vagy más néven Rácváros. Ez a városrész számtalanszor átalakult az…..
Sorskönyv nélkül Kasszazárás 2016.02.17 16:14:09
S ha jól számoltál mind te, mind az Excel (Oh, persze, mért számoltad volna el? Rémes álszerénység, megint dicsekszel – Szól az Úr, szemöldökét vonva fel), Kivontad-összeadtad mindazt, mi kell, Összesítésként könyveld le végre: Nyereség az, mire végül szert teszel – Volt-ok, van-ok, lesz-ek…..
CouchSurfing Tanyasi couchsurfing 2013.01.28 12:43:14
Az izraeli vendégemmel elutaztunk Egerbe a hétvégén. Szombat este kivitt minket Laci barátom Egerszólátra Réka barátnőm tanyájára, akinél aznap este kanapészörföltünk. Kiváló hoszt volt, 21 éve a legjobb barátom, nem kellett requestet küldeni. A gyerekeknek adtunk csokit, a…..
Semjén Zsoltnál kevés visszataszítóbb figurát teremtett az Úr. A Fidesz farvizén evező parazitapárt és a jól helyezkedő fővadász parlamenti tevékenységét nagyjából összefoglalja, hogy ha nincs ez a plágiumcirkusz akkor én már azt is elfelejtem volna, hogy egyáltalán…..
Harmincnegyedik vendégem Vinícius Oliveira (26) Brazíliából, Porto Alegre városból származik, 3 éjszakára érkezett hozzám. Otthon ingatlanügynökként dolgozott. Tavasszal Dublinba költözött, hogy fél éven keresztül angolt tanulhasson napi 4 órában. Van egy brazil…..
Sorskönyv nélkül Egy tévedés 2012.10.06 11:26:13
Hónapok óta tervezem, de most jött el az ideje, hogy leírjam. Most, hogy a mellékelt képre bukkantam a Facebookon. Szó se róla, nagyon cuki; a nézőnek könnybe lábad a szeme a meghatottságtól és/vagy a szája sarkai lassan elindulnak a fülek felé. Az ilyen érzelemvezérelt helyzet…..
Escher híres lépcsőjének az a furcsa tulajdonsága, hogy bár pontosan az ellenkező irányban haladunk rajta, mint a másik ember, mégis ugyanoda jutunk. Persze ugyanezen tulajdonsággal egy sima körív is rendelkezik. No meg az ellentétes sorskönyv. Papok és kurvák Aki véletlenül nem…..
         69 karácsonyán hazafelé tartottam. Három hónap után. Édesapám a Keletiben várt. Együtt indultunk Miskolc felé. Belőlem dőlt a szó. Jólesett magyarul mesélni. Különösen édesapámnak. (Kinn, a német kisvárosban, ahol…..
Alensha 2012.01.20 22:10:32
:)
A vidékfejlesztésről szóló 12 pontot tartalmazó kiadvány itt letölthető.Hazánk népességének túlnyomó többsége vidéken él, ezért az LMP számára stratégiai kérdés, hogy a vidéken élők életminőségének javulásával növekedjen az ország vidéki területeinek…..
Alensha 2012.01.12 20:10:26
@Villy: Jó, mert mostanában már minden város, ahol van két bolt meg egy kocsma. Az én fogalmaim szerint úgy 30 000-es lakosságnál kezdődik a város (azalatt lehet mondjuk kisváros, ha megvan az a hangulata).

Ebbe a blogba amúgy két év alatt senki nem kommentelt rajtad kívül? Látszik, milyen sok a falusi LMP-szavazó :D
Vona vissza vezetné a magyarokat a turáni fennsíkra az Eu-ból. Ha valaki konzekvensen EU ellenes akkor, miért van három képviselője az EP-ben? Miért vesznek részt a Parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságában? Ha a Jobbik komolyan gondolná, amit mond, akkor visszahívná a…..
A fenti kisfilm egész biztos nem fogja forradalmasítani az animációkészítést, mégis nagy köszönet jár az alkotóinak, hiszen a régi képeslapokból összeállított virtuális Tabán alapján mégiscsak könnyebb elképzelni, milyen lehetett a 30-as években a városrész. Ha ma…..
  Fidesz-KDNP-s népnevelés abszurd, és buta. Nem csak azért, mert számomra teljesen utálatos az a fajta életszemlélet, amelyet nyújtanak. Nem is csupán azért, mert az emberek többsége nem ilyen életet akar, hanem azért is, mert szerintem eredménytelen,…..
A múlt héten egy busznyi magyart hagytak Krakkóban, néhány napja több mint öt órát késett a járat, Bécsből hazafele jövet az utasok fizették a benzinpénzt. Közben az egyik sofőr a benzint lopja, a másik sztrájkol, mert fél éve nem fizették ki. Mi történik az…..
Villynek furcsa, popartos padlószõnyege van, ami 2007-ben vagy nagyon fineszes, vagy nagyon mizantróp gesztus, de most mégsem ez az érdekes, hanem az, hogy Villy fotóval bizonyítja nekünk, miszerint igaz lehet az összeesküvés-elmélet, miszerint egyre rövidebb az egerek zsinórja. Évek…..
Hogy visszahoztad a fiatalságomat, hogy újra 17-18 évesnek érzem magam, hogy újra olyan dühös és elégedetlen tudok lenni, mint 23 évvel ezelőtt. Hogy újra úgy ébredek reggelenként: ,,felháborodom, tehát vagyok" Hogy a villamosmegállóban úgy nézem az embereket újra, hogy…..
A fenti két képet Sadia fedezte fel a Fortepanon: az Erzsébet híd budai hídfőjénél készült mindkettő úgy 25 év eltéréssel. Talán az egyetlen közös pont rajtuk a platán, mely túlélte a világháborút, a régi híd lerombolását, romjainak eltakarítását és az új…..
A kalauzoknál található készülékek továbbfejlesztésével a MÁV-Start elérte azt, hogy ezentúl ne kézzel kelljen megírni a bliccelő utasok adatait tartalmazó nyomtatványt. A gép által rögzített adatok automatikusan átkerülnek egy központi adatbázisba, így a büntetés…..
Nem véletlen, hogy eddig egyetlen beszámolónkban sem írtunk még magyarokkal kapcsolatos élményekről. Tizenegy napnyi kint létünk alatt ugyanis mindössze két alkalommal futottunk hazaiba – ebből egy nagyon rossz és egy jó élményünk született. A legelején külön posztot…..
Új MÁV blog Menj ki korábban! 2011.12.03 18:34:00
Olvasónk a gyorsbeküldővel küldte be a panaszát, amelyhez hasonló több is érkezik, folyamatosan. A sok helyen szinte állandósult késés oda vezet, hogy van, akinek az állása került veszélybe, van aki már másik állást keres is, és persze ezt az iskolában sem tolerálják.…..
Alensha 2011.12.04 19:07:01
@Sir Gombóc: Meg. Vonattal Fót–Nyugati 28 perc + az átlagos késések, busszal Fót-Újpest 25 perc + onnan némi metrózás a Nyugatiig (tegyük fel, hogy arrafelé van a gyerek sulija), ami úgy 10 perc körül lehet. Az a 10 perc, amit rádob a metró, gyakran kevesebb lesz, mint amennyit a vonat késik, de legalábbis kiszámítható. Nyilván ehhez kell egy Budapest-bérlet, de annyival is csökken a volános utazás ára is.
Több dolog miatt is muszáj most kitennem ezt a posztot. Egyrészt azért, hogy Dénesnek ne kelljen várnia az RJB címre. Másrészt azért, mert bréking: tegnap este jelent meg a Velveten. Harmadrészt pedig azért, mert hárman is beküldtétek, Dénes után MiKE, majd rögtön utána András.…..