Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ötletgazda (törölt)

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rémálom blog Ébredés 2009.04.10 19:19:00
Kaptunk anyóstól egy jó hírt, kiteszem ide, hogy ne tűnjön el a kommentek tengerében. Ha figyelemmel kísértétek az eseményeket, tudjátok, miről van szó, ha nem, kérlek olvassátok el az előző bejegyzést. Zsuzsának kitartást, sok sikert és boldogságot kívánok! Már csak azt…..
Ötletgazda (törölt) 2009.04.25 23:12:44
@Reformer: Reformer, tudod-e, ki az a Robert T Kiyosaki, meg a Sharon L. Lechter? Olvastad-e, mondd a Cashflow négyszög című könyvet?

Talán egy icipicit komolyabb szakemberek, mint Matyi Úr. A könyv 15. oldalán részletesen beszámolnak az ő nehéz időszakukról. Még hajléktalanok is voltak két hétig, de akkor sem adták fel az elképzelésüket. És igazuk volt.

NEM AZ A CÉL, hogy teljesen eljusson az ember a szakadék széléig, bár ez időnként megtörténik, ha akarod, ha nem. Amit fent írtam, nem siránkozás volt. Ezek TÉNYEK voltak (figyelek, nem ez az első csúsztatásod). Olvasd el az adatsorozat első pár referenciáját, és tisztázd le az anyagot (a tények-vélemények témájáról szól). Szóval az ember túlságosan sokszor kerül nehéz helyzetbe, még úgy is, ha eléggé képzett (állítólag ez így megy itt ezen a környéken). De mint írtam, ez az új tevékenység mindkettőnk számára új volt. Nekem a terület volt ismeretlen (civil szféra, sosem volt velük kapcsolatom), Boszizsunak pedig soha nem kellett saját magának megdolgoznia azért, hogy legyen munkája.

Köszönöm a tanácsadást. 91 óta vagyok vállalkozó, és eddig már ötször álltam fel a semmiből. Így aztán nemcsak felállni tanultam meg, de esni is... Ha tudod, mire gondolok.

Gratulálok, ha sikeres vállalkozó vagy. Csak ne lennél ilyen gyáva alak, hogy legalább privát elárulnád a becsületes (ugye az?) nevedet. Összeülhetnénk egy pofa sörre :) Kidolgoznánk szépen a kondíciókat neked, aztán hajrá. Lehetnék pl. az FSM-ed is, ha te is úgy akarod.

Na még egyszer köszi. Név, cím,telefonszám (megy az amcsi kémeknek, anyós is tudja, meg a gyerekek is ezen élnek mostanában, hogy az anyjuk amcsi kém :))))
Ötletgazda (törölt) 2009.04.26 12:07:50
Értékelhető válasz (ld fent feltett szakmai kérdések, úgy mint egy pénzügyi vezető felelőssége a vállalaton belül kialakult helyzetért) híján most kivételesen rövid leszek.

Nem tudom, anyós ezen a közgazdaságos helyen szerezte-é a babérkoszorút:

www.origo.hu/itthon/20000214lemondott.html

Van ugye a cipész, akinek nincs egy pár jó cipője, a kőműves, akinek sosem készül el a háza, az autószerelő, akinek mindig össze van bütykölve a saját kocsija, az orvos, aki dohányzik, gyógyszert szed, és a családja sem egészséges, a pszichológus, akinek elmebajos a gyereke, meg a közgazdász szakiember, aki csődbe viszi a vállalatát, és elherdálja a javakat. Nem tudom, a két és fél milkából, meg a havi 900-ból hány melós fizetése lett volna megoldva... (A milka anyós szóhasználatában a M.HUF. megfelelője, mert ez így trendi nála. Én szegény proletár szívesebben fogadok egyszerűen csak Boci csokiban. Most is nyertem egyet Boszizsutól, mert bejött anyós pedofilos rögeszméje, én megmondtam neki, hogy fogadok egy Boci csokiban, hogy mama fog engem még ezzel gyanúsítani. Az, hogy valaki kislány korában ilyen esemény sértettje volt, nem feltétlenül kellene, hogy azt a kényszerképzetet okozza, hogy minden férfi pedofil, meg buzi, meg szörnyeteg.)

Anafeb, nagyon hallgatsz, alszol még? Válaszolva korábbi kérdésedre, milyen felekezet tagja az én marketing szakim, tessék, olvasd:

sodi.freeblog.hu/tags/schlingloff_sandor/

Most sietnem kell, de ígérem, este jövök megint, nagyon megkedveltelek benneteket, igazán remek társaság vagytok. Egy ellenállhatatlan ajánlatot tartogatok anafebnek, legyetek türelemmel, este megtudjátok. Ne menjetek sehova, a reklám után folytatjuk.

Reformer, köszönöm, képben vagyok. Ha megfeküdtél a SO-tól, nem csoda, az nem való mindenkinek. Tudtad, hogy azért lett tengeri a szervezet, mert sehol a szárazföldön nincsenek olyan feltételek, mint a tengeren, ahol igazán ki van szolgáltatva egy csapat az elemeknek, és ezért a világon ez a legmegfelelőbb hely arra, hogy egy összetartó csapatot hozzon létre? A szárazföldi képzések semmilyen körülmények között nem tudják produkálni az ottani kiszolgáltatottságot, és egymásra utaltságot. Tudod, "csak a tigrisek..."

Na csá!
Ötletgazda (törölt) 2009.04.27 11:22:42
@Ntmlan: "...de vajon tényleg az is vagy?"

Szerinted?

Béke, és csend honol e tájon.

Nem az a baj, hogy leírtam ezeket a dolgokat. Hanem az, hogy igazak. Minden történet pontosan úgy történt. Nincs, cáfolat. Nem is lehet. Nem volt megmásítás, nem volt túlzás. Így történtek. És van még jócskán ilyen. Annyi, amennyivel jó pár ilyen féle-fajta embernek lehet elállítani a szavát.

Anyós volt az első ember, akivel eljutottam idáig az életben. És anyós volt, aki először eljutott velem idáig. "Nekünk találkozni kellett."

Emlékszem, amikor tavaly ősszel egy levelem után a sógorom felhívott, és megköszönte, amit tettem. Azt mondta, hogy évek óta nincs ebben a családban senki, aki meg merte volna mondani az anyjának az igazat. Ő sem.

"Nekünk találkozni kellett."

2006 augusztus 18-án találkoztam először Boszizsu-val. Egy hét múlva ő jött el hozzám látogatóba. Nagyon izgatott időszak volt ez. Azon a második hétvégén kint az erkélyen a csillagfényes augusztusi éjszakában állva kéz a kézben megkérdeztem tőle, hozzám jön-e feleségül. Igent mondott. Még azon a hétvégén elutaztam a fiammal hozzájuk, és augusztus 27-én megismerkedtem anyóssal, és apóssal. Nem felejtem el. A bemutatkozásunk alkalmával após kézfogás közben a földre sütötte szemét. Soha azelőtt nem láttam még férfit kézfogás közben így viselkedni. Soha nem láttam még olyant, hogy egy idősebb férfi egy fiatalabb férfivel való kézfogás közben a másik mellett a földre nézett volna. TUDTAM, LÁTTAM, hogy mi a helyzet. És azóta eltelt 32 hónap. Elég volt.

Emlékszem, amikor először láttam találkozni anyóst, és a menyét. Úgy beszéltek egymással, hogy nem hittem a fülemnek. A menye úgy válaszolgatott vissza, és úgy beszólogatott anyósnak, hogy elcsodálkoztam: ez így megy náluk? Amikor leültünk az asztalhoz, és enni kezdtünk, kezdtem magam kényelmetlenül érezni. Szomjas voltam, de nem volt semmi, amit inni lehetett volna. Amikor megkérdeztem, mit lehetne inni, az volt a válasz: menjek, és szolgáljam ki magam.

Elég volt a mocskolódásaiból, a hazugságaiból, és rágalmaiból, és eldöntöttem, hogy addig hallatom a hangom, amíg kell. Ha kell, akármeddig. Mindenre fel voltam készülve, és mindenre el voltam szánva. Úgy látom, megértette anyós.

Most úgy érzem, nincs mit mondanom, de a fél szemem itt lesz mindig. És átkozni fogod a napot, és az órát amikor a fejedbe vetted, hogy ujjat húzol velem, és amikor kiagyaltad ezt az internetes akciót. Amíg nyugton leszel, én sem szólok többet. Itt, és most megígérem. Sem itt, sem más fórumon ne merészelj bepróbálkozni, mert olyant kapsz, amit még lidérces álmaidban sem álmodtál. Értve vagyok?
. Vetkőzős videó :) 2009.04.20 05:06:00
Pénteki levelemben írtam a csodáról. Arról a hölgyről, akire ma a fél világ odafigyel. Akit először cikiztek, de amikor énekelni kezdett...nos, szemek kikerekedtek, állak leestek...Itt a múlt heti blogbejegyzés: http://103.hu/sb2Még most is a videó hatása alatt vagyok. Egyszerűen…..
...a közönség felállva tapsolt (őrjöngött).A zsűri felállva tapsolt.GyönyörűCsodálatosFenomenálisElképesztőBámulatosTöbb jelző nem jut most eszembe, de ezt nem is lehet leírni, ezt látni kell.Ezt hallani kell!Én tegnap óta több, mint tízszer megnéztem. Bizsergett a hátam…..
Az alábbi történet szépen bemutatja a szcientológusok által közkedvelt, kapcsolatmegszakításnak nevezett intézményt. Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen…..
Ötletgazda (törölt) 2009.01.15 12:45:39
Ennek a blognak a fenntartója a mai napig sem velem, sem a feleségemmel nem vette fel a kapcsolatot, nem kérdezte meg, hogy mi a "másik fél" álláspontja. Nem kérdezte meg, hogy hozzájárulunk-e a nevünk közzétételéhez. Talán feltételeznem kellene, hogy érdekli a másik oldal véleménye úgy, hogy sosem próbálta meg ezeket a dolgokat.

A hatóságok már meghozták a határozatot. A gyámhivatal képviselője két alkalommal volt kint nálunk, egy alkalommal velünk, egy másik alkalommal a gyermekkel beszélt. A határozat szerint a gyermekbántalmazás esete nem megalapozott, a gyerek elnyomott helyzete úgy szintén nem. A gyerek korábbi fejlődéséről szóló hivatalos szakvéleményekről másolatot készített, éppen úgy, ahogy a gyereknek a nővére elköltözése utáni iskolai eredményeiről is. A beadvány szerint a gyerek fejlődése a nővére elköltözését követő időben rohamosan romlott, ezzel szemben november hónapban egy 100 %-os matematika felmérőt írt, egy másik tárgyból 92 %-osat, két napja pedig magyarból egy 91 %-osat. A gyerek november végén kapott negyedéves értesítőjében a megjegyzés rovatban ez áll: "örülünk, hogy Péter az osztályunk tanulója".

A lakás, és egyéb körülményeket teljesen megfelelőnek találták. Ennek oka az, hogy a lakás felújítása az elmúlt 2 év alatt fokozatosan elérte azt az eredményt, ahol már valóban megfelelő körülmények között lehet élni. Az egész lakás ki lett tapétázva, hiányzó bútorok (polcok, szekrények, és egy új íróasztal) be lettek szerelve, és minden a helyére került.

A múlt héten kézhez kaptuk az anyós által beadott újabb bejelentést, mely szerint a nagyszülők kapcsolattartását nem tettük lehetővé. Ebben az ügyben a jövő héten kell felkeresnünk a gyámhivatalt. Tanácsot fogunk kérni azzal kapcsolatosan, hogy milyen módon történhet meg a helyzet további romlása nélküli kapcsolattartás törvényes keretek között, és a magunk részéről alá fogjuk vetni magunkat a gyámhivatali szabályzatnak. Mellékelten az ügy eddigi összes eddigi írásos anyagát dokumentálni fogjuk feléjük. Különös tekintettel arra a tényre, hogy ennek a fórumnak köszönhetően a következő privát üzeneteket kaptuk az utóbbi napokban - a teljesség igénye nélkül:

dátum 2009. január 13. 21:57
tárgy Üzenet a honlapról!
küldő s6.mediacenter.hu

"Írdd meg a pontos elérhetőségedet te szcientológus rohadék.Felkereslek és a szart is kiverem az élősködő fajtádból.Készülj!

A küldő e-mail címe: xxx

A küldő IP címe: 84.224.6.28"

A megadott e-mail címre írt válaszomra kiderült, hogy az egy építész iroda vezetőjének magán-email címe volt:

"Kedves András!

Sajnos az ilyenek természetesen nem elég bátrak, hogy a saját címükről írogassanak.

Javasolnám a rendőrség megkeresését, az IP cím talán elég támpontot nyújtana az azonosításhoz.

Üdvözlettel,

xxx
okl. építész, ügyvezető"

dátum 2009. január 13. 8:59
tárgy Üzenet a honlapról!
küldő s6.mediacenter.hu

részletek elrejtése jan. 13. (2 napja)

Rohadt családromboló mocsok.
Dögölj Hubbard után.

A küldõ e-mail címe: dlufwpjdsvéo@pjfe.hu

A küldõ IP címe: 88.209.222.76"

Nem tudom, hogy ennek a blognak mi volt a valódi célja. Azt gondolom, hogy a következő napokban fokozottan vigyáznunk, figyelnünk kell a kisfiúra. Nem vagyok egészen biztos abban, hogy kizárható annak a lehetősége, hogy valami "önkéntes igazságosztó" nem lenne képes valamit tenni vele, hogy így álljon bosszút rajtunk. Amennyiben ennek bármilyen jele felmerül, úgy szükséges lesz valamilyen hivatalos szervhez fordulnunk. Amennyiben anyós ezt szerette volna, úgy most megkapta.

Végül a fent említett "hubbardi kapcsolatmegszakítással kapcsolatosan:

"Ehhez - állítólag - csak akkor folyamodnak, ha már semmilyen más megoldás nincs egy konfliktus kezelésére. Saját tapasztalatom viszont az, hogy elég könnyen nyúlnak ehhez az eszközhöz, és szívesen használják zsarolásra."

Igen, ehhez VALÓBAN csak akkor fordulnak. A fenti bejegyzésekből is kiderül, hogy a kapcsolattartás még a mai napig, a történtek ellenére is fenn maradt. Az én saját tapasztalatom pedig az, hogy NEM SZÍVESEN nyúlnak ehhez az eszközhöz. A mai napig azzal próbálkozik a feleségem, hogy valamilyen módon fenntartson egy valamennyire elfogadható kommunikációt az anyjával, az apjával, és a lányával. Ennek privát iwiw-es üzenetek, és e-mailek a jelenleg legmegfelelőbb eszközei, mivel a telefonos beszélgetések egy idő után valóban átmennek hibáztatásba.

A magam részéről úgy látom, hogy ez az akció nem arra tart, ami az eredeti célja volt. Nem lett tőle jobb a helyzet. Aki nem így látja, az szóljon.

A cégünk ügyfélköre NEM EZT A FÓRUMOT látogatja, így a cégünk nehéz helyzetén ez a dolog nem tud rontani. A megélhetésünkre a jelek szerint semmilyen hatással nem lesz.

A minket ért támadásokra a leginkább én voltam felkészülve. Így a jelenleg fennálló helyzet a legrosszabbul a feleségemet, a legnagyobb veszély pedig a kisfiút éri. Hármunk közül én vagyok a leginkább képes a szóbeli, vagy fizikai bántalmazástól megvédeni magamat. Tehát amennyiben a cél az volt, hogy én kerüljek rosszabb helyzetbe, ez nem így történt.

A leginkább megfelelőnek a diplomatikus megállapodást látom. Sem a mi családunk, sem anyósék nem lesznek boldogabbak attól, ha további családi dolgok kerülnek nyilvánosságra.

A blogbejegyzésnek azonban mégiscsak van egy győztese:

MAGA A TULAJDONOS.

Ez a hatalmas megmozdulás egyedül azt a célt érte el, hogy a blogja látogatottsága az utóbbi néhány napban ismét magasba szökkent.

Tapsoljuk hát meg ŐT! Aki lehetővé tette egy újabb családnak, hogy tagjai a belső ellentéteik megoldása helyett felnyomták az ő látogatottsági statisztikáit.
Ötletgazda (törölt) 2009.04.21 14:52:10
Rémálom...

A hír igaz. A feleség elköltözik. Bár nem saját ötletből. Én kértem meg, hogy menjen el (pontosan február 2-án). Ennyit nem ér ez az élet.

Kezdetben úgy volt, hogy szó sem lehet arról, hogy anyuhoz megy vissza. Mint ahogy még korábban arról volt szó, hogy olyan családot csinálunk, ahol nincs kivételezés. Tudom, nem azon a helyen vagyok, ahol szabad véleményt nyilvánítani. NEKEM nem. De azért:

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet azzal, hogy a gyerek teljesítményét figyelmen kívül hagyva 70 ezer Ft-os születésnapi ajándéközön zúduljon rá, miközben az osztálytársaival, a zenetanárával, az osztályfőnökével, a balett-tanárával, és a szüleivel (legyen az vér szerinti, vagy csak nevelő) nem tud rendesen viselkedni.

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet azzal, hogy a nagypapa viccesnek tartja azt, hogy kedvenc fiú unokáját ismétlődő jelleggel 6 éves kora óta sörrel itassa. Ez nem a vicces kategória, ez a tényleges veszélyeztetés. Mivel ez az a dolog, amivel kapcsolatban egy 7-8-9 éves gyerek nem tud megfelelő döntést hozni.

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet azzal, hogy olyan nagyszülők neveljenek, vagy szóljanak bele gyerekek nevelésébe, akik évek óta rendszeresen napi szinten fogyasztanak nagy mennyiségű alkoholt. Ez konkrétan a következő: Após a legutolsó találkozásunk alkalmával tavaly áprilisban PONTOSAN BESZÁMOLT ARRÓL, HOGY MENNYI A NAPI ADAGJA (nem kérdeztem). Elmondása szerint CSAK SÖRT ISZIK. Kivétel ez alól a reggelinél elfogyasztott tej, azon kívül egész nap nem szokott semmit inni, mert kibírja hazáig, ahol egyszerre két üveg sör az indítás, és a napi 5-7-... üveg sör MINDEN NAP elfogyasztásra kerül. Anyós alkoholfogyasztása nem ilyen mértékű (egy nőnél nem szép, ha iszik), de ő is előszeretettel fogyasztja a sört, alkalmanként némi töménnyel megerősíti (Jägermeister a kedvenc, de széles a repertoár, kiemelkedően széles a paletta a bárszekrényben). Após a legutóbbi balesetét is ittas állapotban szenvedte el, amikor a garázstetőn kellett keresnie valamit, és leesett a lépcsőről, ennek következtében újra eltörte a lábát. Ezek tények, amelyekről leginkább anyós édesanyja tudna pontos beszámolót adni, mivel ő minden nap látja, mi történik a házban. Tudom, hogy nagyon elítélendő dolog, de én soha semmilyen körülmények között nem bíznám a gyerekem nevelését alkoholistákra. Még akkor sem, ha akármennyi pénzük, bármilyen hatalmuk, és erejük lenne, amit bármi áron hajlandóak lennének ellenem latba vetni.

- Nem értettem, és továbbra sem értek egyet a mértéktelen pazarlással, pénzszórással, és azzal, hogy semmi soha nem számít, majd a mami elintézi. Pénz (van elég...), víz (hadd folyjon), villany (hadd menjen a villany, a tévé, amikor senki nincs a szobában, pl vacsora alatt), ruha (nem baj, ha nincs rá szükség, lehet, hogy majd egyszer fel fogja venni), játék (6 zsák méregdrága játék a garázs tetőben), éjjel-nappal tévénézés, számítógépes játékok udvarra kijárás, biciklizés, futkározás helyett (nyáron nem szabad kimenni, nagy a meleg, tavasszal esik az eső, ősszel is, télen meg hideg van), stb stb stb...

- Nem értek egyet azzal, hogy az a nagypapa, aki alkoholon él, autóval szállítson gyerekeket több száz km távolságra, sőt még azzal sem, hogy egyáltalán kormány mögé üljön úgy, hogy előző nap is megitta a napi 5-7 üveg sörét. Nem értek egyet!

Azt a szegény gyermeket, aki azt állítja, hogy fizikai, és lelki terror alatt élt, meg kellene kérdezni, hogy milyen testi tünetei voltak mindennek. Nyilván, ha verte itt őt valaki, annak kellett, hogy legyenek nyomai. A súlyos testi sértésnek igen jól látható nyomai vannak. Látta-e valaki ezeket a verésnyomokat? Korábban felmerült a kérdés, hogy kijelentem-e, hogy nem bántottam a gyerekeket, a gyámügyi szakértőnek is elmondtam, itt is kijelentem: nem bántottam a gyerekeket.

A gyerekek vér szerinti apukája nem volt semmiben sem akadályozva, legfőképpen nem a gyerekek láthatásában. A gyerekek vér szerint apukája 1 millió Ft-nál több elmaradásban a gyerektartással, pedig 2 gyermekére mindössze havi 15.000 ft-ot kellene fizetnie. Igaz, hogy további gyermekek után is fizetési elmaradásban van, mivel e két gyermek születése közötti időben is sikerült egyet nemzenie, valamint egy következő házasságból is született olyan gyermeke, aki után szintén bottal ütik a nyomát. Kész szerencse, hogy egy ilyen apuka végre megkapta a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon a gyermekei nevelésébe.

Nos, lehet, hogy hibáztam. Lehet, hogy rosszul csináltam valamit. Az is lehet, hogy keményen fogalmaztam (az igazság sokkal keményebb, mint amiket itt anyós összehordott). De amit írtam, az igaz. Nem kétszázötven km-ről vagdalkoztam olyan dolgokkal, amikről azt gondoltam, hogy igazak. Tisztességesen dolgoztam, és a lehető legtöbbet, és legjobbat igyekeztem kihozni ebből a helyzetből. Belátom, lehettem volna ennél jobb, hatékonyabb, megbízhatóbb, de egy biztos: szófogadó sosem lettem egy hazug, mocskolódó, unatkozó, teljesen elmebajos végleg megzakkant anyósnak.

A két kisgyerek sorsa megérte azt a sok feszültséget. Az önvédelem jogos volt.

Az élet pedig megy tovább... További sikeres gyereknevelést, sör, bor, és egyéb pusztítást, és sok-sok karácsonyi dinnyét kívánok. Azt még elmondanám: NINCS VISSZAÚT. Soha nem lesz.

Ha egy szép napon a most még kedves és aranyos kislány egyszer csak hisztis, elviselhetetlen, akarat gyenge, agymosott zombi, vagy bármi olyasmi lenne, mint ami anyuka, az legyen az ő baja. És az anyukáé.
A postai befizetés plusz 120 Ft-os költségéről nem tájékoztatta az ügyfelet a Pannon, így az billentyűzet után nyúlt. X.Y levelét minden változtatás nélkül, az eredeti mondatvégi írásjelekkel közöljük. Tisztelt Címzett! Előjáróban annyit, hogy az ügy mellyel…..
Nem árulok el vele újdonságot, hogy most erősen dívik ez az "ingyen adunk valamit" című történet, amit az onlájn gazdagságot hirdetők a biznisz egyik alapkövének aposztrofálnak. Írtam már erről egy korábbi posztomban, most egy másik aspektusát szeretném felvillantani,…..
Ötletgazda (törölt) 2008.09.07 23:50:26
Szerintem az a szó, hogy "ingyenes" az azt jelenti, hogy nem fizet (PÉNZT!!!) az ember érte. Kinek az emailcímének van HUF, EUR, vagy USD árfolyama a tőzsdén?

Ha én írok valamit, akkor azzal azt csinálok, amit akarok. Ha akarom, arany rudakért adom, ha akarom, emailcímekért, ha meg úgy, akkor rúd téliszalámiért, vagy fél disznóért.
Akinek meg nem kő', az nem veszi.

Ez nekem olyan kákáncsomókeresgélés... Van rajta. Naés?

Előfordul, hogy az ember összetéveszt egymással dolgokat, és EGYFORMÁNAK érzékeli a HASONLÓKAT. Ugye, sötétben minden tehén is egyforma... De nem mindegy, hogy valaki haszontalan dolgokkal szemeteli tele az email fiókomat, vagy hasznos ötletekkel. Aztán idő kérdése, hogy mikor talál meg fogékony pillanatomban az üzenet.

Éppen az az oka az ingyen próbálgatásnak, hogy rengeteg önjelölt szakember van, akik miatt már jobb az óvatosság. Először nézzük csak, mit tud az ember, olvasgassuk, kóstolgassuk. Az ingyen e-book nem olyan drága, mint egy szelet csoki (az sem túl sokba kerül, a fogy ár 20-30 %-a??). Az okos pecás sem ül ki az elhagyott partszakaszra, és kezd el beetetés nélkül pecázni, mondván, hogy "nem elegáns dolog azt a rengeteg kukoricát dobálni a szarházi halaknak!".

Amúgy pedig a mindenkitátverős bizniszmenek ha akarjuk, ha nem, mindenhol teremnek. Csak most már nem kell kimenni a piacra 3 gyufásdobozzal, meg egy apró piros golyócskával bohóckodni... Össze kell fogni, és lépni ellenük. Kb. ennyi. Uff.
Ötletgazda (törölt) 2008.09.08 10:30:47
PikPok, erre egy gyóccer' van: gyógyítsd ki az embereket a hülyeségből... Ugyanezek az emberek megveszik azt az autót, aminek nem bírják a törlesztőjét, beveszik a csodaszert, amitől leválik a talpuk, rákenik a fejükre a hajnövesztőt, amitől a maradék haj is elmenekül...(Legutóbb arra szólított fel egy iwiw kilépőoldali reklám, hogy vegyek fel hitelt, hogy a mellplasztikámat legyen miből kifizetnem, mit gondolsz, mennyit hozott az a reklám?)

Mint Társkereső Tanácsadó (most szándékosan lebuktatom magam, inkább én, mint más) is gyakran találkozok olyanokkal, "akiket csak a hülyék szeretnek", aztán pár rövid mondatból kiderül, hogy nem véletlen... Össznépi társadalmi jelenségről van itten nagyba szó, kár ezen rágódni. Wolf G. is jól teszi, nagyokat mereget, aztán minél nagyobb a merítés, annál több marad benne.

A listákkal visszaélős bunkókat pedig meg kell szórni visszaspammel, valahol láttam olyant, hogy a weboldalba be volt illesztve egy kis izé, ami felismerte az emailcímgyűjtő robotokat, és olvastam olyanról is, aki kidolgozta, hogyan lehet a spammerek postafiókját úgy teletömni, mint Jóska bá lakótelepi postaládáját, mikor 40 év után végre 2 hétre elment az Adriára...

Persze nem értek ezekhez a dolgokhoz, lehet, hogy nagy szamárságokat hordtam most össze, az igazság az, hogy született offline ember vagyok, és a netre csak rendetlenkedni járok. Októberben lesz egy éve, hogy belevágtam a "netes pénzkeresésbe", de sikerült megúsznom a mai napig azt, hogy bárki bármiért is akart volna fizetni nekem... De sosem adom fel. :))) Meg akarom tanulni ezt is.

Igazad van abban is, hogy nincsen mindenkire szóló tanács, de az okos ember képes meglátni egy másik területre szóló ötletben a sajátjára alkalmazhatót, a másik vérszegény pedig ha leírod, hogy NEKI mikor mit mi után kell tennie, azt sem képes végigcsinálni, kihagyja, jobb ötlete van, vagy még olvasni is csak nehezen tud.

Az apróbetűnek bedőlőst kérdezd meg, járt-e már offline ugyanígy, és nem lesz meglepő, 99 %-ban meg merem jósolni, hogy: IGEN. Talán létezik olyan funkció is, hogy egy emailcímről érkező mindenféle
sz@rt letiltson az ember. Mindenre van megoldás. Csak a nyavajgógörcsre nincs. Azt ki kell hajítani az ablakon. Vagy türelmesen végighallgatni, aztán megértően bólintani, utána eladni neki a jó megoldást. Ő jó reklámember lesz a későbbiekben nekünk.
Wolf Gábor egy jelenség a hazai piacon. Aki a kkv szektorral foglalkozik, annak a számára kikerülhetetlen a hatása. Sokan szeretik, istenítik, mások utálják, szitokszónak használják a nevét - mindenképpen hatást gyakorol. A hazai blogszférában az sem tett jót igazán a…..
Mentem az utcán és láttam, hogy ott hever a földön egy húszezres. Elgondolkodtam rajta, hogy lehajoljak-e érte. Megéri? Á, inkább otthagyom, minek az nekem.Na persze, biztos nem hajoltam volna le érte. Persze, hogy lehajoltam volna, mert hülye azért nem vagyok. :)És most leraktam az…..
A tegnapi blogbejegyzéssel kapcsolatban kaptam egy szenzációsan jó történetet Pelejtei Andrástól (ongyogyitolap.shp.hu), amit most szeretnék is megosztani Önnel: "Egyszer készítettek egy felmérést, olyan önkéntesek közt, akik magukat szerencsésnek, illetve szerencsétlennek…..
"We Stand Tall" a címe, és ez a nemhivatalos himnusz.   A rendezvény jó része ezzel kezdődik vagy végződik. Sajnos nem a teljes verzió kerül ki, abban az egyház vezetői (köztük Miscavige is) pulóverben és farmerben énekelnek. Remélem, előkerül az is! ..